اگر در مورد پرداخت عوارض خروج از کشور سوالی دارید
اگر در مورد پرداخت عوارض خروج از کشور سوالی دارید
پرداخت عوارض خروج از کشور برای هر فردی که قصد خارج شدن از کشور را داشته باشد، الزامی است. این که شما قصد خارج شدن از طریق راه های هوایی، دریایی یا زمینی را دارید هم هیچ تفاوتی در پرداخت این هزینه ایجاد نمی کند. در واقع این روزها پرداخت عوارض خروجی را می توان یکی از مراحل حتمی و مهم قبل از سفرهای خارجی دانست. چرا که تا هنگام پرداخت این عوارض، مجوزهای لازم برای خروج تان صادر نمی شوند. بنابراین، اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که به هر دلیلی تصمیم به سفرهای خارج کشور گرفته اید، باید با نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور هم آشنا باشید. این هزینه در گذشته مانند باقی عوارضی که در کشور دریافت می شود، به حساب شهرداری واریز می گردید. اما از سال ۹۸ طی مصوبه ای نام آنت به مالیات خروج از کشور تغییر کرده و اکنون به طور مستقیم به حساب دولت واریز می شود.
بخش کمی از درآمدی که با پرداخت عوارض خروج از کشور به دست دولت می رسد، به حساب سازمان گردشگری واریز می شود. بخش کوچک دیگری هم صرف بهسازی روستاهای مرزی کشور می شود. ما بقی هم برای سایر هزینه های دولتی مصرف می گردد. به هر حال، با توجه به این که قانون پرداخت این هزینه را برای افرادی که قصد خروج از کشور را دارند، الزامی کرده است، باید با نحوه انجام این کار آشنا بوده و قبل از سفر نسبت به پرداخت آن اقدام نمایید. البته این همه ماجرا نیست و زمان پرداخت کردن این هزینه هم مهم است. یعنی شما باید این مبلغ را در بازه زمانی تعیین شده جهت این کار بپردازید. با توجه به کاربرد عمومی این عوارض، در این مطلب قصد داریم زمان پرداخت عوارض خروج از کشور ، نحوه پرداخت و میزان آن را مورد بررسی قرار دهیم. پس در ادامه با ما همراه باشد تا اطلاعات کاملی در این زمینه به دست آورید.
دولت برای پرداخت عوارض خروج از کشور راه های گوناگونی را در نظر گرفته است. یعنی شما جهت واریز این هزینه تنوع بالایی داشته و می توانید با هر کدام از این روش های موجود پرداخت را انجام دهید. از جمله مهم ترین این روش ها می توان به سامانه های اینترنتی معرفی شده برای این کار اشاره نمود. شما با استفاده از سامانه هایی مانند سامانه سداد و ایوا در زمانی کوتاه می توانید عوارض خروج از کشور خود را پرداخت نموده و مجوزهای لازم در این رابطه را به دست آورید. البته همان طور که گفتیم، راه های دیگری هم برای این کار موجود است که استفاده از اپلیکیشن های مرتبط، مراجعه به بانک و پرداخت در فرودگاه ها مهم ترین آن ها می باشند. در این بخش نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور با یکی از سامانه های اینترنتی یعنی سامانه سداد را توضیح داده و در ادامه به سایر روش های انجام این کار هم خواهیم پرداخت.
جهت پرداخت عوارض خروج با استفاده از سامانه سداد لازم است یک سری اقدامات ساده را انجام دهید که ما در این جا آن ها را به طور کامل برای شما بیان کرده ایم. این اقدامات مورد نیاز برای واریز هزینه که در زمان پرداخت عوارض خروج از کشور باید طی شوند، به شرح زیر می باشند:
با طی کردن مراحل بالا، هزینه مربوط به عوارض خروج از کشور شما واریز شده و دیگر از این نظر مشکلی نخواهید داشت. بنابراین به راحتی می توانید سایر مراحل سفر خارجی خود را انجام داده و نسبت به خروج از کشور اقدام کنید. البته دقت داشته باشید، زمان پرداخت عوارض خروج از کشور هم اهمیت دارد که در ادامه توضیحات مربوط به آن را ارائه می دهیم.
