اگر در مورد اعتراض به سابقه بیمه سوالی دارید
اگر در مورد اعتراض به سابقه بیمه سوالی دارید
اعتراض به سوابق بیمه تامین اجتماعی موضوعی است که امکان دارد برای هر کارگر و کارمندی پیش بیاید. طبق قانون اداره کار، شرکت ها، کارگاه ها و به طورکلی کارفرمایان موظف هستند در کنار واریز حقوق کارگران شان، آن ها را تحت پوشش بیمه دربیاورند. اما در برخی موارد ممکن است کارفرمایان به دلایل مختلف از جمله کمبود بودجه، حق بیمه کارمندان را پرداخت نکنند. اگر خود کارگر یا کارمند به فکر این موضوع نباشد، در ادامه با دردسرهای فراوانی رو به رو خواهد شد. به همین دلیل، هر از چند گاهی باید نسبت به دریافت سابقه بیمه خود اقدام کرده و از پرداخت بیمه توسط کارفرما مطمئن شود. در گذشته برای دریافت این سوابق باید به صورت حضوری به شعب سازمان تامین اجتماعی، دفاتر پیشخوان یا سایر موارد این چنینی مراجعه می کردید. اما اکنون سازمان تامین اجتماعی سامانه ای راه اندازه کرده که امکان اعتراض به سوابق بیمه دارای کسری کارکرد یا اشکال را به صورت آنلاین برای شما فراهم می کند.
به این ترتیب، شما می توانید هر چند مدت یک بار به این سامانه مراجعه کرده و استعلام سوابق بیمه ای تان را دریافت نمایید. در صورتی که هر گونه کسری یا اشکال در سوابق واریز بیمه توسط کارفرما مشاهده شود، امکان ثبت اعتراض به صورت آنلاین و از طریق همین سامانه برای شما وجود دارد. با توجه به این که افراد زیادی با این مسئله رو به رو می شوند، در این مطلب نحوه ثبت اعتراض به سابقه بیمه تامین اجتماعی را به صورت مفصل برای تان توضیح می دهیم. در نتیجه اگر زمانی متوجه اشتباه در سوابق بیمه ای تان شدید، به راحتی می توانید وارد این سامانه شده و اعتراض تان را ثبت نمایید. در ادامه بررسی های لازم انجام گرفته و اگر مشخص شود کارفرما بیمه شما را رد نکرده است، سازمان تامین اجتماعی وی را ملزم به واریز بیمه می کند. پس در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی درباره روش اعتراض به سوابق بیمه به دست آورید.
امکان مشاهده سوابق بیمه ای و اعتراض به آن در صورت اشکال، یک خدمت جدید سازمان تامین اجتماعی نیست؛ بلکه در گذشته هم کارگران و کارمندان می توانستند به مراجعه حضوری به شعب سازمان تامین اجتماعی نسبت به دریافت سوابق بیمه خود اقدام کرده و در صورت نیاز، اعتراض به سوابق بیمه را ثبت نمایند. اما اکنون سازمان بیمه تامین اجتماعی کشور با ایجاد سامانه ای کار را برای بیمه شدگان ساده کرده است. به این ترتیب که می توانند سوابق شان را در همین سامانه دریافت کرده و در صورت نیاز به اعتراض، درخواست اعتراض را هم به صورت انلاین ثبت نمایند. از این رو، دیگر نیازی به مراجعات حضوری و اتلاف زمان و هزینه وجود ندارد. با توجه به اهیمت موضوع، در این بخش روش ورود به سایت اعتراض به سابقه دارای کسری کارکرد یا اشکال را توضیح می دهیم. در نتیجه به راحتی می توانید به این سامانه وارد شده و درخواست اعتراض تان را به صورت آنلاین ثبت نمایید.
جهت ورود به این سایت هم لازم است یک سری مراحل را به صورت گام به گام طی کنید که در ادامه به آن ها پرداخته ایم. این مراحل مورد نیاز برای وارد شدن به سامانه اعتراض به سوابق بیمه تامین اجتماعی شامل موارد زیر می شوند:
با طی کردن مراحل بالا، فرآیند ورود به حساب کاربری تان با موفقیت انجام می گیرد. در ادامه نحوه ثبت اعتراض به سابقه دارای کسری کارکرد یا اشکال را هم به صورت آنلاین از طریق این سامانه توضیح خواهیم داد.
