برای راهنمایی در خصوص انتقال سهام متوفی
برای راهنمایی در خصوص انتقال سهام متوفی
انتقال سهام متوفی موضوعی است که در سال های اخیر توجهات زیادی را به سمت خود جلب کرده است. شاید بتوان دلیل اصلی این موضوع را هم واگذاری سهام عدالت به بخش زیادی از مردم دانست. همان طور که می دانید، در حدود سال ۱۳۸۴ دولت وقت اقدام به واگذاری سهام عدالت به مردم نمود. این واگذاری ابتدا برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی انجام گرفته و در ادامه به کارمندان و کارکنان نهادهای و ارگان های مختلف هم تعلق گرفت. به هر حال، در حال حااکنون تعداد زیادی از مردم دارای سهام عدالت هستند که می توانند از سود آن و در صورت وجود شرایط مناسب از وجه نقد حاصل از فروش آن استفاده کنند. اما سوال مهم در این باره مربوط به سهام عدالت متوفیان 1403 می باشد. زیرا با گذشت زمان، بسیاری از دارندگان سهام عدالت به دلایل مختف جان خود را از دست داده و اکنون دیگر امکان مدیریت سهام توسط خود این افراد وجود دارد.
بازماندگان این افراد می خواهند بدانند که تکلیف سهام آن ها به چه صورت بوده و برای استفاده از این سهام باید چه کنند. در واقع آیا امکان انتقال سهام متوفی به یکی از وراث یا همه آن ها وجود دارد یا خیر. در این باره باید بگوییم که امکان انتقال این سهام به وراث وجود داشته و بعد از فوت فرد متوفی، بازماندگان می توانند از این سهام استفاده کنند. زیرا سهام عدالت هم یکی از دارایی های فرد فوت شده محسوب می گردد و مانند سایر دارایی های آن باید میان وارثین تقسیم شود. قوانین مربوط به آن هم همان قوانین تقسیم ارث و میراث می باشد. البته با توجه به لزوم به آزاد سازی سهام عدالت، انتقال سهام متوفی نیاز به طی کردن برخی مراحل خاص دارد. از آن جایی که در حال حاضر بسیاری از مردم با این شرایط رو به رو هستند، در این مطلب نحوه انتقال این سهام را بیان کرده و به شرایط و مدارک مورد نیاز جهت این امر خواهیم پرداخت.
همان طور که گفتیم، سهام هم یکی از دارایی های فرد محسوب شده و در صورت فوت شدن او باید مانند سایر دارایی ها بین وراث تقسیم شود. اما نکته مهم در این باره نحوه انتقال سهام متوفی به یکی از وراث یا همه آن ها می باشد. از آن جایی که در سال های اخیر سهام عدالت هم به بخش زیادی از مردم تعلق گرفته است، این موضوع بیش از پیش هم اهمیت پیدا می کند. زیرا برخی از دارندگان سهام عدالت به دلایل مختلف جان خود را از دست داده و سهام آن ها به بازماندگان خواهد رسید. پس در این قسمت به نحوه انتقال این سهام می پردازیم تا کسانی که در این شرایط قرار دارند، به راحتی بتوانند اقدامات لازم را انجام دهند. جهت انتقال سهام عدالت متوفیان 1403 هم قوانینی مانند سایر سهام اعمال می شود. پس با اطلاع از قوانین موجود در این رابطه می توانید انتقال را به بهترین شکل ممکن انجام دهید.
به طور کلی برای انتقال سهام متوفی به بازماندگان لازم است یک سری مراحل را به ترتیب پشت سر بگذارید. در ادامه هر کدام از این مراحل را به صورت مفصل برای تان آورده ایم تا با آگاهی کامل نسبت به انتقال سهام مد نظر خود اقدام نمایید. این مراحل به شرح زیر می باشند:
اطلاع از وضعیت سهام متوفی
دریافت گواهی انحصار وراثت
ثبت نام در سجام
ورود اطلاعات در سایت شرکت سپرده گذاری مرکزی
در بخش قبل مراحل انتقال سهام متوفی به یکی از وراث یا همه آن ها را به صورت کامل توضیح دادیم. پس در صورتی که در شرایط این چنینی قرار گرفته اید، به راحتی می توانید مراحل لازم را طی کرده و این سهام را به وراث تقسیم نمایید. اما نکته مهم دیگر در مورد انتقال سهام به بازماندگان شخص فوت شده، مدارک لازم برای سهام عدالت متوفی می باشد. پس مشمولین باید از این مدارک اطلاع کامل داشته و جهت انجام مراحل انتقال سهام آن ها را با خود همراه داشته باشند. با توجه به تعدد افرادی که در این شرایط هستند، در این قسمت هم به مدارک مورد نیاز جهت مدیریت و انتقال سهام عدالت متوفیان 1403 می پردازیم. پس می توانید این مدارک را از قبل آماده کرده و در هنگام طی کردن فرآیند انتقال سهام با مشکلی مواجه نباشید. مهم ترین این مدارک که در طی فرآیند به آن ها نیاز پیدا می کنید شامل موارد زیر می شوند.
