با توجه به افزایش قیمت ارز در بازار آزاد، دولت امکان دریافت مبالغ مشخصی ارز با قیمت سهمیه ای را برای مسافران فراهم کرده است. این افراد با مراجعه به سایت ثبت نام ارز مسافرتی، می توانند اطلاعات خود را وارد کرده و جهت دریافت سهمیه ارز خود، نام نویسی کنند. در سال های گذشته، میزان ارز دولتی برای مسافران ۲۰۰۰ یورو بود. اما به دلیل افزایش نرخ ارز، این میزان کاهش پیدا کرده و به ۳۰۰ تا ۵۰۰ یورو رسیده است.
طبق قانون پرداخت ارزهای مسافرتی، افرادی که قصد سفر هوایی به کشورهای نیازمند ویزا را داشته باشند، می توانند ۵۰۰ یورو ارز دولتی دریافت کنند. این میزان برای سفرهای هوایی به کشورهای بدون نیاز به ویزا، ۳۰۰ یورو می باشد. هم چنین نام نویسی در سامانه ارز مسافرتی جهت سفرهای زمینی، ریلی و دریایی هم نهایتا برای سقف ۳۰۰ یورو امکان پذیر است. بنابراین افراد با توجه به روش سفر و نوع کشور مقصد از نظر نیاز به ویزا، می توانند روی ارز سهمیه ای برنامه ریزی کنند. ذکر این نکته هم الزامی است که هر فرد تنها یک بار امکان دریافت ارزهای مسافرتی را خواهد داشت. بنابراین اگر طی هر سال چند سفر مسافرتی دارید، بهتر است برای مسافرت های هوایی به کشورهای دارای ویزا ثبت نام کنید. زیرا این گونه بیش ترین میزان ارز را دریافت خواهید کرد. به هر حال، در ادامه توضیحات لازم را در رابطه با سایت ثبت نام ارز مسافرتی ارائه داده و راهنمای استفاده از آن را در اختیارتان قرار می دهیم.
سامانه ارز مسافرتی ice.ir
بسیاری از مردم به دلایل گوناگون از جمله کار، تحصیل، تفریح یا تجارت، تصمیم به سفرهای خارجی می گیرند. با توجه به حجم قابل توجه ارز مورد نیاز برای مقاصد مسافرتی، دولت امکان دریافت مقادیر مشخصی ارز برای مسافران را با قیمت سهمیه ای و ارزان تر از قیمت بازار فراهم کرده است. این گونه مسافران ارز مورد نیاز خود را ارزان تر تهیه می کنند. از سوی دیگر با ثبت سفارش در سامانه ارز مسافرتی، از افزایش تقاضا در بازار آزاد جلوگیری می شود. به این ترتیب، دولت می تواند تا حدودی نوسانات بازار آزاد را کنترل نماید. در همین راستا، سایتی جهت ثبت نام و اخذ نوبت از صرافی ها برای دریافت ارز مسافرتی راه اندازی شده است. این سامانه مدتی فعال بود و شرایط لازم جهت نام نویسی ارز مسافرتی را برای متقاضیان فراهم می کرد. اما در حال حاضر، سایت ثبت نام ارز مسافرتی غیر فعال شده و واجدین شرایط برای دریافت ارز سهمیه ای، باید به بانک های ملی، ملت یا سامان مراجعه نمایند.
از آن جایی که ممکن است دولت مجددا سامانه ثبت نام و نوبت دهی دریافت ارز مسافرتی را فعال سازد، در این بخش نحوه ورود به آن را برای تان آورده ایم. جهت ورود به سایت نام نویسی و اخذ نوبت جهت دریافت ارز سهمیه ای مسافرتی، باید مراحل زیر را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید:
- ۱ ابتدا باید نشانی اینترنتی سامانه ارز مسافرتی یعنی ice.ir را در مرورگر خود قرار داده و جست و جو کنید. برای وارد شدن به این سامانه و ثبت نام دریافت ارز دولتی، می توانید از سیستم های رایانه ای یا گوشی موبایل استفاده کرده و از این نظر با محدودیتی رو به رو نخواهید شد.
- ۲ پس از این که آدرس فوق را سرچ کردید، کمی صبر کنید تا گوگل نتیجه جست و جویتان را نمایش دهد. اولین سایت بالا آمده در لیست نتایج با همین نشانی و عنوان «مرکز مبادله ارز و طلای ایران» مربوط به سایت ثبت نام ارز مسافرتی است. پس بر روی آن کلیک نموده و وارد شوید.
- ۳ در گام بعد به صفحه اصلی سایت مرکز مبادله وارد شده و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. در قسمت میانی صفحه، منوی اصلی آن را مشاهده می کنید که امکان دسترسی به اکثر خدمات از جمله شرکت در حراج سکه را برای شما فراهم می سازد.
- ۴ همان طور که گفتیم، در حال حاضر بخش مربوط نام نویسی ارز دولتی سامانه ارز مسافرتی غیر فعال شده است. بنابراین امکان نام نویسی یا اخذ نوبت آنلاین برای مراجعه به صرافی و دریافت ارز سهمیه ای از طریق آن وجود ندارد. اما می توانید با استفاده از کشوی موجود در سمت راست صفحه، به سمت پایین آن حرکت کرده و قیمت روز ارز دولتی را مشاهده کنید. با بررسی نرخ روز فروش ارز سهمیه ای، می توانید قیمت ارز مسافرتی و آزاد را با هم مقایسه کرده و بودجه مورد نیاز برای خرید سهمیه ارز مسافرتی خود را تخمین بزنید.
