در حال حاضر، نحوه دریافت خسارت بیمه تکمیلی سامان و سایر بیمه نامه های مهم این شرکت از جمله بیمه بدنه و شخص ثالث خودرو، آتش سوزی و مسافرتی، بر مبنای روش های حضوری است. پس بیمه شدگانی که در هر یک از این زمینه ها متحمل خسارت شده باشند، باید مراحل اعلام شده از سوی شرکت بیمه سامان را به صورت دقیق انجام داده و مدارک مورد نیاز را ارائه دهند. به این ترتیب، پس از بررسی مدارک و تایید خسارات اعمال شده، بیمه گذار می تواند به شعب پرداخت خسارت مراجعه کرده و چک خسارت را دریافت کند.
افرادی که از بیمه نامه های مختلف شرکت بیمه سامان استفاده می کنند، باید بدانند که فرایند اعلام خسارت و دریافت هزینه های مربوط به آن شرایط و قوانین خاص خود را دارد. برای انجام این کار در هر نوع بیمه نامه یک بازه زمانی مشخص در نظر گرفته شده که در اکثر موارد کم تر از ۱۰ روز می باشد. از این رو دارندگان پوشش های بیمه ای مختلف باید از مراحل دریافت خسارت بیمه بدنه سامان و سایر بیمه نامه های این شرکت اطلاع کامل داشته باشند. این گونه در صورت مواجهه با خسارت، می توانند در اسرع وقت اقدامات لازم را انجام دهند. با توجه به این که افرادی زیادی در سراسر کشور از بیمه نامه های سامان استفاده کرده و ممکن است نیاز به دریافت خسارت پیدا کنند، در این مقاله نحوه و مراحل اخذ خسارت را توضیح خواهیم داد. پس با ما همراه باشید تا شناخت کاملی از روش دریافت خسارت بیمه مسافرتی سامان و سایر بیمه نامه های این شرکت به دست آورید.
مراحل پرداخت خسارت بیمه سامان
همان گونه که اشاره کردیم، شرکت بیمه سامان نسبت به صدور بیمه نامه های متعددی اقدام می کند. از آن جایی که هر یک از این بیمه نامه ها از جنبه های مختلف با هم تفاوت دارند، نحوه اعلام و دریافت خسارت آن ها هم متفاوت است. با این حال، این شرکت بیمه ای برای بررسی و پرداخت خسارت اکثر بیمه نامه های خود یک روند ثابت دارد. این روند ثابت دریافت خسارت بیمه سامان به جز بیمه تکمیلی و درمان، تقریبا سایر بیمه نامه ها را شامل می شود. به همین خاطر، در این قسمت مراحل پرداخت خسارت شرکت بیمه سامان برای بیمه نامه های مختلف به جز تکمیلی را بیان می کنیم. در ادامه هم به نحوه دریافت خسارت بیمه تکمیلی سامان می پردازیم تا اطلاعات کاملی در این زمینه داشته باشید. به طور کلی، مراحل پرداخت خسارت این شرکت بیمه ای برای بیمه نامه های مختلف هم چون آتش سوزی، بدنه و شخص ثالث اتوموبیل، مسافرتی و غیره، به شرح ذیل می باشد:
اعلام وقوع حادثه به آتش نشانی و نیروی انتظامی
اولین مرحله دریافت خسارت بیمه سامان برای بیمه نامه های گوناگون، اعلام به سازمان های مربوطه است. بسته به نوع حادثه که می تواند آتش سوزی، سرقت اتومبیل، سرقت وسایل و تجهیزات خودرو، سرقت وسایل خانه، تصادف خودرو و موارد این چنینی دیگر باشد، باید در اسرع وقت آتش نشانی یا نیروی انتظامی را در جریان قرار دهید. این مرحله مهم برای دریافت خسارت بیمه بدنه سامان و سایر بیمه نامه های این چنینی، باید بلافاصله پس از وقوع حادثه و به صورت تلفنی انجام شود. زیرا در ادامه گزارش آتش نشانی یا نیروی انتظامی برای دریافت خسارت مورد نیاز خواهد بود.
