در حال حاضر کاربران با ورود به سامانه سهیم، امکان استفاده از تمامی این خدمات دارند. البته قبل از آن، لازم است در این سامانه نام نویسی کرده باشند. از جمله مهم ترین خدمات سایت سهیم، دسترسی به بخشی از شجره نامه خانوادگی است. کاربران با ورود به این سامانه می توانند آخرین اطلاعات والدین، فرزندان و همسر خود را دریافت نمایند.
بنابراین یک گزینه مناسب برای افرادی است که دنبال اطلاعات دقیق سببی و نسبی خود هستند. افراد با نام نویسی در سامانه سهیم ثبت احوال، می توانند تا حد زیادی نیاز به مراجعات حضوری را کاهش دهند. زیرا بخش قابل توجهی از خدمات قابل ارائه در شعب ثبت احوال، از این طریق ارائه می شود.
با توجه به اهمیت سایت سهیم سازمان ثبت احوال، در این مقاله نحوه ورود به آن را توضیح می دهیم. هم چنین، شیوه ثبت نام در این سامانه و ایجاد حساب کاربری را بررسی خواهیم کرد. به این ترتیب، جهت ثبت نام سامانه سهیم و استفاده از خدمات متعددی آن، با مشکلی مواجه نخواهید شد.
ورود به سامانه سهیم ثبت احوال
سازمان ثبت احوال یکی از مهم ترین نهادهای دولتی کشور است. این سازمان در زمینه اطلاعات هویتی شهروندان فعالیت دارد. در همین راستا، سامانه های متعددی را جهت خدمات رسانی به کاربران ایجاد کرده است. از جمله سامانه های جدید این سازمان، می توان به سایت سهیم اشاره کرد. سهیم مخفف عبارت سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان است. افراد با استفاده از سامانه سهیم، امکان دسترسی به اطلاعات سببی و نسبی خود را دارند. علاوه بر این، می توانند از خدمات متعدد این حوزه از جمله ثبت نام کارت ملی هوشمند و غیره بهره مند شوند.
برای استفاده از تمامی خدمات سایت سهیم، ابتدا باید به این درگاه آنلاین وارد شوید. برای انجام این کار هم لازم است یک سری مراحل ساده را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید. مراحل مورد نیاز جهت ورود به سامانه سهیم به شرح ذیل هستند:
- ۱ابتدا باید نشانی اینترنتی آن یعنی sahim.sabteahval.ir را در مرورگر خود قرار داده و جست و جو کنید. به این ترتیب، مستقیما به صفحه اصلی سایت سهیم منتقل خواهید شد. امکان ورود به این سامانه با استفاده از گوشی موبایل و سیستم های رایانه ای فراهم است.
- ۲پس از این که آدرس فوق را سرچ کردید، به صفحه اصلی سامانه سهیم ثبت احوال منتقل خواهید شد. برای وارد شدن به حساب کاربری و استفاده از خدمات سایت، از گوشه بالا و سمت چپ صفحه گزینه «ورود» را بزنید.
- ۳به این ترتیب، پنجره ورودی برای تان نمایش داده می شود. جهت این امر، از شما درخواست می شود کد ملی تان را وارد کنید. پس کد ملی خود را در جایگاه مربوطه قرار داده و پس از تایید عبارت امنیتی، گزینه «ادامه» را بزنید. ضمن این که امکان ورود از طریق دولت من را هم خواهید داشت.
اگر قبلا در سامانه هدا ثبت احوال ثبت نام کرده باشید، با تایید کد ملی به سایت سهیم منتقل خواهید شد. در غیر این صورت، ابتدا باید ثبت نام سامانه سهیم را انجام دهید. اگر چه ورود از طریق پنجره ملی دولت هوشمند، نیاز به ثبت نام ندارد.
ثبت نام سامانه سهیم
اکنون که نحوه ورود به سایت سهیم سازمان ثبت احوال را فرا گرفته اید، جهت این امر با مشکلی مواجه نخواهید شد. موضوع مهم دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، نحوه ثبت نام این سامانه است. زیرا همان طور که مشاهده کردید، تنها کاربرانی امکان ورود دارند که ثبت نام شان را انجام داده باشند. در این قسمت، شیوه ثبت نام سامانه سهیم را هم برای تان آورده ایم. بنابراین در صورت نیاز، امکان نام نویسی و فعال سازی حساب کاربری تان را خواهید داشت. جهت ثبت نام سایت سهیم، باید مراحل زیر را طی کنید:
- ۱ابتدا با روشی که در بخش قبل توضیح دادیم، به صفحه ورودی این سامانه بروید. در قسمت انتهایی صفحه، گزینه ای آبی رنگ با عنوان «ثبت نام کاربر جدید» وجود دارد. اگر قبلا نام نویسی تان را انجام نداده اید، بر روی این گزینه کلیک کنید.
- ۲در مرحله بعد، فرم ثبت نام در سامانه سهیم ثبت احوال برای تان نمایش داده می شود. اکنون باید تمامی اطلاعات خواسته شده را به صورت دقیق تکمیل نمایید. این اطلاعات شامل کد ملی، نام، نام خانوادگی، تاریخ تولد و تلفن همراه هستند. پس از وارد کردن آن ها، کد امنیتی را تایید کرده و گزینه «ادامه» را بزنید.
