بر اساس قانون صنفی مصوب سال ۱۳۸۲، تمامی کسب و کارها موظف به دریافت پروانه یا جواز کسب برای فعالیت در رسته شغلی خود می باشند. بنابراین قبل از این که کسب و کاری به صورت رسمی آغاز شود، باید مجوز آن دریافت شده باشد. از آن جایی که مجوز کسب دارای اعتبار ۱۰ ساله است، پس از پایان اعتبار شخص باید نسبت به تمدید جواز کسب خود اقدام کند. در حال حاضر، ثبت درخواست تمدید مجوز به صورت آنلاین و از طریق سایت ایرانیان اصناف جواز کسب انجام می گیرد. بنابراین دیگر مانند گذشته نیاز به مراجعه حضوری و صرف زمان زیادی جهت تمدید مجوز کسب و کار وجود ندارد. کافی است مدارک لازم را تهیه و در سامانه بارگذاری کنید.
از آن جایی که استفاده از سامانه تمدید پروانه کسب محدودیت زمانی ندارد، متقاضیان می توانند در هر ساعتی از شبانه روز به این سایت مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام دهند. بنابراین نیازی نیست حتما در ساعات اداری فرایند مربوطه را طی کرده و حتی شب ها هم امکان ثبت درخواست تمدید مجوز، وجود دارد. نکته قابل توجه در این رابطه که فعالان صنفی باید به آن توجه داشته باشند، آماده سازی مدارک لازم و شرایط مورد نیاز برای تمدید پروانه فعالیت کسب و کار است. زیرا باید تمامی مدارک مورد نیاز به صورت کامل تهیه و در سایت مربوطه بارگذاری شوند. اصل پروانه کسب قبلی، تاییدیه کد پستی، دو قطعه عکس، گواهی اداره امور مالیاتی و شماره تلفن همراه به نام صاحب پرونده، برخی از مهم ترین مدراک لازم برای تمدید پروانه کسب محسوب می شوند. در این مقاله، نحوه ورود به سایت تمدید مجوز و ثبت درخواست از طریق آن را به صورت کامل برای تان توضیح می دهیم. با ما همراه باشید.
سامانه تمدید پروانه کسب
تمام کسب و کارهای فعال در رسته های شغلی گوناگون، برای شروع و ادامه فعالیت خود به مجوز کسب نیاز دارند. این موضوع در ماده ۵ قانون صنفی به وضوح بیان شده است. هم چنین بر اساس تبصره ۵ ماده ۱۲ همین قانون، تمدید پروانه فعالیت هر ۱۰ سال یک بار الزامی می باشد. بنابراین افرادی که اعتباری پروانه کسب شان به پایان رسیده، باید نسبت به تمدید جواز کسب اقدام کنند. در همین راستا، سایتی جهت دریافت و تمدید مجوزهای کسب و کار راه اندازی شده تا متقاضیان جهت این امر، نیازی به مراجعه حضوری نداشته باشند. از این رو، کسب و کارهایی که اعتبار پروانه کسب شان به پایان رسیده باشد، با مراجعه به این سامانه می توانند اقدامات لازم را انجام دهند. از آن جایی که ممکن است بسیاری از صاحبان کسب و کارها و اصناف تا کنون از سامانه تمدید پروانه کسب استفاده نکرده باشند، در این قسمت نحوه ورود به آن را برای تان آورده ایم.
برای وارد شدن به سایت در نظر گرفته شده برای تمدید مجوزهای کسب و کار، باید یک سری مراحل ساده را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید که در ادامه به آن ها پرداخته ایم. این مراحل لازم جهت ورود به سامانه آنلاین تمدید مجوزها، به شرح ذیل می باشند:
- ۱در اولین گام باید آدرس اینترنتی سایت تمدید پروانه کسب در نوین اصناف یعنی www.iranianasnaf.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ کنید. بدین منظور می توانید از گوشی موبایل یا سیستم های کامپیوتری استفاده کنید.
- ۲بعد از این که نشانی فوق را سرچ کردید، اولین سامانه بالا آمده در لیست گوگل با همین آدرس و عنوان «ایرانیان اصناف» مربوط به تمدید مجوزهای کسب و کار می باشد. پس بر روی آن کلیک نموده و وارد شوید.
