اگر در خصوص سامانه مالیاتی وکلای دادگستری سوالی دارید
اگر در خصوص سامانه مالیاتی وکلای دادگستری سوالی دارید
سامانه مالیاتی وکلای دادگستری یکی از سامانه های جدیدی است که در راستای تسهیل دریافت اطلاعات مالیاتی وکیلان ایجاد شده و این قشر باید در آن ثبت نام کنند. در سال های اخیر، دریافت مالیات به یکی از مهم ترین منابع دولت تبدیل گردیده است. در همین راستا، سیستم های مالیاتی خود را به روز رسانی و تقویت نموده تا امکان فرار مالیاتی برای مشمولان وجود نداشته باشد. وکلا هم از جمله گروه های مشمول پرداخت مالیات هستند که از سال ۹۸ موظف به نصب دستگاه پوز در دفاتر خود شدند؛ ولی در ادامه سامانه صدور صورت حساب الکترونیکی وکلا راه اندازی شد تا امکان دریافت اطلاعات مربوط به حق الوکاله آن ها از این طریق فراهم شود. به این ترتیب، تمامی وکیلان دادگستری یا قوه قضائیه می توانند نسبت به ثبت نام در این سامانه اقدام کرده و اطلاعات خود را با این روش بارگذاری کنند. آن دسته از وکلا که در سایت مذکور نام نویسی کنند، دیگر ملزم به استفاده از دستگاه کارتخوان در دفاترشان نخواهند بود.
با توجه به این که طبق قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، وکلا موظف به استفاده از دستگاه پوز بودند، ممکن است در این زمینه با ابهاماتی رو به رو شوند. دقت داشته باشید که سامانه مالیاتی وکیلان به نشانی اینترنتی tax.pgpal.ir تمامی اطلاعات مربوط به حق الوکاله آن ها را دریافت کرده و از این رو دیگر نیازی به دستگاه کارتخوان نیست؛ بنابراین وکلایی که در این سامانه ثبت نام کرده و در دفاترشان از دستگاه پوز استفاده نکنند، مشمول جریمه نخواهند بود. از آن جایی که نام نویسی در این سامانه جدید هم برای وکیلان قوه قضائیه و هم دادگستری از اهمیت بالایی برخوردار است، در این جا اطلاعات لازم را در مورد آن ارائه داده و روش ثبت نامش را توضیح می دهیم؛ پس اگر شما هم در دسته وکلا قرار گرفته و مشمول پرداخت مالیات هستید، در ادامه با ما همراه باشید تا آگاهی مناسبی از سایت سامانه مالیاتی وکلای دادگستری به دست آورده و به راحتی بتوانید در آن نام نویسی کنید.
لینک ورود به سامانه مالیاتی وکلای دادگستری
با توجه به این که وکلای دادگستری هم مانند بسیاری از گروه های شغلی دیگر مشمول مالیات بوده و موظف به ارائه اطلاعات حق الوکاله و درآمدی خود هستند، سامانه ای جهت دریافت این اطلاعات راه اندازی شده است. این اطلاعات در سال های اخیر از طریق دستگاه های پوزی که در دفاتر وکیلان نصب شده بود، جمع آوری می شد؛ اما اکنون سامانه مالیاتی وکلای دادگستری این کار را بسیار ساده تر کرده است. تمامی وکیلان باید با ثبت نام در این سامانه نسبت به ارائه اطلاعات درآمدی و حق الوکاله خود اقدام نموده و درصدی از آن را به عنوان مالیات پرداخت نمایند. برای نام نویسی در این سایت هم در وهله اول باید به آن وارد شوید. از آن جایی که سامانه صدور صورت حساب الکترونیکی وکلا به تازگی ایجاد شده است، ممکن است بسیاری از وکیلان روش ورود و استفاده از آن را ندانند. به همین خاطر، در این قسمت نحوه وارد شدن به آن را به صورت کامل برای تان توضیح می دهیم.
جهت ورود به این سامانه کافی است چند مرحله ساده را به صورت پیوسته و گام به گام پشت سر بگذارید که در ادامه آن ها را توضیح داده ایم. این مراحل مورد نیاز برای وارد شدن به سایت مالیاتی وکلا شامل موارد زیر می شوند:
در این بخش روش ورود به سایت تعیین شده جهت دریافت اطلاعات درآمدی وکلا را بیان کردیم. در ادامه هم به نحوه ثبت نام سامانه مالیاتی وکلای دادگستری می پردازیم تا مشمولین به راحتی بتوانند نام نویسی شان را در آن انجام داده و از این طریق اطلاعات مربوط به حق الوکاله خود را بارگذاری نمایند.
