اگر در خصوص پریدن آنتن گوشی سوالی دارید
اگر در خصوص پریدن آنتن گوشی سوالی دارید
پریدن آنتن گوشی یکی از رایج ترین معضلاتی است که هم دارندگان گوشی های هوشمند و جدید و هم ساده و قدیمی با آن مواجه هستند. امروزه گوشی موبایل نقش بسیار تاثیرگذاری در زندگی ما دارد. بسیاری از امورات خود را با این وسیله انجام می دهیم و گاهی اوقات هم برای سرگرمی از آن استفاده می کنیم. به هر حال، شرایط به گونه ای است که عدم استفاده از آن حتی برای چند ساعت هم ما را با مشکل مواجه ساخته یا آزار می دهد. یکی از مهم ترین مواردی که امکان استفاده موثر از گوشی برای کاربران سلب می شود، زمانی است که آنتن آن می پرد. مشکل پریدن آنتن گوشی از گذشته تا کنون رایج بوده و دلایل گوناگونی می تواند داشته باشد. اگر چه با وجود تقویت زیر ساخت ها و استفاده از گوشی های موبایل جدید و قدرتمند این مشکل تا حد زیادی نسبت به گذشته کم رنگ تر شده، اما هنوز هم گاهی اوقات برای برخی کاربران اتفاق می افتد.
با توجه به این موضوع، اطلاع از دلایل این اتفاق و راه حل های موجود برای رفع مشکل، الزامی است. در واقع، دانستن این که آنتن گوشی شما به چه دلیل پریده است تا حد زیادی در پیدا کردن روش حل مشکل تاثیر دارد. به همین خاطر، در این مقاله سعی داریم به بررسی علت پریدن آنتن گوشی پرداخته و دلایل گوناگون آن را بررسی کنیم؛ هم چنین در هر مورد راه های منطقی و ساده و ارائه دهیم تا در صورتی که با این مشکل مواجه شدید، در سریع ترین زمان ممکن بتوانید آن را برطرف سازید. دقت داشته باشید که پریدن آنتن همیشه به معنی خراب شدن یا آسیب دیدگی گوشی شما نیست؛ بلکه در بسیاری از موارد دلایلی پیش پا افتاده داشته و به راحتی می توانید این مشکل را رفع کنید. در ادامه، مهم ترین دلایل پریدن آنتن گوشی را بررسی کرده و بهترین و آسان ترین روش های موجود جهت رفع این چالش را توضیح خواهیم داد؛ پس تا انتها با ما همراه باشید.
پرش آنتن مشکلی است که از ابتدای ورود اولین گوشی موبایل به ایران در حدود ۵۰ سال قبل تا همین امروز ادامه دارد؛ اگر چه این مشکل تا حد زیادی برطرف شده، اما هنوز هم کاربران گاها با آن مواجه می شوند. مشکل پریدن آنتن گوشی می تواند دلایل بسیار متنوعی داشته باشد که روش رفع آن هم در هر حالت متفاوت است. به همین خاطر، کاربران قبل از هر چیز باید علل رخ دادن این اتفاق را بدانند و در ادامه بسته به دلیل پرش آنتن، بهترین شیوه ممکن برای رفع این چالش را انتخاب نمایند. در این قسمت، تعدادی از مهم ترین دلایل پریدن آنتن را برای تان آورده ایم تا شناخت کاملی از این موارد به دست آورید. در ادامه هم شیوه های رفع این مشکل را بیان خواهیم کرد؛ این گونه به سادگی می توانید علت پریدن آنتن گوشی را پیدا کرده و نسبت به رفع آن اقدام نمایید. برخی از مهم ترین علل این اتفاق، شامل موارد زیر می شوند:
خرابی یا تغییر مکان سیم کارت
یکی از اولین اقداماتی که کاربران بعد از پرش آنتن باید انجام دهند، بررسی وضعیت سیم کارت است. در گوشی های ساده و قدیمی، تقریبا بیش از ۵۰ درصد مواقع مشکل پریدن آنتن از سیم کارت بود. این موضوع در گوشی های هوشمند و جدید هم امکان پذیر است؛ چرا که گاهی اوقات به دلیل وارد شدن یک ضربه ناگهانی یا تکان دادن شدید گوشی، ممکن است مکان سیم کارت تغییر کند. پریدن آنتن گوشی هم نتیجه این اتفاق خواهد بود. گاهی اوقات هم سیم کارت به دلیل جذب رطوبت، گرد و خاک و سایر آلودگی ها به مرور زمان کثیف شده و از جایی به بعد، دیگر توسط گوشی شناخته نمی شود. در کنار همه این ها، بعضی مواقع هم ممکن است سیم کارت سوخته یا به صورت جدی آسیب داده باشد. با بررسی سیم کارت در هنگام مواجهه با مشکل پریدن آنتن گوشی ، به سادگی متوجه این دلایل خواهید شد.