در بخش قبل نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق سامانه اینترنتی سداد را برای شما توضیح دادیم. همان گونه که مشاهده کردید، با استفاده از این سامانه امکان پرداخت عوارض خروج در کم ترین زمان ممکن فراهم می شود. اما در صورتی که به هر دلیل تمایل به پرداخت عوارض از این طریق را نداشته یا شرایط آن برای تان مهیا نباشد، می توانید به سراغ راه بعدی بروید. روش بعدی پرداخت این عوارض از طریق شعب مختلف بانک ملی ایران است. یعنی در این روش پرداخت عوارض خروج از کشور، شما باید به صورت حضوری به یکی از شعب بانک ملی مراجعه نمایید. بعد از این که به هر کدام از شعب این بانک مراجعه کردید، لازم است درخواست خود را برای پرداخت عوارض خروج اعلام کرده و نوع سفر را هم مشخص نمایید. در نهایت کارمند بانک پرداخت عوارض را برای تان انجام داده و هزینه آن را هم دریافت خواهد کرد.
تا این جای کار دو مورد از مهم ترین روش های پرداخت عوارض خروج از کشور یعنی واریز از طریق بانک و پرداخت با استفاده از سامانه های اینترنتی را برای شما بیان کرده ایم. اما همان گونه که از ابتدای مطلب هم گفتیم، دولت راه های مختلفی را برای انجام این کار در نظر گرفته است. در نتیجه مسافرین می توانند با هر کدام از این روش ها که تمایل داشته باشند، پرداخت هزینه را انجام دهند. یکی دیگر از روشس های در نظر گرفته شده برای این کار، استفاده از اپلیکیشن های پرداخت عوارض می باشد. نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور با استفاده از این اپلیکیشن ها هم تا حد زیادی شبیه به انجام این کار با استفاده از سامانه های اینترنتی است. منتهی شما می توانید این اپلیکیشن ها را دانلود کرده و بر روی گوشی موبایل خود نصب کنید. در نتیجه، هر زمانی که بخواهید جهت پرداخت عوارض از طریق آن اقدام نمایید. در ادامه تعدادی از این اپلیکیشن ها را معرفی خواهیم کرد.
اپلیکیشن پرداخت عوارض خروج از کشور ایوا
یکی از رایج ترین اپلیکیشن هایی که در زمان پرداخت عوارض خروج از کشور می تواند برای شما کاربرد داشته باشد، همین اپلیکیشن ایوا است. ایوا از برنامک های اینترنتی مجازی است که امکان دریافت بسیاری از خدمات الکترونیک مهم مانند خرید شارژ، پرداخت قبوض، پرداخت عوارض و موارد این چنینی دیگر را برای کاربران فراهم کرده است. برای استفاده از این برنامه کافی است نسبت به دانلود آن اقدام کرده و آن را بر روی گوشی موبایل تان نصب کنید. نسخه های مختلف این برنامه برای استفاده بر روی گوشی های اندروید و آیفون وجود دارد تا از این نظر هم با محدودیتی مواجه نباشید. در ادامه لینک دانلود این برنامه برای گوشی های اندروید و ایفون را قرار داده ایم. پس در صورتی که قصد استفاده از آن برای پرداخت عوارض خروج از کشور را داشته باشید، به راحتی می توانید این برنامه را دانلود نموده و نصب کنید.
لینک دانلود اپلیکیشن ایوا برای اندروید |
لینک دانلود اپلیکیشن ایوا برای ایفون |
پیام رسان بله برای پرداخت عوارض خروج از کشور
اپلیکیشن دیگری که امکان پرداخت کردن عوارض خروج از کشور را برای شما فراهم می کند، پیام رسان بله است. نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق این برنامه هم بسیار شبیه به سامانه سداد و اپلیکیشن ایوا می باشد. پیام رسان بله یک برنامه اینترنتی جدید است که علاوه بر نقش اصلی خود یعنی ارسال پیام و تبادل اطلاعات، امکانات گوناگون دیگری را هم برای کاربران فراهم می کند. پرداخت عوارض خروج هم از جمله مهم ترین خدمات اینترنتی آن به حساب می آید. پیام رسان بله نسخه های متفاوتی ارائه داده است تا کاربران اندروید، ایفون و حتی ویندوز بتوانند آن را بر دستگاه های خود نصب کرده و از خدمات اینترنتی اش بهره مند شوند. در ادامه لینک دانلود پیام رسان بله را برای سیستم عامل های مختلف قرار داده ایم تا اگر در زمان پرداخت عوارض خروج از کشور به آن نیاز پیدا کنید، مشکلی برای دانلود و نصب ان نداشته باشید
لینک دانلود پیام رسان بله برای اندروید |
وب اپلیکیشن پیام رسان بله |
در بخش های قبل روش های گوناگونی را برای پرداخت عوارض خروج از کشور بیان کردیم. بنابراین شما می توانید با استفاده از هر کدام از این موارد که تمایل داشته باشید، نسبت به پرداخت عوارض اقدام نمایید. با توجه به این که پرداخت این عوارض برای شما الزامی بوده و تا زمانی که آن را پرداخت نکنید، مجوز خروج تان صادر نمی شود، بهتر است این کار را با روش های بالا در اسرع وقت انجام دهید. زیرا همان طور که مشاهده کردید، در صورتی که تمایلی به روش های حضوری پرداخت هم نداشته باشید، می توانید این هزینه را در خانه و از طریق سامانه سداد یا اپلیکیشن های مربوطه به راحتی واریز کنید. اما در صورتی که به هر دلیل برای پرداخت این هزینه موفق نشده یا اصلا فراموش کرده باشید، روش دیگری هم در آخرین زمان پرداخت عوارض خروج از کشور برای شما وجود دارد. این روش هم پرداخت عوارض در فرودگاه است.