- ۳در مرحله بعد، وارد صفحه اصلی سایت ایرانیان اصناف شده و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. امکان تمدید جواز کسب، به صورت آنلاین از طریق این سامانه فراهم گردیده و می توانید درخواست تمدید مجوز را ارائه دهید.
با طی کردن این چند مرحله ساده، می توانید به سایت تمدید مجوزها وارد شوید. در ادامه روش ثبت درخواست اینترنتی تمدید پروانه فعالیت کسب و کار از طریق این سامانه را هم برای تان توضیح خواهیم داد.
نحوه تمدید پروانه کسب الکترونیکی
در بخش قبل، نحوه ورود به سامانه تمدید پروانه کسب را بیان کردیم. بنابراین اکنون اطلاعات کاملی در این رابطه داشته و در صورت نیاز، به راحتی می توانید به سایت تمدید مجوزها وارد شوید. موضوع مهم دیگر، نحوه ثبت درخواست و انجام اقدامات لازم برای تمدید پروانه فعالیت در سامانه مذکور می باشد. در این رابطه باید بگوییم که روند ثبت درخواست تمدید مجوز در سایت اعلام شده هم چندان پیچیده نیست. منتهی فعالان صنفی جهت این امر، باید مدارک مورد نیاز و متن درخواست تمدید پروانه کسب را از قبل آماده نمایند. این گونه پس از ورود به بخش ثبت درخواست، می توانید مدارک لازم را بارگذاری کرده و از این نظر با مشکلی رو به رو نخواهید شد. با توجه به این که بسیاری از کسب و کارها و اصناف قصد تمدید مجوز فعالیت خود را دارند، در ادامه اقدامات لازم جهت ثبت درخواست آنلاین را بیان کرده ایم. این اقدامات مورد نیاز، شامل موارد زیر می باشند:
- ۱در اولین قدم باید با استفاده از توضیحاتی که در بخش قبل ارائه دادیم، به صفحه اصلی سایت ایرانیان اصناف وارد شوید. سپس با استفاده از کشوی سمت راست به سوی پایین صفحه حرکت کرده تا بخش «خدمات سایت» را مشاهده کنید. در ادامه هم از منوی «پروانه کسب»، بر روی گزینه «درخواست تمدید پروانه کسب» کلیک نمایید.
- ۲با انتخاب گزینه قبل، پنجره ای به شکل زیر نمایش داده شده و از شما درخواست می شود برای ثبت درخواست صدور یا تمدید مجوز، به سایت http://www.g4b.ir مراجعه کنید. سپس از طریق گزینه «تکمیل درخواست سامانه پیشخوان مجوزها» در سامانه ایرانیان اصناف، درخواست خود را تکمیل کنید. پس بر روی لینک موجود کلیک نموده تا به سایت درگاه ملی مجوزها وارد شوید.
- ۳پس از ورود به درگاه ملی مجوزها، صفحه اصلی آن را به شکل زیر مشاهده می کنید. جهت تمدید جواز کسب در این سامانه، باید شماره آن را در کادر میانی صفحه وارد کرده و درخواست تمدید را ارائه دهید.
- ۴بعد از ثبت درخواست در درگاه ملی مجوزها، مجددا باید به سایت ایرانیان اصناف بازگشته و از بخش «خدمات سایت» و از منوی «پروانه کسب»، بر روی گزینه «تکمیل درخواست سامانه پیشخوان مجوزها» کلیک کنید.
- ۵به این ترتیب، وارد صفحه دیگری به شکل زیر شده و از شما درخواست می شود جهت تکمیل درخواست در سامانه تمدید پروانه کسب، کد درخواست و کد ملی یا شماره پاسپورت خود را وارد کنید. هر یک از این اطلاعات را در جایگاه مربوط به خود قرار داده و پس از تایید کد امنیتی، گزینه «تایید» را بزنید.
با انجام مراحل فوق، می توانید درخواست خود را مشاهده کرده و مدارک لازم را جهت این امر بارگذاری کنید. با تکمیل مدارک در این سامانه، فرایند درخواست تمدید آنلاین با موفقیت ثبت خواهد شد.