قرار گرفتن در ترافیک سنگین
زمانی که ترافیک استفاده از دکل های مخابراتی بیش از حد سنگین شده و از ظرفیت آن فراتر می رود، به ناچار اتصال برخی از سیم کارت ها مسدود می شود تا ظرفیت به حد مجاز برسد. در موارد این چنینی ممکن است کاربران با پرش ناگهانی آنتن رو به رو شوند. گاهی اوقات حتی به دلیل فشاری که به شبکه وارد می شود، ممکن است این پرش آنتن تا حدودی به طول انجامد. مصداق بارز این علت پریدن آنتن گوشی ، عید نوروز و پیرامون لحظه تحویل سال است. از آن جایی که در این بازه زمانی بخش زیادی از مردم کشور قصد استفاده از گوشی موبایل خود برای تماس یا ارسال پیامک را دارند، فشار بر شبکه زیاد شده و پرش آنتن را مشاهده می کنیم.
موقعیت مکانی نامناسب و مصالح ساختمانی نارسانا
دلیل دیگری که می تواند موجب ضعیف شدن یا پرش کامل آنتن گوشی شما گردد، موقعیت مکانی تان است. گاهی اوقات به مکان هایی سفر می کنید که در آن محدوده دکل های مخابراتی وجود نداشته و آنتن دهی ضعیفی وجود دارد؛ در نتیجه به پریدن آنتن گوشی مواجه خواهید شد. گاهی اوقات هم ممکن است حتی در محدوده شهری این مشکل برای تان رخ دهد. اصلی ترین دلیل آن هم احاطه شدن ساختمان یا مکانی که در آن قرار دارید، با ساختمان های بلندی است که در اطراف آن قرار دارند. در این گونه موارد، پرش آنتن تقریبا همیشگی بوده و برای همه کاربران وجود خواهد داشت؛ هم چنین مصالح ساختمانی غیر اصولی به کار رفته در خانه ها هم می تواند دلیل دیگری برای پریدن آنتن موبایل تان باشد؛ چرا که برخی مصالح از عبور موج جلوگیری کرده و مشکل پریدن آنتن گوشی را رقم می زنند.
آب و هوای نامساعد
شاید تعجب کنید اما وضعیت آب و هوا هم می تواند بر کیفیت آنتن دهی گوشی های موبایل تاثیر داشته باشد. معمولا زمانی که هوا طوفانی است، باران شدیدی می بارد، بادهای شدید در حال وزش هستند یا به هر دلیل دیگری آب و هوا مساعد نیست، آنتن دهی گوشی های موبایل هم به دچار مشکل می شود؛ بنابراین یک علت پریدن آنتن گوشی موبایل شما می تواند همین آب و هوا باشد؛ بنابراین اگر در چنین شرایطی قرار گرفته و متوجه پرش آنتن گوشی تان شدید، می توانید تا حد زیادی آن را به آب و هوای نامساعد مربوط بدانید. زیرا شرایط این چنینی امکان ارتباط گوشی با شبکه مد نظر را از بین برده یا این ارتباط را تا حد زیادی ضعیف می کند.
