در سال های گذشته، فرایند نام نویسی و صدور پروانه کسب برای کشاورزان به صورت حضوری انجام می گرفت. اما اکنون شرایط این کار تا حد امکان ساده شده است. به گونه ای که ثبت نام پروانه فعالیت کشاورزی به صورت اینترنتی قابل انجام است.
کشاورزان با مراجعه به درگاه ملی مجوزها، امکان ثبت درخواست خود را خواهند داشت. طبق اعلام این درگاه، متقاضیان می توانند حداکثر ظرف سه روز کاری پروانه کسب خود را دریافت نمایند. جواز کسب کشاورزی برای دارندگان مزایای زیادی ایجاد می کند.
دریافت وام های کم بهره، معافیت مالیاتی و استفاده از پروانه به عنوان وثیقه بانکی، برخی از این موارد هستند. از این رو بهتر است کشاورزان واجد شرایط در اسرع وقت، نسبت به ثبت نام اینترنتی مجوز کسب اقدام نمایند. علاوه بر ثبت درخواست، استعلام پروانه کسب کشاورزی هم به صورت غیر حضوری امکان پذیر است.
نکته قابل توجه برای متقاضیان اخذ پروانه کسب در حوزه کشاورزی، اطلاع از مدارک لازم است. زیرا هنگام ثبت نام در سامانه، باید یک سری مدارک را بارگذاری نمایید. آگاهی از این موارد و آماده سازی آن ها، باعث می شود ثبت نام در کم ترین زمان ممکن انجام گیرد.
در این مقاله، نحوه ثبت درخواست جواز کسب کشاورزی و مدارک مورد نیاز برای آن را توضیح می دهیم. هم چنین به بررسی هزینه مورد نیاز و سامانه تمدید پروانه فعالیت کشاورزی خواهیم پرداخت. به این ترتیب، کشاورزان جهت صدور یا تمدید پروانه کسب با مشکلی مواجه نخواهند شد.
نحوه درخواست پروانه کسب کشاورزی
دولت صنعت کشاورزی را از پرداخت مالیات معاف کرده است. از این رو کشاورزان با دریافت پروانه کسب، امکان بهره مندی از معافیت های مالیاتی را خوهند داشت. علاوه بر این، می توانند از مزایای متعدد دیگر آن بهره مند شوند. ثبت نام و استعلام پروانه کسب کشاورزی، در حال حاضر به صورت آنلاین قابل انجام است. کشاورزان می توانند با مراجعه به درگاه ملی مجوزها، درخواست شان را ثبت و طی ۳ روز کاری، جواز کسب دریافت کنند.
فرایند ثبت درخواست آنلاین مجوز کسب کشاورزی ساده بوده و نیاز به طی کردن مراحل پیچیده ای ندارد. بلکه کافی است یک سری اقدامات ساده را انجام دهید که در ادامه به آن ها پرداخته ایم. این اقدامات مورد نیاز جهت ثبت نام پروانه فعالیت کشاورزی، شامل موارد زیر هستند:
- ۱ابتدا باید آدرس اینترنتی درگاه ملی مجوزها یعنی mojavez.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ کنید. سپس اولین سایت بالا آمده در لیست گوگل با همین نشانی و عنوان «درگاه ملی مجوزهای کشور» را انتخاب نمایید.
- ۲در گام بعد، به صفحه اصلی این سامانه منتقل شده و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. جهت ثبت نام مجوز، در کادر میانی صفحه عبارت «پروانه کسب کشاورزی» را قرار داده و گزینه «جستجو» را بزنید.
- ۳با انتخاب گزینه قبل، نتیجه جست و جویتان نمایش داده می شود. کادر مربوط به جواز کسب کشاورزی، در صدر لیست قابل مشاهده است. جهت اقدام برای ثبت نام پروانه کسب، از این کادر بر روی گزینه «کشاورزی» کلیک نمایید.
