در صورتی که در خصوص ثبت کردن چک های بانکی و موارد مربوط به آن
در صورتی که در خصوص ثبت کردن چک های بانکی و موارد مربوط به آن
ویرایش چک در سامانه صیاد موضوعی است که با پرسش های متداول از سمت مشتریان بانک های مختلف همراه بوده است. چراکه برخی از آن ها بعد از ثبت چک متوجه وجود ایراد در آن شده و خواستار اصلاح چک صیادی و یا تغییر تاریخ چک در سامانه صیاد هستند و ابهامات زیادی در این مورد دارند. به همین دلیل این نوشتار را به آن اختصاص داده ایم.
قانون استفاده از چک های جدید یا به اصطلاح چک های صیاد چند سالی است که در کشور تصویب شده است. اما با وجود تصویب شدن این قانون تا ابتدای سال ۱۴۰۰، هنوز به طور جدی پیگیری نمی شد. به عبارت دیگر، در کنار چک های صیادی که توسط کاربران استفاده می شدند، چک های معمولی نیز هنوز کاربرد داشتند. اما از ابتدای سال ۱۴۰۰ این قانوان به طور جدی پیگیری شده و استفاده از چک های صیادی برای انجام مبادلات گوناگون الزامی شد. در واقع، اکنون دیگر امکان استفاده از چک های معمولی وجود نداشته و بانک ها این گونه چک ها را قبول نمی کنند. اما نکته ای که در حال حاضر وجود دارد، نحوه اصلاح چک ثبت شده در سامانه صیاد می باشد که بسیاری از دارندگان چک های بانکی با این مسئله مواجه اند.
قبل از این که به موضوع اصلاح چک صیادی بپردازیم، ابتدا باید توضیحاتی را در مورد این چک ها بیان کنیم. همان طور که آگاه هستید، برای استفاده از چک های صیادی جدید باید یک سری مراحل به صورت غیرحضوری طی شود. برای مثال، زمانی که فرد صادرکننده برگه چک را می نویسد، باید به طور هم زمان آن را در سامانه هم ثبت نماید. در صورت که چک و اطلاعات مورد نیاز آن در سامانه صیاد بانک مربوطه ثبت نشود، این چک قابل نقد شدن نخواهد بود. البته این تمام ماجرا نیست و در ادامه فرد گیرنده هم بعد از دریافت برگه چک، باید به سامانه صیاد مراجعه کرده و صحت اطلاعات مندرج در چک را تایید نماید. در این هنگام امکان نقد کردن چک وجود خواهد داشت. اما ممکن است گاهی اوقات صادرکننده بعد از ثبت چک متوجه مشکلاتی در آن شده و قصد اصلاح این اطلاعات را داشته باشد. در ادامه به طور کامل به نحوه ویرایش چک در سامانه صیاد خواهیم پرداخت.
همان گونه که اشاره کردیم، در حال حاضر تنها می توان از چک های جدید صیادی استفاده نمود. برای استفاده از این چک ها، فرد صادرکننده پس از نوشتن برگه چک باید به طور هم زمان اطلاعات مورد نیاز را هم در سامانه صیاد ثبت نماید. در برخی موارد ممکن است برخی از این اطلاعات به اشتباه توسط این فرد در برگه چک نوشته شوند. در این هنگام نیاز به اصلاح چک در سامانه صیاد وجود خواهد داشت. اطلاعات گوناگونی از جمله مبلغ، تاریخ چک، شماره چک و موارد این چنینی دیگر هم در برگه چک و هم در سامانه صیاد ثبت خواهند شد. در صورتی نیاز به اصلاح هر یک از این اطلاعات مانند تغییر تاریخ چک صیادی پیش آید، باید هر چه سریع تر نسبت به ویرایش چک صیاد اقدام نمود. سوال مهم در این مورد این است که آیا اصلا امکان اصلاح چک صیادی در این صورت وجود دارد و اگر امکان پذیر است، نحوه ویرایش چک در سامانه صیاد به چه صورت است.
در ابتدا باید بگوییم که امکان اصلاح چک صیادی وجود دارد، اما باید برای این کار به موقع اقدام نمود. از آن جایی که تمام فرآیندهای مربوط به چک های صیاد در سامانه مربوطه که توسط بانک ایجاد شده است انجام می گیرد، کاربران ممکن است در این مورد هم دنبال نحوه اصلاح چک ثبت شده در سامانه صیاد باشند. اما با مراجعه به این سامانه متوجه می شوند که گزینه ای برای انجام این کار وجود ندارد. به عبارتی، در حال حاضر امکان اصلاح چک در سامانه صیاد وجود ندارد و راه دیگری توسط بانک ها برای این کار در نظر گرفته شده است. در ادامه به طور کامل راه اصلاح چک ثبت شده را برای شما بیان خواهیم کرد تا در صورت مواجه شدن با این مشکل، بتوانید چک خود را ویرایش نمایید. اما این امکان هم وجود دارد در آینده گزینه ای تحت این عنوان در سامانه صیاد به وجود آمده و امکان اصلاح چک را به کاربران بدهد.