مشکلات سخت افزاری
برخی مواقع هم دلیل پرش آنتن موبایل، مشکلات سخت افزاری است. همان طور که مشاهده می کنید، اکثر گوشی های امروزی هیچ گونه آنتن بیرونی ندارند؛ چرا که مدار آنتن آن ها به صورت یک قطعه کوچک درون آن ها قرار گرفته است. هر گونه آسیب دیدن این قطعه می تواند به پریدن آنتن گوشی شما منجر شود؛ از این رو اگر تمامی دلایل رایج دیگر را بررسی کردید و متوجه نرمال بودن شرایط شدید، باید سراغ مشکلات سخت افزای بروید. البته ذکر این نکته هم الزامی است که بررسی این نوع مشکلات تخصصی بوده و به خصوص در گوشی های هوشمند، امکان رفع آن توسط خود کاربر وجود ندارد؛ پس باید گوشی موبایل تان را به افراد متخصص بسپارید تا وضعیت مدار آنتن گوشی تان را بررسی کرده و بفهمند مشکل پریدن آنتن گوشی از این بخش است یا خیر.
قطعی برق یا درصد پایین باتری
با توجه به این که دکل های مخابراتی و شبکه های اتصال با برق کار می کنند، قطعی برق می تواند فعالیت آن ها را به صورت کامل مختل سازد. به همین دلیل، زمان هایی که برق شما قطع می شود، مشکل پرش آنتن را هم خواهید داشت. البته این موضوع به خصوص در روستاها و شهرستان های کوچک بیش تر رایج است؛ چرا که معمولا از زیرساخت هایی برای تامین برق ذخیره بهره مند نیست. با این حال، برخی مواقع علت پریدن آنتن گوشی در مناطق شهری هم می تواند همین مورد باشد. از طرف دیگر، خالی شدن شارژ گوشی های موبایل هم بر آنتن دهی شان تاثیر می گذارد. معمولا احتمال پرش آنتن در بیش تر گوشی های موبایل زمانی که دارای درصد باتری پایینی هستند، بالاتر است؛ پس در صورت مواجه شدن با این مشکل، بهتر است وضعیت باتری را هم بررسی نمایید.
تغییر در تنظیمات شبکه و حالت رومینگ
گاهی اوقات هم تغییر دادن تنظیمات شبکه می تواند منجر به پریدن آنتن گوشی تان شود؛ بنابراین باید از تغییر مکرر شبکه موبایل خودداری کنید. جهت این امر می توانید با ورود به تنظیمات گوشی و قسمت شبکه های موبایل، گزینه «انتخاب خودکار» را انتخاب کنید؛ این گونه موبایل شما در هر وضعیت بهترین شبکه موجود را انتخاب کرده و به آن متصل می شود. به این ترتیب، احتمال پرش آنتن تا حد زیادی کاهش می یابد. موضوع دیگری که در این رابطه می تواند موثر باشد، حالت رومینگ است. این حالت برای دریاف آنتن در خارج از محدوده های مجاز اپراتور شما طراحی گردیده است. با این حال، برخی مواقع هم می تواند مشکل پریدن آنتن گوشی را رقم بزند. در صورتی که در محدوده مجاز اپراتور خود حالت رومینگ را فعال سازی کنید، احتمال پرش آنتن بسیار بالا است. علاوه بر این که امکان ایجاد هزینه های اضافی هم برای شما وجود دارد؛ از این رو چک کردن حالت رومینگ یکی از اقدامات مناسب حین پرش آنتن است.
در بخش قبل برخی از مهم ترین دلایل پرش آنتن گوشی های موبایل را برای تان توضیح دادیم؛ پس از این که علت پریدن آنتن گوشی خود را از میان این موارد پیدا کردید، می توانید سراغ راه های موجود برای رفع آن بروید. خوشبختانه راه های زیادی هم برای رفع این مشکل وجود دارد که اکثر آن ها نیاز به مراجعه حضوری یا فرد متخصص ندارند؛ یعنی خودتان در خانه هم می توانید این چالش را برطرف نمایید؛ اما برخی از این روش ها هم کمی پیچیده تر هستند. به هر حال، در این بخش اصلی ترین شیوه های موجود برای رفع مشکل پرش آنتن را برای تان آورده ایم. در صورتی که با مسئله پریدن آنتن گوشی رو به رو شدید، این روش ها را به ترتیب امتحان کنید تا به راه حل موثر جهت رفع آن دست یابد. این راه های موجود به منظور رفع پرش آنتن گوشی به شرح ذیل می باشند:
گوشی خود را ریستارت کنید
ساده ترین روشی که در این گونه موارد پیش روی شما قرار داد، ریستارت کردن گوشی است؛ چرا که در بسیاری از موارد، دلیل پرش آنتن موضوعات بسیاری ساده ای است که با یک شروع مجدد قابل برطرف شدن هستند. البته این کار نه تنها برای این مسئله، بلکه برای رفع ۹۰ درصد از مشکلات ریز گوشی شما پاسخ گو است؛ بنابراین با یک ریستارت ساده، به احتمال زیاد می توانید مشکل پریدن آنتن گوشی تان را برطرف کنید. این کار نیاز به زمانی زیادی هم نداشته و طی چند ثانیه انجام می گیرد. در صورتی که با انجام این کار مشکل تان برطرف نشد، می توانید سراغ راه حل های بعدی بروید.
