بعد از اجرایی شدن طرح رجیستری تلفن های همراه ، در هنگام خرید گوشی جدید خواه نو یا دست دوم با سامانه ای به نام سامانه همتا سر وکار خواهید داشت . زیرا با وارد کردن سیم کارت خود در گوشی جدید با پیغام غیر فعال بودن گوشی خود مواجه خواهید شد . اما سامانه همتا چیست ؟ در این مقاله قصد داریم سامانه همتا را و نحوه ورود به سامانه همتا را بررسی کنیم . پدید آوردنگان این سامانه هدف خود را از ایجاد این سامانه این چنین بیان کرده اند : " طرح ثبت تجهیزات دارای سیم کارت با مشارکت وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و اپراتورهای تلفن همراه، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و گمرک ج.ا.ا به اجرا گذاشته میشود. هدف از اجرای این طرح، مبارزه سیستمی با عرضه و فعالیت تلفنهای همراه (و سایر تجهیزات دارای سیمکارت) قاچاق و تقلبی می باشد. هر تلفن همراه دارای یک شناسه 15 رقمی منحصربهفرد (IMEI) است که با استفاده از آن میتوان هر تلفن همراه را در شبکه مخابراتی ردیابی کرد. ردیابی بر مبنای کد IMEI با نواقصی همراه است که به این منظور، از ترکیب این شناسه و یک کد منحصر بهفرد دیگر برای تشکیل یک زوج یکتا، بهره گرفته میشود. " . اگر مایلید با سامانه همتا بیشتر آشنا شوید مقاله امروز ما را دنبال کنید .
” برای استعلام اصالت گوشی و فعال سازی گوشی نیازی نیست در سامانه همتا ثبت نام کنید . “
سامانه همتا hamta.ntsw.ir
سامانه همتا یا سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی سامانهای است منتسب به طرح ثبت تجهیزات دارای سیم کارت (رجیستری) که با مشارکت وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اپراتورهای تلفن همراه، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و گمرک به اجرا گذاشته شدهاست. این تعریفی است که ویکی پدیا از سامانه همتا ارائه کرده است . اما به زبان ساده تر سامانه همتا ، سامانه ای است برای ثبت اطلاعات تلفن های همراه که از طریق آن می توانید خدماتی نظیر استعلام اصالت گوشی ، انتقال مالکیت گوشی و فعال سازی گوشی را دریافت کنید . برای ورود به سامانه همتا و استفاده از امکانات آن ابتدا باید در سامانه همتا ثبت نام کنید. در ادامه مقاله نحوه ورود به سامانه همتا را توضیح خواهیم داد . البته برای استفاده از برخی از خدمات این سامانه مثل استعلام اصالت گوشی و فعال سازی گوشی نیازی به ثبت نام ندارید . اما برای خدماتی مثل انتقال مالکیت گوشی حتما باید در سامانه همتا ثبت نام کنید . که در بخش های بعدی توضیح داده خواهد شد .
ورود به سامانه همتا hamta.ntsw.ir
برای ورود به سامانه همتا ابتدا باید وارد وب سایت این سامانه به آدرس https://hamta.ntsw.ir شوید . همانطور که در صفحه ای که برای شما باز می شود مشاهده می کنید تنها امکاناتی که بدون ثبت نام در سامانه همتا می توانید از آن ها استفاده کنید استعلام اصالت گوشی و فعال سازی گوشی است .
1استعلام اصالت : برای استعلام اصالت گوشی گزینه استعلام اصالت را انتخاب کنید .
در صفحه ای که برای شما باز می شود شناسه دستگاه خود یعنی IMEI گوشی خود را وارد کرده عبارت امنیتی را وارد کرده و گزینه جستجو را انتخاب کنید . ( برای پیدا کردن شناسه دستگاه خود می توانید از قسمت تنظیمات گوشی وارد about شده ، اسکرول کرده و کد IMEI گوشی خود را بیابید . همچنین می توانید از کد دستوری #06#* برای پیدا کردن شناسه دستگاه خود استفاده کنید . در خصوص سریال گوشی یا IMEI در مقالات بعدی مفصلا صحبت خواهیم کرد )
البته روش های دیگری نیز برای استعلام اصالت گوشی وجود دارد که در مقاله های بعدی توضیح داده خواهد شد .
