دلایل مختلفی برای توقیف شدن پلاک خودروهای شخصی وجود دارد. از جمله مهم ترین آن ها، می توان به شکایت قضایی و وجود بدهی اشاره کرد. ضمن این که عدم تعویض پلاک توسط خریدار هم جزو دلایل رایج توقیفی پلاک خودروها محسوب می شود. افراد بیش تر زمانی متوجه توقیف شدن پلاک خودروشان می شوند که قصد فروش آن را دارند. در این مواقع هم اغلب با مشکلات جدی مواجه می شوند. جهت پیشگری از این موضوع، بهتر است هر چند مدت یک بار نسبت به استعلام توقیف پلاک اقدام کنید. این گونه در اسرع وقت متوجه موضوع خواهید شد.
حکم توقیفی پلاک خودروها معمولا توسط دادگاه ها یا سازمان اجرای ثبت صادر می شود. بنابراین افراد پس از مطلع شدن، حتما باید دلیل صدور حکم را شناسایی کرده و مشکل را برطرف سازند. زیرا در غیر این صورت، امکان آزادسازی پلاک وجود ندارد. در این مقاله، توضیحات لازم را در رابطه با سامانه استعلام توقیف پلاک خودرو ارائه می دهیم. هم چنین به دیگر روش های استعلام توقیفی پلاک و رفع آن می پردازیم. اگر شما هم با این مشکل مواجه اید، با ما همراه باشید تا اطلاعات لازم را به دست آورید.
سامانه استعلام توقیف پلاک خودرو
گاهی اوقات پلاک خودروها به دلایل مختلف، توسط پلیس راهور توقیف می شود. در این گونه موارد، امکان فروش و انتقال پلاک خودرو وجود ندارد. در نتیجه حین مراجعه به دفاتر اسناد رسمی یا مراکز تعویض پلاک، طرفین معامله با دردسر مواجه می شوند. استعلام توقیفی پلاک، تا حد زیادی می تواند از بروز این مشکلات جلوگیری کند. به همین خاطر، بسیاری از مالکان خودرو در پی اطلاع از روش استعلام توقیف پلاک اینترنتی هستند.
در حال حاضر، هیچ گونه سامانه ای جهت استعلام وضعیت توقیفی پلاک خودروها ارائه نشده است. بنابراین نمی توان این فرایند را به صورت اینترنتی انجام داد. در صورتی که جهت انتقال خودرو به مراکز تعویض پلاک مراجعه کنید، حتما متوجه این موضوع خواهید شد. اما اگر می خواهید از قبل وضعیت توقیفی پلاک خودروتان را چک کنید، باید به مراکز پلیس راهور مراجعه نمایید. جهت استعلام و پرداخت هزینه توقیف پلاک در مراکز پلیس +۱۰، ارائه مدارک هویتی از جمله کارت ملی الزامی است.
امکان استعلام توقیفی پلاک از طریق تماس با شماره پلیس ۱۱۰ هم وجود دارد. در این روش پس از تماس با پلیس، باید شماره پلاک خودروی مد نظر و کد ملی مالک را ارائه دهید. در صورت تایید اطلاعات، استعلام انجام گرفته و وضعیت توقیفی پلاک اعلام خواهد شد. در صورتی که به هر دلیل امکان استفاده از روش تلفنی را نداشتید، باید حضورا به مراکز پلیس راهور مراجعه کنید. زیرا همان طور که گفتیم، فعلا سامانه استعلام توقیف پلاک خودرو راه اندازی نشده است.
توقیف پلاک به علت عدم تعویض پلاک
توقیف شدن پلاک خودروها می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد. یکی از رایج ترین دلایل این امر، توقیفی به علت عدم تعویض پلاک است. زمانی که شخصی خودرویی را به دیگری می فروشد، باید در اسرع وقت تعویض پلاک انجام گیرد. جهت این امر، باید طرفین به مراکز تعویض پلاک مراجعه کنند. اما گاهی اوقات فروشنده با ارائه وکالت محضری، تعویض پلاک را به خریدار واگذار می کند. در این موارد اگر خریدار در موعد مقرر تعویض پلاک نکند، فروشنده می تواند درخواست توقیف پلاک خودرو را صادر کند.
درخواست های توقیفی پلاک از سوی فروشنده ها هم معمولا در اکثر مواقع تایید می شود. زیرا پلاک خودرو به نام شخص فروشنده بوده و مسئولیت هر گونه جرایم، بر عهده وی خواهد بود. بنابراین افرادی که خودروی دست دوم خریداری می کنند، باید در اسرع وقت تعویض پلاک آن را انجام دهند. زیرا در صورت گذر از زمان قانونی، فروشنده می تواند درخواست توقیفی پلاک صادر کنند. به هر حال، خریداران در هر زمان امکان استعلام توقیف پلاک خودرویشان را خواهند داشت. پس در صورت نیاز، می توانند اقدامات لازم را جهت رفع توقیفی انجام دهند.
توقیف پلاک خودرو بدون مدارک
توقیفی پلاک به دلایل مختلفی انجام می گیرد. اما نحوه انجام این کار تقریبا در همه موارد، مشابه است. از جمله رایج ترین دلایل توقیف شدن پلاک خودروها، می توان عدم تعویض پلاک اشاره کرد. در بسیاری از موارد، فروشنده ها به خریدار وکالت تعویض پلاک داده و همه مدارک خودرو را هم تحویل می دهند. به همین خاطر، می خواهند بداند که پرداخت هزینه توقیف پلاک و انجام این کار بدون مدارک، چگونه امکان پذیر است. در این رابطه باید بگوییم که شرایط توقیف کردن پلاک خودرو در این گونه موارد، حتی بدون مدارک هم وجود دارد.
