علاوه بر سقف ذخیره سهمیه بنزین، سقف بنزین کارت سوخت در روز هم دچار تغییراتی شده است. طبق جدیدترین سیاست های اعلام شده، سقف برداشت بنزین از کارت سوخت در هر مرتبه ۵۰ لیتر خواهد بود. از سوی دیگر، تنها دو مرتبه در شبانه روز امکان استفاده از کارت سوخت وجود دارد. به این ترتیب، سقف سوخت گیری سهمیه ای و آزاد روزانه با هر کارت سوخت، نهایتا ۱۰۰ لیتر است. این شرایط برای موتورسیکلت ها هم اعمال شده است. بنابراین رانندگان باید به سقف بنزین کارت سوخت موتور و خودرو توجه داشته و بر اساس آن سوخت گیری کنند.
اختلاف قیمت بنزین در ایران با کشورهای همسایه به ویژه افغانستان، افزایش قاچاق سوخت را به دنبال داشته است. در همین راستا، پیوسته شاهد اعمال قوانین و سقف های جدیدی برای برداشت سوخت با کارت های سوخت هستیم. رانندگان خودروهای سواری و موتورسیکلت ها باید اطلاعات کاملی در این باره داشته باشند. این گونه می توانید مصرف سوخت خود را مدیریت کرده و در این زمینه با مشکلی مواجه نخواهید شد. در ادامه، سقف ذخیره بنزین در کارت سوخت در سال ۱۴۰۳ را برای خودروهای بنزینی، دوگانه و موتور بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.
سقف ذخیره بنزین در کارت سوخت در سال ۱۴۰۳
دولت به منظور مدیریت مصرف بنزین، برای هر خودرو یا وسیله نقلیه موتوری یک کارت سوخت منحصر به فرد صادر کرده است. کارت های سوخت به صورت ماهانه شارژ شده و رانندگان امکان استفاده از آن ها را جهت سوخت گیری خواهند داشت. در حال حاضر، دو نوع بنزین سهمیه ای ۱۵۰۰ تومانی و بنزین آزاد ۳۰۰۰ تومانی در کارت های سوخت شارژ می شود. سقف بنزین کارت سوخت برای نوع آزاد و سهمیه ای تفاوت دارد. زیرا امکان مصرف سهمیه بنزین آزاد هر ماه، در همان ماه وجود دارد. اما بنزین سهمیه ای ذخیره می شود.
در حال حاضر، سهمیه بنزین ۱۵۰۰ تومانی هر خودرو سواری، ماهانه ۶۰ لیتر است. سهمیه بنزین آزاد ۳۰۰۰ تومانی هم ۱۰۰ لیتر در نظر گرفته می شود. سقف ذخیره بنزین سهمیه ای آزاد، همان ۱۰۰ لیتر است. به عبارت دیگر، در صورتی که سهمیه در همان ماه مصرف نشود، با پایان ماه حذف خواهد شد. اما شرایط برای بنزین سهمیه ۱۵۰۰ تومانی متفاوت بوده و تا ۶ ماه قابل ذخیره است. به عبارت دیگر، سقف بنزین ۱۵۰۰ تومانی برای خودرو سواری ۳۶۰ لیتر خواهد بود.
سقف بنزین کارت سوخت موتور هم ۱۵۰ لیتر است. زیرا سهمیه بنزین ۱۵۰۰ تومانی موتورسیکلت در هر ماه، ۲۵ لیتر در نظر گرفته می شود. بنابراین امکان ذخیره آن تا سقف ۶ ماه و ۱۵۰ لیتر وجود دارد. ذکر این نکته الزامی است که خودروهای سواری دوگانه سوز، دارای سهمیه ۳۰ لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی در ماه هستند. بنابراین سقف بنزین قابل ذخیره در کارت سوخت آن ها، ۱۸۰ لیتر خواهد بود. رانندگان با اطلاع از سقف ذخیره بنزین در کارت سوخت در سال ۱۴۰۱، می توانند مصرف سوخت خود را مدیریت کنند.
