اگر در خصوص با پرداخت قبض گاز سوالی دارید
اگر در خصوص با پرداخت قبض گاز سوالی دارید
پرداخت قبض گاز با روش های مختلفی امکان پذیر شده است تا مشترکین بتوانند با انتخاب بهترین راه موجود، در اسرع وقت نسبت به تسویه حق مصرف گاز خود اقدام کنند. دریافت گاز شهری یکی از مهم ترین امکاناتی است که اکثر مردم کشور از آن برخوردارند. در حال حاضر علاوه بر شهرهای بزرگ، بخش عمده ای از روستاهای کشور هم به گاز دسترسی دارند. شرکت گاز ایران در ازای میزان مصرف مشترکین برای آن ها فیش صادر می کند تا هزینه آن را بپردازند. قبلا فیش های گاز به شکل کاغذی صادر می شد و روش اصلی پرداخت هم مراجعه حضوری بود؛ اما اکنون شرایط ارائه قبض گاز هم مانند قبض های آب، برق و تلفن تغییر کرده و عمدتا به صورت آنلاین یا پیامکی برای مشتریان ارسال می شود. به این ترتیب، امکان مشاهده قبض گاز بدون نیاز به مراجعات حضوری یا دریافت قبض های کاغذی وجود دارد و مشترکین بعد از دریافت قبض خود، می توانند از طریق روش های موجود آن را تسویه کنند.
روش های متعددی به منظور تسویه فیش گاز در نظر گرفته شده است که اکثر آن ها به صورت غیر حضوری می باشند؛ با این حال، هنوز راه های حضوری استعلام قبض گاز و پرداخت آن هم فعال هستند. از این رو مشترکان می توانند با توجه به شرایط خود نسبت به پرداخت آنلاین یا حضوری گازبهای شان اقدام نمایند. با توجه به اهمیت تسویه به موقع قبض گاز جهت جلوگیری از قطعی و مشکلات این چنینی دیگر، در این مقاله روش های گوناگون موجود برای پرداخت این قبوض را به صوت کامل توضیح خواهیم داد. در نتیجه، مشترکین گاز با توجه به شرایط خود می توانند بهترین و سریع ترین روش ممکن را جهت پرداخت قبض گاز با شماره کنتور ، شماره اشتراک، شناسه قبض یا پرداخت انتخاب نمایند. پس اگر شما هم دنبال راهی مناسب جهت دریافت استعلام و تسویه قبض گاز خود هستید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا با راه های در نظر گرفته شده جهت این امر آشنا شوید.
همان گونه که اشاره کردیم، روش های بسیار متنوعی جهت پرداخت قبض گاز در نظر گرفته شده است تا مشترکین بتوانند به سادگی نسبت به تسویه قبوض خود اقدام کرده و از مشکلاتی نظیر جریمه دیرکرد و قطعی گازشان جلوگیری نمایند. راه های تعیین شده برای پرداخت این قبوض شامل روش های آنلاین و حضوری می شوند. در این قسمت، چند مورد از مهم ترین شیوه های پرداخت قبض در هر حالت را برای تان توضیح می دهیم تا بتوانید متناسب با شرایط خود، از بهترین روش استفاده کنید.
روش های غیر حضوری پرداخت قبض گاز
این روزها، اکثرها شرکت ها و ارگان های مختلف سعی می کنند خدمات شان را به صورت آنلاین در اختیار کاربران قرار دهند. در همین راستا، شرکت ملی گاز ایران هم امکان مشاهده قبض گاز و پرداخت آن را با استفاده از روش های غیر حضوری برای کاربران فراهم کرده است. چند مورد از مهم ترین روش آنلاین موجود برای استعلام و پرداخت بهای گاز به شرح ذیل می باشند:
پرداخت از طریق سایت شرکت ملی گاز ایران
اولین روش آنلاینی که می توانید جهت پرداخت قبوض گاز خود استفاده کنید، مراجعه به سایت شرکت ملی گاز ایران است. این سامانه خدمات بسیار متنوعی را به صورت آنلاین در اختیار مشترکین گاز قرار می دهد که استعلام قبض گاز و پرداخت آن، ارائه قبض المثنی، تغییر نام مشترک جزء، اصلاح آدرس مشترک جزء، ثبت رقم کنتور مشترک جزء، رفع اشکال قبض، تفکیک کنتور گاز و قطع و وصل جریان گاز مشترکان از جمله مهم ترین آن ها محسوب می شوند. به هر حال، در صورتی که قصد پرداخت هزینه گازبهای تان را داشته باشید، می توانید به سادگی از طریق سایت مذکور اقدام کنید. جهت این امر لازم است یک سری مراحل را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید که در ادامه به آن ها پرداخته ایم. این مراحل مورد نیاز برای پرداخت قبض گاز با شماره کنتور از طریق این سامانه، به شرح ذیل می باشند:
با طی کردن این مراحل ساده، قبض گازتان نمایش داده شده و می توانید تمام اطلاعات مربوطه از جمله بهای مصرف گاز و مهلت پرداخت را مشاهده نمایید. هم چنین با وارد کردن اطلاعات یکی از کارت های بانکی خود، امکان پرداخت قبض گاز با شمار کنتور و سایر اطلاعات موجود را خواهید داشت.