2فعال سازی : گزینه دیگری که بدون ثبت نام در سامانه همتا می توانید از آن استفاده کنید کد فعال سازی گوشی است . این گزینه را انتخاب کنید و در صفحه ای که برای شما باز می شود شماره تلفن همراه ، شناسه دستگاه (IMEI) ، کد فعال سازی یکبار مصرف که برای شماره ای که وارد می کنید ارسال می شود و کد امنیتی را انتخاب کرده و گزینه فعال سازی را انتخاب کنید .
به این ترتیب فعال سازی گوشی شما در سامانه همتا انجام خواهد شد . اما همانطور که در بخش قبلی اشاره شد برای استفاده از امکاناتی مثل انتقال مالکیت گوشی باید حتما در سامانه همتا ثبت نام کنید . خواندن مقاله نداشتن کد فعالسازی رجیستری را در این زمینه پیشنهاد می کنیم. نحوه ثبت نام در سامانه همتا را در تیتر بعدی دنبال کنید .
” سریال گوشی یا کد IMEI یک کد 14 رقمی است که از طریق تنظیمات گوشی و یا کد دستوری #06#* می توانید آن را بیابید . “
نحوه عضویت در سامانه همتا
برای عضویت در سامانه همتا وارد وب سایت همتا https://hamta.ntsw.ir شوید . در صفحه ای که باز می شود گزینه ثبت نام را انتخاب کنید . شماره تلفن همراه خود را وارد کرده و گزینه ادامه را انتخاب کنید .
حال یک رمز عبور موقت به شماره ای که وارد کرده بودید ارسال می شود . این کد را در قسمت مربوطه وارد کرده و گزینه ادامه را انتخاب کنید . بخشی با عنوان مشخصات فردی برای شما باز می شود که به ترتیب شامل : شماره ملی ، تلفن همراه ، نام ، نام خانوادگی ، نام پدر ، شماره شناسنامه ، جنسیت و تاریخ تولد است . بعد از وارد کردن این قسمت ها گزینه تایید اطلاعات را انتخاب کنید .
حال در قسمت پایین که با عنوان رمز عبور مشخص شده یک رمز عبور مناسب انتخاب کنید و همچنین یک شماره پشتیبان و یک ایمیل معتبر برای بازیابی رمز عبور خود انتخاب کنید و سپس دکمه ثبت نام را بزنید . به این ترتیب شما توانستید ثبت نام در سامانه همتا را انحام دهید .
نتیجه گیری: همانطور که مشاهده کردید در این مقاله سعی کردیم اطلاعات جامعی در خصوص سامانه همتا در اختیار شما عزیزان قرار دهیم . هدف از ایجاد سامانه همتا و همچنین نحوه ورود به سامانه همتا و ثبت نام در آن را بررسی کردیم و با امکانات این سامانه آشنا شدیم . سعی می کنیم در مقالات بعدی اطلاعات بیشتری در خصوص امکانات سامانه همتا و نحوه استفاده از آن ها در اختیار شما قرار دهیم . در صورتی که سوالی در خصوص این مقاله یا سایر مقالات ما دارید می توانید آن را در قسمت نظرات در پایین صفحه با ما در میان بگذارید و یا با شماره های ما تماس بگیرید. ضمن اینکه خواندن مقاله شماره سیم کارت های به نام من نیز خالی از لطف نیست.
برای ثبت نام در سامانه همتا باید وارد وب سایت آن به آدرس https://hamta.ntsw.ir شده گزینه ثبت نام را انتخاب کرده و سایر مراحل ثبت نام را انجام دهید .
خیر ، برای استفاده از برخی امکانات مثل استعلام اصالت و فعال سازی گوشی نیازی به ثبت نام در سامانه همتا ندارید .
از امکانات سامانه همتا می توان به استعلام اصالت گوشی ، فعالسازی گوشی ، انتقال مالکیت گوشی اشاره کرد .