گاهی اوقات ممکن است دارندگان وسایل نقلیه، کارت سوخت خود را گم کنند. جا گذاشتن کارت سوخت در جایگاه، یکی از متداول ترین دلایل گم شدن این کارت ها می باشد. البته در این صورت، امکان بازیابی آن ها ساده تر است. زیرا افراد می توانند به جایگاه سوخت مراجعه کرده و با ارائه مدارک خودروشان، کارت را تحویل بگیرند. بنابراین دیگر نیازی به ثبت نام جهت کارت سوخت جدید و طی کردن اقدامات پیچیده مورد نیاز برای دریافت کارت های المثنی، وجود نخواهد داشت.
با توجه به آمار بالای جا ماندن کارت سوخت در جایگاه های پمپ بنزین، سایتی اختصاصی جهت بازیابی این کارت ها راه اندازی شده است. به این ترتیب، افراد با مراجعه به سامانه کارت سوخت جامانده، می توانند اطلاعات وسیله نقلیه خود را وارد کرده و از محل کارت سوخت شان، مطلع شوند. زیرا کارکنان جایگاه های سوخت وظیفه دارند اطلاعات کارت های جامانده را در سایت مذکور، ثبت کنند. اما گاهی اوقات هم ممکن است افراد کارت خود را در مکان دیگری گم کرده باشند. در این گونه موارد، اگر کارت سوخت تان برای مدتی پیدا نشود، باید نسبت به اخذ کارت المثنی اقدام نمایید. از آن جایی که افراد زیادی با چالش گم کردن کارت های سوخت مواجه اند، در این مقاله نحوه پیگیری کارت سوخت جامانده در جایگاه را برای تان توضیح می دهیم. هم چنین به مراحل و اقدامات لازم هنگام گم شدن کارت های سوخت می پردازیم تا در صورت مواجه شدن با این مشکل، بتوانید در اسرع وقت کارت خود را پیدا کنید.
در صورت گم شدن کارت سوخت چه کنیم
همان طور که گفتیم، هر وسیله نقلیه اعم از خودرو یا موتوری دارای یک کارت سوخت منحصر به فرد می باشد که سهمیه بنزین ماهانه در آن شارژ می شود. دارندگان وسایل نقلیه با استفاده از این کارت علاوه بر سهمیه بنزین، می توانند از سهمیه بنزین آزاد هم استفاده کنند. در صورت گم شدن کارت سوخت، ضمن این که نمی توانند از سهمیه بنزین یارانه ای خود استفاده کنند، جهت دریافت بنزین آزاد هم باید از کارت های جایگاه استفاده نمایند. به همین خاطر، این سوال ایجاد می شود که در صورت گم کردن کارت سوخت وسایل نقلیه، باید چه کنیم. در این رابطه باید بگوییم که انجام یک سری مراحل، می تواند به شما در یافتن این کارت کمک کند. با توجه به این که جا گذاشتن کارت سوخت در جایگاه یا گم کردن این کارت در مکان های دیگر ممکن است برای هر فردی اتفاق بیافتند، در این قسمت مراحل بازیابی و پیدا کردن آن را توضیح داده ایم. این مراحل لازم، عبارتند از:
- ۱مراجعه حضوری به جایگاه مد نظر
- ۲استعلام از طریق سامانه کارت سوخت های جامانده
- ۳استعلام از طریق سایت پست یافته شرکت ملی پست
-
۴مراجعه به شعب پلیس +۱۰ و ثبت درخواست کارت سوخت المثنی
-
مراجعه حضوری به جایگاه مد نظر
اولین گام برای یافتن کارت سوخت های گم شده، مراجعه به جایگاه سوختی است که احتمال می دهید کارت را در آن جا گذاشته اید. اگر چه سامانه کارت سوخت جامانده هم می تواند در این زمینه به شما کمک کند، اما در صورتی که از فراموشی کارت تان در جایگاه خاصی اطمینان دارید، مراجعه حضوری ساده تر است. زیرا کارت های سوخت جا مانده در جایگاه ها، به مدت ۱۰ روز نگه داری می شود. بعد از مراجعه به جایگاه سوخت مد نظر، باید درخواست خود را به مسئولین جایگاه ارائه دهید و نام شخصی را که روی کارت سوخت درج شده، اعلام کنید. در صورتی که کارت شما در بین کارت های جامانده باشد، با ارائه کارت خودرو امکان دریافت آن را خواهید داشت.
