اگر در خصوص ورود به سامانه معاملات فصلی سوالی دارید
اگر در خصوص ورود به سامانه معاملات فصلی سوالی دارید
سامانه معاملات فصلی یکی از سامانه های جدیدی و کاربردی در حوزه مالیات می باشد که مشمولان مالیاتی باید نسبت ارسال و اظهار مبادلات فصلی خود در آن اقدام نمایند. با توجه به مشکلات زیادی که در سال های گذشته پیرامون پرداخت مالیات وجود داشت، سازمان امور مالیاتی کشور این سامانه را ایجاد نموده است. در واقع از این طریق امکان فرارهای مالیاتی و پرداخت نکردن مالیات تا حد زیادی کاهش می یابد. زیرا اطلاعات به صورت کاملا آنلاین در سیستم ثبت شده و امکان بررسی آن برای کارشناسان سازمان امور مالیاتی وجود دارد. نکته مهم در این باره، ملزم بودن مشمولان مالیاتی به ثبت اطلاعات مربوط به خرید و فروش ها خود در سامانه اظهار معاملات فصلی است. به عبارت دیگر، ثبت اطلاعات در این سایت یک کار اختیاری نیست و تمام افراد مشمول موظف به ارسال اطلاعات معاملات خود در این سامانه هستند. پس باید آشنایی کاملی با این سایت داشته باشند.
روند کار برای ارسال اطلاعات در سایت مذکور هم به این صورت است که مشمولان مالیاتی باید اطلاعات مربوط به معاملات شان را به صورت فصلی بفرستند. به این صورت که تا ۴۵ روز بعد از پایان هر فصل برای ارسال معاملات خود در فصل گذشته مهلت خواهند داشت. استفاده از سامانه ارسال معاملات فصلی هم به مشمولان کمک می کند تا اطلاعات خود را با سرعت و دقت بیش تری ارسال نمایند. هم به سازمان امور مالیاتی و کارشناسان آن ها اجازه می دهد که در فرصت مناسب نسبت به بررسی و سنجش صحت اطلاعات اقدام کنند. با توجه به این که ارسال اطلاعات به طور کامل باید از طریق این سایت انجام گرفته و روش حضوری برای آن وجود ندارد، تمام مشمولان مالیاتی باید از نحوه ورود و ثبت اظهارنامه معاملات خود در این سامانه اطلاع کافی داشته باشند. در ادامه روش ورود به سایت اظهارنامه فصلی و ثبت اطلاعات در آن را برای شما بیان خواهیم کرد.
همان طور که گفتیم، سازمان امور مالیاتی کشور برای افزایش شفافیت در جمع آوری مالیات و جلوگیری از فرارهای مالیاتی اقدام به راه اندازی سامانه معاملات فصلی نموده است. تمام مشمولان مالیاتی باید نسبت به ارسال معاملات خود در این سایت اقدام نمایند تا اطلاعات لازم برای کارشناسان سازمان مالیات کشور جهت بررسی و صحت سنجی گزارشات فراهم گردد. از آن جایی با راه اندازی سامانه اظهار معاملات فصلی دیگر روش حضوری برای ارسال معاملات و اطلاعات مربوط به آن وجود ندارد، همه مشمولان باید روش استفاده از این سامانه رو ثبت اطلاعات در آن را بدانند. اولین قدم جهت استفاده از این سامانه و ثبت اظهارنامه معاملات، وارد شدن به آن می باشد. با توجه به این که سامانه مذکور یکی از سامانه های جدیدی در این حوزه محسوب می شود، ممکن است بسیاری از کاربران اطلاعات دقیقی در مورد ان نداشته باشند. به همین دلیل، نحوه ورود به ان را به طور کامل در این قسمت برای شما توضیح می دهیم.
جهت ورود به به سایت اظهارنامه معاملات باید یک سری مراحل را به صورت پیوسته طی کنید که آن ها را در ادامه برای شما آورده ایم. مراحل لازم برای وارد شدن به این سامانه و در ادامه ثبت اطلاعات معاملات در آن شامل موارد زیر می شوند.
در این بخش روش وارد شدن به سامانه اظهارنامه معاملات فصلی را برای شما بیان کردیم تا جهت ورود به این سایت با مشکلی مواجه نباشید. پس در صورتی که شما هم جزو مشمولان مالیاتی هستید، به راحتی می توانید از این طریق وارد شده و نسبت به ثبت معاملات خود در این سامانه اقدام نمایید. در ادامه روش ثبت اظهارنامه از طریق سامانه ارسال معاملات فصلی را هم برای شما بیان می کنیم.
