در صورتی که در خصوص ابلاغ واقعی سوالی دارید
در صورتی که در خصوص ابلاغ واقعی سوالی دارید
موضوع ابلاغ یکی از مهم ترین بخش ها در فرآیند دادرسی است به طوری که در دعاوی حقوقی در صورت عدم ابلاغ صحیح به طرفین دعوی هیچ گونه حکم و قراری صادر نمی شود و درصورت صدور حکم این حکم باطل است. موضوع دریافت ابلاغیه و قوانین مربوط به آن را در مقاله ابلاغیه الکترونیکی مفصلا بررسی کردیم . همانطور که در این مقاله اشاره شد یکی از انواع ابلاغ ، ابلاغ واقعی است . در مقاله امروز به موضوع ابلاغ واقعی می پردازیم . اگر برای شما هم این سوال مطرح است که ابلاغ واقعی چیست با ادامه مقاله امروز همراه باشید.
زمانیکه ابلاغیه، احظاریه و ضمائم آن ( به صورت کلی اوراق قضایی ) مستقیما توسط مامور ابلاغ به مخاطب یا در اصطلاح حقوقی خوانده تسلیم شود به این نوع ابلاغ ابلاغ واقعی گفته می شود. ابلاغ واقعی توسط مامور ابلاغ صورت می گیرد و او موظف است حداکثر ظرف مدت دو روز ابلاغیه را به خوانده تسلیم و رسید دریافت کند. در صورتی که خوانده شخص حقیقی باشد ابلاغ واقعی باید به خود شخص صورت گیرد و در صورتی که خوانده شخص حقوقی باشد ابلاغ واقعی به شخص واجد صلاحیتی که شرایط این شخص در قانون ذکر شده باید صورت پذیرد . شرایط شخص واجد صلاحیت حقوقی برای دریافت ابلاغ واقعی در سامانه ثنا را در بخش بعدی مقاله دنبال کنید. همچنین در صورت امتناع خوانده از گرفتن اوراق مامور ابلاغ موظف است امتناع خوانده را در برگه اخطاریه قید و اعاده نماید.
ماده 75 قانون آیین دادرسی مدنی به موضوع ابلاغ به ادارات دولتی و سازمان های وابسته به دولت اشاره دارد. طبق این ماده « در دعاوی راجع به ادارات دولتی و سازمانهای وابسته به دولت و موسسات مامور خدمات عمومی و شهرداریها و نیز موسساتی که تمام یا بخشی از سرمایه آنها متعلق به دولت است اوراق اخطاریه و ضمایم به رئیس دفتر مرجع مخاطب یا قائم مقام او ابلاغ و در نسخه اول رسید اخذ می شود. در صورت امتناع رئیس دفتر یا قائم مقام او از اخذ اوراق، مراتب در برگ اخطاریه قید و اوراق اعاده می شود. دراین مورد استنکاف از گرفتن اوراق اخطاریه و ضمایم و ندادن رسید تخلف از انجام وظیفه خواهد بود و به وسیله مدیر دفتر دادگاه به مراجع صالحه اعلام و به مجازات مقرر در قانون رسیدگی به تخلفات اداری محکوم خواهد شد. »
بنابراین در صورتی که ورقه ابلاغیه یا اخطاریه توسط مامور ابلاغ مستقیما به رییس دفتر مخاطب حقوقی یا قائم مقام او ابلاغ شود این ابلاغ از نوع ابلاغ واقعی است. رییس دفتر به صورت قانونی موظف است که برگه ابلاغیه را تحویل گرفته و رسید تحویل دهد و در صورتی که از این امر امتنا کند این مورد تخلف از انجام وظیفه محسوب شده و این موضوع در دادگاه رسیدگی به تخلفات اداری قابل رسیدگی است. در تبصره این قانون ذکر شده که در دعاوی مربوط به شعب مراجع ذکر شده یا وابسته به دولت ابلاغیه به مسئول دفتر شعبه مذکور یا قائم مقام او ابلاغ خواهد شد.