-
استعلام از طریق سامانه کارت سوخت های جامانده
دومین مرحله جهت یافتن کارت های گم شده، پیگیری کارت سوخت جامانده در جایگاه از طریق سامانه تعیین شده بدین منظور می باشد. گاهی اوقات ممکن است افراد فرض خاصی از جا ماندن کارت شان در جایگاهی مشخص، نداشته باشند. در این صورت قبل از انجام هر گونه اقدام، می توانند به سایت در نظر گرفته شده برای کارت سوخت های جامانده مراجعه کرده و استعلام کارت شان را انجام دهند. جهت استعلام کارت و رفع مشکل گم شدن کارت سوخت در این سامانه، به شماره VIN خودرو یا شماره PAN نیاز دارید. به این ترتیب که بعد از ورود به سایت مربوطه به آدرس scs.niopdc.ir، باید یکی از این شماره ها را وارد کنید تا مشخص شود کارت شما در بین کارت سوخت های جامانده در جایگاه وجود دارد یا خیر. همان گونه که اشاره کردیم، کارت های جامانده ابتدا ۱۰ روز در جایگاه نگه داری می شوند. سپس به نواحی مرتبط با جایگاه ارسال شده و ۳ ماه هم در جایگاه نگه داری می شود.
-
استعلام از طریق سایت پست یافته شرکت ملی پست
در صورتی که روش های فوق را بررسی کرده و
جا گذاشتن کارت سوخت در جایگاه منتفی شود، می توانید سراغ مراحل بعدی بروید. زیرا ممکن است کارت سوخت تان را در مکان دیگری به غیر از جایگاه های سوخت گم کرده باشید. کارت سوخت هم از جمله مدارکی است که در صورت پیدا شدن، توسط یابنده به پست تحویل داده می شود. بنابراین اگر چند روزی از گم کردن کارت سوخت تان می گذرد، می توانید به سایت پست یافته شرکت ملی پست مراجعه کنید. جهت این امر، نشانی اینترنتی سامانه یعنی postyafteh.post.ir را سرچ کنید. روش استعلام این سامانه هم تا حد زیادی مشابه
سامانه کارت سوخت جامانده می باشد. منتهی در این روش، باید از بخش میانی صفحه نوع مدرک را «کارت سوخت» وسیله نقلیه یا موتور انتخاب کرده و بعد از وارد کردن کد ملی، گزینه «جست و جو» را بزنید. به این ترتیب در صورت تحویل کارت به پست، اطلاعات آن نمایش داده شده و می توانید جهت دریافت آن، اقدام کنید.
-
مراجعه به شعب پلیس +۱۰ و ثبت درخواست کارت سوخت المثنی
در صورتی که هیچ یک از روش های بالا از جمله پیگیری کارت سوخت جامانده در جایگاه کارسازی نباشد، آخرین مرحله دریافت کارت سوخت المثنی است. البته نباید خیلی زود جهت گرفتن المثنی اقدام شود. زیرا ممکن است کارت جایی در خانه، ماشین یا مکان دیگری بوده و یافته شود. اما اگر از پیدا شدن کارت سوخت تان ناامید شده اید، می توانید با مراجعه به یکی از شعب پلیس +۱۰، درخواست ابطال کارت سوخت و دریافت کارت المثنی را داشته باشید. البته امکان ثبت درخواست کارت سوخت المثنی از طریق پنجره خدمات دولت هوشمند به نشانی mob.gov.ir هم فراهم شده تا لزومی به مراجعه حضوری نباشد. اما با توجه به این که بعد از گم شدن کارت سوخت حتما برای ابطال باید حضورا به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید، بهتر است به طور هم زمان درخواست اخذ کارت المثنی را هم ارائه دهید. جهت این امر، ارائه مدارک شناسایی مالک و مدارک خودرو از جمله سند و کارت خودرو، الزامی است.
