اگر در خصوص سامانه صیاد بانک رسالت سوالی دارید
اگر در خصوص سامانه صیاد بانک رسالت سوالی دارید
سامانه صیاد بانک رسالت امکان انجام عملیات های گوناگون مربوط به چک های صیادی را فراهم کرده است تا کسانی که با این چک های جدید سروکار دارند، مشکلی جهت این امر نداشته باشند. با توجه به قوانین جدیدی که در حوزه چک تصویب شده است، تمامی بانک ها موظف هستند برای مشتریان خود چک های جدید صیادی صادر کنند. این چک ها به دلیل ویژگی های خاصی که دارند، از امنیت بالاتری برخوردار بوده و امکان سوء استفاده از آن ها به پایین ترین حد ممکن رسیده است. چرا که شخص دارنده چک در هنگام صدور آن، علاوه بر نوشتن اطلاعات گیرنده بر روی برگه چک، باید نسبت به ثبت چک صیادی رسالت در سامانه هم اقدام کند. این گونه چک به نام یک فرد ثبت شده و تنها این شخص امکان پاس کردنش را دارد؛ مگر این که خود شخص مجددا فرایند انتقال آن را انجام داده و چک را به نام فرد دیگری انتقال دهد که این مورد هم خود در سامانه انجام می گیرد.
در کنار فرایند ثبت و انتقال چک، کسانی که آن را دریافت می کنند هم باید با استفاده از این سامانه نسبت به تایید برگه چک اقدام کنند. به عبارت دیگر، تا زمانی که گیرنده دریافت چک را تایید نکرده باشد، امکان پاس کردن آن از طریق بانک وجود ندارد. شاید در وهله اول این فرایند کمی پیچیده به نظر بیاید. اما با سامانه ها و برنامه هایی که هر بانک از جمله بانک رسالت در اختیار مشتریان خود قرار داده اند، هر کدام از این فرایندها در زمانی بسیار کوتاه و در حدود یک دقیقه انجام می گیرند. با توجه به این که مشتریان بانک رسالت هم باید از این چک های جدید استفاده کنند، در این مقاله نحوه ثبت چک در سامانه صیاد بانک رسالت را به صورت کامل برای تان توضیح می دهیم. هم چنین به روش تایید و انتقال چک در این سامانه می پردازیم تا جهت استفاده از چک های صیادی رسالت با مشکلی مواجه نباشید. پس در ادامه با ما همراه باشید.
با توجه به این که تمام فرایندهای مربوط به چک های صیادی بانک رسالت از طریق سامانه در نظر گرفته شده جهت این امر انجام می شوند، مشتریان باید شناخت کاملی از این سامانه و روش استفاده از آن داشته باشند. اولین گام جهت استفاده از سامانه صیاد بانک رسالت هم ورود به آن است. با توجه به این موضوع، در این بخش نحوه وارد شدن به این سامانه مهم برای کسانی که از چک های بانک رسالت استفاده می کنند را توضیح خواهیم داد. در ادامه هم به هر یک از فرایندهای مهم که از طریق آن انجام می شوند از جمله ثبت، تایید و انتقال چک می پردازیم. پس به راحتی می توانید به وارد این سامانه شده و با توجه به نقش خود، نسبت به ثبت چک، انتقال یا تایید آن اقدام نمایید. البته دقت داشته باشید که برای ثبت چک صیادی رسالت، تایید یا انتقال آن، مشخصات کامل چک، صادرکننده، گیرنده و فردی که چک به نام او منتقل می شوند، نیاز است.
به هر حال، به منظور ورود به سامانه تعیین شده برای انجام فرایندهای مرتبط با چک های صیادی بانک رسالت، لازم است مراحلی را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید که در این جا به آن ها پرداخته ایم. این مراحل مورد نیاز برای وارد شدن به سامانه مذکور شامل موارد زیر می شوند:
۱ ابتدا باید نشانی اینترنتی این سامانه یعنی vbank.rqb.ir را در مروگر خود قرار داده و جست و جو کنید. شما می توانید با استفاده از سیستم های رایانه ای یا گوشی موبایل تان به این سایت وارد شده و فرایند ثبت چک در سامانه صیاد بانک رسالت را انجام دهید؛ یعنی از این نظر محدودیتی ندارید.