در بخش قبل مفهوم ابلاغ واقعی به ادرات و شرکت های دولتی و شعب وابسته به آن ها بررسی کردیم حال ببینیم ابلاغ واقعی به شرکت های خصوصی به چه نحوی صورت می گیرد. این مورد در ماده 76 قانون آیین دادرسی مدنی مطرح شده است: « در دعاوی راجع به سایر اشخاص حقوقی دادخواست و ضمائم آن به مدیر یا قائم مقام او یا دارنده حق امضاء و در صورت عدم امکان به مسوول دفتر موسسه با رعایت مقررات مواد ( ۶۸، ۶۹ و ۷۲ ) ابلاغ خواهد شد.
تبصره ۱- در مورد این ماده هرگاه ابلاغ اوراق دعوا در محل تعیین شده ممکن نگردد، اوراق به ادرس اخرین محلی که به اداره ثبت شرکتها معرفی شده ابلاغ خواهد شد.
تبصره ۲- در دعاوی مربوط به ورشکسته، دادخواست و ضمائم آن به اداره تصفیه امور ورشکستگی یا مدیر تصفیه ابلاغ خواهد شد.
تبصره ۳- در دعاوی مربوط به شرکتهای منحل شده که دارای مدیر تصفیه نباشند، اوراق اخطاریه و ضمائم آن به اخرین مدیر قبل از انحلال در اخرین محلی که به اداره ثبت شرکتها معرفی شده است، ابلاغ خواهد شد. »
بنابراین در خصوص ابلاغ واقعی به شرکت های خصوصی اوراق ابلاغیه و اخطاریه و ضمائم آن ها به مدیر یا قائم مقام او یا دارنده حق امضا تحویل داده می شود. در صورت عدم حضور این اشخاص ابلاغ به مسئول دفتر موسسه ابلاغ خواهد شد. نکته دیگر اینکه در صورتی که چند نفر با هم تشکیل یک شخصیت حقوقی را بدهند به نحوی که این اجتماع دارای شخصیت حقوقی مستقل نباشد، ابلاغ اوراق قضایی باید به تک تک خواندگان صورت پذیرد.
همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم تبصره 2 ماده 76 قانون آیین دادرسی مدنی به ابلاغ واقعی به شرکت های ورشکسته اشاره دارد. به موجب این تبصره ابلاغ دادخواست و ضمائم آن در دعاوی مربوط به شرکت های ورشکسته به اداره تصفیه امور ورشکستگی یا مدیر تصفیه ، ابلاغ خواهد شد. در واقع مدیر تصفیه قائم مقام قانونی شرکت ورشکسته محسوب می شود و از تاریخی که حکم ورشکستگی شرکت صادر می شود هر گونه دعوایی در خصوص این شرکت صورت گیرد با طرفیت اداره تصفیه امور ورشکستگی یا مدیر تصفیه خواهد بود. در خصوص شرکت های منحل شده که دارای مدیر تصفیه نمی باشند نیز ابلاغیه،اخطاریه و ضمائم آن به آخرین مدیر قبل از انحلال و در آخرین محل شرکت که به اداره ثبت شرکت ها معرفی شده ارسال می شود. این مورد در تبصره 3 ماده 76 قانون آیین دادرسی مدنی ذکر شده است.
همانطور که در مقاله اشاره شد یکی از مراحل مهم فرایند دارسی در دادگاه ها موضوع ابلاغیه و مشاهده ابلاغیه است . مهم ترین نوه ابلاغ، ابلاغ واقعی است که موارد و شرایط مختلفی دارد . ابلاغ به اشخاص حقیقی با ابلاغ به ادارات و اشخاص حقوقی تفاوت هایی دارد که ما در این مقاله سعی کردیم تمام انواع ابلاغ واقعی به اشخاص حقوقی و حقیقی را مطرح نماییم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.
در صورتی که در خصوص ابلاغ واقعی سوالی دارید
در صورتی که در خصوص ابلاغ واقعی سوالی دارید