حال که روش ورود به سایت مالیاتی وکلا را فرا گرفته اید، جهت این امر با مشکلی رو به رو نخواهید بود. بعد از وارد شدن به سامانه، نوبت به ثبت نام می رسد. وکیلانی که مشمول پرداخت مالیات هستند باید با مراجعه به این سایت فرایند نام نویسی شان را به صورت کامل انجام دهند تا حساب شان فعال شود. از آن جایی که ممکن است برخی از کاربران با روش ثبت نام در سامانه صدر صورت حساب الکترونیکی وکلا آشنا نباشند، در این بخش نحوه نام نویسی آن را هم برای تان توضیح می دهیم. منتهی دقت کنید که جهت این امر به شماره پیگیری ثبت نام نیاز خواهید داشت. این کد توسط سازمان امور مالیاتی در اختیارتان قرار گرفته و از طریق اظهارنامه های مالیاتی هم قابل استخراج است. پس از این که شماره پیگیری خود را آماده کردید، می توانید فرایند ثبت نام را آغاز کنید. در ادامه، روش نام نویسی در سامانه tax.pgpal.ir را به تفصیل بیان کرده ایم.
برای ثبت نام در سامانه مالیاتی وکیلان هم مانند ورود به آن نیاز به انجام اقداماتی ساده وجود دارد که در این بخش به آن ها پرداخته ایم. این اقدامات لازم به منظور نام نویسی در سایت مذکور به شرح ذیل می باشند:
با انجام اقدامات بالا، فرایند نام نویسی شما در سامانه صدور صورت حساب الکترونیکی وکلا با موفقیت انجام شده و می توانید نسبت به صدور صورت حساب های خود اقدام نمایید. در نتیجه، مشمول جریمه های مالیاتی نخواهید شد.
در بخش قبل، روش ثبت نام در سایت مالیاتی وکیلان را به صورت کامل توضیح دادیم؛ بنابراین اکنون به سادگی می توانید نام نویسی تان را در این سامانه انجام داده و نسبت به صدور صورت حساب های الکترونیکی خود اقدام نمایید؛ اما نکته مهمی که در رابطه به ثبت نام سایت سامانه مالیاتی وکلای دادگستری وجود دارد، این است که آن ها ابتدا باید در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور نام نویسی و شماره پیگیری ثبت نام دریافت کرده باشند. زیرا همان طور که مشاهده کردید، یکی از اطلاعات مورد نیاز جهت ثبت نام در سامانه مالیاتی وکلا همین شماره پیگیری ثبت نام است. در صورتی که قبلا در سایت سازمان امور مالیاتی نام نویسی کرده و این کد را در اختیار دارید، مشکلی جهت استفاده از سامانه مالیاتی وکلای دادگستری نخواهید داشت. ولی اگر تا کنون در این سامانه عضو نشده اید، ابتدا باید این کار را انجام دهید. چرا که نام نویسی در سایت امور مالیاتی کشور، پیش ثبت نام سامانه مالیاتی وکلا محسوب می شود.
برای ثبت نام در سایت سازمان امور مالیاتی کشور و دریافت شماره پیگیری ثبت نام هم نیاز به طی کردن مراحلی وجود دارد که البته زیاد هم پیچیده نیستند. در ادامه، روش نام نویسی در این سامانه را هم برای تان آورده ایم:
همان طور که مشاهده کردید، در این بخش نحوه ثبت نام در سایت سازمان امور مالیاتی کشور را برای تان توضیح دادیم. در صورتی که شما بخواهید از خدمات این سامانه یا برخی سایت های دیگر مانند سامانه tax.pgpal.ir استفاده کنید، حتما باید نام نویسی تان را در آن انجام داده و اطلاعات کاربری داشته باشید. به هر حال، اکنون به راحتی می توانید پیش ثبت نام مالیاتی وکلا یعنی نام نویسی در سایت سازمان امور مالیاتی و دریافت شماره پیگیری را انجام دهید.
حق تمبر مالیاتی در دسته مالیات های مستقیم قرار داشته و بیش تر برای اسناد، مدارک، جواز کسب و پروانه های شغلی استفاده می شود. برای مثال، پرداخت تمبر مالیاتی وکلا به معنی مالیاتی است که این افراد به دلیل دریافت پروانه وکالت و درآمدی که از این راه به دست می آوردند، باید پرداخت کنند. به هر حال، شاید بخواهید بدانید این مالیات از چه طریق پرداخت می شود. در این رابطه باید بگوییم که پس از ارائه اطلاعات درآمدی وکیل در سایت سامانه مالیاتی وکلای دادگستری ، میزان مالیات برای این شخص بر اساس قوانین مربوطه تعیین خواهد شد. حال وکیل راه های متنوعی جهت پرداخت مالیات خود دارد که یکی از ساده ترین آن ها، استفاده از سایت سازمان امورد مالیاتی کشور به نشانی اینترنتی tax.pgpal.ir است. کسانی که قبلا در این سامانه نام نویسی کرده و اطلاعات کاربری داشته باشند، می توانند به حساب خود وارد شده و نسبت به پرداخت مالیات تعیین شده از این طریق اقدام نمایند.