۲ پس از این که آدرس فوق را سرچ کردید، اولین سایت بالا آمده در لیست نتایج با همین نشانی و عنوان «ورود به سامانه مدیریت چک (صیاد) - بانک قرض الحسنه رسالت» را انتخاب کرده و بر روی آن کلیک نمایید.
۳
در مرحله بعد، به پنجره ورودی سامانه صیاد بانک رسالت وارد شده و تصویر زیر را مشاهده می کنید. در این قسمت لازم است اطلاعاتی را وارد کنید که شامل کد ملی / شناسه ملی / شناسه فراگیر و شماره همراه می شوند. بسته به نوع شخصیت خود اعم از حقیقی یا حقوقی، اطلاعات خواسته شده در این بخش را در جایگاه مشخص شده برای خود قرار داده و پس از تایید کد امنیتی، گزینه «ورود» را بزنید.
۴
پس از تکمیل صحیح اطلاعات خواسته شده در بخش قبل، کد یک بار مصرفی بر روی شماره تلفن همراه شما ارسال می شود. این کد را دریافت کرده و در کادر مشخص شده برای آن قرار دهید تا به سامانه مربوطه وارد شده و امکان ثبت چک صیادی رسالت برای تان فراهم شود.
با طی کردن این مراحل ساده، به سامانه در نظر گرفته شده برای انجام عملیات های مختلف چک های صیادی رسالت وارد شده و می توانید هر یک از فرایندهای ثبت، تایید و انتقال چک را انجام دهید. در ادامه، روش هر کدام را هم به صورت کامل برای تان آورده ایم.
اگر چه سامانه صیاد خدمات گوناگونی را در اختیار مشتریان قرار می دهد، اما بدون شک مهم ترین آن همین ثبت چک است. زیراچرخه مربوط به چک های صیادی از این جا آغاز شده و کسی که قصد صدور چک را دارد، در اولین مرحله باید نسبت به ثبت اینترنتی آن اقدام نماید؛ از این رو باید وارد سامانه صیاد بانک رسالت شده و اقدامات لازم جهت این امر را انجام دهد. با توجه به قوانین بانک مرکزی در مورد چک های صیادی، تا زمانی که این چک ها ثبت سیستمی نشده باشند، هیچ گونه اعتباری نداشته و فرد گیرنده نمی تواند آن ها را پاس کند. البته این موضوع در مورد سایر فرایندها مانند تایید چک هم صادق است؛ با وجود این ثبت چک از اهمیت بیش تری برخوردار است و لازم است فرد صادرکننده با نهایت دقت این کار را انجام دهد. در این بخش روش ثبت چک در سامانه صیاد بانک رسالت را برای تان آورده ایم تا به راحتی بتوانید این فرایند را انجام دهید.
برای ثبت چک در سامانه صیاد هم لازم است اقداماتی را به صورت گام به گام انجام دهید که در این بخش به آن ها اشاره کرده ایم. این اقدامات لازم جهت ثبت نمودن چک های صیادی بانک رسالت شامل موارد زیر می شوند:
با انجام این اقدامات، ثبت چک صیادی رسالت با موفقیت انجام گرفته و می توانید چک را برای پاس شدن به فرد گیرنده بسپارید. در ادامه، روش تایید و انتقال این چک ها را هم بیان می کنیم تا گیرندگان هم بتوانند اقدامات مربوط به خود را از طریق این سامانه انجام دهند.
حال که روش ثبت چک را فرا گرفته اید، به راحتی می توانید وارد سامانه مربوطه شده و اقدامات لازم جهت این امر را انجام دهید؛ اما پس از ثبت چک توسط فرد صادرکننده، نوبت به تایید آن می رسد. در واقع می توان گفت تایید چک هم به همان اندازه ثبت چک در سامانه صیاد بانک رسالت حائز اهمیت بوده و باید به خوبی مورد توجه قرار گیرد. البته این قسمت بیش تر به گیرندگان چک های صیادی مربوط می شود؛ زیرا تا زمانی که چک توسط شخص گیرنده تایید نشود، امکان پاس کردن آن وجود نخواهد داشت. به همین خاطر، کسانی که چک های صیادی بانک رسالت را دریافت می کنند هم باید با سامانه مربوطه آشنایی داشته و روش استفاده از آن به منظور تایید چک ها را بدانند. در ادامه، نحوه تایید چک از طریق سامانه صیاد بانک رسالت را هم برای تان توضیح داده ایم تا در صورتی که چک های این بانک را دریافت کردید، مشکلی جهت تایید آن ها نداشته باشید.