در حال حاضر، فرودگاه امام خمینی و بسیاری دیگر از فرودگاه های کشور به دستگاه های خودپرداز GSS مجهز شده اند. این دستگاه ها به شما این امکان را می دهند که در لحظات پایانی هم بتوانید نسبت به پرداخت عوارض خروج اقدام نمایید. در واقع اگر تا هنگام ورود به فرودگاه هنوز این هزینه را پرداخت نکرده اید و یا اصلا واریز این هزینه را فراموش کرده باشید، این دستگاه ها راه حل مناسبی هستند. نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور در فرودگاه با استفاده از این دستگاه ها هم بسیار ساده بوده و جهت انجام این کار با مشکلی مواجه نمی شوید. کافی است از مسولین اطلاعات فرودگاه محل قرارگیری این دستگاه ها را پرسیده و بعد از پیدا کردن شان، نسبت به واریز هزینه عوارض خود اقدام نمایید. البته همان طور که در بخش های قبل اشاره کردیم، پرداخت عوارض خروج از کشور باید در زمان قانونی آن انجام گرفته و بعد از اتمام این بازه زمانی، دیگر نمی توانید هزینه را بپردزاید.
اکنون که نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور با استفاده از روش های گوناگون را فرا گرفته اید، باید اطلاعات لازم در مورد زمان واریز این هزینه را هم در اختیار داشته باشید. در این رابطه باید بگوییم که شما از نظر پرداخت هزینه پیش از موعد هیچ گونه مشکلی نخواهید داشت. یعنی می توانید با انتخاب نوع سفر خود، هزینه خروج را پرداخته و در ادامه هر زمانی که خواستید، سفر آن را انجام دهید. منتهی به شرط این که سفر شما به سال بعد موکول نشود. در واقع شما می توانید برای سفرهای خود در طول یک سال، در هر بازه زمانی پیش از آن این عوارض را پرداخت نمایید. دلیل این که امکان پرداخت عوارض خروج از کشور برای سال بعدی در سال قبل آن وجود ندارد هم این است که نرخ این عوارض هر ساله افزایش پیدا می کند. در ادامه این مبلغ عوارض را برای امسال آورده ایم.
بر خلاف زمان پرداخت عوارض خروج از کشور از آن طرف یعنی زمانی که هنوز با سفر فاصله دارید، در هنگام نزدیک شدن به زمان سفر محدودیت کوچکی برای شما اعمال می شود. یعنی حداقل باید قبل از یک بازه زمانی مشخص تا انجام سفر خود، هزینه مربوط به عوارض آن را پرداخت کرده باشید. این بازه زمانی طبق قانون 30 دقیقه در نظر گرفته شده است. به این صورت که شما باید حداقل 30 دقیقه قبل از انجام سفر این عوارض را بپردازید. بنابراین، با توجه به راه های متنوع انجام این کار، بهتر است سعی کنید هر چه زودتر نسبت به پرداخت عوارض خروج از کشور اقدام نموده و آن را به دقاقی پایانی واگذار نکنید. زیرا همان طور که در بخش های قبل هم اشاره کردیم، انجام این کار با راه های آنلاین و غیر حضوری مانند سامانه ها و اپلیکیشن های اینترنتی در هر مکانی و در کوتاه ترین زمان ممکن، امکان پذیر است.
