اگر در خصوص استعلام غیبت سربازی سوالی دارید
اگر در خصوص استعلام غیبت سربازی سوالی دارید
استعلام غیبت سربازی به مشمولین این خدمت مقدس کمک می کند تا اطلاعات کاملی از وضعیت خود در این زمینه به دست آورند. در واقع انجام این کار به خصوص برای افرادی که با وجود مشمول بودن، برای معرفی خود اقدام نکرده یا معافیت خاصی هم دریافت نکرده اند، بسیار حائز اهمیت است. همان طور که می دانید، در کشور ما مردان موظف هستند تا به مدت دو سال نسبت به انجام خدمت سربازی اقدام نمایند. این بازه زمانی باید بعد از ۱۸ سالگی آن ها و تا یک سال بعد از آن باشد. مگر این که مشمول دارای شرایط خاصی بوده و معافیت موقت دریافت کند. از جمله مهم ترین موارد معافیت های موقت را می توان ادامه تحصیل و مراقبت از والدین دانست. به هر حال، مشمول در هر زمانی امکان دریافت استعلام غیبت سربازی با کد ملی خود را دارد تا با خیالی راحت از این موضوع، نسبت به ادامه فرآیندی که بابت آن معافت دریافت کرده اقدام کند.
البته باید دقت داشته باشید که استعلام غیبت سربازی تنها برای کسانی که معافیت موقت دریافت کرده اند، نبوده و هر فردی که به سن مشمولیت می رسد، برای اطمینان از این موضوع باید استعلام های لازم را انجام دهد. چرا که در بسیاری از موارد فرد بعد از رسیدن به سن مشمولیت یا همان ۱۸ سالگی، بدون هیچ دلیل خاصی از معرفی خود برای خدمت سربازی امتناع می کند. در این گونه موارد هم برای وی غیبت ثبت شده و باید علاوه بر مدت زمان اصلی خدمت سربازی، مدت بیش تری را هم به این دلیل خدمت کند. سازمان نظام وظیفه کشور راه های گوناگونی را برای اطلاع از این وضعیت در اختیار مشمولین قرار داده تا با پیگیری وضعیت سربازی خود، از غیبت خودرن جلوگیری کنند. استعلام غیبت سربازی با کد سخا و استعلام با کد ملی از جمله روش های استعلام غیر حضوری و مراجعه به مراکز پلیس +10 هم راه محاسبه غیب سربازی به صورت حضوری می باشد.
همان طور که گفتیم، مشمولین خدمت سربازی برای جلوگیری از غیبت خوردن شان لازم است نسبت به دریافت استعلام وضعیت خود اقدام نمایند. سازمان نظام وظیفه کشور هم امکان استعلام غیبت سربازی انلاین و هم امکان انجام این کار را به صورت حضوری فراهم کرده تا مشمولین بتوانند به سادگی این فرآیند را طی کنند. روش حضوری استعلام، مراجعه به یکی از شعب پلیس +10 و ارائه مدارک هویتی است. با انجام این کار استعلام های لازم گرفته شده و نتیجه به شما اطلاع داده می شود. اما در صورتی که به هر دلیل نخواهید از این روش استفاده کنید، می توانید از طریق روش های غیر حضوری اقدام نمایید. استعلام سربازی با کد ملی از جمله مهم ترین این روش ها محسوب می شود. در واقع شما تنها با در دست داشتن کد ملی تان می توانید استعلام غیبت سربازی خود را دریافت کرده و از این که غیبتی برای تان ثبت شده یا خیر، اطلاع کامل به دست آورید.
جالب است بدانید جهت انجام استعلام غیبت سربازی با کد ملی حتی نیاز به داشتن اینترنت هم وجود ندارد. چرا که این کار با استفاده از سیستم پیامکی راه اندازی شده توسط سازمان نظام وظیفه کشور انجام می گیرد. پس شما می توانید با یک گوشی ساده هم استعلام وضعیت نظام وظیفه خود را دریافت کرده و از میزان غیبت سربازی تان آگاه شوید. البته در صورتی که تا کنون غیبتی برای شما ثبت نشده باشد هم به این موضوع پی خواهید برد. منتهی باید توجه داشته باشید که برای دریافت استعلام وضعیت خدمت سربازی با استفاده از کد ملی، نیاز به طی کردن یک سری مراحل وجود دارد. در واقع شما ابتدا باید در سامانه پیامکی مربوط به استعلام غیبت سربازی ثبت نام کرده و در ادامه نسبت به اطلاع از وضعیت خود اقدام کنید. تمام این مراحل که به سادگی قابل انجام هستند را در این قسمت برای تان توضیح داده ایم. این مراحل به شرح زیر می باشند:
در این بخش نحوه دریافت استعلام غیبت خدمت سربازی مشمولین را برای شما توضیح دادیم. همان گونه که مشاهده کردید، امکان دریافت استعلام از طریق سامانه پیامکی وجود دارد. روش بعدی برای انجام این کار، استعلام غیبت سربازی با کد سخا است. در ادامه این روش را هم بیان خواهیم کرد تا جهت دریافت استعلام با مشکلی رو به رو نباشید.
