بر اساس قوانین مالیاتی کشور، بخش قابل توجهی از اشخاص حقیقی و حقوقی مودی مالیاتی محسوب شده و باید در بازه های زمانی مشخص نسبت به تشکیل پرونده، ثبت اطلاعات مورد نیاز، تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی اقدام نمایند. پس از ثبت و دریافت کد رهگیری پرونده مالیاتی من، کارشناسان سازمان امور مالیاتی اطلاعات شخص را بررسی کرده و مطابق آن، مالیات تعیین خواهند کرد. به این ترتیب، مودی باید در مهلت تعیین شده نسبت به پرداخت مالیات اقدام نماید. تقریبا تمامی این اقدامات از جمله مشاهده و بررسی پرونده مالیاتی، به صورت آنلاین و از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیات انجام می گیرد. بنابراین مودیان دیگر مانند گذشته، نیازی به مراجعه حضوری به شعب سازمان امور مالیاتی نخواهند داشت.
تمامی مودیان حقیقی و حقوقی جهت ورود به پرونده مالیاتی من login ، نیاز به ثبت نام در سامانه امور مالیاتی و اخذ اطلاعات کاربری دارند. پس از ایجاد حساب و دریافت اطلاعات کاربری، مودی به راحتی می تواند پرونده مالیاتی خود را مشاهده کرده و در صورت نیاز، نسبت به استعلام بدهی های مالیاتی و پرداخت آن ها به صورت آنلاین اقدام نماید. با توجه به این که بر اساس قوانین جدید تشکیل پرونده مالیاتی برای تمامی مودیان الزامی شده، مشمولین پرداخت مالیات باید اطلاعات دقیقی در رابطه با نحوه ایجاد پرونده، شرایط و مراحل آن داشته باشند. در این مقاله نحوه ورود به پرونده مالیاتی من و بررسی جزئیات آن را به صورت کامل برای تان توضیح می دهیم. هم چنین به کد رهگیری این پرونده و نحوه دریافت آن می پردازیم تا جهت این امر با مشکلی مواجه نشوید. پس اگر شما هم قصد ورود به پرونده مالیاتی خود را دارید، با ما همراه باشید تا اطلاعات لازم را در این باره به دست آورید.
پرونده مالیاتی من login
بسیاری از اشخاص حقیقی و حقوقی مطابق قوانین مالیاتی کشور، مودی محسوب شده و مشمول پرداخت مالیات هستند. این گروه ها باید در اسرع وقت نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد رهگیری پرونده مالیاتی من اقدام کنند. بعد از ایجاد پرونده مالیاتی جدید برای کسب و کار، شرکت یا موارد این چنینی دیگر، مودی می تواند اظهارنامه خود را به صورت آنلاین ثبت و تقدیم سازمان امور مالیاتی نماید. در همین راستا، لازم است با نحوه ورود به این پرونده و مشاهده جزئیات آن آشنا باشید. در گذشته، مودیان برای بررسی پرونده مالیاتی خود باید حضورا به شعب سازمان امور مالیاتی کشور مراجعه می کردند. اما در حال حاضر، امکان ورود به پرونده مالیاتی من login به صورت آنلاین و از طریق سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور فراهم شده است. از این رو تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول پرداخت مالیات، به راحتی می توانند از طریق این سامانه پرونده مالیاتی خود را مشاهده کرده و خدمات مرتبط با آن را انجام دهند.
مودیان جهت ورود به پرونده مالیاتی خود، نیاز به طی کردن مراحل پیچیده و دشواری نخواهند داشت. بلکه باید یک سری اقدامات ساده را به صورت گام به گام انجام دهند که در ادامه به آن ها پرداخته ایم. این اقدامات لازم جهت ورود به پرونده مالیاتی من، به شرح ذیل می باشند:
- ۱ ابتدا باید آدرس اینترنتی سامانه امور مالیاتی یعنی tax.gov.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ کنید. سپس اولین سایت بالا آمده در لیست گوگل با همین نشانی و عنوان را انتخاب کرده و بر روی آن کلیک نمایید.
- ۲ با انتخاب گزینه قبل، به صفحه اصلی سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور وارد شده و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. اگر قبلا نسبت به ایجاد و اخذ کد رهگیری پرونده مالیاتی من اقدام کرده باشید، اکنون با ورود به حساب کاربری خود در این سامانه امکان مشاهده و بررسی آن را خواهید داشت. جهت این امر، از گوشه بالا و سمت چپ صفحه بر روی شکل آدمک کلیک کنید.