مدارک لازم برای تمدید جواز کسب
متقاضیان تمدید مجوز کسب و کار از طریق سامانه آنلاین ایرانیان اصناف، باید اطلاع کاملی از مدارک مورد نیاز داشته و هنگام ثبت درخواست تمدید پروانه کسب، آن ها را بارگذاری کنند. زیرا در صورتی که تمامی مدارک لازم در این سامانه آپلود نشوند، امکان نهایی کردن درخواست تمدید جواز وجود ندارد. مهم ترین مدارک لازم برای ثبت درخواست تمدید مجوز که قبل از ثبت درخواست باید آن ها را تهیه کنید، عبارتند از:
- اصل پروانه کسب قبلی
- گواهی اداره امور مالیاتی مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده
- دو قطعه عکس
- تاییدیه کد پستی
- شماره تلفن همراه به نام صاحب پرونده
- اصل و کپی آگهی روزنامه رسمی در صورت ایجاد هر گونه تغییرات در شرکت
عواقب عدم تمدید پروانه کسب
صاحبان کسب و کارها و فعالان صنفی، با اطلاع از عواقب عدم تمدید جواز کسب، این کار را به تاخیر نینداخته و هر چه زودتر اقدامات لازم را انجام می دهند. زیرا عدم تمدید پروانه فعالیت به معنی توقف کسب و کار است. در صورتی که جهت تمدید مجوز اقدام نکنید، ممکن است جوزاتان باطل شود. هم چنین، این احتمال وجود دارد که جریمه های نقدی و غیر نقدی مانند تعطلی و پلمپ واحد صنفی برای تان در نظر گرفته شود. ضمن این که باید هزینه های صدور مجوز را از ابتدا پرداخت کنید. بنابراین بهتر است در اسرع وقت، با مراجعه به سامانه تمدید پروانه کسب اقدامات لازم را انجام دهید.
نحوه پرداخت هزینه تمدید پروانه کسب
موضوع مهم برای متقاضیان تمدید مجوز کسب و کار، اطلاع از هزینه های مورد نیاز و نحوه پرداخت آن ها است. در این رابطه باید بگوییم که هزینه های لازم جهت تمدید پروانه فعالیت کسب و کار، شامل موارد زیر هستند:
- هزینه ثبت درخواست در درگاه ملی مجوزها
- حق عضویت اتحادیه صنفی مورد نظر
- هزینه مرتبط با پرداخت مالیات نهایی شده
در صورتی که قبلا هزینه مالیات خود را پرداخت کرده باشد، مابقی هزینه تمدید پروانه کسب را باید به صورت آنلاین و از طریق درگاه ملی مجوزها واریز کنید. این هزینه بسته به نوع واحد صنفی متفاوت بوده و حین مراجعه به سامانه، نمایش داده می شود.
مهلت تمدید پروانه کسب
به پایان رسیدن مهلت اعتبار پروانه فعالیت، به معنی توقف کسب و کار توسط صاحب آن می باشد. بنابراین قبل از این که اعتبار پروانه قبلی شما به پایان برسد، باید اقدامات لازم جهت تمدید را انجام دهید. مهلت اعتبار مجوز کسب در اولین مرتبه صدور، یک سال می باشد. پس از تمدید جواز کسب، اعتبار آن ۵ سال خواهد شد. حتی در مراحل بعد، ممکن است مدت زمان اعتبار مجوز بیش تر شده و به ۱۰ سال هم برسد. به هر حال، قبل از پایان اعتبار پروانه فعالیت باید نسبت به تمدید آن اقدام کنید.
نتیجه گیری: پروانه کسب مجوزی است که مطابق قانون صنفی کشور، جهت فعالیت کسب و کارها و اصناف مختلف صادر می شود. تمامی کسب و کارها برای این که به صورت مجاز فعالیت داشته باشند، باید آن را دریافت کنند. هم چنین در صورت پایان اعتبار، با مراجعه به سامانه تمدید پروانه کسب، می توانند اقدامات لازم را جهت تمدید مجوز خود انجام دهند. با توجه به این که بسیاری از فعالان صنفی قصد تمدید مجوز کسب و کار خود را دارند، در این جا نحوه ورود به سایت تعیین شده جهت تمدید مجوزها و ثبت درخواست از طریق آن را بیان کردیم.
مجوز کسب دارای اعتبار ۱۰ ساله است، پس از پایان اعتبار شخص باید نسبت به تمدید جواز کسب خود اقدام کند
خیر. شما باید به صورت آنلاین تمدید جواز کسب خودرا انجام دهید. روش تمدید جواز کسب را در مقاله توضیح دادیم.
خیر. تمدید جواز کسب به صورت اینترنتی و رایگان انجام می شود.