اگر در مورد ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری سوالی دارید
اگر در مورد ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری سوالی دارید
در این مقاله قصد داریم تا شما کاربران گرامی را با نحوه ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری آشنا کنیم، اما قبل از هرچیز لازم است تا در مورد دیوان عدالت اداری و اختیاراتی که به این دیوان داده شده است توضیحاتی را خدمت آن دسته از افراد که با دیوان عدالت اداری آشنایی ندارند ارائه دهیم.دیوان عدالت زیرنظر قوه قضاییه فعالیت میکند و هدف از ایجاد آن رسیدگی به شکایت شهروندان از واحدهای دولتی، مامورین دولتی و یا مصوبههایی است که واحدهای مختلف دولتی تصویب کردهاند. به منظور رفاه حال مردم و افزایش خدمترسانی، سامانهای برای ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری راهاندازی شده است و افرادی که به هر دلیل قصد ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری را دارند میبایست این کار را به صورت غیرحضوری و از طریقه این سامانه انجام دهند.
سامانهای که برای ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری در دسترس عموم مردم قرار گرفته است "سامانه ساجد دیوان عدالت اداری" نام دارد، استفاده از این سامانه راحت و آسان است و افراد میتوانند با اتصال به اینترنت و ثبت نام در این سامانه، اقدام به ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری نمایند.در این مقاله شما را با نحوه ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری آشنا میکنیم و به شما آموزش میدهیم تا چگونه در کمترین زمان ممکن و در هر نقطه مکانی با اتصال به اینترنت، شکایت خود را در دیوان عدالت اداری ثبت نمایید. افراد زیادی در مورد موارد شکایت در دیوان عدل اداری اطلاعات کافی را ندارند که سعی شده تا در این مقاله به صورت کامل به این موارد نیز پرداخته شود؛ پس مطالعه این مقاله را از دست ندهید تا همه چیز در مورد ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری را فرا بگیرید.
ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری در گذشته به صورت حضوری و فیزیکی انجام میگرفت، افرادی که قصد ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری را داشتند میبایست این کار را از طریق پست و یا مراجعه به شعب مختلف دیوان عدالت اداری که در شهرهای مختلف به فعالیت میپردازند انجام میدادند. اما امروزه همانند اغلب خدمات دولتی و در راستای بهبود کیفیت خدمات الکترونیک این کار فقط به صورت ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری انجام میگیرد.
همانطور که در ابتدای مقاله ذکر شد، دیوان عدالت اداری زیرنظر قوه قضاییه فعالیت میکند و به همین دلیل افراد برای ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری میبایست ابتدا در سامانه ثنا ثبت نام نمایند. سامانهای ساجد دیوان عدالت سامانهای است که برای ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری راهاندازی شده و کاربران میبایست برای ثبت شکایت به این سامانه مراجعه کنند. برای استفاده از سامانه ساجد دیوان عدالت اداری بهتر است از مرورگر کروم که به روز رسانی شده است استفاده نمایید.
با ما همراه باشید تا قدم به قدم نحوه ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری را به شما عزیزان آموزش دهیم.
در ادامه موارد شکایت در دیوان عدل اداری شرح خواهیم داد تا کاربران عزیز با اطلاع کامل از این موارد اقدام به ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری نمایند.
اختیارات و صلاحیتهای دیوان عدالت اداری در قانون اساسی به صورت شفاف ذکر شده است، رسیدگی به شکایات مردم در دیوان عدالت اداری به دو قسمت تقسیم شده است که قسمتی توسط شعب بدوی دیوان عدالت اداری و قسمت دوم شکایات، درحوزه اختیارات هیأت عمومی دیوان مورد بررسی قرار میگیرند. دیوان عدالت اداری اختیار رسیدگی به موارد زیر را دارد و میتوان آنها را جزو موارد شکایت در دیوان عدالت اداری دانست.
خب به اصلیترین موارد شکایت در دیوان عدالت اداری پرداختیم اما در گذشته که ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری به صورت حضوری و از طریق شعب دیوان عدالت اداری انجام میگرفت این کار هزینهای را برای افرادی شاکی در پی داشت، حال با توجه تغییر رویه به ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری، هزینه این کار نیز تغییراتی داشته است که در بخش بعدی این مقاله به این موضوع و هزینه ثبت شکایت در دیوان عدل اداری خواهیم پرداخت
همانطور که میدانید به موجب قانون اساسی، برای ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری ، هزینهای مشخص با عنوان هزینه دادرسی درنظر گرفته شده است. هزینه دادرسی برای ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری هرسه سال یکبار مطابق با نرخ تورم، مشخص و اطلاعرسانی میشود. در سال ۱۴۰۰ نیز نرخ هزینه دادرسی به ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری دچار تغییرات شد و در حال حاضر هزینه ثبت شکایت در مواردی که در حوزه شعب بدوی دیوان عدالت اداری مورد رسیدگی قرار میگیرد بیست هزار تومان و هزینه ثبت شکایت در دیوان عدل اداری در مواردی که در شعب تجدید نظر این دیوان مورد بررسی قرار میگیرد چهل هزار تومان میباشد.
در مواردی که فرد شاکی متقاضی باطل شدن مصوبه دیوان عدالت اداری باشد طبق قانون نیاز به پرداخت هزینه برای ثبت شکایت نیست، همچنین هزینه در نظر گرفته شده برای تطابق اوراق با نمونه اصل، در سال ۱۴۰۰ برای هر برگه ۱۵۰۰ تومان میباشد. با توجه به ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری ، هزینه ثبت شکایت در دیوان عدل اداری نیز میبایست به صورت الکترونیک و از طریق درگاههای پرداخت الکترونیکی انجام گیرد که این امر در سامانه ساجد که مربوط به ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری است وجود دارد و کاربران میبایست برای پرداخت هزینه، کارت بانکی معتبر با رمزپویای فعال داشته باشند.
امروزه دیگر ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری به صورت حضوری و مراجعه به شعب مختلف دیوان عدالت اداری در سطح کشور ممکن نیست و افراد حقیقی و حقوقی که قصد ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری را دارند میبایست این کار را حتماً با استفاده از سامانه ساجد دیوان عدالت اداری و به صورت ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری انجام دهند، به همین دلیل ضرورت دارد تا افراد با نحوه ورود و ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری آشنایی کامل را پیدا نمایند. با مطالعه این مقاله ضمن آشنایی با نحوه ورود و ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری ، در رابطه با موارد شکایت به دیوان عدالت اداری و همچنین هزینه ثبت شکایت در دیوان عدل اداری نیز توضیحات کاملی داده شد که امید است مورد رضایت مخاطبان عزیز قرار گرفته باشد.
اگر در مورد ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری سوالی دارید
اگر در مورد ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری سوالی دارید