۱در اولین گام باید به حساب کاربری خود در این سامانه وارد شوید. همان طور که گفتیم، برای این کار تنها به کد ملی یا شناسه ملی و شماره تلفن همراه نیاز دارید. پس با قرار دادن این موارد در بخش ورودی، به قسمت اصلی سامانه وارد شوید.
۲پس از این که به صفحه اصلی سامانه ثبت چک صیادی رسالت منتقل شدید، گزینه های مختلف مربوط به ثبت، تایید و انتقال را مشاهده می کنید. این بار باید بر روی گزینه «تایید چک» کلیک کرده و فرایند مربوط به آن را انجام دهید.
۳با انتخاب گزینه قبل به صفحه زیر وارد شده که لازم است شناسه صیاد چک دریافتی تان را در آن قرار دهید. پس این شناسه را در جایگاه مشخص شده وارد کرده و سپس گزینه «افزودن» را بزنید.
۴در مرحله بعدی تایید چک، جایگاه دیگری برای تان نمایش داده می شود. در صورتی که بیش از یک چک برای تایید دارید، می توانید شناسه آن ها را هم وارد کنید. هم چنین می توانید با کلیک بر روی شکل سطل زباله، چکی که شناسه آن را وارد کرده اید حذف کنید. به هر حال، پس از وارد کردن شناسه چک یا چک های مورد نظر، گزینه «ثبت» را بزنید.
۵پس از وارد کردن اطلاعات چک، همانند فرایند ثبت چک در سامانه صیاد بانک رسالت، اطلاعات مربوط به آن از جمله نام بانک، شماره سریال، مبلغ و تاریخ سررسید برای تان نمایش داده می شوند. حالا باید از قسمت وضعیت، تیک مربوط به یکی از گزینه های تایید یا رد را قرار دهید. پس از انجام این اقدامات، گزینه «تایید» را بزنید. در صورت وجود خطا یا مشکل هم گزینه «اصلاح» را انتخاب کرده و شناسه صحیح را وارد کنید.
۶در مرحله بعد، اطلاعات چک یا چک هایی که وارد کرده اید و وضعیت تایید یا رد شدن آن ها توسط شما، نمایش داده می شوند. در این قسمت هم می توانید در صورت نیاز توضیحاتی اضافه کنید. اگر اطلاعات چک ها به درستی در سامانه صیاد بانک رسالت وارد شده اند، گزینه «ثبت» را بزنید.
۷در ادامه، سیستم اطلاعات چک های شما را به شکل زیر نشان می دهد تا یک بار دیگر بتوانید وضعیت شان را بررسی کنید. در صورت صحت اطلاعات چک یا چک های تایید شده، گزینه «تایید» را بزنید. در صورت وجود اشکال هم می توانید با انتخاب گزینه «اصلاح»، به عقب بازگشته و اطلاعات را ویرایش کنید.
۸پس از این که فرایند ثبت چک شما در سامانه ثبت چک صیادی رسالت با موفقیت انجام می گیرد، رسید زیر نمایش داده خواهد شد.
به این ترتیب، تایید چک شما به اتمام رسیده و می توانید با مراجعه به شعبه نسبت به پاس کردن آن اقدام نمایید. با توجه به این که تمام اطلاعات چک در هنگام تایید برای تان نمایش داده می شود، به اطلاعات آن به خصوص مبلغ دقت نموده و در صورت صحیح بودن تایید نهایی را انجام دهید.
تا این جای کار نحوه ثبت چک در سامانه صیاد بانک رسالت و تایید چک از طریق همین سامانه را توضیح دادیم. پس کاربران این بانک به سادگی می توانند فرایند ثبت و تایید چک خود را انجام دهند؛ اما بسیاری از کاربران در مورد برنامه سامانه صیاد سوال دارند. در واقع، این افراد می خواهند بدانند که آیا اپلیکیشن سامانه صیاد رسالت هم موجود است تا بتوانند آن را نصب کرده و فرایندهای مربوطه را به وسیله آن انجام دهند یا خیر. در این رابطه باید بگوییم که تا کنون برنامه اختصاصی این سامانه منتشر نشده است. با وجود این، کاربران امکان ورود به این سامانه با گوشی موبایل شان را هم داشته و می توانند تمام فرایندهای مربوط به چک در سامانه صیاد بانک رسالت را با تلفن همراه انجام دهند. از طرف دیگر، برنامه های متعددی وجود دارند که به صورت جامع امکان ثبت، تایید و انتقال چک اکثر بانک ها را فراهم می کنند و در صورت تمایل می توانید از آن ها استفاده کنید.