سقف بنزین کارت سوخت در روز
با توجه به سیاست های دولت در راستای مبارزه با قاچاق سوخت، سقف روزانه برداشت کارت سوخت هم دچار تغییر شده است. در گذشته، محدودیت هایی برای برداشت روزانه از کارت سوخت در استان های مرزی اعمال شده بود. اما اکنون محدودیت ها شامل تمامی استان های کشور از جمله پایتخت می شود. مطابق آخرین دستورالعمل، سقف بنزین کارت سوخت هر روز ۱۰۰ لیتر خواهد بود. به این ترتیب که رانندگان می توانند در هرنوبت، تا سقف ۵۰ لیتر سوخت گیری کنند. از سوی دیگر، فقط دو نوبت در شبانه روز می توانند از کارت سوخت خود استفاده نمایند.
تعیین سقف روزانه برداشت از کارت سوخت، به منظور جلوگیری از قاچاق سوخت اعمال شده است. دستورالعمل مذکور، از مهر ماه ۱۴۰۳ در تمامی پمپ بنزین های کشور اجرایی می شود. البته شرایط در استان های مرزی متفاوت بوده و سوخت گیری در این استان ها، چارچوب خاص خود را دارد. با توجه به اعمال محدودیت روزانه سقف بنزین کارت سوخت، رانندگان باید برداشت ها را مدیریت کنند. به ویژه اگر قصد رانندگی در مسیرهای طولانی را دارند. زیرا بی توجهی به دستورالعمل مذکور، می تواند آن ها را با چالش تهیه بنزین مواجه سازد.
سقف بنزین کارت سوخت
موتورسیکلت ها هم مانند خودروهای سواری، دارای کارت سوخت شخصی هستند. سهمیه ماهانه بنزین ۱۵۰۰ تومانی وسایل نقلیه موتوری، ۲۵ لیتر است. همان طور که گفتیم، امکان ذخیره سهمیه ۱۵۰۰ تومانی بنزین تا ۶ ماه در کارت سوخت وجود دارد. بنابراین میزان ذخیره بنزین در کارت سوخت موتور سیکلت، تا سقف ۱۵۰ لیتر در ماه امکان پذیر خواهد بود. رانندگان وسایل نقلیه موتوری باید با توجه به سقف بنزین کارت سوخت موتور، مصرف شا را مدیریت کنند.
ذکر این نکته الزامی است که سقف سوخت گیری روزانه برای کارت سوخت وسایل نقلیه موتوری هم اعمال می شود. یعنی رانندگان موتورسیکلت طی شبانه روز، فقط دو مرتبه امکان استفاده از کارت سوخت شان را دارند. سقف برداشت از کارت سوخت در هر مرتبه هم ۵۰ لیتر خواهد بود. به این ترتیب، سقف بنزین کارت سوخت هر روز برای موتورسیکلت هم ۱۰۰ لیتر است.
مدت زمان ذخیره بنزین در کارت سوخت
یکی از سوالات رایج رانندگان، مربوط به مدت زمان ذخیره بنزین در کارت سوخت است. در این رابطه باید بگوییم که زمان ذخیره بنزین سهمیه ای ۱۵۰۰ تومانی و آزاد ۳۰۰۰ تومانی، تفاوت دارد. در حال حاضر، ماهانه ۱۰۰ لیتر بنزین ۳۰۰۰ تومانی در کارت سوخت خودروهای سواری شارژ می شود. اما امکان مصرف این سهمیه برای هر ماه، در همان ماه وجود دارد. به عبارت دیگر با پایان ماه، سهمیه آن ماه از بین می رود.