سیم کارت را چک نمایید
همان طور که گفتیم، یکی از دلایل رایجی که می تواند منجر به پرش آنتن گوشی تان شود، تغییر در مکان سیم کارت یا آسیب فیزیکی آن است. در بسیاری از موارد، با ضربه خوردن گوشی یا تکان خوردن شدید، ممکن است جای سیم کارت تغییر کند. یا این که آلودگی ها به مرور زمان آن را کثیف کرده تا جایی که گوشی موفق به تشخیص آن نشود. اگر علت پریدن آنتن گوشی این موارد باشد، با بررسی سیم کارت به سادگی می توانید آن را برطرف سازید. در صورتی که سیم کارت جا به جا شده است، آن را در محل دقیق خود قرار دهید. اگر هم به دلیل آلودگی یا رطوب کثیف شده باشد، بعد از تمیز کردن آن مجددا امتحان کنید. گاهی اوقات هم امکان سوختن سیم کارت وجود دارد که در این ونه موارد برای رفع مشکل باید به دفاتر پیشخوان یا نمایندگی های فروش اپراتور خود مراجعه نمایید.
تنظیم شبکه گوشی موبایل و حالت رومینگ
برخی مواقع هم پریدن آنتن گوشی به دلیل تنظیمات نامناسب شبکه اتفاق می افتد. در صورتی که شبکه رو به صورت پیوسته دستکاری کرده و تغییر دهید، این احتمال وجود دارد که به صورت موقت با پرش آنتن مواجه شوید. گاهی اوقات هم ممکن است شبکه ای که انتخاب می کنید، در محل شما پاسخ ندهد و به همین خاطر آنتن گوشی تان می پرد. جهت این امر، بهتر است شبکه گوشی تان را در حالت انتخاب خودکار قرار دهید؛ این گونه در هر مکان، شبکه های مختلف بررسی شده و بهترین آن ها جهت اتصال مورد استفاده قرار می گیرند. البته استفاده نادرست از حالت رومینگ هم می تواند مشکل پریدن آنتن گوشی را ایجاد کند. در صورتی که درون محدوده مجاز اپراتر این حالت را فعال سازید، ممکن است آنتن موبایل تان بپرد. از طرف دیگر، زمانی که از محدوده آنت دهی اپراتور خارج شده و این حالت را فعال نکنید، باز هم گوشی تان آنتن نخواهد داد.
بررسی وضعیت سیگنال و آنتن دهی در مکان فعلی
گاهی اوقات مشکل پر آنتن از گوشی نبوده و به خاطر عدم وجود سیگنال در مکانی است که در آن قرار دارید؛ زیرا در برخی از مناطق کشور، آنتن دهی ضعیف بوده یا اصلا سیگنالی وجود ندارد. در این گونه موارد، علت پریدن آنتن گوشی تنها همین موضوع بوده و لازم به بررسی سایر موارد نیست. البته توجه داشته باشید که در چنین مکان هایی، گوشی سایر افراد هم آنتن نخواهد داد. معمولا زمانی که برای مسافرت یا انجام سایر امورات خود به مناطق دورافتاده یا محروم سفر می کنید که تحت پوشش شبکه قرار ندارند، با این شرایط مواجه می شوید. البته این موضوع در شهرها هم اگر کم تر اما اتفاق می افتد. پریدن آنتن گوشی در شهرها عمدتا به دلیل قرار گرفتن شما در میان ساختمان های بلندی است که مانع از عبور موج می شوند؛ هم چنین استفاده از برخی مصالح غیر اصولی در ساختمان ها هم می تواند این مشکل را ایجاد کند.