عملیات مهم دیگر در رابطه با چک های صیادی، روش انتقال آن ها است. در گذشته امکان انتقال چک های صیادی بسیار ساده بود. به این ترتیب که فرد گیرنده با امضا کردن پشت چک آن را به شخص دیگری انتقال داده و فرد دوم به راحتی امکان پاس کردن آن را داشت. اما اکنون برای هر مرحله انتقال، نیاز به ثبت در سامانه وجود دارد. البته فرایند انتقال هم مانند ثبت چک صیادی رسالت خیلی ساده است و نیاز به طی کردن مراحل پیچیده ای وجود ندارد؛ از این رو اگر شما به عنوان گیرنده یکی از چک های صیادی بانک رسالت قصد انتقال آن را داشته باشید، کافی است به سامانه مراجعه کرده و اقدامات لازم برای این کار را انجام دهید. از آن جایی که در بسیاری از موارد نیاز به انتقال چک های صیادی پیش می آید، در این بخش به روش انتقال این چک ها می پردازیم. مانند ثبت چک در سامانه صیاد بانک رسالت، جهت این امر هم باید مراحلی را طی کنید:
در این بخش هم نحوه انتقال چک از طریق سامانه صیاد را برای تان توضیح دادیم؛ به این ترتیب اگر قصد انتقال چک صیادی این بانک را داشته باشید، به سادگی و در کم ترین زمان ممکن می توانید این کار را انجام دهید.
در کنار امکاناتی مانند ثبت چک در سامانه صیاد بانک رسالت، تایید و انتقال آن، شما می توانید نسبت به دریافت استعلام آن هم اقدام کنید. برای انجام این کار هم باید وارد سامانه شده و با انتخاب گزینه «استعلام چک»، فرایند مربوطه را انجام دهید تا اطلاعات چک برای تان نمایش داده شود. مهم ترین ورودی لازم در این بخش هم شناسه ۱۶ رقمی آن می باشد که در قسمت بالای چک قرار گرفته است. البته علاوه بر این روش که راه اصلی استعلام چک های صیادی محسوب می شود، شما می توانید از روش های دیگری هم استفاده کنید. یکی از این راه ها برای دریافت استعلام چک در سامانه صیاد بانک رسالت، استفاده از فرایند تایید چک است. زمانی که شما وارد فرایند تایید شده و موارد خواسته شده را وارد می کنید، تمامی اطلاعات اعم از مبلغ، تاریخ سر رسید، شماره چک و سایر موارد این چنینی برای تان نمایش داده می شود. پس می توانید قبل از تایید، به این اطلاعات دسترسی داشته باشید.
بر اساس قوانین جدید، تمام بانک ها موظف به صدور دسته چک های جدید و صیادی هستند. بانک رسالت هم از این موضوع مستثنی نبوده و برای مشتریان خود چک های صیادی صادر می کند. به همین خاطر، مشتریان و کسانی که در عملیات خود از چک های بانک رسالت استفاده می کنند، باید با عملیات های گوناگون مربوط به آن ها آشنا باشند. از جمله این موارد می توان به ثبت چک صیادی رسالت ، تایید و انتقال آن اشاره کرد. افرادی که چک صادر می کنند، پس از نوشتن اطلاعات باید این موارد را در سامانه هم ثبت کنند. در مرحله بعد، فردی که چک را دریافت می کند هم باید به سامانه وارد شده و اطلاعات آن را تایید کند. در غیر این صورت، امکان پاس کردن برگه چک وجود نخواهد داشت. با توجه به این موضوع، در این جا نحوه ثبت چک در سامانه صیاد بانک رسالت ، تایید، انتقال و استعلام آن را برای تان توضیح داده ایم تا جهت این امر با مشکلی مواجه نباشید.
اگر در خصوص سامانه صیاد بانک رسالت سوالی دارید
اگر در خصوص سامانه صیاد بانک رسالت سوالی دارید