اکنون که روش دریافت استعلام غیبت سربازی با کد ملی را به صورت کامل فرا گرفته اید، نحوه انجام این کار با استفاده از کد سخا را هم برای تان توضیح می دهیم. اطلاع از وضعیت خدمت نظام وظیفه مشمولین با استفاده از کد سخا هم روش دیگری است که امکان انجام این کار را به صورت آنلاین برای شما فراهم می سازد. در این روش بر خلاف روش قبل نیاز به اینترنت و دستگاهی که سایت های اینترنتی را پشتیبانی کند، دارید. چرا که جهت استعلام غیبت سربازی با کد سخا لازم است به سامانه اینترنتی مربوط به آن وارد شوید. این سامانه همان سایت خدمات الکترونیکی سخا است که بسیاری از خدمات مربوط به نظام وظیفه را به صورت آنلاین برای مشمولین فراهم کرده است. با توجه به اهمیت بالای اطلاع از وضعیت غیبت سربازی برای مشمولان این خدمت، در این بخش روش استفاده از سامانه مذکور جهت دریافت استعلام را به صورت کامل بیان می کنیم.
برای استفاده از سامانه اینترنتی مربوطه جهت دریافت استعلام غیبت سربازی هم لازم است اقداماتی را به صورت پیوسته طی کنید که در ادامه آن ها را برای شما آورده ایم. این اقدامات مورد نیاز برای انجام استعلام خدمت سربازی از طریق سایت خدمات الکترونیکی سخا شامل موارد زیر می شوند.
در این بخش هم نحوه استعلام غیبت سربازی با کد سخا را توضیح دادیم تا امکان انجام این کار از طریق سامانه خدمات الکترونیک سخا برای تان فراهم باشد. با طی کردن مراحل بالا می توانید از وجود معافیت های موقت و تاریخ اعتبار آن ها آگاه شوید. در صورتی هم که معافیت شما به پایان رسیده یا اصلا بدون داشتن معافیت از معرفی خود برای خدمات امتناع کرده باشید، در این قسمت غیبت های تان قابل مشاهده خواهند بود.
تا این جای کار نحوه استعلام غیبت سربازی با کد ملی و کد سخا را توضیح دادیم. بنابراین اکنون مشمولین به راحتی می توانند با استفاده از سامانه پیامکی یا سامانه اینترنتی معرفی شده برای این کار، نسبت به اطلاع از وضعیت نظام وظیفه خود اقدام کنند. انجام این کار به شما کمک می کند تا از آخرین وضعیت مطلع شده و اگر هنوز فرصت دارید، نسبت به معرفی خود برای خدمت سربازی اقدام نموده تا غیبت نخورید. اما کسانی که از این روش ها استفاده نمی کنند، خود سازمان نظام وظیفه کشور نسبت به آگاه سازی آن ها اقدام می نماید. یعنی حتی اگر فرد مشمول خدمت استعلام غیبت سربازی با کد سخا یا کد ملی را انجام نداده و تاریخ معافیت وی در حال اتمام باشد، سازمان نظام وظیفه با ارسال پیامکی هشدارهای لازم را به وی می دهد. معمولا این پیامک غیبت سربازی حاوی اطلاعات نظام وظیفه فرد بوده و از او می خواهد برای جلوگیری از ثبت غیبت، هر چه زودتر خود را معرفی کند.
از آن جایی که نمی توان گفت پیامک های ارسالی سازمان نظام وظیفه به طور قطع قبل از ورود به دوره غیبت مشمول هستند، بهتر است خود فرد از راه هایی که تا این جا توضیح دادیم استفاده کرده و اطلاعات لازم را در این باره به دست آورد. البته پیامک غیبت سربازی تنها یک بار ارسال نشده و به صورت دوره ای برای کاربر فرستاده می شوند. زیرا این سازمان معتقد است در بسیاری از موارد مشمولین به دلیل عدم دریافت استعلام غیبت سربازی خود و هم چنین عدم اطلاع از فرا رسیدن دوره سربازی، جهت انجام این کار اقدام نکرده اند. به هر حال، این هشدارهای دوره ای از طریق پیامک تا حد زیادی به آگاه سازی مشمولان کمک می کنند. در صورتی که مشمول واقعا از این موضوع بی اطلاع بوده و با مشاهده پیامک ها متوجه شود، می تواند از طریق استعلام غیبت سربازی با کد ملی یا کد سخا از میزان غیبت خود مطلع شده و هر چه زودتر اقدامات لازم را انجام دهد.