درخواست کارشناس و اعلام کتبی وقوع خسارت به بیمه گر
دومین گام پس از در جریان گذاشتن نیروی انتظامی و آتش نشانی و تنظیم گزارش، اطلاع به شرکت بیمه گر است. بیمه شده باید در اسرع وقت و بلافاصله پس از وقوع حادثه اعم از آتش سوزی یا اعمال خسارت به خودرو، از شرکت بیمه گر سامان درخواست کارشناس داشته باشد. چرا که گزارش کارشناسان این شرکت هم برای ارائه به شعب پرداخت خسارت لازم است. از سوی دیگر، بیمه شدگان ۵ روز مهلت دارند تا وقوع حادثه را به صورت کتبی به شرکت بیمه گر اعلام کنند. در غیر این صورت، حق هیچ گونه اعتراضی نسبت به عدم دریافت خسارت نخواهند داشت.
ارسال گزارش اموال خسارت دیده و ارائه گزارش نهادهای ذی ربط
بعد از انجام دو مرحله فوق که تا حدودی اضطراری هستند، نوبت به ارائه گزارش های مربوط به خسارت می رسد. در این مرحله باید لیست اموال خسارت دیده خود را بسته به نوع بیمه نامه تهیه کرده و به شعب سازمان بیمه گر ارائه دهید. هم چنین، لازم است جهت دریافت خسارت بیمه مسافرتی سامان یا سایر بیمه های این چنینی، گزارش نیروی انتظامی یا آتش نشانی را هم تهیه کرده و به شرکت بیمه گر تحویل دهید. دقت داشته باشید که تهیه و ارسال گزارش های مربوط به اموال خسارت دیده و نهادهای ذی ربط تنها ۱۰ روز زمان دارد. پس در صورت عدم تهیه و ارسال به موقع این گزارش ها، مسولیت آن بر عهده بیمه شده خواهد بود.
ارزیابی میزان خسارت و بررسی شرایط توسط بیمه گر
با انجام مراحل فوق توسط بیمه شده، شرکت بیمه سامان ارزیابی میزان خسارت به اموال بیمه گذار را آغاز می کند. هم چنین، شرایط و تعهدات موجود در بیمه نامه شخص بیمه شده مورد بررسی قرار می گیرند تا مشخص شود چه بخشی از خسارات مورد تقبل بیمه هستند. جهت دریافت خسارت بیمه سامان در این مرحله، لازم است کلیه مدارک مورد نیاز پرونده توسط بیمه شده ارائه گردیده و مدارک اعلامی جدید هم تحویل داده شوند.
صدور حواله و پرداخت خسارت
بعد از نهایی شدن ارزیابی خسارات توسط شرکت بیمه گر و تکمیل کلیه مدارک، حواله خسارت صادر شده و پرداخت آن تا چهار هفته پس از تکمیل مدارک انجام می گیرد. در طول این مدت، بیمه شده می تواند با مراجعه به شعب پرداخت خسارت سامان نسبت به بررسی وضعیت و میزان خسارت تعیین شده اقدام نماید. هم چنین در صورت اعتراض، امکان ثبت اعتراض از طریق این شعب فراهم است.
نحوه دریافت خسارت بیمه سامان
در بخش قبل مراحل پرداخت خسارت بیمه سامان برای بیمه نامه های مختلف این شرکت به جز بیمه تکمیلی و درمان را به صورت کامل توضیح دادیم. همان طور که مشاهده کردید، در صورتی که بیمه گذار تمامی مراحل لازم را به درستی طی کرده و مدارک لازم را ارسال کند، حواله خسارت صادر شده و این مبلغ ظرف نهایتا ۴ هفته به حساب بیمه شده واریز می گردد. اما نحوه دریافت خسارت بیمه تکمیلی سامان کمی متفاوت تر است. جهت این امر نیازی به طی کردن مراحل فوق وجود نداشته و باید از طریق دو روش اعلام شده اقدام شود. این موارد شامل مراجعه به مراکز درمانی طرف قرارداد با بیمه سامان یا استفاده از خدمات سایر مراکز و ارائه مدارک آن به شعب پرداخت خسارت این شرکت می باشند.