گوشی تان را ریست فکتوری کنید
اگر تمام راه حال های فوق را امتحان کردید اما باز هم مشکل برطرف نشد، می توانید به ریست فکتوری کردن آن فکر کنید. با انجام این کار، گوشی تان به حالت تنظیمات کارخانه باز می گردد و در صورتی که مشکل پرش آنتن دلیل نرم افزاری داشته باشد، به احتمال بسیار بالا برطرف خواهد شد. البته اگر چه احتمال رفع مشکل پریدن آنتن گوشی در این روش بسیار زیاد است، اما تمامی اطلاعات تان از بین خواهد رفت؛ بنابراین در صورتی که می خواهید از این روش استفاده کنید، ترجیحا باید از همه اطلاعات تان فایل پشتیبان یا بکاپ تهیه کنید تا بعد از این عملیات، مجددا امکان بازیابی آن را داشته باشید.
مراجعه به متخصص
همیشه مشکل پرش آنتن نرم افزاری نیست و گاهی اوقات هم ممکن است قطعات سخت افزای گوشی تان آسیب دیده باشند. همان طور که گفتیم، تقریبا تمامی گوشی های جدید دارای قطعه ای به نام مدار آنتن درون خود هستند که وظیفه اتصال شبکه را بر عهده دارد. یک علت پریدن آنتن گوشی آسیب دیدن همین قطعه است. در موارد این چنینی، دیگر کاربر نمی تواند مشکل را برطرف کند و راه های فوق هم کاربردی نخواهند داشت. به این ترتیب، باید به یک متخصص مراجعه نموده تا این قطعه را مورد بررسی قرار دهد. در صورتی که مشکل از مدار آنتن گوشی تان باشد، با تعمیر یا تعویض آن، چالش پرش آنتن برطرف خواهد شد. در صورتی که مشکل از سایر بخش ها هم باشد، در این مرحله معمولا متخصصین قادر به یافتن آن خواهند بود. پس این مرحله به احتمال زیاد مسئله پریدن آنتن گوشی تان را حل می کند.
تا این جای کار برخی از مهم ترین دلایل پرش آنتن را بررسی کرده و راه های مناسبی جهت رفع این چالش ارائه دادیم. یکی دیگر از موضوعاتی که می تواند به پرش آنتن گوشی های موبایل منجر شود، رجیستر نبودن آن ها است. در سال های اخیر برای جلوگیری از ورود گوشی قاچاق، طرحی با عنوان طرح رجیستری ارائه و اجرا گردیده است. بر اساس این طرح، گوشی هایی که وارد می شوند باید در یک سامانه مخصوص ثبت شده یا به اصطلاح رجیستر شوند. مشکل پریدن آنتن گوشی یکی از اولین چالش هایی است که صاحبان گوشی های رجیستر نشده یا قاچاق با آن رو به رو خواهند شد. البته در برخی موارد، از همان ابتدا گوشی کار نکرده و آنتن آن بالا نمی آید؛ با این حال، در اکثر اوقات گوشی چند روزی کار می کند و اگر فرایند رجیستری آن انجام نگیرد، دچار پرش آنتن خواهد شد؛ یعنی علت پریدن آنتن گوشی عدم رجیستری بوده و تا زمان انجام این کار، مشکل برطرف نخواهد شد.
