لیست مشاغل سخت و زیان آور، هر ساله از سوی اداره کار و امور اجتماعی منتشر می شود. در حال حاضر، بیش از ۱۰۰ عنوان شغلی در این لیست قرار دارند. با این حال، هر ساله لیست مذکور به روز رسانی شده و مشاغلی جدیدی به آن افزوده می شوند. افرادی که در این گونه مشاغل فعالیت دارند، از یک سری مزایا برخوردار خواهند شد. از جمله مهم ترین آن ها، می توان به بازنشستگی زودتر (معمولا ۲۰ ساله) اشاره کرد. به همین خاطر، آگاهی از سایت مشاغل سخت و زیان آور برای شاغلین این گونه مشاغل، اهمیت زیادی دارد.
افرادی که قصد ثبت درخواست در سامانه مشاغل سخت و زیان آور را دارند، ابتدا باید در آن ثبت نام کنند. نام نویسی در این سامانه ساده بوده و به صورت آنلاین انجام می گیرد. پس متقاضیان به سادگی و بدون محدودیت زمانی، می توانند درخواست شان را ثبت کنند. با توجه به اهمیت موضوع، در این مقاله نحوه ورود به سایت sakht.mcls.gov.ir را به صورت کامل توضیح می دهیم. هم چنین به شیوه ثبت نام مشاغل سخت و زیان آور می پردازیم تا جهت این امر با مشکلی مواجه نشوید. پس با ما همراه باشید.
سایت مشاغل سخت و زیان آور
اداره کار و امور اجتماعی کشور، سایتی ویژه جهت مشاغل سخت و زیان آور راه اندازی کرده است. متقاضیان می توانند با ورود به این سامانه، درخواست خود را جهت بررسی میزان سختی کارشان ارائه دهند. به این ترتیب، درخواست آن ها توسط کارشناسان بررسی خواهد شد. حتی در صورت نیاز، برای بازرسی به محل کار متقاضی مراجعه خواهند کرد. بعد از تکمیل فرایند بررسی هم امکان پیگیری درخواست، از طریق همان سایت مشاغل سخت و زیان آور فراهم است. پس نیازی به مراجعه حضوری وجود ندارد.
لیست مشاغل زیان آور و سخت، هر ساله توسط اداره کار منتشر می شود. بنابراین افراد با بررسی لیست مربوطه، متوجه می شوند که شغل شان در این دسته قرار می گیرد یا خیر. در حال حاضر، بیش از ۱۱۰ عنوان شغلی در لیست مشاغل سخت قرار دارند. از این رو، شاغلین می توانند در سایت sakht.mcls.gov.ir ثبت نام کنند. برخی از مهم ترین عناوین شغلی این لیست، به شرح ذیل است:
- کار در معدن
- کار استخراج
- کار در مخازن سربسته
- کار مستمر در مجاورت کوره های ذوب
- کار با مواد رادیو اکتیو
- مشاغل مربوط به جوشکاری
- کار بر روی دکلهای برق
- مشاغل مربوط به آسفالت خیابانها
- کار در محیط های پر سر و صدا
- کار با مواد شیمیایی
- کار در بعضی حوزه های پزشکی
ورود به سامانه مشاغل سخت و زیان آور sakht.mcls.gov.ir
افرادی که در حوزه مشاغل سخت و زیان آور فعالیت دارند، باید در سامانه مربوطه نام نویسی کنند. جهت این امر، باید با روش ورود به این سامانه آشنایی داشته باشید. سایت جامع مشاغل سخت که توسط اداره کار و امور اجتماعی معرفی گردیده، سامانه sakht.mcls.gov.ir است. با این حال، این سایت مدتی است که از کار افتاده و فعال نیست. البته هر یک از استان ها از جمله تهران، قزوین، سمنان و غیره هم سامانه مشاغل سخت مخصوص خود را دارند. برای مثال، آدرس سایت مشاغل سخت تهران sakht.tkrtehran.ir است که شهروندان تهرانی امکان ورود به آن را دارند.
جهت ورود به سایت مربوطه و ثبت نام مشاغل سخت و زیان آور، باید یک سری مراحل ساده را طی کنید. این مراحل مورد نیاز برای وارد شدن به این سامانه، شامل موارد زیر هستند:
- ۱ابتدا آدرس اینترنتی سایت جامع مشاغل سخت یا سایت استان خود را در مرورگرتان سرچ کنید. همان طور که گفتیم، آدرس سامانه جامع مشاغل سخت sakht.mcls.gov.ir است که مدتی از کار افتاده است. بنابراین در صورت غیر فعال بودن این سامانه، می توانید از طریق سایت اختصاصی استان خود وارد شوید.
- ۲با سرچ کردن آدرس سایت جامع یا استانی مشاغل سخت، به صفحه اصلی آن وارد می شوید. همان طور که مشاهده می کنید، در این قسمت امکان ثبت و پیگیری درخواست به صورت آنلاین وجود دارد. پس به راحتی می توانید اقدامات لازم را انجام دهید.