شعب پرداخت خسارت بیمه سامان
شعب و مراکز پرداخت خسارت بیمه سامان برای دارندگان بیمه نامه های مختلف این شرکت اهمیت زیادی دارند. چرا که بیمه شدگان جهت دریافت خسارت بیمه بدنه سامان، بیمه مسافرتی، شخص ثالث و بیمه های تکمیلی باید به این شعب مراجعه کنند. پس این افراد باید اطلاع کاملی از لیست شعب دریافت خسارت داشته باشند تا در مواقع نیاز، بتوانند به نزدیک ترین شعبه به محل سکونت خود مراجعه کرده و خسارت وارد شده را وصول نمایند. در این رابطه باید بگوییم که امکان مشاهده لیست شعب پرداخت خسارت بیمه سامان از طریق سایت آن فراهم شده است. پس جهت مشاهده لیست مراکز دریافت خسارت بیمه مسافرتی سامان و سایر بیمه نامه های آن، کافی است وارد صفحه اصلی سایت این شرکت به نشانی www.si24.ir شوید. سپس از قسمت بالای صفحه به ترتیب گزینه های «شعب و نمایندگان» و «لیست شعب» را انتخاب کنید. این گونه امکان مشاهده اسامی شعب پرداخت خسارت را به تفکیک شهر و استان خواهید داشت.
نحوه دریافت خسارت بیمه تکمیلی سامان
در بخش های قبل، مراحل و نحوه دریافت خسارت بیمه نامه های مختلف سامان را توضیح دادیم. اما همان طور که گفتیم، شیوه دریافت خسارت بیمه سامان برای بیمه تکمیلی و درمان تا حدودی متفاوت است. جهت این امر دو روش مختلف در نظر گرفته شده که افراد با توجه به شرایط خود، می توانند از هر کدام از روش ها جهت دریافت خسارت درمان بیمه سامان خود استفاده کنند. این روش های اخذ خسارت بیمه تکمیلی و درمان سامان، شامل موارد زیر می باشند:
- ۱مراجعه به مراکز درمانی طرف قرارداد با شرکت بیمه سامان
در این روش بیمه شدگان می توانند با ارائه دستور پزشک و اعلام یکی از مراکز طرف قرارداد، جهت مراجعه به این مرکز از شرکت بیمه معرفی نامه دریافت کنند. بعد از دریافت این معرفی نامه هم باید طی کم تر از ۵ روز از تاریخ اخذ این معرفی نامه، به مرکز طرف قرارداده مراجعه کنند. نحوه دریافت خسارت بیمه تکمیلی سامان در این روش به صورت مستقیم است. یعنی فرد می تواند خدمات درمانی را به صورت رایگان دریافت کند. البته این خدمات رایگان تا سقف اعلام شده در بیمه نامه فرد امکان پذیر خواهند بود.
- ۲مراجعه به سایر مراکز درمانی و ارائه مدارک مربوطه
روش دوم جهت دریافت خسارات بیمه تکمیلی و درمان، مربوط به زمانی است که بیمه شدگان از خدمات سایر مراکز درمانی استفاده می کنند. در این روش باید صورتحساب هزینه های درمانی خود شامل اصل فاکتور، اصل دستور پزشک و کپی نتایج اقدامات پاراکلینیکی را دریافت کرده و طی کمتر از ۴ ماه از تاریخ فاکتور، به شعب پرداخت خسارت سامان تحویل دهید. به این ترتیب پس از بررسی فاکتورها، هزینه های مجاز به حساب بیمه شده پرداخت خواهند شد.عه به سایر مراکز درمانی و ارائه مدارک مربوطه
دریافت خسارت بیمه بدنه سامان
بیمه نامه بدنه سامان از جمله بیمه های مهم این شرکت می باشد که افراد زیادی نسبت به خریداری آن برای خودروهای خود اقدام می کنند. مراحل پرداخت خسارات اعمال شده در این بیمه نامه هم دقیقا مشابه مواردی است که در بخش ابتدایی مطلب توضیح دادیم. بنابراین بیمه شدگان برای دریافت خسارت بیمه سامان باید در اسرع وقت مراحل لازم شامل گزارش به آتش نشانی یا نیروی انتظامی، درخواست کارشناس و اعلام کتبی وقوع حادثه به شرکت بیمه گر را انجام دهند. این گونه خسارات وارده به خودرو شما در اسرع وقت مورد بررسی قرار گرفته و حواله آن به حساب تان صادر خواهد شد.