در این جا نحوه ورود به سایت ثبت نام ارز مسافرتی را بیان کردیم. بنابراین با طی کردن مراحل ساده بالا، به راحتی می توانید وارد سامانه مربوطه شده و برای دریافت سهمیه ارز مسافرتی خود، نام نویسی کنید. البته بخش ثبت نام و اخذ نوبت ارز مسافرتی این سایت، در حال حاضر غیر فعال شده است. اما این احتمال وجود دارد که دولت مجددا و در برخی ایام خاص مانند اربعین، امکان ثبت سفارش خرید ارز مسافرتی را از طریق آن فراهم سازد.
راهنمای سایت ثبت نام آنلاین ارز مسافرتی
اکنون که نحوه ورود به سامانه ارز مسافرتی را فرا گرفته اید، به راحتی می توانید وارد سایت مرکز مبادله ارز و طلای ایران شده و جهت دریافت ارز سهمیه ای، نام نویسی کنید. البته همان طور که اشاره کردیم، در حال حاضر بخش مربوط به نام نویسی ارز مسافرتی این سامانه غیر فعال شده است. بنابراین امکان ثبت سفارش این نوع ارز از طریق آن وجود ندارد. اما تا قبل از غیر فعال شدن این بخش، کاربران می توانستند با نام نویسی و ثبت اطلاعات هویتی خود، حساب کاربری شان را در سامانه ارز مسافرتی ایجاد کنند. پس از فعال شدن حساب، افراد می توانستند با اطلاعات کاربری خود وارد سامانه شده و جهت دریافت ارز سهمیه ای، نام نویسی کنند. در صورت راه اندازی و فعال شدن مجدد سایت نام نویسی ارز مسافرتی هم احتمال روال کار با آن مطابق قبل خواهد بود. از این رو در ادامه مراحل اصلی ثبت سفارش ارز سهمیه ای از طریق سامانه ارز مسافرتی را بیان کرده ایم.
- ۱ ابتدا باید کاربران با استفاده از اطلاعات کاربری خود، به حساب شان در سایت مرکز مبادله طلا و ارز وارد شوند. سپس اطلاعاتی از قبیل کشور مقصد، روش سفر و غیره درخواست خواهد شد که باید به صورت کامل ارائه گردند.
- ۲ پس از تکمیل اطلاعات هویتی، لازم است یک صرافی مجاز جهت دریافت ارز انتخاب گردیده و یک تاریخ خالی برای مراجعه تعیین شود. لیست صرافی های مجاز برای دریافت ارز مسافرتی و تاریخ های خالی هر یک، در سامانه قابل رویت است.
- ۳ با ثبت درخواست در سایت ثبت نام ارز مسافرتی، یک رسید و کد رهگیری در اختیارتان قرار می گیرد. به این ترتیب با مراجعه به صرافی مجاز در تاریخ انتخابی و ارائه مدارک هویتی، می توانید ارز سهمیه ای خود را دریافت کنید.
البته باز هم دقت داشته باشید که مدتی است بخش مربوط به نام نویسی ارز مسافرتی سایت مرکز مبادله ارز و طلای ایران، غیر فعال شده است. بنابراین امکان ثبت سفارش و اخذ نوبت خرید ارز دولتی برای مسافران، از طریق سامانه ارز مسافرتی وجود ندارد. متقاضیان در حال حاضر می توانند با مراجعه به یکی از شعب بانک های ملی، ملت یا سامان، درخواست خود را جهت دریافت این نوع ارز ارائه دهند. هم چنین می توانند از اپلیکیشن های آنلاین معرفی شده توسط بانک ها مانند برنامه «بله» ( ارز مسافرتی بله ) استفاده نمایند.
نتیجه گیری: دولت به منظور تسهیل شرایط مسافران جهت تامین ارز مورد نیاز خود، امکان دریافت ارز سهمیه ای را با قیمت ارزان تر برای آن ها فراهم ساخته است. این گروه ها می توانند با مراجعه به سایت ثبت نام ارز مسافرتی، درخواست خود را ثبت کرده و برای مراجعه به یک صرافی معتبر و دریافت ارز مربوطه، نوبت بگیرند. البته این سامانه مدتی است که غیر فعال شده و در حال حاضر، نام نویسی ارز دولتی مسافرتی از طریق بانک های ملی، ملت و سامان انجام می گیرد. برخی از این بانک ها هم امکان ثبت سفارش آنلاین ارز دولتی را از طریق اپلیکیشن های خود فراهم ساخته اند. البته این احتمال وجود دارد که سامانه ارز مسافرتی مجدد توسط دولت فعال سازی شود.
خیر. سامانه در نظر گرفته شده به منظور ارائه ارز مسافرتی برای تمامی بانک ها و صرافی های کشور یکسان است و تفاوتی در بانک ها وجود ندارد.
سامانه در نظر گرفته شده برای این کار ice.ir می باشد.