ثبت نام مشاغل سخت و زیان آور
در بخش قبل نحوه ورود به سایت مشاغل سخت و زیان آور را توضیح دادیم. بنابراین اکنون جهت وارد شدن به این سامانه، با چالشی رو به رو نخواهید شد. موضوع مهم دیگر، اطلاع از نحوه ثبت نام این سایت است. روش نام نویسی در سامانه مذکور هم ساده بوده و کافی است یک سری اقدامات ساده را انجام دهید. اقدامات مورد نیاز جهت ثبت نام مشاغل سخت و زیان آور، به شرح ذیل است:
- ۱ابتدا باید با روشی که در قسمت قبل بیان کردیم، به صفحه اصلی این سامانه وارد شوید. جهت نام نویسی در سایت مشاغل سخت، باید از طریق پنجره «ثبت نام» اقدام نمایید. در این پنجره از شما درخواست می شود کد ملی، نام و نام خانوادگی تان را وارد کنید. هر یک از این موارد را در جایگاه مربوط به خود قرار داده و گزینه «ارسال» را بزنید.
- ۲در گام بعد، فرم ثبت نام در سایت مشاغل سخت و زیان آور برای تان نمایش داده می شود. اکنون باید تمامی اطلاعات مورد نیاز را در این فرم وارد کنید. نام پدر، جنسیت، تاریخ تولد، شماره شناسنامه، محل تولد و شماره بیمه از جمله مهم ترین اطلاعات لازم هستند. اطلاعات محل کار، سابقه، اطلاعات ارتباطی و آدرس محل سکونت هم از دیگر موارد مورد نیاز محسوب می شوند. پس تمامی اطلاعات را تکمیل نموده و از قسمت پایین صفحه، گزینه «ارسال اطلاعات» را بزنید.
- ۳در مرحله بعدی ثبت نام مشاغل سخت و زیان آور، باید اطلاعات تکمیلی مورد نیاز را هم وارد کنید. به این ترتیب، نام نویسی تان با موفقیت انجام گرفته و یک کد رهگیری در اختیارتان قرار می گیرد.
در این بخش شیوه ثبت نام سایت مشاغل سخت را توضیح دادیم. بنابراین افرادی که قصد نام نویسی در این سامانه را داشته باشند، به راحتی می توانند اقدامات لازم را انجام دهند. در ادامه هم امکان پیگیری درخواست، از طریق همین سایت sakht.mcls.gov.ir فراهم خواهد بود.
نحوه پیگیری مشاغل سخت و زیان آور
افرادی که در سامانه مشاغل سخت ثبت نام می کنند، باید مدتی بعد جهت پیگیری درخواست اقدام نمایند. بعد از ارسال درخواست، کارشناسان اداره کار بررسی های لازم را انجام می دهند. هم چنین در صورت نیاز، به محل کار متقاضی مراجعه خواهند کرد. پس از تکمیل بررسی ها هم نتیجه را در همان سایت ثبت نام، بارگذاری خواهند کرد. از این رو افراد جهت پیگیری درخواست هم باید به سایت مشاغل سخت و زیان آور مراجعه نمایند.
روش پیگیری درخواست در سامانه مشاغل سخت بسیار ساده است. به این صورت که بعد از ورود به صفحه اصلی این سایت، باید از طریق پنجره «پیگیری درخواست» اقدام کنید. در این قسمت از شما درخواست می شود کد ملی و کد رهگیری را وارد نمایید. پس هر یک از این اطلاعات را در کادر مربوطه قرار داده و گزینه «ارسال» را بزنید. به این ترتیب، نتیجه ثبت نام مشاغل سخت و زیان آور نمایش داده می شود.
نتیجه گیری: برخی مشاغل سختی های زیادی دارند و به مرور زمان، سلامتی جسمی و روانی کارگر را تحت تاثیر قرار می دهند. این حرفه ها در دسته مشاغل سخت و زیان آور قرار گرفته و کارکنان شان، از یک سری مزایا برخوردار می شوند. سایت مشاغل سخت به نشانی sakht.mcls.gov.ir، توسط اداره کار به همین منظور ایجاد شده است. بنابراین شاغلین مشاغل زیان آور و سخت، باید به این سامانه مراجعه کرده و ثبت نام شان را انجام دهند.
چون برخی مشاغل به نحوی است که می تواند موجب تهدید سلامت جسمی و روانی کارگر شود. بنابراین شاغلین باید ثبت نام مشاغل سخت و زیان آور را انجام دهند.
در حال حاضر 100 عنوان شغلی تحت مشاغل سخت و زیان آور توسط اداره کار و امور اجتماعی معرفی شده است.
خیر. ثبت نام در سامانه مشاغل سخت و زیان آور کاملا رایگان است.