موضوع مهم بعدی در ارتباط با پرداخت عوارض خروج از کشور ، مبلغ این هزینه ها می باشد. بسیاری از مسافرین می خواهند از مبلغ این هزینه ها اطلاع داشته تا بتوانند برنامه ریزی های لازم را برای پرداخت آن انجام دهند. به همین دلیل، ما در این جا توضیحات لازم را در این باره برای شما ارائه می کنیم. در ابتدا باید بگوییم که مبلغ عوارض خروج از کشور هر ساله تغییر کرده و معمولا به آن افزوده می شود. از طرف دیگر، این مبلغ برای سفرهای گوناگون متفاوت بوده و یکسان نیست. یعنی با توجه به هدفی که از سفر خود دارید، باید مبلغ گوناگونی را جهت عوارض بپردازید. در ادامه مبلغ عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳ را برای گروه های مختلف و انوع گوناگون سفر را آورده ایم. در نتیجه، با توجه به نوع سفر خود می توانید این مبلغ را به دست آورده و جهت پرداخت عوارض خروج از کشور برنامه ریزی کنید.
دقت داشته باشید که این نرخ های اعلام شده در جدول زیر برای تمامی افرادی است که قصد انجام سفر را دارند. در واقع محدودیت سنی برای پرداخت عوارض در نظر گرفته نشده است. اگر چه در سال های گذشته در بازه های مختلف افراد زیر ۷ سال و زیر دو سال از پرداخت عوارض خروج معاف بودند، اما اکنون تمام افراد باید این هزینه را بپردازند. بنابراین، با توجه به تعداد افراد خانواده که با شما قصد سفر دارند، باید هزینه عوارض را واریز کنید. نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور برای سایر افراد خانواده هم دقیقا مانند انجام این کار برای خودتان با استفاده از روش های مذکور می باشد. جدول میزان عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳ به شرح زیر می باشد:
میزان عوارض خروج از کشور (ریال) | ||||
---|---|---|---|---|
نوع مسافر | سفر اول | سفر دوم | سفر سوم | نوع مرز |
مسافر عادی | 4.000.000 | 6.000.000 | 8.000.000 | تمامی مرزها (هوایی، زمینی، دریایی) |
زائرین حج عمره و تمتع | 1.320.000 | 1.980.000 | 2.640.000 | تمامی مرزها (هوایی، زمینی، دریایی) |
زائرین عتبات عالیات | 375.000 125.000 |
450.000 150.000 |
450.000 15.000 |
مرز هوایی مرز زمینی و دریایی |
مرزنشینان | 750.000 250.000 |
6.000.000 6.000.000 |
8.000.000 8.000.000 |
مرز هوایی مرز زمینی و دریایی |
ورزشکاران تیم های ملی با مجوز وزرات ورزش و جوانان | 2.640.000 | 2.640.000 | 2.640.000 | تمامی مرزها (هوایی، زمینی، دریایی) |
توجه داشته باشید که یک سری گروه ها هم از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند. این موارد معمولا افرادی هستند که دلایل موجهی برای سفر کردن دارند. اگر چه این افراد در سال های مختلف دچار تغییراتی می شوند، اما لیست اعلام شده گروه های معاف از پرداخت عوارض خروج برای امسال به شرح زیر می باشند.
پرداخت عوارض خروج از کشور برای تمام افرادی که به هر دلیل قصد خارج شدن از کشور و سفر به کشورهای دیگر را دارند، الزامی است. منتهی دلیل سفر آن ها باعث می شود که هزینه متفاوتی را به عنوان عوارض پرداخت نمایند. دولت برای واریز این هزینه راه های زیادی قرار داده تا مسافران به انتخاب خود روش مناسب را تعیین نمایند. ما در این جا نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور را با استفاده از چند روش گوناگون یعنی از طریق سامانه های اینترنتی، اپلیکیشن های مربوطه، مراجعه به بانک و پرداخت در فرودگاه بیان کردیم. بنابراین جهت واریز این هزینه با مشکلی مواجه نخواهید بود. نکته مهم در این رابطه توجه به زمان پرداخت عوارض خروج از کشور است. شما باید این هزینه را در همان بازه زمانی که برای این کار در نظر گرفته شده است، بپردازید. در این جا زمان پرداخت و میزان این عوارض را به طور کامل برای شما بیان کرده ایم.
اگر در مورد پرداخت عوارض خروج از کشور سوالی دارید
اگر در مورد پرداخت عوارض خروج از کشور سوالی دارید