گمرک یک نهاد دولتی مستقر در مرزهای بین المللی بوده و مسئول بررسی و نظارت بر کالاهای وارداتی و صادراتی است. افرادی که قصد واردات و صادرات کالاهای مختلف به کشور را دارند، باید مبلغی را به عنوان عوارض گمرکی پرداخت نمایند. این مبلغ برای کالاهای مختلف تفاوت داشته و بیش تر به واردات تعلق می گیرد. راه اندازی سامانه پرداخت عوارض گمرکی، تا حد زیادی کار را برای تجار ساده تر کرده است. زیرا دیگر جهت واریز عوارض گمرکی خود، نیازی به مراجعه حضوری ندارند. بلکه می توانند عوارض را به صورت اینترنتی پرداخت کنند.
کار با سایت واریز عوارض گمرکی ساده بوده و محدودیتی جهت استفاده از آن وجود ندارد. کافی است شناسه پرداخت عوارض را در اختیار داشته باشید. در واقع این شناسه، مهم ترین فاکتور جهت استفاده از سایت payment.irica.ir است. معمولا پس از صدور عوارض گمرکی، شناسه پرداخت کالاهای مختلف به تجار ارائه می گردد. در این مقاله، نحوه ورود به سایت عوارض گمرکی را برای تان توضیح می دهیم. هم چنین به روش پرداخت عوارض گمرکی از طریق آن می پردازیم تا جهت این امر با مشکلی مواجه نشوید. پس در ادامه با ما همراه باشید.
سامانه پرداخت عوارض گمرکی
عوارض گمرکی، مبلغی است که تجار حین واردات و صادرات کالاهای مختلف باید پرداخت کنند. در واقع می توان آن را یک نوع مالیات غیر مستقیم دانست. ضمن این که در تنظیم بازار کشور و کنترل ورود و خروج کالاها هم تاثیر مهمی دارد. طبق قوانین گمرکی جمهوری اسلامی ایران، عوارض اغلب به واردات کالاها تعلق می گیرد. اما برخی کالاهای صادراتی هم مشمول عوارض می شوند. از این رو آگاهی از سامانه پرداخت عوارض گمرکی برای تجار و فعالان این حوزه، اهمیت زیادی دارد. زیرا می توانند عوارض شان را به صورت آنلاین پرداخت نمایند.
در گذشته واریز عوارض گمرکی به صورت حضوری و از طریق مراجعه به گمرک قابل پرداخت بود. اما اکنون راه اندازی سایت عوارض گمرکی، کار را تا حد زیادی برای فعالان حوزه واردات و صادرات، تسهیل کرده است. البته لازم به ذکر است که امکان واریز عوارض از طریق سامانه payment.irica.ir، تا سقف ۵۰ میلیون تومان وجود دارد. بنابراین تجار برای پرداخت عوارض بیش از ۵۰ میلیون تومان، هنوز هم باید حضورا به شعب گمرک مراجعه نمایند. به هر حال، در ادامه نحوه ورود به سایت عوارض گمرکی و استفاده از آن را بررسی خواهیم کرد.
ورود به سایت پرداخت عوارض گمرکی
در بخش قبل، توضیحات لازم را در رابطه با سایت عوارض گمرکی ارائه دادیم. دقت داشته باشید که برای استفاده از این سامانه جهت پرداخت آنلاین عوارض، ابتدا باید به آن وارد شوید. پس لازم است نحوه ورود آن را بدانید. در این رابطه باید بگوییم که ورود به سایت پرداخت عوارض گمرکی بسیار ساده است. هم چنین برای انجام این کار، امکان استفاده از گوشی موبایل یا سیستم های رایانه ای وجود دارد. بنابراین تجار و فعالان حوزه واردات و صادرات، برای وارد شدن به سایت مذکور با محدودیتی مواجه نخواهند شد.
جهت ورود به سایت واریز عوارض گمرکی، لازم است یک سری مراحل ساده را به صورت گام به گام طی کنید. این مراحل مورد نیاز برای وارد شدن به سامانه پرداخت عوارض گمرکی، شامل موارد زیر هستند:
- ۱ابتدا باید نشانی اینترنتی آن یعنی payment.irica.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ کنید. همان طور که اشاره کردیم، امکان ورود به این سامانه با گوشی موبایل یا سیستم های کامپیوتری وجود دارد.
- ۲با سرچ کردن آدرس فوق، مستقیما به صفحه اصلی سایت واریز عوارض گمرکی منتقل خواهید شد. بنابراین اکنون می توانید عوارض خود را تا سقف ۵۰ میلیون تومان، به صورت آنلاین پرداخت کنید.
با طی کردن این مراحل ساده، می توانید به سایت پرداخت عوارض گمرکی وارد شوید. در ادامه نحوه پرداخت عوارض از طریق این سامانه و پیگیری آن را هم به صورت کامل بیان خواهیم کرد.