اکنون که روش ورود به سایت در نظر گرفته شده برای ثبت اعتراض به سوابق بیمه را می دانید، جهت وارد شدن به آن با مشکلی رو به رو نخواهید شد. به همین خاطر، در این بخش قصد داریم نحوه ثبت اعتراض به صورت انلاین در این سامانه را هم برای تان توضیح دهیم. به این ترتیب، اگر بعد از بررسی سوابق متوجه شدید که کارفرما بخشی از بیمه تان را واریز نکرده، در سریع ترین زمان ممکن می توانید درخواست تان را ثبت نمایید تا بررسی های لازم انجام شود. دقت داشته باشید که راه اندازی این سامانه و ثبت اعتراض به صورت آنلاین به معنی عدم کارایی سایر روش ها نیست. بلکه شما هنوز هم می توانید با مراجعه حضوری به شعب تامین اجتماعی یا دفاتر پیشخوان اعتراض به سابقه بیمه را انجام دهید. اما استفاده از روش آنلاین هم سریع تر بوده و هم نیاز به صرف زمان و هزینه زیادی ندارد. در ادامه این روش را به صورت مفصل برای تان آورده ایم.
برای ثبت اعتراض در سامانه تعیین شده توسط سازمان تامین اجتماعی هم مانند وارد شدن به آن نیاز به انجام اقداماتی وجود دارد که در این قسمت آن ها را ذکر کرده ایم. این اقدامات لازم جهت اعتراض به سابقه بیمه تامین اجتماعی به شرح زیر می باشند.
در این بخش روش ثبت درخواست اعتراض به صورت انلاین از طریق سایت تامین اجتماعی را برای تان توضیح دادیم. بنابراین، در صورت وجود اشتباه در سابقه بیمه تان، به راحتی امکان اعتراض را به صورت غیر حضوری خواهید داشت. بعد از این که درخواست اعتراض به سوابق بیمه در این سامانه ثبت می شود، سازمان تامین اجتماعی شرایط تان را مورد بررسی قرار خواهد داد. در صورتی که اعتراض شما درست بوده و بخشی از بیمه تان توسط کارفرما پرداخت نشده باشد، سازمان تامین اجتماعی کارفرما را ملزم به پرداخت حق بیمه خواهد کرد.
در بخش قبل نحوه اعتراض به سابقه بیمه را به صورت کامل بیان کردیم تا کسانی که دارای کسری کارکرد هستند یا بخشی از حق بیمه شان توسط کارفرما پراخت نشده، به سادگی امکان انجام اعتراض را داشته باشند. اما گاهی اوقات ممکن است کارگران یا کارمندان قصد اعتراض به سوابق بیمه ناموجود را داشته باشند. در این گونه موارد هم می توانند از طریق همین سامانه تامین اجتماعی درخواست شان را ارئه دهند. تفاوت اعتراض به بیمه ناموجود با اعتراض به سابقه دارای کسری کارکرد یا اشکال این است که در بیمه ناموجود، هیچ گونه بیمه ای توسط کارفرما برای کارگر یا کارمند خود رد نشده است. حال این که در کسری کارکرد، بیمه رد شده اما کامل نبوده یا تعدادی از روزهای آن از قلم افتاده اند. بنابراین اگر مدتی در شرکت یا کارگاهی مشغول به کار بوده اید، اما بعدا متوجه شدید که هیچ گونه حق بیمه ای برای تان واریز نشده است، برای اعتراض در سامانه باید گزینه «بیمه ناموجود» را انتخاب نمایید.
با توجه به این که ممکن است بسیاری از کارمندان و کارگران با این شرایط رو به رو بوده و به طور کلی حق بیمه ای توسط کارفرما برای شان واریز نشده باشد، در این بخش هم نحوه ثبت اعتراض به سوابق بیمه ناموجود از طریق سایت مربوطه را بیان می کنیم. جهت این امر هم باید مراحلی را پشت سر بگذارید که در ادامه آن ها را توضیح داده ایم.
همان گونه که مشاهده کردید، امکان اعتراض به سابقه بیمه ناموجود هم در سامانه تامین اجتماعی برای بیمه شدگان فراهم شده است. به این ترتیب، اگر قصد انجام این کار را دارید، کافی است به حساب کاربری خود در سامانه مراجعه کرده و درخواست را ثبت نمایید. البته ارائه درخواست اعتراض به سوابق یبمه ناموجود صورت حضوری هم امکان پذیر است. پس در صورتی که به هر دلیل شرایط استفاده از سامانه را نداشتید، می توانید به صورت حضوری به یکی شعب سازمان تامین اجتماعی یا دفاتر پیشخوان مراجعه نموده و درخواست تان را ثبت کنید.
تا این جای کار نحوه اعتراض به سابقه داری کسری کارکرد یا اشکال را از طریق سامانه ایجاد شده توسط سازمان تامین اجتماعی به صورت مفصل بیان کردیم. بنابراین اگر بعد از بررسی سوابق تان متوجه شدید که حق بیمه برخی از روزها یا ماه ها واریز نشده یا این که کارفرما به صورت کامل بیمه تان را پرداخت نکرده است، به راحتی می توانید درخواست اعتراض تان را ثبت نمایید. اما موضوعی که بسیاری از معترضین سوابق بیمه در مورد آن سوالاتی دارند، فرم های اعتراض به سابقه بیمه تامین اجتماعی است. این افراد می خواهند بدانند که برای ارائه درخواست اعتراض باید چه فرم هایی را تکمیل کرده و نیاز به چه اطلاعاتی دارند. در این رابطه باید بگوییم که فرم های مربوط به اعتراض سابقه دارای کسری با فرم مربوط به اعتراض سوابق ناموجود متفاوت است. در ادامه هر کدام از این موارد را به صورت مختصر توضیح داده ایم تا جهت تکمیل شان با مشکل مواجه نشوید.