این در حالی است که سقف ذخیره بنزین در کارت سوخت در سال ۱۴۰۳ برای بنزین ۱۵۰۰ تومانی، متفاوت است. امکان ذخیره بنزین سهمیه ای ۱۵۰۰ تومانی برای خودروهای سواری و موتورسیکلت، تا ۶ ماه وجود دارد. به این ترتیب، امکان ذخیره بنزین تا زمان رسیدن به سقف ۳۶۰ لیتر، در کارت سوخت خودروهای سواری فراهم است. در کارت سوخت موتورسیکلت هم تا زمان رسیدن به سقف ۱۵۰ لیتر، بنزین سهمیه ای ذخیره می شود.
استعلام مقدار بنزین کارت سوخت
تا این جای کار، سقف بنزین کارت سوخت را بررسی کردیم. موضوع مهم دیگر برای رانندگان، نحوه استعلام مقدار بنزین کارت سوخت است. در حال حاضر، امکان استعلام میزان بنزین کارت های سوخت با دو روش حضوری و آنلاین وجود دارد. در روش حضوری با مراجعه به جایگاه سوخت و تایید رمز کارت، می توانید سهمیه بنزین خود را مشاهده کنید. علاوه بر این، با مراجعه به سامانه سماس به نشانی اینترنتی samas.moi.ir هم می توانید سهمیه بنزین خود را مشاهده کنید.
محدودیت کارت سوخت استانی
مطابق دستورالعمل های جدید، سقف بنزین کارت سوخت هر روز برای تمامی استان های کشور میزان مشخصی است. در حال حاضر، سقف سوخت گیری با کارت سوخت در هر نوبت، ۵۰ لیتر تعیین شده است. تنها دو مرتبه در هر شبانه روز هم امکان استفاده از کارت وجود دارد. بنابراین سقف برداشت بنزین از این کارت ها برای همه استان ها، ۱۰۰ لیتر است. البته شرایط برای استان های مرزی تفاوت داشته و قوانین خاصی برای آن ها اعمال می شود.
تعداد دفعات سوختگیری با کارت سوخت تاکسی
در دستورالعمل جدید مصوب مهر ماه ۱۴۰۳، سقف بنزین کارت سوخت موتور و خودروهای سواری مشخص شده است. بر این اساس، سقف برداشت از کارت سوخت در هر نوبت ۵۰ لیتر بوده و فقط دو بار امکان برداشت وجود دارد. اطلاعات خاصی در رابطه با خودروهای تاکسی ارائه نشده است. بنابراین می توان انتظار داشت که محدودیت ها برای تاکسی ها هم اعمال شود. در این صورت، هر تاکسی طی شبانه روز دو مرتبه امکان سوختگیری دارد.
نتیجه گیری: دولت برای جلوگیری از قاچاق سوخت، سقف بنزین کارت سوخت هر روز را تعیین کرده است. مطابق دستورالعمل جدید، سقف برداشت در هر نوبت ۵۰ لیتر خواهد بود. تنها دو مرتبه در شبانه روز هم امکان سوختگیری با کارت وجود دارد. این در حالی است که سهمیه های ماهانه ۱۵۰۰ تومانی و ۳۰۰۰ تومانی بنزین، مطابق قبل شارژ می شوند. در این جا سقف برداشت روزانه و سقف ذخیره بنزین در کارت سوخت در سال ۱۴۰۳ را بررسی کردیم.
1- چرا سقف بنزین کارت سوخت وسایل نقلیه و موتورسیکلت ها، در بازه های زمانی مختلف از سوی نهادهای مربوطه تعیین می شود؟
2- در حال حاضر، سهمیه بنزین 1500تومانی و 3000 تومانی هر خودرو سواری چه میزان است ؟
در حال حاضر، سهمیه بنزین ۱۵۰۰ تومانی هر خودرو سواری، ماهانه ۶۰ لیتر است. سهمیه بنزین آزاد ۳۰۰۰ تومانی هم ۱۰۰ لیتر در نظر گرفته می شود.
سهمیه ماهانه بنزین ۱۵۰۰ تومانی وسایل نقلیه موتوری، ۲۵ لیتر است.