جا گذاشتن کارت سوخت در جایگاه
در بخش قبل، مراحل لازم پس از گم کردن کارت های سوخت را توضیح دادیم. یکی از متداول ترین روش های گم شدن این کارت، جا گذاشتن کارت سوخت در جایگاه است. در بسیاری از موارد ممکن است افراد به دلیل عجله در سوخت گیری یا دغدغه های فکری، بدون برداشتن کارت خود جایگاه را ترک کنند. در موارد این چنینی، معمولا مسئولین جایگاه کارت را برداشته یا دیگر کاربران هنگام سوخت گیری متوجه کارت شده و آن را به مسئولین تحویل می دهند. اگر شخص بداند کارت خود را در چه جایگاهی جا گذاشته، می تواند با مراجعه حضوری و ارائه مدارک مورد نیاز شامل کارت ملی و کارت خودرو، آن را تحویل بگیرد. در غیر این صورت، امکان استفاده از سامانه کارت سوخت جامانده را خواهد داشت. اطلاعات تمامی کارت سوخت های جامانده در جایگاه های مختلف، در این سامانه ثبت می شود. بنابراین شخص با ورود به این سایت و ثبت اطلاعات وسیله نقلیه خود، می تواند وضعیت کارت خود را استعلام بگیرد.
سامانه کارت سوخت جامانده
طی سال های اخیر، فراموشی کارت سوخت در جایگاه به یکی از متداول ترین روش های گم کردن این کارت ها در کشور تبدیل شده است. در همین راستا، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی یک روش مناسب برای پیگیری کارت سوخت جامانده در جایگاه ابداع کرده و آن هم راه اندازی سایتی با همین عنوان می باشد. به این ترتیب، مسئولین جایگاه ها وظیفه دارند کارت های جامانده را در سایت مذکور ثبت کنند. از طرف دیگر، کاربران با مراجعه به این سامانه و وارد کردن اطلاعات وسیله نقلیه یا موتورسیلکت، می توانند موجود بودن کارت شان در لیست کارت های جامانده را استعلام بگیرند. در صورتی که پس از گم شدن کارت سوخت و استعلام در سامانه متوجه شوید کارت تان در یکی از جایگاه ها قرار دارد، می توانید با همراه داشتن مدارک لازم به جایگاه مربوطه مراجعه و کارت را تحویل بگیرید. هم چنین اگر کارت توسط مسئولین جایگاه به نواحی مربوطه تحویل داده باشد، با مراجعه به ناحیه امکان اخذ کارت را خواهید داشت.
با توجه به مزایای فراوان سایت کارت سوخت جامانده و جلوگیری از اتلاف وقت دارندگان وسایل نقلیه جهت طی کردن مراحل دریافت کارت المثنی، در این قسمت نحوه ورود به سامانه مذکور را بیان کرده ایم. افرادی که قصد استعلام جا گذاشتن کارت سوخت در جایگاه را دارند، برای وارد شدن به سایت مذکور باید مراحل زیر را پشت سر بگذارند:
- ۱در اولین قدم باید نشانی اینترنتی آن یعنی scs.niopdc.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ کنید. جهت ورود به این سامانه و استعلام کارت سوخت های جامانده در جایگاه ها، می توانید از گوشی موبایل یا سیستم های رایانه ای استفاده کرده و از این نظر محدودیتی نخواهید داشت.
- ۲پس از این که آدرس فوق را سرچ کردید، مستقیما به سامانه کارت سوخت جامانده منتقل گردیده و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. روش استعلام در این سامانه بسیار ساده است. کافی است شماره VIN خودرو یا شماره PAN آن را در کادر میانی صفحه قرار داده و سرچ کنید. شماره VIN هر وسیله نقلیه، از قسمت پشت کارت خودرو قابل مشاهده است. شماره PAN را هم می توانید از دفاتر پلیس +۱۰ دریافت کنید. به هر حال، یکی از این اطلاعات را در کادر مربوطه قرار داده و بعد از تایید کد امنیتی، گزینه «جستجو» را بزنید.