- ۴با انتخاب گزینه قبل، تمامی شرایط و مدارک لازم جهت اخذ مجوز کسب کشاورزی برای تان نمایش داده می شود. با توجه یکسان بودن سایت ثبت نام و سامانه تمدید پروانه کسب کشاورزی، این موارد جهت تمدید مجوز هم لازم اند. به هر حال پس از بررسی شرایط و مدارک، از قسمت انتهایی صفحه بر روی گزینه «درخواست صدور مجوز» کلیک کنید.
- ۵در گام بعد، باید شخصیت خود را از بین گزینه های موجود مشخص کنید. اگر به عنوان یک شخص حقیقی ایرانی قصد دریافت پروانه کسب را دارید، گزینه «اشخاص حقیقی ایرانی» را انتخاب نمایید.
- ۶ورود اشخاص حقیقی متقاضی اخذ پروانه کسب کشاورزی از طریق پنجره خدمات دولت انجام می گیرد. پس در صفحه ورودی این سامانه، شماره تلفن خود را قرار داده و کد امنیتی را تایید کنید. سپس بر روی گزینه «ارسال رمز یکبار مصرف» کلیک نمایید.
- ۷به این ترتیب، رمزی یکبار مصرف بر روی گوشی موبایل تان ارسال خواهد شد. این کد را در جایگاه تعیین شده برای آن قرار دهید. این گونه به حساب کاربری تان در درگاه ملی مجوزها وارد شده و امکان ثبت نام پروانه فعالیت کشاورزی را خواهید داشت.
- ۸پس از ورود به حساب کاربری خود، مجددا از قسمت انتهایی صفحه گزینه «درخواست صدور مجوز» را بزنید. به این ترتیب، اطلاعات شما نمایش داده خواهد شد و باید تیک مربوط به پذیرش شرایط را قرار دهید. سپس کد امنیتی را تایید کرده و گزینه «تایید و ادامه» را بزنید.
- ۹در مرحله بعد، باید کد پستی و شماره سریال کارت ملی خود را در کادرهای تعیین شده قرار دهید. در صورت صحت اطلاعات، آدرس و تصویر کارت ملی نمایش داده می شوند. با سبز شدن این فیلدها، از قسمت پایین صفحه گزینه «درخواست صدور مجوز» را بزنید. به این ترتیب، درخواست شما با موفیت در سامانه ثبت نام و استعلام پروانه کسب کشاورزی ثبت خواهد شد.
مدارک لازم برای ثبت نام پروانه فعالیت کشاورزی
جهت ثبت درخواست آنلاین جواز کسب کشاورزی، به یک سری مدارک نیاز خواهید داشت. این مدارک به صورت کامل در بخش شرایط و مدارک درگاه ملی مجوزها نمایش داده شده اند. با این حال، در این بخش هم به آن ها می پردازیم. مدارک لازم برای ثبت نام پروانه کسب کشاورزی، عبارتند از:
- اسناد مالکیتی (رسمی/عادی/احکام قضایی) واحد صنفی یا ماشین آلات (در صورت استیجاری بودن واحد صنفی سند اجاره نیز ارائه شود)
- نقشه UTM
تمدید پروانه کسب کشاورزی
در بخش قبل شیوه ثبت نام مجوز کسب کشاورزی را توضیح دادیم. این پروانه ها دارای مهلت اعتبار ۵ ساله هستند. بنابراین پس از پایان اعتبارشان، کشاورز باید جهت تمدید جواز اقدام کند.
در این رابطه باید بگوییم که سامانه تمدید پروانه فعالیت کشاورزی هم همان درگاه ملی مجوزها است. بنابراین کشاورزان جهت تمدید پروانه کسب خود، مجددا باید اقداماتی را که در بخش قبل توضیح دادیم، انجام دهند. یعنی تمدید جواز کسب کشاورزی هم نیازی به مراجعه حضوری ندارد.
