در حال حاضر، سامانه سماک امکان دریافت بیش از ۱۰۰ نوع مجوز و پروانه کشاورزی را ایجاد کرده است. از جمله این موارد می توان به مجوزهای تاسیس، بهره برداری، نوسازی، ابطال، انتقال و موافقت اصولی اشاره کرد. تولیدات دامی، طیور و شیلات، تولیدات گلخانه ای، حفظ کاربری اراضی، صنایع غذایی و پروانه مرتعداری، انواع مهم مجوزهای سامانه سماک هستند. بنابراین افرادی که قصد دریافت مجوز یا پروانه در این زمینه ها را دارند، دیگر ملزم به مراجعه حضوری نخواهند بود. بلکه می توانند درخواست خود را به صورت آنلاین در سایت سماک ثبت کرده و مجوز دریافت کنند.
البته دقت داشته باشید که استفاده از سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی، نیازمند ثبت نام و ایجاد حساب کاربری است. زیرا برای ورود به آن، به اطلاعات کاربری نیاز خواهید داشت. از این رو متقاضیان اخذ مجوز از سایت semak.maj.ir، ابتدا باید نحوه ورود و ثبت نام آن را بدانند. در این مقاله توضیحات لازم را در رابطه با سامانه سماک جهاد کشاورزی ارائه می دهیم. هم چنین روش ورود به این سایت و ثبت نام آن را به صورت کامل بررسی خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات لازم را به دست آورید.
سامانه سماک جهاد کشاورزی
سماک مخفف عبارت «سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی» است. این سامانه یکی از سامانه های مهم جهاد کشاورزی بوده و امکان درخواست انواع مجوز را برای کشاورزان فراهم می کند. از این رو کشاورزان و دامداران جهت اخذ پروانه یا مجوز، دیگر نیازی به مراجعات حضوری نخواهند داشت. بلکه می توانند درخواست شان را در سامانه سماک ثبت کرده و پیگیری های لازم را از همین طریق انجام دهند. زیرا تمامی مراحل اخذ مجوز از ثبت درخواست تا صدور، در این سامانه قابل انجام است. برخی از مهم ترین انواع پروانه و مجوزهای این سامانه، شامل موارد زیر هستند:
- تولیدات دامی، طیور و شیلات
- تولیدات گلخانه ای
- حفظ کاربری اراضی
- صنایع غذایی
- پروانه مرتعداری
- حد مجاز آلاینده های محصولات کشاورزی
ورود به سایت semak.maj.ir
سایت سماک از جمله سامانه هایی است که نیاز به لاگین دارد. به عبارت دیگر، دسترسی به آن برای عموم آزاد نیست. متقاضیان برای ورود به سامانه سماک جهاد کشاورزی، ابتدا باید ثبت نام شان را انجام داده و حساب کاربری ایجاد کنند. این گونه می توانید در هر ساعتی از شبانه روز به سایت مجوزهای کشاورزی وارد شده و درخواست خود را ثبت کنید. در این بخش نحوه ورود به سایت سماک را برای تان توضیح می دهیم. به این ترتیب، جهت ثبت درخواست پراوانه ها و مجوزهای کشاورزی، با مشکلی مواجه نخواهید شد.
برای وارد شدن به سایت مذکور، کافی است یک سری مراحل ساده را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید. این مراحل مورد نیاز جهت ورود به سامانه سماک، به شرح ذیل است:
- ۱ابتدا باید آدرس اینترنتی آن یعنی semak.maj.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ کنید. جهت این امر می توانید از گوشی موبایل یا سیستم های کامپیوتری استفاده کرده و از این نظر محدودیتی نخواهید داشت.
- ۲پس از این که نشانی فوق را سرچ کردید، مستقیما به صفحه اصلی سایت سماک منتقل خواهید شد. در این قسمت، صفحه ورودی برای تان نمایش داده شده و باید اطلاعات کاربری خود را وارد کنید. این اطلاعات جهت ورود به سامانه سماک جهاد کشاورزی شامل نام کاربری یا کد ملی و رمز عبور هستند. پس هر یک از این موارد را در جایگاه مربوط به خود قرار داده و کد امنیتی را تایید کنید. سپس از قسمت پایین پنجره ورودی، گزینه «ورود به سامانه» را بزنید.
- ۳در صورتی که اطلاعات کاربری را به درستی وارد کرده باشید، به حساب خود در سایت سماک منتقل می شوید. اکنون می توانید درخواست خود را جهت صدور انواع مجوز و پروانه های کشاورزی، ثبت کنید.
در این بخش نحوه ورود به سایت semak.maj.ir را توضیح دادیم. در ادامه هم به شیوه ثبت نام این سامانه می پردازیم تا جهت ایجاد حساب کاربری، مشکلی نداشته باشید.