- ۳اگر شماره های مورد نیاز را به درستی وارد کرده باشید، پیگیری کارت سوخت جامانده در جایگاه با موفقیت انجام گرفته و نتیجه آن نمایش داده می شود. بنابراین در صورتی که کارت شما در یکی از جایگاه های سوخت یا نواحی مرتبط با جایگاه باشد، می توانید از این موضوع مطلع شده و جهت دریافت کارت، به جایگاه یا ناحیه مد نظر مراجعه کنید.
پیگیری کارت سوخت جامانده در جایگاه
تا این جای کار، روش های گوناگون پیگیری کارت سوخت گم شده را توضیح دادیم. بنابراین اگر با چالش گم شدن کارت سوخت مواجه شده اید، به راحتی می توانید این مشکل را برطرف سازید. به این صورت که ابتدا باید سایت در نظر گرفته شده جهت کارت سوخت های جامانده در جایگاه را بررسی کنید. در صورتی که کارت شما در جایگاه ها وجود نداشته باشد، بررسی سایت پست یافته روش موثر بعدی خواهد بود. اما اگر تمامی پیگیری های بی نتیجه مانده و تا مدتی کارت سوخت تان پیدا نشود، می توانید با مراجعه به یکی از شعب پلیس +۱۰، نسبت به ابطال کارت و ثبت درخواست المثنی، اقدام نمایید.
استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت
یک راه مناسب هنگام جا گذاشتن کارت سوخت در جایگاه، استعلام آخرین سوختگیری با این کارت است. زمانی که بدانید آخرین بار در چه زمانی و در چه مکانی از کارت سوخت استفاده کرده اید، می توانید جایگاه مربوطه را بررسی کرده و وضعیت جا ماندن کارت تان را بررسی کنید. در این رابطه باید بگوییم که امکان استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت به صورت حضوری و با مراجعه به شعب پلیس +۱۰، وجود دارد. بدین منظور، باید مدارک شناسایی خود و وسیله نقلیه را همراه داشته باشید. این گونه پرینت سوختگیری در اختیارتان قرار گرفته و می توانید از مواردی هم چون آخرین زمان و آخرین مکان سوختگیری با کارت مد نظر، مطلع شوید. اگر چه استفاده از سامانه کارت سوخت جامانده هم در صورت فراموشی کارت در یکی از جایگاه های سوخت، می توانید این موضوع را در زمان کوتاهی برای شما مشخص کند.
نتیجه گیری: کارت سوخت یکی از مهم ترین مدارک وسایل نقلیه می باشد که امکان دریافت سهمیه بنزین یارانه ای و سهمیه بنزین آزاد، با آن وجود دارد. با این حال، گاهی اوقات مالکان وسایل نقلیه با بی دقتی این کارت را گم می کنند. در صورتی که کارت شما در یکی از جایگاه های سوخت جا مانده باشد، پیدا کردن آن ساده تر است. زیرا پیگیری کارت سوخت جامانده در جایگاه، به راحتی از طریق سامانه اینترنتی تعیین شده بدین منظور به آدرس scs.niopdc.ir امکان پذیر است. در این جا نحوه استعلام کارت از طریق این سامانه و مراحل لازم حین گم کردن کارت های سوخت را به صورت مفصل، بررسی کرده ایم. پس جهت این امر با مشکلی مواجه نخواهید شد.
مراجعه حضوری به جایگاه مد نظر
استعلام از طریق سامانه کارت سوخت های جامانده
استعلام از طریق سایت پست یافته شرکت ملی پست
مراجعه به شعب پلیس +۱۰ و ثبت درخواست کارت سوخت المثنی
جهت استعلام کارت و رفع مشکل گم شدن کارت سوخت در این سامانه، به شماره VIN خودرو یا شماره PAN نیاز دارید. به این ترتیب که بعد از ورود به سایت مربوطه به آدرس scs.niopdc.ir، باید یکی از این شماره ها را وارد کنید تا مشخص شود کارت شما در بین کارت سوخت های جامانده در جایگاه وجود دارد یا خیر.
کارت های جامانده ابتدا ۱۰ روز در جایگاه سوخت نگه داری می شوند.