پردخت از طریق نرم افزارهای بانکی
روش ساده دیگری که می توانید جهت مشاهده و پرداخت قبوض گازتان به کار گیرید، استفاده از نرم افزارهای بانکی است. در حال حاضر، نرم افزارهای و اپلیکیشن های مربوط به اکثر بانک های کشور امکان پرداخت قبض را به عنوان یکی از خدمات اصلی و ابتدایی خود فراهم کرده اند؛ پس شما در هر بانکی که حساب داشته و از اپلیکیشن های آن استفاده می کنید، به احتمال زیاد امکان پرداخت قبض گاز از طریق آن برای تان فراهم است. از این رو کافی است همراه بانک یا تلفن بانک خود را باز کرده و از منو خدمت آن، گزینه «پرداخت قبض» را انتخاب نمایید. در ادامه هم باید از میان قبض های موجود، قبض گاز را انتخاب کنید. اطلاعات مورد نیاز جهت مشاهده قبض گاز و پرداخت آن در اکثر نرم افزارهای بانکی شناسه قبض و شناسه پرداخت هستند؛ بنابراین اگر این اطلاعات را در اختیار دارید، کافی است آن ها را وارد کرده و گازبهای تان را بپردازید.
در این قسمت، دو روش آنلاین، ساده و راحت برای پرداخت قبوض گاز را برای تان آوریم. در ادامه، برخی روش های غیر حضوری دیگر مانند استفاده از تلفن ثابت جهت استعلام قبض و به کارگیری اپلیکیشن های حوزه پرداخت جهت این امر را هم بررسی خواهیم کرد.
روش های حضوری پرداخت قبض گاز
اگر چه راه های متنوع و زیادی به منظور استعلام قبض گاز و پرداخت آن به صورت آنلاین در نظر گرفته شده است، اما هم چنان امکان انجام این کار به صورت حضوری هم وجود دارد. افرادی که به هر دلیل شرایط لازم برای استفاده از روش های آنلاین را نداشته باشند، می توانند از شیوه های حضوری برای پرداخت قبوض شان استفاده کنند. راه های حضوری درنظر گرفته شده جهت پرداخت گازبها هم خود از تنوع بالایی برخوردار بوده و از نظر سادگی با هم تفاوت دارند. در ادامه، تعدادی از روش های حضوری پرداخت قبض گاز با شماره کنتور ، شماره اشتراک و سایر اطلاعات این چنینی را برای تان آورده ایم:
مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت
یکی از رایج ترین روش های حضوری پرداخت قبوض گاز، مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت است. در صورتی که قبض گاز خود را به همراه داشته باشید، با ارائه این قبض، در کم ترین زمان ممکن فرایند پرداخت آن از طریق دفاتر پیشخوان انجام خواهد شد. در صورتی هم که پیامک قبض را نداشته باشید، باز هم می توانید با ارائه اطلاعات دیگری مانند شماره اشتراک پرداخت قبض گاز را انجام دهید؛ بنابراین اگر به هر دلیل شرایط استفاده از روش های آنلاین را نداشته باشید، استفاده از دفاتر پیشخوان یک گزینه مناسب برای شما خواهد بود.
مراجعه حضوری به شعب بانک ها
بانک ها هم مانند دفاتر پیشخوان فرایند پرداخت قبوض را برای مشتریان شان انجام می دهند. از این رو اگر شعب بانک در نزدیکی شما قرار داشته باشد، می توانید به جای دفاتر پیشخوان به این نهادها مراجعه نموده و نسبت به مشاهده قبض گاز خود و پرداخت آن اقدام کنید. در این مورد هم ارائه قبض یا سایر اطلاعات مورد نیاز برای پرداخت آن الزامی است.
پرداخت قبض با دستگاه خودپرداز
دستگاه های خودپرداز علاوه بر ارائه وجه نقد به مشتریان، خدمات متعدد دیگری را هم به آن ها ارائه می دهند که از جمله مهم ترین شان می توان به پرداخت قبوض اشاره کرد. شما می توانید انواع قبوض خود اعم از آب، برق، گاز، بیمه و سایر موارد این چنینی را با دستگاه خودپرداز، تسویه کنید. پس اگر موفق به استعلام قبض گاز خود با سایر روش ها نشده اید، می توانید با مراجعه به نزدیک ترین دستگاه خودپرداز به محل زندگی تان، فرایند استعلام و پرداخت قبض تان را انجام دهید.