پرداخت عوارض گمرکی با شناسه 30 رقمی
اکنون که روش ورود به سایت عوارض گمرکی را می دانید، برای وارد شدن به آن مشکلی نخواهید داشت. اما موضوع مهم دیگر برای تجار و فعالان حوزه واردات و صادرات، اطلاع از نحوه پرداخت عوارض در این سامانه است. مدت زیادی از راه اندازی سامانه پرداخت عوارض گمرکی نمی گذرد. به همین خاطر، ممکن است برخی کاربران اطلاعات زیادی درباره شیوه پرداخت آنلاین عوارض از طریق آن نداشته باشند. در این قسمت نحوه واریز عوارض گمرکی در این سامانه را هم برای تان آورده ایم. جهت پرداخت این عوارض با شناسه 30 رقمی، باید اقدامات زیر را انجام دهید:
- ۱ابتدا باید به صفحه اصلی سایت payment.irica.ir وارد شوید. در بخش قبل، نحوه ورود به این سامانه را به صورت کامل توضیح داده ایم.
- ۲پس از ورود به صفحه اصلی، باید از قسمت بالای آن گزینه «پرداخت آنلاین» را انتخاب کنید. به این ترتیب، از شما درخواست می شود شناسه 30 رقمی پرداخت خود را وارد نمایید. این شناسه را در کادر «شناسه پرداخت» قرار داده و کد امنیتی را تایید کنید. سپس جهت پرداخت عوارض گمرکی به صورت آنلاین، از قسمت انتهایی صفحه گزینه «پرداخت» را بزنید.
- ۳با انتخاب گزینه قبل، استعلام عوارض شما انجام می گیرد. به این ترتیب، مبلغ عوارض گمرکی مرتبط با شناسه پرداخت وارد شده، نمایش داده می شود. در صورتی که مبلغ مذکور مورد تایید باشد، کد امنیتی موجود را در جایگاه خود وارد کنید. سپس درگاه پرداخت را هم انتخاب نمایید.
- ۴در مرحله بعد، به درگاه پرداخت آنلاین منتقل شده و امکان واریز آنلاین عوارض را خواهید داشت. کافی است اطلاعات کارت بانکی عضو شتاب خود را وارد نموده و گزینه «پرداخت» را بزنید.
با انجام این اقدامات ساده در سامانه پرداخت عوارض گمرکی، واریز عوارض با موفقیت انجام می گیرد. بنابراین دیگری نیازی به مراجعه حضوری به شعب گمرک وجود نخواهد داشت.
پیگیری پرداخت عوارض گمرکی
گاهی اوقات افراد به دنبال پیگیری وضعیت پرداخت عوارض گمرکی خود هستند. در این رابطه باید بگوییم که علاوه بر پرداخت عوارض، امکان پیگیری آن هم از طریق سایت payment.irica.ir وجود دارد. بنابراین افرادی که در رابطه با وضعیت پرداخت عوارض خود مردد هستند، می توانند پیگیری های لازم را انجام دهند. به منظور پیگیری وضعیت واریز عوارض گمرکی هم به شناسه پرداخت نیاز خواهید داشت. اگر این شناسه را در اختیار دارید، با انجام مراحل زیر می توانید پیگیری عوارض گمرکی خود را انجام دهید:
- ۱در گام نخست، به صفحه اصلی سایت پرداخت عوارض گمرکی وارد شوید. در بخش های قبل نحوه ورود به این سامانه را بیان کرده ایم. پس جهت این امر با چالشی رو به رو نخواهید شد.
- ۲پس از ورود به سامانه عوارض گمرکی، در قسمت بالای صفحه اصلی چند گزینه مختلف را مشاهده می کنید. جهت پیگیری وضعیت پرداخت عوارض، باید گزینه «پیگیری پرداخت» را انتخاب نمایید. جهت پیگیری عوارض گمرکی هم لازم است شناسه پرداخت خود را وارد کنید. پس شناسه پرداخت را در کادر مربوطه قرار داده، کد امنیتی را تایید کرده و سپس گزینه «پیگیری پرداخت» را بزنید.
- ۳اگر شناسه پرداخت را به درستی وارد کرده باشید، امکان پیگیری از طریق سامانه پرداخت عوارض گمرکی ایجاد می شود. به این ترتیب، امکان مشاهده وضعیت پرداخت عوارض خود را خواهید داشت.
نتیجه گیری: افرادی که در زمینه واردات و صادرات فعالیت دارند، باید مبلغی را به عنوان عوارض گمرکی پرداخت کنند. در گذشته واریز این عوارض فقط به صورت حضوری انجام می گرفت. اما اکنون با راه اندازی سایت پرداخت عوارض گمرکی به آدرس payment.irica.ir، شرایط واریز آنلاین عوارض هم ایجاد شده است. بنابراین تجار و فعالان حوزه واردات و صادرات، می توانند عوارض گمرکی خود را به صورت غیر حضوری پرداخت نمایند.
خیر. سقف پرداخت عوارض گمرک به صورت آنلاین مبلغ 50 میلیون است. و مبالغ بیشتر از این باید به صورت حضوری عوارض خود را پرداخت کنند.
مبلغ عوارض گمرک برای هر شخص با شخص دیگر متفاوت است و نمی توان مبلغ مشخصی برای آن تعیین کرد.
بله. شما هم با کامپیوتر و هم با گوشی همراه می توانید وارد سامانه پرداخت عوارض گمرکی به آدرس payment.irica.ir شوید.