در بخش های قبل نحوه استعلام غیبت سربازی با کد ملی و کد سخا را توضیح دادیم تا مشمولین نسبت به دریافت استعلام اقدام نموده و قبل از این که وارد دوره غبت شوند، اقدامات لازم را برای آن انجام دهند. اما گاهی اوقت ممکن است بعد از دریافت استعلام مشمول متوجه شود که کار از کار گذشته و برای او غیبت ثبت شده است. همان گونه که احتمالا می دانید، کسانی که در انجام خدمت سربازی خود غیبت می کنند، علاوه بر خدمت اضافه که برای شان در نظر گرفته می شود، از دریافت بسیاری از تسهیلات هم منع می شوند. برای مثال، عدم امکان دریافت وام یا عدم امکان استخدام در شرکت ها و نهادها رسمی و دولتی از جمله مهم ترین این ممنوعیت ها است. اما در موارد متعدد امکان رفع غیبت سربازی وجود دارد. یعنی اگر بعد از دریافت استعلام غیبت سربازی، متوجه به پایان رسیدن فرصت و ورود به دوره غیبت شدید، نیازی به اضطراب و نگرانی نیست.
در موارد زیادی امکان توجیه غیبت وجود دارد بدون آن که مشمول جرایم آن بشوید. بنابراین اگر شما هر کدام از این شرایط را داشته باشید، طبق آن می توانید نسبت به توجیه غیبت سربازی خود اقدام کنید. البته معمولا این موارد نهایتا تا 6 ماه می توانند غیبت شما را توجیه کنند. پس در صورتی که مشکل خاصی ندارید، بهتر است هر چه زودتر برای خدمت اقدام کرده تا مشمول غیبت نشوید. به هر حال، در ادامه تعدادی از مهم ترین شرایط رفع غیبت سربازی و مدت زمان توجیه غیبت در هر مورد را برای شما آورده ایم. پس اگر استعلام غیبت سربازی با کد سخا یا کد ملی را انجام داده و متوجه ثبت غیبت برای خود شده اید، این موارد را بررسی کرده تا در صورت مطابقت با شرایط تان بتوانید جهت توجیه از آن ها استفاده کنید. مهم ترین شرایط رفع غیبت سربازی و زمان توجیه آن ها به شرح زیر می باشند.
فوت اعضای خانواده
** مشمول در صورت فوت اقوام درجه یک خود می تواند حداکثر تا سه ماه غیبت را توجیه نماید.
** هم چنین در صورت فوت اقوام درجه یک همسر می تواند تا یک ماه غیبت را توجیه کند.
بیماری یا صدمه دیدن
** اگر خود فرد مشمول دچار بیماری شده یا صدمه ببیند، می تواند حداکثر تا دو ماه غیبت را رفع کند.
** در صورتی که بیماری یا صدمه باعث بستری شدن وی شده باشد، می تواند تا 6 ماه غیبت را رفع کند.
**اگر همسر یا فرزند مشمول دچار بیماری یا صدمه شده باشد، امکان حداکثر سه ماه توجیه خدمت را خواهد داشت.
طلاق و ازدواج
** در صورتی که خود مشمول یا بستگان درجه یک وی قبل از اعزام ازدواج کرده یا طلاق بگیرند، امکان 3 ماه توجیه غیبت را خواهد داشت.
ایجاد مشکلات اداری
**امکان توجیه خدمت تا 6 ماه برای این گونه مشکلات وجود دارد.
سرپرستی خانواده
**در صورتی که سرپرست خانواده به هر دلیل امکان امرار معاش خانواده را نداشته باشد، مشمول تا 3 ماه امکان رفع غیبت به دلیل سرپرستی را خواهد داشت.
حبس مشمول
**در صورتی که مشمول در حبس باشد، با ارائه دادن مدارک لازم می تواند غیبت سربازی خود را رفع نماید.
امکان استعلام غیبت سربازی برای تمام مشمولان این خدمت از طریق راه های گوناگون وجود دارد. در کشور ما همه مردان بعد از رسیدن به سن مشمولیت یعنی 18 سالگی، در صورت نداشتن دلیلی خاص باید به خدمت سربازی بروند. ر صورتی هم که دلیل خاصی داشته باشند، معافیت موقت مانند معافیت تحصیلی به آن ها داده می شود که به هر حال پس از اتمام معافیت، باید عازم خدمت سربازی شوند. در همین راستا، امکان استعلام غیبت سربازی با کد ملی و کد سخا به صورت غیر حضوری و مراجعه به شعب پلیس +10 به صورت حضوری برای مشمولان فراهم شده است. پس کسانی که هنوز اقدامات لازم برای سربازی را انجام نداده و خود را معرفی نکرده اند، جهت اطلاع از وضعیت شان می توانند نسبت به دریافت استعلام غیبت سربازی با کد سخا یا سایر روش ها اقدام نمایند. در این جا هر کدام از این روش ها را توضیح داده ایم. البته در صورت وجود غیبت هم امکان رفع آن در صورت داشتن یک سری شرایط وجود دارد.
اگر در خصوص استعلام غیبت سربازی سوالی دارید
اگر در خصوص استعلام غیبت سربازی سوالی دارید