پرداخت قبض با دستگاه کارتخوان
روش دیگری که می توانید با کمک آن نسبت به پرداخت قبض تان اقدام کنید، استفاده از دستگاه کارتخوان است. دستگاه های کارتخوان هم مانند خودپرداز امکان مشاهده و پرداخت انواع قبوض از جمله قبض گاز را برای شما فراهم می کنند؛ بنابراین در صورت نیاز، می توانید از این روش هم به عنوان یکی از راه های ساده پرداخت قبض گاز با شماره کنتور یا سایر اطلاعات استفاده نمایید.
این موارد هم تعدادی از روش های حضوری استعلام و پرداخت قبوض گاز محسوب می شوند؛ از این رو، با توجه به شرایط خود می توانید متناسب ترین روش در میان آن ها را انتخاب نموده و از طریق آن قبض گازتان را بپردازید.
شرکت ملی گاز ایران، اطلاعات تمام مشترکین خود را به صورت دقیق ثبت کرده و بر اساس همین اطلاعات، برای آن ها قبض صادر می کند. از جمله مهم ترین این اطلاعات می توان به شماره کنتور اشاره کرده که معمولا در هنگام مشاهده قبض گاز آن را می بینید. البته شماره اصلی برای استعلام و پرداخت قبض های گاز، شماره اشتراک است. زیرا برای هر مشترک یک شماره اشتراک یکتا صادر شده است و بسیاری از روش های آنلاین و حضوری پرداخت قبوض هم از شما این شماره را درخواست می کنند. پس برای این که بتوانید نسبت به تسویه گازبهای تان با روش های مختلف اقدام کنید، باید این شماره را جایی یادداشت کرده و نزد خود نگه دارید؛ زیرا اگر چه اطلاعات دیگر هم مهم هستند، اما امکان پرداخت قبض به تنهایی با آن ها وجود ندارد. برای مثال، پرداخت قبض گاز با شماره کنتور به تنهایی امکان پذیر نبوده و حتما باید اطلاعات دیگری مانند شماره اشتراک و یا شناسه های قبض را داشته باشید.
از جمله دیگر روش های ساده استعلام قبض گاز و پرداخت آن، می توان به استفاده از تلفن های ثابت اشاره نمود؛ چرا که سامانه تلفنی مخصوصی جهت این امر راه اندازی شده و کاربران تلفن های ثابت از طریق تماس با شماره گویای مربوطه، امکان اقدامات لازم جهت پرداخت قض شان را خواهند داشت. شماره تلفن گویای در نظر گرفته شده برای مشاهده و پرداخت قبوض گاز از طریق تلفن های ثابت، ۲۰۰۰ می باشد. یعنی برای پرداخت قبض گاز با این تلفن ها، ابتدا باید عدد ۲۰۰۰ را شماره گیری نمایید. در ادامه، گزینه مربوط به پرداخت قبض را انتخاب کرده و اطلاعات مورد نیاز جهت این امر از جمله شناسه قبض و شناسه پرداخت را به ترتیب وارد کنید. هم چنین، باید اطلاعات مربوط به یک کارت بانکی دارای رمز دوم فعال را هم وارد نمایید. از مزایای مهم این روش پرداخت قبوض گاز می توان به امکان پیگیری پرداخت با کدی که پس از انجام عملیات در اختیار کاربر قرار داد می شود، اشاره کرد.
تا این جای کار، تعدادی از مهم ترین روش های آنلاین و آفلاین برای مشاهده قبض گاز و پرداخت آن را توضیح دادیم؛ بنابراین اکنون جهت تسویه مبلغ گازبهای خود با مشکلی رو به رو نخواهید بود؛ اما یکی دیگر از روش های بسیار ساده که این روزهای خیلی هم رایج شده است، استفاده از برنامه ها و اپلیکیشن های حوزه پرداخت است. در حال حاضر، برنامه های متنوعی در این زمینه وجود دارد که زیر نظر شبکه بانکی مرکزی کشور فعالیت داشته و حجم گسترده ای از امکانات را در اختیار کاربران قرا می دهند. اپلیکیشن های آپ، تاپ، همراه کارت، ۷۲۴، ۷۸۰، ایوا و سکه نمونه هایی از این موارد محسوب می شوند. شما می توانید با نصب هر یک از این برنامه ها فرایند پرداخت قبض گاز یا سایر قبوض تان را در سریع ترین زمان ممکن انجام دهید. روش انجام این کار با بیش تر اپلیکیشن های مذکور هم تقریبا مشابه است. در ادامه، نحوه پرداخت قبض با برنامه آپ را برای تان آورده ایم.
