اگر در مورد سامانه احراز هویت اداره کار سوالی دارید
اگر در مورد سامانه احراز هویت اداره کار سوالی دارید
در سال های اخیر با شیوع ویروس کرونا، سامانه های متعددی برای ارائه ی خدمات دولتی بصورت غیر حضوری پدید آمدند. در انجام امور اداری بصورت حضوری، احراز هویت افراد با چهره و تصویر کارت ملی مطابقت داده می شد؛ اما در روش غیر حضوری برای این که بتوان تشخیص داد فرد واقعی به حساب خود مراجعه کرده است یا خیر، راهکار هایی اعمال می شود.
یکی از مهمترین سامانه های دولتی، سامانه احراز هویت اداره کار به نشانی prkar.mcls.gov.ir می باشد. این وب سایت زیر نظر وزارت کار راه اندازی شده و احراز هویت کارگران و کارفرمایان در آن انجام می شود. برای این که بتوانید در سامانه وارد شوید، می بایست ابتدا احراز هویت انجام دهید. احراز هویت اداره کار به وسیله اطلاعات شخصی مانند تاریخ تولد، کد ملی، شماره موبایل و ... صورت می گیرد. این داده ها صرفا برای اعتبار سنجی افراد واقعی انجام می شود و برای عموم کاربران قابل نمایش نیست. در نتیجه برای انجام امور اداری مربوط به کار و پیگیری پرونده های موجود ابتدا باید احراز هویت را انجام دهید.
ممکن است برای برخی از افراد به دلیل عدم دانش بالا در زمینه اینترنت، انجام این کار کمی سخت و دشوار باشد. اما با مطالعه ی توضیحات داده شده متوجه خواهی شد که به هیچ عنوان سخت نمی باشد. به همین دلیل قصد داریم تا در این مقاله از همراه مشاور، نحوه احراز هویت اداره کار را توضیح دهیم.
وزارت کار، رفاه و تعاون اجتماعی خدمات گوناگونی را به کارگر و کارفرمایان ارائه می دهد. این خدمات در گذشته بصورت حضوری در دفاتر و ادارات دولتی عرضه می شد؛ اما حالا توسعه ی سامانه های متعدد اینترنتی غیر حضوری شدن خدمات الکترونیکی، وزارت کار نیز سامانه خود را برای احراز هویت اداره کار به نشانی prkar.mcls.gov.ir راه اندازی نمود. یکی از مهمترین سرویس هایی که در این سامانه توسط معاونت اداره کار انجام می شود، رسیدگی به شکایات است. در واقع کارگران و کارفرمایان با مطح نمودن شکایات خود می توانند آن را ثبت کنند تا مسئولین مربوطه در اسرع وقت به آن رسیدگی کنند. تا کنون صد ها هزار پرونده در این سامانه به جریان افتاده و بسیاری از آن ها نیز مختومه هستند.
بنابر این سامانه احراز هویت اداره کار برای کارگران و کارفرمایان مهم است و همگی باید در آن ثبت نام کنند. در سامانه احراز هویت اداره کار، اطلاعات وارد شده ی افراد را با مدارک آن ها تطبیق می دهد و سپس به آن ها اجازه ی استفاده می دهد.احراز هویت اداره کار و تعاون صرفا یک بار زمان ثبت نام انجام می شود و برای ورود مجدد هیج نیازی به انجام این کار نخواهد بود.
لازم به ذکر است که علاوه بر طرفین دعوی، امکان دارد نمایندگان وکلا و کارشناسان نیز برای برسی مدارک و پیگیری مراحل اداری پرونده در آن ثبت نام کنند. البته سامانه احراز هویت روابط کار از امکانات دیگری نیز برخوردار می باشد. با کمی جستجو در بخش های مختلف آن می توانید از بسیاری از امکانات آن استفاده کرده و با خبر باشید.
شکایت کارگر از کارفرما ابتدا با ثبت شکایت شروع می شود. این شکایت باید در سامانه احراز هویت اداره کار به وسیله وکیل و یا شخص شاکی ثبت شود. همانطور که در قسمت های قبلی اشاره نمودیم، کاربران قبل از انجام دادن هرگونه اقدامی می بایست اول احراز هویت انجام دهند تا سپس شکایت خود را ثبت نمایند. یکی از امکانات این پورتال، معرفی وکیل و نماینده برای پیش بردن امور می باشد.
احراز هویت کارفرمایان
برخی از افراد تصور می کنند که احراز هویت تنها برای کارگران انجام می شود.