در بخش قبل روش ورود به سایت اظهارنامه فصلی را برای شما بیان کردیم، بنابراین به راحتی می توانید به این سایت وارد شده و نسبت به ثبت اطلاعات مربوط به معاملات خود اقدام نمایید. همان گونه که اشاره کردیم، این سامانه یکی از سایت های جدید سازمان امور مالیات کشور محسوب می شود. در نتیجه، ممکن است بسیاری از کاربران روش استفاده از این سامانه برای ثبت معاملات شان را ندانند. به همین دلیل، در این بخش هم روش ثبت اظهارنامه در سامانه معاملات فصلی را برای شما توضیح می دهیم تا به راحتی بتوانید اطلاعات خود را در این سامانه وارد کنید. در بخش های قبل هم اشاره کردیم که به دلیل وجود این سامانه، روش های دیگری مانند مراجعه حضوری به نهادهای مالیاتی جهت ثبت اطلاعات در نظر گرفته نشده است. پس باید اطلاعات کاملی در رابطه با ثبت اظهارنامه در این سایت داشته باشید که در این بخش به آن می پردازیم.
جهت ثبت اظهارنامه در سامانه ارسال معاملات فصلی هم مانند ورود به این سایت باید اقداماتی را انجام دهید. در این قسمت ما این اقدامات را به صورت گام به گام برای شما بیان کرده ایم تا به راحتی بتوانید فرآیند ثبت اطلاعات در این سامانه را پشت سر بگذارید. اقدامات لازم جهت ثبت اطلاعات شامل موارد زیر می باشند.
۳بعد از این که بسته به نوع اطلاعات خود، هر کدام از گزینه های «گزارش خرید» یا «گزارش فروش» را انتخاب کردید، صفحه دیگری به شکل زیر برای شما نمایش داده می شود. در این بخش هم اطلاعات مربوط به گزارش های قبلی قرار گرفته و هم اطلاعات کاربری ان در پایین صفحه قابل مشاهده می باشد. برای ثبت یک گزارش جدید و ثبت اطلاعات فصلی معاملات خود در سامانه معاملات فصلی باید گزینه «ایجاد» در نیمه پایین صفحه را انتخاب نمایید.
۴در ادامه مجددا وارد صفحه دیگری شده و گزینه های جدیدی برای شما نمایش داده می شود. باید اولین گزینه در میان آن ها یعنی گزینه «ثبت رکورد جدید» را بزنید تا امکان ورود اطلاعات برای تان فراهم شود.
۵سپس وارد بخش مربوط به فرم گزارش در سامانه اظهار معاملات فصلی می شوید. این قسمت مربوط به ورود اطلاعات تان می باشد و باید خریدها یا فروش های خود را با دقت در این قسمت وارد نمایید. بعد از این که همه اطلاعات درخواستی را به طور کامل وارد نمودید، آن ها را تایید کنید.
۶در نهایت یک تصور کلی از اطلاعاتی که وارد کرده اید برای شما نمایش داده می شود. در این قسمت هم می توانید یک بار دیگر ان ها را بررسی کنید تا از صحت آن ها مطمئمن شوید. در صورتی که همه اطلاعات مربوط به خرید یا فروش به درستی وارد هشده باشند، گزینه «ثبت نهایی» در پایین صفحه را بزنید. در این صورت اطلاعات مربو به معاملات شما در این سامانه ثبت شده و سازمان امور مالیاتی به آن ها دسترسی خواهد داشت.
همان طور که مشاهده کردید، با طی کردین این مراحل می توانید اطلاعات مربوط به خریدها و فروش هایتان را در سامانه ارسال معاملات فصلی ثبت نمایید. با انجام این کار وظیفه قانونی خود را انجام داده و در ادامه با مشکل مواجه نخواهید شد. نکته مهم در این رابطه که در بخش های قبل هم به آن ها اشاره کردیم، مراجعه به موقع به این سامانه و ثبت اطلاعات در آن می باشد. چرا که سازمان امور مالیاتی زمان مشخصی را برای این کار تعیین کرده است. در ادامه توضیحات لازم در مورد مهلت ارسال معاملات را هم برای شما ارائه خواهیم داد.
با توجه به راهنمایی هایی که در بخش های قبل جهت ورود به سایت اظهارنامه فصلی و ثبت اطلاعات مربوط به معاملاتتان در این سامانه ارئه کردیم، اکنون به راحتی می توانید به این سایت وارد شده و خرید و فروش های خود را در آن ثبت نمایید. اما موضوع مهم دیگر در این رابطه امکان مشاهده سوابق صورت معاملات فصلی در سامانه مذکور می باشد. شاید برخی از مشمولان مالیاتی قصد داشته باشند سوابق مالیاتی خود را مشاهده نموده و اطلاعات خاصی از آن ها را برداشت نمایند. در این مورد باید بگوییم که امکان مشاهده سوابق صورت معاملات هم از طریق سامانه اظهار معاملات فصلی وجود دارد. در واقع این سایت یک سامانه بسیار کامل مالیاتی می باشد که خدمات گوناگونی در این زمینه به شما ارائه می دهد. در این قسمت روش مشاهده سوابق صورت معاملات فصلی از طریق این سامانه را هم برای شما بیان می کنیم تا در صورت نیاز بتوانید نسبت به مشاهده آن ها اقدام کنید.
جهت مشاهده سوابق صورت معاملات در سامانه ارسال معاملات فصلی هم تقریبا باید مراحلی مشابه با روش ثبت اطلاعات خود در این سامانه را طی کنید که در بخش قبل نحوه انجام آن را توضیح دادیم. اما با توجه به اهمیت این موضوع و مشاهده سوابق صورت معاملات برای بسیاری از کاربران، در این بخش به طور کامل روش انجام این کار را بیان می کنیم. جهت این امر کافی است مراحل زیر را به صورت گام به گام طی کنید.