نحوه پرداخت قبض گاز با برنامه آپ
برای استفاده از برنامه آسان پرداخت یا همان آپ برای مشاهده و پرداخت قبوض گاز، لازم است ابتدا نسبت به دانلود و نصب این برنامه بر روی گوشی موبایل تان اقدام نمایید. شما می توانید اپلیکیشن آسان پرداخت را به راحتی از طریق برنامه های مدیریت دانلود بازار و گوگل پلی دانلود کنید. پس از تکمیل فرایند دانلود و نصب این برنامه، امکان استعلام قبض گاز و پرداخت آن را خواهید داشت. جهت این امر هم باید اقداماتی را به صورت مرحله به مرحله پشت سر بگذارید که در این قسمت به آن ها می پردازیم. این اقدامات لازم به منظور پرداخت قبوض گاز با آپ به شرح ذیل می باشند:
در این قسمت، مراحل مشاهده قبض گاز و پرداخت آن از طریق اپلیکیشن آپ را توضیح دادیم. سایر اپلیکیشن های حوزه پرداخت هم تقریبا دارای فرایند مشابهی برای انجام این کار هستند؛ پس اگر از سایر برنامه ها هم استفاده کنید، باید مراحل مشابهی را پشت سر بگذارید.
در بخش های قبل، چندین روش مختلف برای پرداخت قبوض گاز ارائه دادیم که برخی از آن ها به صورت حضوری و برخی از آن ها هم آنلاین بودند. در تمام این روش ها، ابتدا استعلام قبض گاز انجام گرفته و اطلاعات قبض از جمله شماره اشتراک، شماره کنتور، مبلغ گازبها، مهلت پرداخت و موارد این چنینی دیگر برای تان نمایش داده می شوند. پس همه روش هایی که تا این جای کار به منظور پرداخت قبوض گاز توضیح دادیم، به گونه ای روش استعلام این قبوض هم به شمار می آیند؛ از این رو اگر می خواهید قبض گاز خود را مشاهده کرده و از هزینه گازبها یا سایر موارد این چنینی مطلع شوید، می توانید از طریق هر کدام از این راه ها اقدام نمایید. معمولا پس از استعلام قبض، گزینه ای تحت عنوان پرداخت نمایش داده می شود که در صورت تمایل، کاربر می تواند بر روی آن کلیک کرده و فرایند پرداخت قبض گاز با شماره کنتور را طی کند.
همان طور که در بخش قبل توضیح دادیم، در روش های مختلفی که جهت پرداخت قبض گاز چه به صورت آنلاین و چه به صورت حضوری در نظر گرفته شده اند، ابتدا اطلاعات قبض برای شما نمایش داده می شود. یعنی عمده روش های پرداخت، روش استعلام قبض هم محسوب می شوند. شما باید این اطلاعات را بررسی کرده و در صورت صحت آن ها، وارد فرایند پرداخت شده و هزینه گازبهای مصرفی را بپردازید. اما موضوعی مبهم در این رابطه، امکان استعلام و مشاهده قبض گاز با شماره کنتور است. در واقع، کاربران می خواهند بدانند که آیا امکان استعلام قبض با شماره کنتور وجود دارد یا خیر. در این رابطه باید بگوییم که امکان استعلام و مشاهده قبض تنها با شماره کنتور فراهم نیست؛ بلکه باید از برخی اطلاعات مهم دیگر مانند شماره اشتراک، شناسه قبض یا شناسه پرداخت جهت مشاهده و پرداخت قبض تان استفاده کنید.
شرکت ملی گاز ایران در سال های اخیر به سمت صدور قبض های پیامکی و حذف قبوض کاغذی حرکت کرده است. این شرکت روش های مختلفی را جهت استعلام قبض گاز و پرداخت آن در نظر گرفته است تا مشترکین به سادگی امکان اطلاع از میزان گازبهای مصرفی خود و پرداخت آن را داشته باشند. این روش ها شامل راه های حضوری و غیر حضوری می شوند که در این جا برخی از مهم ترین آن ها را توضیح دادیم؛ بنابراین اکنون با شیوه های اصلی پرداخت قبض گاز با شماره کنتور ، شماره اشتراک، شناسه های قبض و پرداخت آشنایی دارید. در نتیجه، می توانید به سرعت استعلام قبض خود را دریافت کرده و اطلاعات آن را مشاهده نمایید. در ادامه هم اگر این اطلاعات با اطلاعات شنا مطابقت داشته باشد، فرایند پرداخت قبض گاز را انجام داده و از مشکلاتی نظیر جریمه دیرکر، قطعی گاز و موارد این چنینی دیگر جلوگیری کنید.
اگر در خصوص با پرداخت قبض گاز سوالی دارید
اگر در خصوص با پرداخت قبض گاز سوالی دارید