فروشنده هایی که همه مدارک خودرو را تحویل خریدار داده اند، جهت توقیفی پلاک باید به دادگاه مراجعه کنند. در وهله اول، لازم است حکم قضایی توقیف خودرو را از مرجع قضایی مربوطه دریافت نمایند. پس از اخذ این حکم، دیگر مسیر پیچیده ای برای توقیف کردن پلاک پیش رو ندارید. کافی است حکم را به پلیس راهور تحویل دهید. این گونه پلاک خودروی مد نظر، توقیف گردیده و قابل معامله نخواهد بود. با استعلام توقیف پلاک، می توانید این موضوع را استعلام بگیرد. پس با توجه به این که پلاک هنوز به نام فروشنده است، مدارک خودرو لازم نیست.
توقیف پلاک خودرو توسط مالک
همان گونه که اشاره کردیم، عدم تعویض پلاک جزو دلایل اصلی توقیفی پلاک خودروها است. گاهی اوقات ممکن است خودرویی بین دو طرف معامله شده و از سوی فروشنده وکالت تعویض پلاک صادر شود. اما خریدار در مهلت تعیین شده این کار را انجام نمی دهد. با توجه به مسئولیت هایی که برای مالک وجود دارد، در قانون امکان توقیف پلاک توسط فروشنده فراهم شده است. بنابراین در موارد این چنینی، مالک می تواند با مراجعه به شورای حل اختلاف یا دادگاه، دستور توقیف را بگیرد. در ادامه هم با ارائه دستور به پلیس راهور، حکم توقیف اجرا خواهد شد.
نحوه رفع توقیف پلاک
تا این جای کار، توضیحات لازم را در رابطه با دلایل و سامانه استعلام توقیف پلاک خودرو ارائه دادیم. موضوع مهم دیگر، نحوه رفعی توقیفی پلاک خودروها است. در این باره باید بگوییم که روش رفع توقیفی، به دلیل توقیف شدن پلاک بستگی دارد. زیرا ممکن است علت این موضوع عدم تعویض پلاک، وجود بدهی یا شکایت قضایی باشید. به همین خاطر، حکم توقیفی هم ممکن است از سوی دادگاه، شورای حل اختلاف یا اجرای ثبت صادر شده باشد. به هر حال، جهت رفع توقیفی پلاک خودرو ابتدا باید از دلیل آن مطلع شوید.
پس از پیدا کردن دلیل توقیفی، باید آن را رفع کنید. برای مثال اگر خودرو به دلیل بدهی توقیف شده، ابتدا باید بدهی را پرداخت کنید. سپس با ضمیمه کردن مدارک اثبات کننده، دادخواست رفع توقیفی را ارائه دهید. در مواردی مانند توقیف به دلیل عدم تعویض پلاک، انجام تخلفات رانندگی و غیره هم فرایند کلی مشابه است. امکان رفع توقیف پلاک با وکالت نامه هم وجود دارد. بنابراین در صورتی که دلایل توقیفی را رفع کرده یا از شاکی وکالت داشته باشید، می توانید مشکل را حل کنید.
هزینه توقیف پلاک چقدر است
بسیاری از افراد دنبال هزینه توقیف پلاک خودرو هستند. در واقع می خواهند بدانند که برای توقیف کردن پلاک خودرویی خاص، باید چه هزینه ای بپردازند. در این رابطه باید بگوییم که هزینه توقیفی پلاک، بسته به دلیل آن متغیر است. اما در اکثر موارد، در بازه ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان قرار می گیرد. زیرا با توجه دلیل توقیفی، نیاز به انجام مراحل گوناگونی وجود دارد. جهت رفع توقیفی هم باید همین میزان هزینه و حتی بیش تر پرداخت شود. پس بهتر است از طریق استعلام توقیف پلاک، این موضوع را بررسی کرده و از وقوع آن پیشگیری نمایید.
نتیجه گیری: پلاک خودروها ممکن است به دلایل مختلف توقیف شد. این به معنی آن است که شخص امکان فروش یا انتقال خودرو را نخواهد داشت. در این گونه موارد، باید دلیل توقیفی پلاک را پیدا کرده و در اسرع وقت، نسبت به رفع آن اقدام کنید. البته استعلام وضعیت توقیفی هم می تواند به شما کمک کند. از آن جایی که سامانه استعلام توقیف پلاک خودرو ایجاد نشده، جهت این امر باید به مراکز پلیس راهور مراجعه کنید. در این جا نحوه استعلام و رفع توقیفی پلاک خودرو را برای تان توضیح دادیم.
توقیف شدن پلاک خودرو به معنی ممنوعیت فروش و نقل و انتقال آن است. بنابراین اگر پلاک خودروی شما توقیف شود، دیگر امکان فروش آن یا انتقال به بستگان را نخواهید داشت.
شما به دو صورت حضوری با مراجعه به مراکز پلیس+10 و هم از طریق تماس با 110 می توانید استعلام پلاک خودرو توقیفی را بگیرید.