فرم اعتراض به سابقه بیمه دارای کسری کارکرد
همان گونه که در بخش مربوط به نحوه اعتراض به سابقه بیمه دارای کسری کارکرد هم توضیح دادیم، بعد از وارد شدن به حساب کاربری تان و انتخاب گزینه مربوط به آن، لیست بیمه های واریز شده برای شما در طول سال های مختلف نمایش داده می شود. پس می توانید این لیست را بررسی کرده و سالی که سابقه بیمه تان دارای اشکال است را انتخاب نمایید. پس از این که سال مورد نظر را انتخاب می کنید، فرمی مانند شکل زیر برای تان نمایش داده می شود. در این فرم، تعداد روزهایی که بیمه تان در هر ماه رد شده مشخص است. هم چنین در قسمت پایین هر کدام از ماه ها هم کادر دیگری وجود دارد که باید روزهای دقیق و واقعی را خودتان در آن قرار دهید. پس جهت اعتراض به سابقه دارای کسری کارکرد با اشکال، باید این روزها را تصحیح کرده و گزینه «تایید» را بزنید. از این رو جهت تکمیل فرم مربوطه کار سختی پیش رو ندارید.
فرم اعتراض به سوابق بیمه ناموجود
روش اعتراض به سوابق ناموجود هم تا حد زیادی مشابه با انجام این کار برای اعتراض به کسری کارکرد است. به این صورت که بعد از ورود به پنل کاربری تان در سایت اعتراض به سابقه بیمه تامین اجتماعی، باید گزینه مربوط به آن را انتخاب نمایید. در ادامه فرم مربوط به اعتراض سوابق ناموجود برای تان نمایش داده خواهد شد. این فرم را هم در ادامه برای تان آورده ایم. همان گونه که مشاهده می کنید، برای تکمیل این فرم هم نیاز به اطلاعات مختلفی وجود دارد. مهم ترین این موارد شامل نام استان، نام شهر، نام شعبه، نوع بیمه، شماره کارگاه، نام کارگاه، تاریخ شروع فعالیت، تاریخ پایان فعالیت، کارگاه، نام کارفرما و آدرس کارگاه می شوند. جهت اعتراض به سوابق بیمه ناموجود باید همه اطلاعات این فرم را با دقت تکمیل نموده و گزینه «ذخیره» را بزنید. بعد از تکمیل و ثبت این فرم، درخواست اعتراض تان به سازمان تامین اجتماعی ارسال می شود.
با توجه به شرایط کاری این روزها، ممکن است هر کارگر یا کارمندی نیاز به اعتراض به سابقه بیمه پیدا کند. به همین خاطر، در این جا سعی کردیم روش های ثبت اعتراض را به صورت کامل برای تان توضیح دهیم. اما برای این که جهت این امر با مشکلی رو به رو نشوید، توجه به یک سری نکات الزامی است. در ادامه مهم ترین این نکات را برای تان آورده ایم تا جهت اعتراض به سابقه دارای کسری کارکرد یا اشکال دچار چالش نشوید. این موارد به شرح زیر می باشند.
گاهی اوقات ممکن است کارفرمایان به دلایل گوناگون حق بیمه کارگران یا کارمندان شان را پرداخت نکنند. در این گونه موارد امکان اعتراض به سوابق بیمه برای این افراد فراهم است. در گذشته کسانی که قصد ثبت اعتراض نسبت به سوابق بیمه ای شان را داشتند، باید به صورت حضوری به سازمان تامین اجتماعی یا دفاتر پیشخوان مراجعه می کردند. اما در حال حاضر، علاوه بر روش های حضوری امکان استفاده از سایت اعتراض به سابقه بیمه تامین اجتماعی هم وجود دارد. از این رو، معترضین سابقه بیمه می توانند به سامانه مذکور مراجعه نموده و از این طریق درخواست شان را به صورت آنلاین ثبت کنند. با توجه به اهمیت موضوع، در این مقاله نحوه ورود به سامانه در نظر گرفته شده را بیان کرده و نحوه اعتراض به سابقه دارای کسری کارکرد یا اشکال را توضیح دادیم. هم چنین به روش مربوطه به اعتراض سوابق بیمه ناموجود پرداختیم تا کسانی که هر کدام از این مشکلات را دارند، به راحتی بتواند اعتراض شان را ثبت کنند.
اگر در مورد اعتراض به سابقه بیمه سوالی دارید
اگر در مورد اعتراض به سابقه بیمه سوالی دارید