- ۳به این ترتیب، یک رمز یکبار مصرف بر روی گوشی موبایل تان ارسال خواهد شد. این کد را دریافت کرده و در جایگاه تعیین شده برای آن قرار دهید. سپس جهت تکمیل ثبت نام و فراهم شدن امکان ورود به سامانه سهمیم، کد امنیتی را تایید کرده و گزینه «ادامه» را بزنید.
- ۴در نهایت، نام نویسی تان تکمیل شده و به حساب کاربری خود در سایت سهیم منتقل خواهید شد. در این مرحله، نام و نام خانوادگی تان در گوشه سمت چپ و بالای صفحه نمایش داده می شود. اکنون امکان استفاده از خدمات گوناگون این سامانه برای تان فراهم است.
با انجام مراحل ساده بالا، ثبت نام سامانه سهیم به پایان می رسد. به این ترتیب، می توانید اطلاعات هویتی، سببی و نسبی خود را از طریق این سامانه دریافت نمایید. هم چنین امکان استفاده از تمامی خدمات آنلاین دیگر سایت را خواهید داشت.
پیگیری درخواست در سامانه سهیم
تا این جای کار، نحوه ورود و ثبت نام در سایت سهیم را توضیح دادیم. کاربران بعد از تکمیل فرایند ثبت نام و ورود به حساب خود، می توانند از خدمات گوناگون این سامانه استفاده نمایید. برای استفاده از این خدمات هم باید از منوی اصلی صفحه، درخواست خود را ثبت کنید. پس از ثبت درخواست، امکان پیگیری درخواست در سامانه سهیم وجود دارد. بنابراین کاربران بدون نیاز به مراجعه حضوری به ثبت احوال، می توانند از آخرین وضعیت درخواست های خود مطلع شوند. به منظور پیگیری درخواست در سایت سهیم، باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید:
- ۱ابتدا باید به حساب کاربری خود در این سامانه وارد شوید. در بخش ابتدایی مطلب، نحوه انجام این کار را توضیح دادیم.
- ۲بعد از ورود به سامانه سهیم، از منوی اصلی آن بر روی گزینه «پیگیری» کلیک نمایید. این گزینه در قسمت انتهایی منوی خدمات قرار گرفته است.
- ۳با انتخاب گزینه قبل، لیست تمامی درخواست هایی که در سامانه ثبت کرده اید، برای تان نمایش داده می شود. به این ترتیب امکان مشاهده آخرین وضعیت درخواست و پیگیری آن را خواهید داشت.
در این بخش شیوه پیگیری درخواست های مختلف از طریق سایت سهیم را هم بیان کردیم. معمولا بررسی درخواست های مختلف کاربران، به زمانی مشخصی نیاز دارد. بنابراین اگر درخواست خاصی در سامانه سهیم ثبت احوال ثبت کرده اید، بهتر است مدتی بعد جهت پیگیری آن اقدام نمایید.
سامانه سهیم شجره نامه
یکی از مهم ترین خدمات سایت سهیم، مربوط به ارائه شجره نامه یا اطلاعات سببی و نسبی است. کاربران با ورود به حساب کاربری خود در این سامانه، امکان مشاهده اطلاعات خود، والدین، فرزندان و همسر را خواهند داشت. شیوه مشاهده و دسترسی به شجره نامه در سایت سهیم بسیار ساده است. منتهی حتما باید ثبت نام تان را انجام داده باشید. پس از تکمیل ثبت نام سامانه سهیم، با روش زیر امکان مشاهده شجره نامه خود را خواهید داشت:
- ۱ابتدا باید به حساب کاربری خود در سایت سهیم وارد شوید. سپس از منوی خدماتی سامانه، بر روی گزینه «پایگاه اطلاعات خانواده» کلیک نمایید.
- ۲با انتخاب گزینه قبل، اطلاعات هویتی، سببی و نسبی شما نمایش داده می شود. این اطلاعات در چند بخش مشخصات شخصی، والدین، فرزندان و همسر قرار می گیرند. بنابراین با کلیک بر روی هر مورد، می توانید اطلاعات دقیق آن ها را مشاهده کنید.
نتیجه گیری: سامانه سهیم یکی از سایت های آنلاین ثبت احوال در زمینه ارائه اطلاعات سببی و نسبی افراد است. علاوه بر این، خدمات متعدد دیگری را هم به صورت آنلاین در اختیار کاربران قرار می دهد. ثبت نام کارت ملی هوشمند، تغییر نام و نام خانوادگی، تغییر نشانی و صدور شناسنامه نوزاد برخی از این موارد هستند. در این جا نحوه ورود به سامانه سهیم و ثبت نام آن را توضیح دادیم. هم چنین روش پیگیری درخواست ها از طریق آن را توضیح دادیم. پس اکنون جهت ورود و استفاده از سایت سهیم، مشکلی نخواهید داشت.
ثبت نام کارت ملی هوشمند، تغییر نشانی، صدور شناسنامه نوزاد، انتخاب نام و تغییر نام خانوادگی، دسترسی به بخشی از شجره نامه خانوادگی برخی از این موارد هستند.
برای این مورد باید بعد از ورود به سایت بر روی گزینه پایگاه اطلاعات خانواده کلیک نمایید.