هزینه تمدید پروانه فعالیت کشاورزی
هزینه صدور مجوز کسب کشاورزی یا تمدید آن در درگاه ملی مجوزها، رایگان است. منتهی کشاورزان جهت دریافت پروانه کسب، باید عضو اتحادیه یا اتاق اصناف کشاورزی شهرستان خود شوند. در همین راستا، باید هزینه آن را هنگام ثبت نام پروانه فعالیت کشاورزی پرداخت کنند.
این هزینه در سال ۱۴۰۳ برابر با ۵۰۰ هزار تومان است. بنابراین متقاضیان جهت صدور یا تمدید پروانه، حتما باید این مبلغ را به صورت آنلاین پرداخت کنند.
استعلام پروانه فعالیت نظام صنفی کشاورزی
تا این جای کار نحوه صدور مجوز فعالیت کشاورزی را توضیح دادیم. مسئله مهم دیگر برای فعالان این حوزه، استعلام پروانه است. استعلام پروانه کسب کشاورزی از طریق سامانه احراز هویت یکپارچه اتاق اصناف کشاورزی انجام می گیرد. متقاضیان جهت استعلام جواز کسب کشاورزی، باید مراحل زیر را طی کنند:
- ۱ابتدا نشانی اینترنتی سایت احراز هویت اتاق اصناف کشاورزی یعنی sabak.org را سرچ کنید. سپس اولین سامانه لیست نتایج با همین آدرس و عنوان را انتخاب کرده و بر روی آن کلیک نمایید.
- ۲در گام بعد، پنجره ورودی این سایت برای تان نمایش داده می شود. جهت استعلام نمودن پروانه کسب کشاورزی، باید نام کاربری و رمز عبور را تایید کرده و گزینه «ورود» را بزنید. ضمن این که امکان وارد شدن از طریق پنجره خدمات هوشمند را هم خواهید داشت.
- ۳بعد از ورود به حساب کاربری خود، باید از منوی موجود در صفحه اصلی گزینه «بررسی اصالت پروانه» را انتخاب نمایید. در ادامه هم شماره پروانه و کد ملی دارنده آن را وارد کرده و گزینه «استعلام» را بزنید. به این ترتیب، اصالت پروانه و جزئیات آن برای تان نمایش داده می شود
مزایای پروانه کسب کشاورزی
- دریافت وام کم بهره
- معافیت از مالیات
- دریافت بیمه تکمیلی درمان و دندان پزشکی
- لحاظ تعرفه کشاورزی در محاسبه برق و گاز
- استفاده از امتیازات صندوق رفاه نظامی صنفی
- معرفی اعضاء به میادین میوه و تره بار
- امکان استفاده از پروانه به عنوان وثیقه در بانک ها و مراجع قضایی
نتیجه گیری: ثبت نام پروانه فعالیت کشاورزی به صورت آنلاین و از طریق درگاه ملی مجوزها انجام می گیرد. بنابراین کشاورزان در صورت تمایل، می توانند این پروانه را در کم ترین زمان ممکن دریافت کنند. اخذ جواز کسب، مزایای زیادی برای کشاورزان به همراه دارد.
معافیت مالیاتی، دریافت تسهیلات کم بهره و استفاده از پروانه به عنوان وثیقه، برخی از این موارد هستند. در این جا نحوه ثبت نام آنلاین و استعلام پروانه کسب کشاورزی را به صورت کامل توضیح دادیم.
پروانه کسب کشاورزی مجوزی است که برای شروع یا ادامه فعالیت های کشاورزی صادر می شود .
دریافت وام کم بهره - معافیت از مالیات - دریافت بیمه تکمیلی درمان و دندان پزشکی - لحاظ تعرفه کشاورزی در محاسبه برق و گاز - استفاده از امتیازات صندوق رفاه نظامی صنفی - معرفی اعضاء به میادین میوه و تره بار - امکان استفاده از پروانه به عنوان وثیقه در بانک ها و مراجع قضایی
هزینه تمدید پروانه فعالیت کشاورزی در سال ۱۴۰۳ برابر با ۵۰۰ هزار تومان است.