زمانی که طرف شکایت کارگر کارفرما باشد، یک ابلاغیه به او ارسال می گردد که با ورود کارفرما به پروفایل خود قابل مشاهده است. اما چون بسیاری از پرونده های حقوقی از محرمانگی خاصی برخوردار هستند، باید ابلاغیه به دست شخص کارفرما برسد؛ بر همین اساس کارفرمایان نیز مانند کارگران باید احراز هویت اداره کار را انجام دهند. پس از وارد شدن به سامانه، تمامی اطلاعیه ها، ابلاغیه، اوراق و اخطار های مربوط به پرونده در کارپوشه کارفرما ارسال می گردد و قابل مشاهده می باشد.
برای این که احراز هویت اداره کار به درستی انجام شود، لازم است تا مدارکی را داخل سامانه بارگذاری نماییم. این مدارک بسته به نوع شخص کارگر، کارفرما، وکیل و نماینده متفاوت است.
کارگران، نمایندگان و وکلا صرفا با کد ملی، شماره موبایل، تاریخ تولد و اطلاعات شخصی می توانند برای احراز هویت اداره کار اقدام نمایند. اگر در قسمت پایین سامانه نگاهی بی اندازید، مشاهده می کنید که برای افراد مختلف از چه مواردی برای اعتبار سنجی استفاده می شود.
کارفرمایان به دو دسته اشخاص حقیقی و حقوقی تقسیم می شوند. کارفرمایان حقیقی با همان شماره موبایل، کد ملی یا شماره شبای بانکی می توانند احراز هویت خود را انجام دهند. کارفرمایان حقوقی نیز با شناسه شرکت، شماره ثبت و اطلاعاتی از این قبیل برای ورود اقدام می نمایند. دقت داشته باشید که شماره موبایل وارد شده باید به نام فرد و کد ملی او ثبت شده باشد. در صورتی که شماره تلفن وارد شده به نام شخص دیگری باشد، به دلایل امنیتی مراحل احراز هویت انجام نمی شود.
مراحل احراز هویت اداره کار
با انجام تمامی این مراحل به درستی، احراز هویت اداره کار با موفقیت انجام می شود. نحوه اعتبار سنجی در نقش کارفرما نیز تفاوت زیادی ندارد.
پس از انجام احراز هویت اداره کار، اکنون با وارد شدن و تکمیل فرم کاربری می توانید در سامانه احراز هویت اداره کار ثبت نام نمایید. علاوه بر آن افراد با در دست داشتن مدارکی از جمله کارت شناسایی، کارت پایان خدمت، پروانه کسب و ... و مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان خدمات دولتی می توانند در این سامانه ثبت نام نمایند. ازمزایای دیگر این سامانه می توان به ثبت الکترونیکی قرار داد های کاری اشاره نمود. زمانی که قرارداد های بین طرفین کارگر و کارفرما بصورت شفاف در سیستم ثبت شود، امکان به وجود آمدن دعوی به حداقل می رسد. در نتیجه ثبت نام نمودن در آن برای کارگر و کارفرما منافعی را به همراه خواهد داشت.
با توجه به توضیحات گفته شده احتمالا نحوه احراز هویت آنلاین اداره کار را به خوبی یاد گرفته اید. با این وجود احتمال دارد که برخی افراد در احراز هویت دچار مشکل شوند. دقت داشته باشید که در بعضی از موقع ممکن است سایت به دلیل اختلال پیش آمده، قطعی سیستم و یا بروزرسانی به درستی کار نکند. در این شرایط بهتر است سایت را رها کرده و در زمان دیگری مجددا برای ورود تلاش نمایید.
در غیر این صورت اگر سایت برای یکی از اعضا درست بوده و فرد دیگری در ورود به سامانه مشکل دارد، باید روش های دیگری را امتحان نمایید. موردی که اهمیت دارد، این است که شماره موبایل حتما باید به نام خودتان باشد. در صورتی که مالک سیم کارت شخص دیگری باشد، کد احراز هویت اداره کار به دلایل امنیتی برای شما ارسال نمی گردد تا مورد سوء استفاده قرار نگیرد.
علاوه بر این، افرادی که از سیم کارت های اعتباری ایرانسل و رایتل استفاده می کنند نیز امکان دارد گاهی اوقات دچار اختلال شوند.
حتما تا به الان با توجه به موارد گفته شده متوجه شده اید که سامانه احراز هویت اداره کار یکی از مهمترین سامانه های مربوط به امور اداره کار می باشد که خدمات گوناگونی را عرضه می نماید. کارفرمایان و کارگران نیز برای انجام امور مختلف در طول سال از آن استفاده می کنند. یکی از قابلیت های این پورتال آنلاین، ثبت شکایات مربوط به کار می باشد که قبل از آن مرحله ی احراز هویت طرفین انجام می گردد.
در این مقاله سعی کرده ایم تا اطلاعات مفید و جامعی در رابطه با نحوه احراز هویت اداره کار ارائه دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس prkar.mcls.gov.ir مراجعه نمایید.
اگر در مورد سامانه احراز هویت اداره کار سوالی دارید
اگر در مورد سامانه احراز هویت اداره کار سوالی دارید