با توجه به این موضوع، باید تا حد امکان از فروشگاه های معتبر و قانونی جهت خرید گوشی به خصوص گوشی های هوشمند استفاده کنید؛ چرا که اگر گوشی به صورت قاچاق وارد شده باشد، حسابی با دردسر مواجه می شوید. علاوه بر آن، هنگام خرید گوشی موبایل حتی از فروشگاه های معتبر، باید سعی کنید قبل از هر کاری آن را رجیستر کنید؛ این گونه هم با چالش پریدن آنتن گوشی مواجه نخواهید شد و هم از مجاز بودن گوشی خود مطمئن می شوید. البته در صورتی که گوشی شما با روش های مجاز به کشور وارد شده باشد، حتی اگر به دلیل رجیستر نشدن شبکه آن قطع شود، این مشکل به سادگی قابل حل شدن است. جهت این امر کافی است از سامانه همتا برای رجیستری آن استفاده کنید. برای ورود به این سامانه، رجیستری و رفع مشکل پریدن آنتن گوشی هم روش های مختلفی وجود دارد که شامل استفاده از سایت همتا، اپلیکیشن همتا و کد یو اس اس دی # ۷۷۷۷ * می شوند.
در برخی موارد ممکن است گوشی شما به دلایل مختلف نیاز به فلش داشته باشید. این شرایط تقریبا برای بیش از ۷۰ درصد کاربران حداقل یک بار رخ می دهد. گاهی اوقات زمانی که گوشی را فلش می کنید، بعد از آن با چالش های مختلفی رو به رو می شوید که یکی از آن ها، پرش آنتن است. در این گونه موارد علت پریدن آنتن گوشی واضح است و عملیات هایی است که حین فلش کردن انجام می شوند. در واقع، ممکن است این فرایند به صورت ناقص یا اشتباه انجام گرفته باشد. در این گونه موارد اگر از خدمات مراکز تعمیراتی استفاده می کنید، باید هنگام تحویل گرفتن این موضوع را چک کنید. در صورتی هم که خودتان این کار را انجام داده اید، باید کمی صبر کنید که این زمان می تواند بین چند ساعت تا یک روز باشد؛ در صورتی که هم چنان پریدن آنتن گوشی ادامه داشت، به احتمال زیاد لازم است این عملیات را تکرار کنید.
زمانی که آنتن گوشی موبایل شما دچار پرش می شود، یک علامت ضربدر روی نماد آنتن آن قرار گرفته و این نماد به صورت کم رنگ نمایش داده می شود. افرادی که برای اولین بار با این مسئله رو به رو می شوند، می خواهند بدانند این علامت ضربدر روی آنتن گوشی به چه معنا است. در این رابطه باید بگوییم که علامت مذکور نشان دهنده پرش آنتن است. یعنی اتصال گوشی شما با شبکه سراسری قطع شده است؛ از این رو باید دلیل مشکل پریدن آنتن گوشی را از میان مواردی که در ابتدای مطلب توضیح دادیم، بررسی کنید. در صورتی که علت قطع شدن آن را فهمیدید، می توانید با راه هایی که جهت این امر ارائه دادیم، نسبت به رفع مشکل اقدام نمایید؛ پس هر موقع علامت ضربدر را روی نماد آنتن گوشی موبایل تان مشاهده کردید، بدانید اتصال شبکه تان قطع شده و باید دنبال علت پریدن آنتن گوشی باشید.
گوشی های موبایل یکی از مهم ترین تجهیزات و وسایلی هستند که امروزه مردم از آن ها استفاده می کنند. این وسایل هم برای انجام امورات مختلف کاربرد داشته و هم برای سرگرمی مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال، برخی مواقع کاربران جهت استفاده از گوشی های خود با چالش مواجه می شوند. پریدن آنتن گوشی یکی از رایج ترین مشکلاتی است که دارندگان گوشی های هوشمند و جدید یا گوشی های قدیمی و ساده با آن رو به رو هستند. این اتفاق می تواند دلایل گوناگونی داشته باشید که برخی از مهم ترین آن ها را در این جا برای تان توضیح دادیم. با توجه به دلیل قطع شدن آنتن، کاربران می توانند از روش های متنوعی هم جهت رفع این مشکل استفاده کنند. در این جا شیوه های مختلف حل مشکل پریدن آنتن گوشی را هم به صورت کامل برای تان توضیح دادیم؛ بنابراین در صورت مواجه شدن با این مشکل، به راحتی می توانید دلیل آن را فهمیده و آن را برطرف سازید.
اگر در خصوص پریدن آنتن گوشی سوالی دارید
اگر در خصوص پریدن آنتن گوشی سوالی دارید