وکلا هم مانند سایر اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول پرداخت مالیات، ابتدا باید نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی اقدام نمایند. توجه داشته باشید که ثبت نام در سامانه مالیاتی وکلای دادگستری به معنی تشکیل پرونده مالیاتی نیست و جهت این امر باید مراحل آن به صورت کامل طی شوند. البته وکلای با سابقه به احتمال زیاد قبل این پرونده را تشکیل داده اند و این موضوع بیش تر برای آن دسته از وکیلان اهمیت دارد که به تازگی وارد این عرصه شده و هنوز پرونده مالیاتی ندارند. به هر حال، باید بدانید که جهت تشکیل این پرونده لازم است مدارک لازم را آماده نموده و به صورت حضوری به سازمان امور مالیاتی یا دفاتر این سازمان مراجعه کنید. استفاده از سامانه صدور صورت حساب الکترونیکی وکلا برای کسانی امکان پذیر است که پرونده مالیاتی داشته باشند. به همین خاطر، در ادامه مهم ترین مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده مالیاتی وکلا را بیان کرده ایم:
به طور کلی، بر اساس قانون مالیات مشاغل مختلف در سه گروه مالیاتی قرار می گیرند که با عناوین گروه اول، گروه دوم و گروه سوم مشخص می شوند. قرارگیری در هر یک از این گروه ها، وظایف و شرایط مالیاتی متفاوتی را هم به همراه دارد.؛ اما این که وکلا در کدام گروه مالیاتی هستند، تا حد زیادی به اطلاعاتی که در سامانه tax.pgpal.ir وارد می کنند، بستگی دارد. برخی مشاغل بدون هیچ شرایطی در یکی از این گروه ها قرار می گیرند. ولی برخی مشاغل هم بسته به شرایط می توانند در هر گروه قرار گیرند که وکالت یکی از آن ها است. کسانی که در گروه اول قرار گیرند، شرایط دشواری تری را از نظر اقدامات لازم و میزان مالیات خواهند داشت. این شرایط با حرکت به سمت گروه سوم، آسان تر خواهد شد. وکیلان با توجه به اطلاعات درآمدی و مبلغ حق الوکاله ای که در سایت سامانه مالیاتی وکلای دادگستری ثبت می کنند، ممکن است در هر یک از این گروه ها قرار بگیرند.
در گذشته، وکیلانی که عضو کانون وکلای دادگستری بودند، باید به صورت حضوری به واحد ابطال تمبر دادگستری مراجعه نموده، سهم کانون و سهم صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری را می پرداختند. در ادامه، ابطال تمبر مالیاتی برای آن ها انجام می گرفت. این روش هنوز هم قابل استفاده بوده و وکیلان دادگستری می توانند جهت ابطال تمبر از طریق آن اقدام نمایند. با این حال، راه دیگر موجود جهت این امر، استفاده از سامانه ابطال تمبر مالیاتی وکلا است. کسانی که قبلا اطلاعات درآمدی و تمبرهای مالیاتی خود را در سامانه مالیاتی وکلای دادگستری ثبت کرده باشند، می توانند از هر دو روش استفاده کنند. تمامی وکلایی که مشغول به کار در این عرصه هستند، پرونده ای هم در اداره دارایی دارند. به همین خاطر، این افراد با مراجعه به سامانه دارایی هم می توانند فرایند ابطال تمبر مالیاتی خود را انجام دهند. کافی است با در اختیار داشتن اطلاعات کاربری به این سامانه وارد شده، قبض شان را دریافت و پرداخت تمبر را انجام دهند.
سامانه صدور صورت حساب الکترونیکی وکلا سامانه است که برای دریافت اطلاعات درآمدی و حق الوکاله وکیلان ایجاد شده است. بر اساس قانون مالیات کشور، وکلای دادگستری و قوه قضائیه هم مانند بسیاری از مشاغل موظف به پرداخت درصدی از درآمد خود به عنوان مالیات هستند. به منظور شفاف سازی درآمدی این قشر، وکلا از سال ۹۸ ملزم به استفاده از دستگاه پوز در دفاتر کار خود شدند؛ اما در ادامه سایت مالیاتی وکلا به آدرس اینترنتی tax.pgpal.ir راه اندازی شده تا اطلاعات درآمدی این افراد را به صورت آنلاین دریافت کند. افرادی که در این سامانه ثبت نام می کنند، دیگر ملزم به استفاده از دستگاه کارتخوان در دفاتر کارشان نخواهند بود. با توجه به اهمیت موضوع، در این قسمت روش ورود به سایت سامانه مالیاتی وکلای دادگستری را برای تان توضیح دادیم. هم چنین، نحوه ثبت نام در آن را به صورت کامل بیان کردیم؛ بنابراین اکنون به راحتی می توانید در این سامانه نام نویسی کرده و صورت حساب های تان را بارگذاری نمایید.
اگر در خصوص سامانه مالیاتی وکلای دادگستری سوالی دارید
اگر در خصوص سامانه مالیاتی وکلای دادگستری سوالی دارید