در بخش قبل به این نکته اشاره کردیم که گزینه ای برای ویرایش چک در سامانه صیاد بانک های مختلف وجود ندارد. بنابراین، افرادی که برخی اطلاعات را در چک خود اشتباه وارد کرده و قصد تغییر این اطلاعات مانند تغییر تاریخ چک ثبت شده در سامانه صیاد را دارند، از این طریق نمی توانند اقدام نمایند. اما هیچ لزومی به نگرانی نیست، چرا که ما اکنون نحوه اصلاح چک ثبت شده در سامانه صیاد را برای شما بیان خواهیم کرد. برخلاف تصور عموم که فکر می کنند باید امکان انجام این کار از طریق سامانه صیاد فراهم باشد، باید جهت ویرایش چک به صورت حضوری به شعب بانک مراجعه نمود. در نتیجه، در صورتی که شما برخی اطلاعات را از جمله مبلغ درج شده در چک صیاد، تاریخ سررسید آن یا اطلاعات این چنینی دیگر را به اشتباه در برگه چک نوشته باشید، می توانید با مراجعه حضوری نسبت به اصلاح آن اقدام نمایید.
نکته مهم این است که در هنگام مراجعه حضوری برای اصلاح چک صیادی باید لاشه چک را هم در دست داشته باشید. در نتیجه، به این موضوع توجه داشته و اصل چک را فراموش نکنید. از طرف دیگر، در بخش های قبل هم اشاره ای داشتیم که باید جهت اصلاح چک باید در زمان مناسب اقدام نمود. منظور از این مورد این است که باید قبل از تایید چک توسط فرد گیرنده نسبت به اصلاح آن اقدام نمود. زیرا در صورتی که فرد گیرنده چک را تایید کرده باشد، امکان پاس کردن چک توسط وی وجود خواهد داشت. پس بهترین حالت این است که به دلیل امنیت بالا و شرایط خاص چک های صیادی، در هنگام نوشتن آن ها و هم چنین هنگام وارد کردن اطلاعات مربوطه در سامانه صیاد دقت لازم را داشته باشید تا دچار اشتباه نشوید. اما به هر حال ما نحوه ویرایش چک ثبت شده در سامانه صیاد را هم برای شما بیان کردیم تا در صورت مواجهه با این مشکل، بتوانید ان را برطرف کنید.
از مهم ترین اطلاعاتی که هم بر روی برگه چک و هم در سامانه صیاد در هنگام ثبت چک باید درج شود، تاریخ پاس کردن چک است. در این مورد هم ممکن است گاهی مواقع اشتباهاتی رخ داده و نیاز به تغییر تاریخ چک در سامانه صیاد وجود داشته باشد. از آن جایی که این مورد در اصلاح چک صیادی بسیار حائز اهمیت است، باید نسبت به روش انجام آن آگاهی داشت. زیرا در صورتی که شما چند روز تاریخ چک را زودتر زده باشید، ممکن است در تامین نقدینگی لازم دچار مشکل شده و این موضوع در نهایت می تواند برای شما دردسر ایجاد کند. بنابراین یکی از موارد مهمی که کاربران در هنگام اصلاح چک در سامانه صیاد با آن مواجه هستند، همین تغییر تاریخ چک صیادی است. با توجه به حساسیت و اهمیت بالای این موضوع در مبادلاتی که با استفاده از چک های صیاد انجام می گیرد، در ادامه راهکار مناسب برای این کار را ارائه خواهیم داد.
نحوه تغییر تاریخ چک در سامانه صیاد هم دقیقا ماننده نحوه اصلاح چک ثبت شده در سامانه صیاد در مابقی موارد مانند مبلغ و اطلاعات دیگر است. برای این کار هم شما نمی توانید از طریق سامانه صیاد و به صورت اینترنتی اقدام نمایید. به عبارتی، تا کنون این قابلیت در سامانه صیاد اضافه نشده است. در نتیجه، جهت تغییر تاریخ چک ثبت شده در سامانه صیاد باید به صورت حضوری به شعبه بانک خود مراجعه نموده و از این طریق نسبت به تغییر تاریخ اقدام نمایید. همان طور که گفتیم، همراه داشتن لاشه چک هم برای انجام این کار یعنی تغییر چک الزامی است. البته دقت داشته باشید که هر چه سریع تر باید جهت اصلاح چک صیادی خود از لحاظ تاریخ سررسید اقدام نمایید. زیرا در صورتی که گیرنده آن را تایید کند، امکان ارائه چک به بانک برای پاس کردن آن و حتی فرم زدن چک در صورت خالی بودن حساب را هم خواهد داشت.
با تصویب قوانین جدید، چند سالی است که استفاده از چک های صیادی انجام می گیرد. اما از ابتدای سال ۱۴۰۰ استفاده از این نوع چک ها الزامی شده است. از آن جایی که برای استفاده از این چک ها باید ابتدا آن ها را در سیستم ثبت کرد، ممکن است گاهی مواقع اشتباهاتی در نوشتن یا ثبت چک وجود داشته و نیاز به اصلاح چک در سامانه صیاد باشد. با کمی تحقیق در این مورد متوجه می شویم که تا کنون امکانات خاصی در سامانه صیاد جهت ویرایش چک در سامانه صیاد در نظر گرفته نشده است. اما در صورتی که نیاز به تغییر برخی اطلاعات چک صیادی مانند تغییر تاریخ چک در سامانه صیاد باشد، راه دیگری برای آن وجود دارد. ما در این جا نحوه اصلاح چک ثبت شده در سامانه صیاد را برای شما بیان کردیم و گفتیم برای این کار باید با در دست داشتن لاشه چک، به شعبه بانک خود مراجعه نمایید.
در صورتی که در خصوص ثبت کردن چک های بانکی و موارد مربوط به آن
در صورتی که در خصوص ثبت کردن چک های بانکی و موارد مربوط به آن