دریافت خسارت بیمه مسافرتی سامان
بیمه مسافرتی هم از جمله بیمه نامه های جدید شرکت سامان محسوب می شود که افراد می توانند برای سفرهای گوناگون خود، از آن استفاده کنند. دریافت خسارت بیمه مسافرتی سامان هم مانند سایر بیمه نامه های این شرکت قوانین و شرایط خاص خود را دارد. این شرایط و قواعد لازم به صورت کامل هنگام انعقاد قرارداد بیمه به اطلاع بیمه شدگان می رسد. علاوه بر آن، در ادامه هم امکان دریافت اطلاعات بیش تر از طریق مراکز پرداخت خسارت وجود دارد. با این حال، روند کلی دریافت خسارت آن مشابه سایر بیمه نامه های این شرکت به جز تکمیلی است.
خسارت سیار بیمه سامان
دریافت راحت خسارت با طی کردن کم ترین مراحل اداری یکی از مهم ترین معیارهای بیمه گذاران برای انتخاب شرکت بیمه است. در همین راستا، بسیاری از شرکت ها نسبت به ایجاد واحدهای پرداخت خسارت سیار اقدام کرده اند که بیمه سامان هم یکی از آن ها است. متقاضیان جهت دریافت خسارت بیمه سامان از طریق واحدهای سیار باید با شماره تلفن آن تماس حاصل نمایند. این شماره که مربوط به شرکت معین خسارت بوده و به نمایندگی از شرکت سامان اقدام می کند، ۰۲۱۴۴۰۰۶۱۶۲ می باشد.
نتیجه گیری: افراد زیادی در سراسر کشور از بیمه نامه های مختلف شرکت سامان استفاده می کنند. با توجه به تنوع بیمه نامه های این شرکت، روش های مختلفی هم برای پرداخت خسارت وجود دارد. روش انجام این کار برای اکثر بیمه نامه ها مشابه است. با این حال، نحوه دریافت خسارت بیمه تکمیلی سامان مقداری فرق دارد. در این جا مراحل کلی پرداخت خسارت برای بیمه نامه های مختلف هم چون بدنه، شخص ثالث، آتش سوزی، مسافرتی و شیوه دریافت خسارت بیمه تکمیلی و درمان را توضیح داده ایم.
اعلام وقوع حاثه ، درخواست کارشناس و اعلام کتبی وقوع خسارت به بیمه گر ، ارسال گزارش اموال خسارت دیده و ارائه گزارش نهادهای ذی ربط ، ارزیابی میزان خسارت و بررسی شرایط توسط بیمه گر و در نهایت صدور حواله و پرداخت خسارت
2- برای مشاهده لیست مراکز دریافت خسارت بیمه مسافرتی سامان و سایر بیمه نامه های آن، چه کار باید کرد ؟
برای مشاهده لیست مراکز دریافت خسارت بیمه باید به سایت این شرکت به نشانی www.si24.ir مراجعه کنید.
3- جهت دریافت خسارت بیمه سامان از طریق واحدهای سیار باید با چه شماره تلفنی تماس گرفت ؟
شماره تلفن واحد های سیار دریافت خسارت بیمه سامان ۰۲۱۴۴۰۰۶۱۶۲ می باشد.