- ۳ در گام بعد، پنجره ورودی سامانه امور مالیاتی برای تان نمایش داده می شود. اگر قبلا در این سایت ثبت نام کرده و اطلاعات کاربری داشته باشید، اکنون باید آن ها را تایید کنید. پس جهت پرونده مالیاتی من login ، نام کاربری و کلمه عبور خود را در کادرهای مربوطه قرار داده و پس از تایید کد امنیتی، گزینه « ورود به درگاه ملی » را بزنید.
- ۴ به این ترتیب، یک کد احراز هویت بر روی گوشی موبایل تان ارسال خواهد شد. این کد را دریافت کرده و در جایگاه تعیین شده برای آن قرار دهید. در آخر هم گزینه «تایید» را بزنید.
- ۵ در صورتی که کد یک بار مصرف را به درستی تایید کرده باشید، وارد حساب کاربری خود در سایت جامع سازمان امور مالیاتی گردیده و صفحه اصلی آن برای تان نمایش داده می شود. برای ورود به پرونده مالیاتی من ، باید از منوی موجود در سمت راست صفحه بر روی گزینه «فهرست پرونده های مالیاتی» کلیک کنید.
- ۶ در مرحله بعد هم مجددا باید گزینه «پرونده های عملکرد و ارزش افزوده» را انتخاب کنید. این گونه تمامی پرونده های مالیاتی شما اعم از عملکرد و ارزش افزوده نمایش داده می شوند. برخی از مهم ترین اطلاعات هر یک از پرونده ها اعم از شماره اقتصادی، کد رهگیری پرونده مالیاتی من، نوع پرونده، سمت، شماره پستی و وضعیت پرونده در همین قسمت قابل مشاهده اند. اما برای ورود به پرونده و کسب اطلاعات بیش تر، باید بر روی گزینه «جزئیات پرونده» کلیک نمایید.
با طی کردن مراحل فوق، امکان مشاهده پرونده مالیاتی و ورود به آن از طریق سایت سازمان امور مالیاتی فراهم است. بنابراین در صورتی که مودیان قصد بررسی جزئیات پرونده مالیاتی شان را داشته باشند، به راحتی می توانند مراحل آن را به صورت آنلاین انجام دهند.
کد رهگیری پرونده مالیاتی من
در بخش قبل نحوه ورود به پرونده مالیاتی من login را به صورت کامل توضیح دادیم. زمانی که شما قصد ورود به پرونده از طریق سامانه امور مالیاتی را داشته باشید، می توانید کد رهگیری آن را هم مشاهده کنید. کد رهگیری پرونده مالیاتی یک شناسه ۱۰ رقمی است که به صورت منحصر به فرد برای هر شخص حقیقی یا حقوقی دارای فعالیت اقتصادی صادر می شود. افرادی که کد رهگیری پرونده شان را فراموش کرده اند، با ورود به حساب کاربری خود در سایت tax.gov.ir و انتخاب گزینه «فهرست پرونده های مالیاتی» از منوی سمت راست صفحه، به راحتی می توانند از جزئیات پرونده مالیاتی من از جمله کد رهگیری آن، مطلع شوند. ضمن این که در صورت فراموشی کد رهگیری مالیاتی، امکان بازیابی آن با استفاده از شماره تلفن همراه مودی و کد ملی یا شناسه ملی وی از طریق لینک زیر وجود دارد:
بازیابی کد رهگیری پرونده مالیاتی
نتیجه گیری: مودیان مالیاتی اعم از حقیقی و حقوقی، موظف به ایجاد پرونده مالیاتی و ثبت اطلاعات کسب و کار خود هستند. زمانی که تمامی اطلاعات و مدارک لازم جهت تشکیل پرونده ارائه می شود، کد رهگیری پرونده مالیاتی من صادر خواهد شد. این کد یک شناسه ۱۰ رقمی و منحصر به فرد است که در اختیار هر شخص حقیقی یا حقوقی دارای فعالیت اقتصادی قرار می گیرد. به هر حال با تشکیل پرونده و دریافت کد رهگیری، امکان دریافت بسیاری از خدمات مالیاتی از جمله ثبت و ارسال اظهارنامه به صورت آنلاین فراهم می گردد. در این جا نحوه ورود به پرونده مالیاتی من login را به صورت کامل برای تان توضیح دادیم.
پرونده مالیاتی من برای تمامی مودیان اعم از حقیقی و حقوقی، از طریق سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی tax.gov.ir قابل مشاهده است.
2- بررسی پرونده مالیاتی مودیان در گذشته و در حال حاضر چه تفاوتهایی با هم دارند ؟
در گذشته مودیان برای بررسی پرونده مالیاتی خود باید حضورا به شعب سازمان امور مالیاتی کشور مراجعه می کردند اما در حال حاضر، امکان ورود به صورت آنلاین و از طریق سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور فراهم شده است.
آدرس اینترنتی سامانه امور مالیاتی tax.gov.ir می باشد.