نحوه ثبت نام در سامانه سماک
اکنون که نحوه ورود به سایت سماک را فرا گرفته اید، جهت این امر با چالشی رو به رو نخواهید شد. موضوع مهم دیگر در این رابطه، نحوه ثبت نام سامانه سماک است. زیرا همان طور که مشاهده کردید، برای ورود به این سامانه نیاز به اطلاعات کاربری خواهید داشت. نام نویسی در سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی هم ساده بوده و مسیر دشواری پیش روی تان قرار ندارد. کافی است یک سری اقدامات ساده را به صورت مرحله به مرحله انجام دهید. این اقدامات مورد نیاز جهت ثبت نام در سامانه سماک جهاد کشاورزی، شامل موارد زیر هستند:
- ۱ابتدا باید با روشی که در بخش قبل توضیح دادیم، به صفحه اصلی این سامانه وارد شوید. سپس از قسمت انتهایی صفحه، بر روی گزینه «ثبت نام» کلیک نمایید.
- ۲با انتخاب گزینه قبل، وارد فرایند ثبت نام خواهید شد. اولین مرحله، تعیین شخصیت حقیقی و حقوقی است. زیرا تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی امکان ثبت نام در سایت semak.maj.ir را دارند. اگر به عنوان شخص حقیقی در این سامانه نام نویسی می کنید، از قسمت کاربران حقیقی گزینه «ثبت نام» را بزنید.
- ۳در گام بعد از شما درخواست می شود شماره موبایل تان را وارد کنید. پس شماره تلفن همراه خود را در کادر مربوطه قرار داده و گزینه «دریافت کد تایید» را بزنید. دقت داشته باشید که شماره تلفنی معتبر و فعال وارد کنید. زیرا در غیر این صورت، امکان طی کردن مراحل بعدی ثبت نام وجود نخواهد داشت.
- ۴بعد از وارد کردن شماره موبایل، یک کد تایید بر روی تلفن همراه تان ارسال می گردد. جهت ادامه ثبت نام سامانه سماک، این کد را در کادر تعیین شده قرار داده و تایید نمایید.
- ۵پس از تایید شماره موبایل، می توانید مراحل بعدی ثبت نام را هم یکی پس از دیگری طی کنید. مراحل بعدی ثبت نام و اخذ اطلاعات کاربری، به شرح ذیل هستند:
- ثبت اطلاعات اولیه
- تکمیل اطلاعات کاربری و انتخاب رمز عبور
- ثبت اطلاعات تکمیلی
- پایان ثبت نام و دریافت اطلاعات کاربری
امکانات سامانه سماک
سامانه سماک جهاد کشاورزی، در زمینه صدور الکترونیکی انواع مجوزهای این حوزه راه اندازی شده است. به این ترتیب، کشاورزان و دامداران می توانند درخواست خود را به صورت آنلاین از طریق آن ثبت کنند. در ادامه این درخواست توسط جهاد کشاورزی مورد بررسی قرار می گیرد. در صورت تایید درخواست، مجوز یا پروانه به صورت الکترونیکی صادر می گردد. بنابراین نیازی به مراجعه حضوری کاربران وجود ندارد. این سامانه از امکانات قابل توجهی برخوردار بوده و صدور انواع متعددی از مجوزها را انجام می دهد. برخی از مهم ترین امکانات و مجوزهای سایت semak.maj.ir، به شرح ذیل است:
- صدور مجوز تولیدات دامی، طیور و شیلات در اشکال صنعتی، نیمه صنعتی، روستایی، غیر صنعتی و یا عشایری
- مجوزهای تولیدات گیاهی به صورت گلخانه ای، قارچ خوراكی یا واحدهای گلخانه ای كوچك مقیاس
- مجوزهای حفظ كاربری اراضی یا تغییر کاربری اراضی
- مجوزهای صنایع تبدیلی و غذایی
- انواع مجوزهای گیاه پزشكی كلینیک ها و اشتغال مسئول فنی
- صدور مجوزهای تمدید پروانه مرتعداری
- مجوز چرای دام ها
- صدور نشان حد مجاز آلاینده ها در محصولات كشاورزی
نتیجه گیری: سامانه سماک یا سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی، یکی از سایت های مهم سازمان جهاد کشاورزی است. این سامانه امکان صدور انواع مجوزهای و پروانه های حوزه کشاورزی را به صورت آنلاین فراهم می سازد. بنابراین متقاضیان نیازی به مراجعه حضوری نداشته و می توانند درخواست خود را به صورت غیر حضوری، ارائه دهند. البته جهت ثبت درخواست از طریق سامانه سماک جهاد کشاورزی، نیاز به ثبت نام وجود دارد. در این جا نحوه نام نویسی و ورود به سایت semak.maj.ir را توضیح دادیم.
برای گرفتن مجوز های لازم دامداران و کشاورزان به صورت آنلاین و بدون مراجعه حضوری.
بله. کشاورزان و دامداران برای گرفتن مجوز در سامانه سماک نیاز است حساب کاربری داشته باشند.
خیر. ثبت نام در سامانه سماک کاملا رایگان است.