تا این جای کار مراحل مورد نیاز برای انتقال سهام متوفی به وراث و مدارک لازم را توضیح دادیم. اما در برخی موارد افرادی که قصد انتقال سهام شخص فوت شده را دارند با این سوال مواجه می شوند که آیا دریافت کد بورسی برای متوفی جهت انتقال سهام او لازم است. در واقع آیا نیاز است فرد فوت شده حتما کد بورسی داشته باشد یا خیر. در این رابطه باید بگوییم که نیازی به داشتن کد بورسی برای خود متوفی وجود ندارد. اگر چه با ارائه سهام عدالت بیش تر دارندگان ملزم به دریافت این کد شده اند. البته همان طور که گفتیم، داشتن کد بورسی برای وراث یا نماینده آن ها الزامی است. زیرا تنها افرادی امکان خرید، فروش و یا نگه داری سهام را دارند که در سامانه سجام ثبت نام کرده و کد بورسی داشته باشند. پس فرد یا افراد بازمانده برای دریافت سهام عدالت متوفیان 1403 باید حتما کد بورسی بگیرند، اما داشتن کد بورسی برای شخص متوفی الزامی نیست.
همان طور که گفتیم، سهام هم یک دارایی بوده و مانند سایر دارایی های افراد بعد از مرگ شان بین وراث تقسیم می شود. با توجه به تعلق گرفتن سهام عدالت به در حدود 40 تا 50 میلیون نفر در سال های اخیر، موضوع انتقال این سهام به بازماندگان بیش تر مورد توجه قرار گرفته است. در بخش های قبل نحوه انتقال سهام متوفی برای دارندگان سهام عدالت را به صورت کامل توضیح دادیم. اما در صورتی که افراد با سرمایه خود اقدام به خرید سهام در بورس کرده باشند، باز هم شرایطی مشابه برای انتقال آن حاکم است. در واقع تمام مراحلی که در ابتدای مطلب بیان کردیم باید توسط ورثه طی شوند. منتهی یک مرحله مهم دیگر هم در این مورد وجود دارد که مربوط به پرداخت مالیات سهام می شود. یعنی وراث باید نسبت به پرداخت مالیات سهام اقدام کرده تا انتقال سهام متوفی به یکی از وراث یا همه آن ها با مشکلی مواجه نباشد.
قانون مربوط به پرداخت مالیات میراث هم بخش متمایزی را برای سهام در نظر گرفته است. یعنی جهت پرداخت مالیات سهام نیازی به تعیین تکلیف نمودن همه دارایی های شخص فوت شده وجود ندارد. بلکه بازماندگان می توانند نسبت به پرداخت مالیات مربوط به سهام اقدام نموده و سپس انتقال سهام متوفی را انجام دهند. البته برای پرداخت مالیات سهام فرد فوت شده قانون نسبت ورثه با متوفی اعمال می گردد. یعنی هر چه نسبت بازمانده ای که قصد دریافت سهام را دارد به متوفی نزدیک تر باشد، مالیات کم تری به او تعلق می گیرد. هر چه هم این نسبت دورتر باشد، میزان مالیات هم بیش تر خواهد بود. به هر حال، جهت انتقال سهام متوفی به یکی از وراث یا همه این افراد لازم است به صورت انفرادی یا جمعی به سازمان امور مالیاتی مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام دهند. البته در صورت لزوم وکیل یا قیم هم می تواند این کار را انجام دهد.
یکی از موضوعات مهمی که به خصوص در سال های اخیر بیش تر مورد توجه قرار گرفته است، انتقال سهام متوفی به یکی از وراث یا همه آن ها می باشد. با توجه به این که در سال های گذشته در حدود 40 تا 50 میلیون نفر از سهام عدالت برخوردار شدند، اکنون اکثر مردم در کشور سهامدار محسوب می شوند. بنابراین در صورتی که فردی به هر دلیل جان خود را از دست دهد، بازماندگان امکان استفاده از سهام او را خواهند داشت. جهت انتقال سهام متوفی هم باید یک سری مراحل طی شود که در این مطلب هر کدام را به صورت مفصل برای شما توضیح داده ایم. پس اکنون به راحتی می توانید این مراحل را پشت سر گذاشته و سهام مد نظر را انتقال دهید. هم چنین مدارک مورد نیاز برای انتقال سهام عدالت متوفیان 1403 را هم بیان کردیم تا قبل از مراجعه جهت این امر، این موارد را آماده داشته باشید.
برای راهنمایی در خصوص انتقال سهام متوفی
برای راهنمایی در خصوص انتقال سهام متوفی