در این قسمت هم روش مشاهده سوابق صورت معاملات فصلی در سامانه اظهارنامه معاملات را برای شما بیان کردیم تا در صورت نیاز به مشاهده و بررسی سوابقتان، با مشکلی مواجه نباشید. نکته مهم در این مورد این است که با ورود به سامانه اظهار معاملات فصلی می توانید گزارش های مربوط به بازه های زمانی مختلف را به صورت مرتب و جداگانه دریافت نمایید. در نتیجه برای مشاهده و بررسی اطلاعات به زمانی زیادی نیاز نخواهید داشت.
اگر چه اکنون به راحتی می توانید به سامانه معاملات فصلی وارد شده و نسبت به ثبت گزارشات معاملات خود در این سامانه اقدام نمایید، اما باید به یک نکته مهم در این باره توجه داشته باشید. این نکته مهم هم مهلت ارسال معاملات فصلی است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعیین شده است. تمام مشمولان مالیاتی موظف هستند که گزارشات مربوط به معاملات خود را در زمان مقرر و تعیین شده توسط این سازمان در سامانه ثبت نمایند. تخطی از این موضوع حتی می تواند جریمه شدن مشمولان مالیاتی را در پی داشته باشد. زیرا این مهلت تعیین شده برای ثبت اطلاعات مربوط به خرید و فروش ها در سامانه اظهار معاملات فصلی، برای وجود یک نظم مناسب و داشتن فرصت کافی برای بررسی اطلاعات در نظر گرفته شده است. هر گونه بی انضباتی مشمولان مالیاتی در ارسال این گزارش ها می توانند موجب به هم خوردن این نظم موجود در بررسی اطلاعات مالیاتی گردد.
اما همان طور که در ابتدای کار هم گفتیم، مهلت در نظر گرفته شده برای ارسال معاملات فصلی مشمولان مالیاتی 45 روز بعد از پایان هر فصل در نظر گرفته شده است. در واقع همان گونه که از عنوان سامانه ارسال معاملات فصلی هم مشخص است، مشمولان موظفند که اطلاعات شان را به صورت فصلی در این سامانه ثبت نمایند. دریافت این چنینی اطلاعات باعث می شود که کارشناسان سازمان مالیاتی کشور بتوانند هر چه سریع تر و بهتر روند پرداخت های مالیاتی را مورد بررسی قرار دهند. از طرف دیگر، خود افراد هم برای ارسال اطلاعات راحت تر خواهند بود. زیرا حجم اطلاعاتی که باید به صورت فصلی در سامانه اظهارنامه وارد نمایند، سبک تر بوده و به احتمال زیاد با دقت و صحت بیش تری وارد خواهند شد. در ادامه زمان دقیق ورود به سایت اظهارنامه فصلی و ارسال اطلاعات در هر فصل را آورده ایم تا در صورتی که شما هم جزو مشمولان مالیاتی هستید، این کار را در زمان قانونی آن انجام دهید.
گزارش های مربوط به صورت معاملات فصل | مهلت ارسال گزارش های مربوط به معاملات |
---|---|
بهار | تا روز ۱۵ مرداد ماه ( ۱۵ / ۵ ) هر سال |
تابستان | تا روز ۱۵ آبان ماه ( ۱۵ /۸ ) هر سال |
پاییز | تا روز ۱۵ بهمن ماه ( ۱۵ /۱۱ ) هر سال |
زمستان | تا روز ۱۵ اردیبهشت ماه ( ۱۵ /۲ ) هر سال |
سامانه معاملات فصلی یکی از سامانه های جدیدی است که از طرف سازمان مالیاتی کشور برای افزایش شفافیت در دریافت مالیت ها و جلوگیری از فرار مالیاتی راه اندازی شده است. تمام مشمولان مالیاتی موظف هستند اطلاعات مربوط به معاملات هر فصل خود را در سامانه اظهار معاملات فصلی وارد کنند. سازمان امور مالیاتی جهت انجام این کار مهلت مشخصی تعیین کرده است که برابر با 45 روز بعد از گذشت هر فصل می باشد. جهت ثبت اطلاعات در سامانه ارسال معاملات فصلی، کافی است به این سامانه وارد شده و از طریق گزینه های «گزارش خرید» و »گزارش فروش» در صفحه اصلی آن، اقدامات لازم را انجام دهید. ما در این جا نحوه ورود به سایت اظهارنامه فصلی و ثبت اطلاعات در آن را به طور کامل برای شما بیان کرده ایم. بنابراین، جهت ورود به این سامانه و ثبت معاملات خود با مشکلی مواجه نخواهید شد. نکته مهم دیگر در این رابطه، امکان مشاهده سوابق صورت معاملات فصلی در این سامانه است که نحوه انجام آن را هم توضیح داده ایم.
اگر در خصوص ورود به سامانه معاملات فصلی سوالی دارید
اگر در خصوص ورود به سامانه معاملات فصلی سوالی دارید