اگر در خصوص ثبت نام کارت سوخت سوالی دارید
اگر در خصوص ثبت نام کارت سوخت سوالی دارید
ثبت نام کارت سوخت با روش های مختلفی امکان پذیر است. از این رو متقاضیان با توجه به شرایط خود، می توانند روش حضوری یا اینترنتی را جهت انجام این فرایند انتخاب کنند. با اجرایی شدن طرح سهمیه بندی بنزین طی سال های اخیر، کارت سوخت از جمله مدارک مهم وسایل نقلیه به شمار می آید. چرا که سهمیه دولتی بنزین وسایل نقلیه گوناگون، به صورت ماهانه در این کارت ها شارژ می شود. علاوه بر این، از خرداد ماه ۱۴۰۳ کارت آزاد پمپ بنزین ها جمع آوری شده و بنزین آزاد هم سهمیه بندی گردیده است. از این رو دارندگان وسایل نقلیه برای استفاده از بنزین دولتی یا آزاد باید کارت سوخت داشته باشند. پس اطلاع از روش ثبت نام کارت سوخت با موبایل یا راه های دیگر، برای کسانی که به هر دلیل این کارت را در اختیار ندارند، الزامی است. این گونه می توانند درخواست خود را جهت اخذ کارت سوخت ارائه داده و بین ۲۰ تا ۴۰ روز بعد، کارت شان را دریافت کنند.
با توجه به اعلام سازمان های ذی ربط، در حال حاضر امکان نام نویسی کارت سوخت هم به صورت حضوری و هم به شکل اینترنتی فراهم است. پس افراد بر اساس شرایط خود می توانند یکی از این روش ها را انتخاب کنند. البته ثبت نام کارت سوخت با روش حضوری بیش تر متداول بوده و اکثر متقاضیان با مراجعه به شعب پلیس +۱۰ درخواست شان را ثبت می کنند. به طور کلی، در صورت گم شدن کارت سوخت و کسانی که خودروی جدیدی خریداری نموده اند، مهم ترین گروه هایی هستند که برای دریافت کارت سوخت جدید، درخواست می دهند. از آن جایی که از اواخر بهار ۱۴۰۳ بنزین آزاد هم سهمیه بندی شده و این کارت ها اهمیت بیش تری پیدا کرده اند، در این مقاله نحوه ثبت نام کارت سوخت با موبایل و روش های حضوری را به صورت کامل برای تان توضیح خواهیم داد. پس اگر شما هم قصد ثبت نام و دریافت کارت سوخت را دارید، تا انتها با ما همراه باشید.
کارت سوخت یکی از مهم ترین مدارک وسایل نقلیه می باشد که امکان سوخت گیری از پمپ بنزین ها بدون آن، بسیار دشوار است. چرا که علاوه بر بنزین دولتی، بنزین آزاد هم سهمیه بندی شده و کارت های آزاد پمپ بنزین ها جمع آوری شده اند. بنابراین سهمیه آزاد هر خودرو هم در کارت سوخت آن شارژ می شود. در همین راستا، تقاضا برای ثبت نام کارت سوخت افزایش پیدا کرده است. برخی افراد به دلیل مفقودی کارت سوخت خود قصد ثبت نام داشته و تعداد زیادی از متقاضیان هم به دلیل خرید خودرو جدید، اقدام به دریافت کارت سوخت می کنند. به طور کلی، متقاضیان دریافت کارت سوخت برای اتومبیل جدید به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول کسانی هستند که نسبت به خریداری خودروی دست دوم اقدام کرده و قصد دریافت کارت سوخت به نام خودشان را دارند. گروه دوم هم خریداران خودرو صفر کیلومتر می باشند. در ادامه روش ثبت نام کارت سوخت با موبایل را برای هر کدام توضیح داده ایم.
ثبت نام کارت سوخت خودرو صفر کیلومتر
زمانی که شما نسبت به خریداری خودروی جدید صفر کیلومتر از نمایندگی ها یا به صورت مستقیم از کارخانه اقدام می کنید، کارت سوخت همراه سند به شما تحویل نخواهد شد. از این رو، برخی افراد تصور خواهند کرد که برای دریافت کارت سوخت خودروی جدیدشان باید ثبت نام کنند. در این رابطه باید بگوییم که اخذ کارت سوخت خودروهای صفر کیلومتر نیازی به نام نویسی ندارد. چرا که ثبت نام کارت سوخت به صورت خودکار برای آن ها انجام می شود. به این ترتیب که پس از پلاک گذاری وسیله نقلیه، اطلاعات آن از طریق پلیس راهور فراجا مستقیما برای صدور کارت سوخت هوشمند ارسال می گردد. در ادامه، کارت سوخت مربوط به خودرو شما تولید و پاکت گذاری خواهد شد. پس از پاکت گذاری هم به آدرسی که در برگ سبز خودرو درج شده، فرستاده می شود. بنابراین نیازی به ثبت نام کارت سوخت با موبایل یا روش های حضوری وجود نداشته و این کارت خودروی صفر شما مدتی بعد، از طریق پست ارسال خواهد شد.
ثبت نام کارت سوخت خودرو تعویض پلاک شده
گروه دیگری که جهت اخذ کارت سوخت برای خودرو جدید خود اقدام می کنند، افرادی هستند که به تازگی فرایند خرید و تعویض پلاک اتومبیل دست دومی را انجام داده باشند. شرایط این گروه متفاوت بوده و برای دریافت کارت سوخت باید ثبت نام شان را انجام دهند. ثبت نام کارت سوخت خودرو تعویض پلاک شده با دو روش مختلف امکان پذیر است که شامل مراجعه حضوری به شعب پلیس+10 و روش اینترنتی می باشند. البته در صورتی که کارت سوخت را با نام مالک قبلی دریافت کرده باشند، امکان استفاده از کارت را داشته و الزامی به تعویض آن ندارند. با این حال، برخی افراد تمایل دارند کارت سوخت جدیدی به نام خودشان دریافت کنند. این افراد بسته به شرایط خود باید نسبت به ثبت نام کارت سوخت با موبایل یا روش حضوری اقدام نمایند. در ادامه نحوه انجام این فرایند با هر یک از روش های موجود را برای تان توضیح می دهیم تا جهت ثبت درخواست کارت سوخت با چالشی مواجه نشوید.
با توجه به توضیحاتی که در بخش قبل ارائه دادیم، دارندگان خودروهای تعویض پلاک شده مهم ترین گروهی هستند که جهت نام نویسی کارت سوخت اقدام می کنند. این افراد می توانند با روش های حضوری و آنلاین درخواست خود را ارائه داده و مدتی بعد کارت سوخت شان را دریافت کنند. اکثر متقاضیان به دلایل سادگی روش آنلاین، تمایل به ثبت نام کارت سوخت با تلفن همراه دارند. در حال حاضر، دو روش مختلف برای نام نویسی کارت سوخت معرفی شده که شامل موارد زیر می باشند:
ثبت نام از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
اولین شیوه ای که جهت نام نویسی آنلاین کارت سوخت با موبایل ارائه شده، مراجعه به سایت خدمات دولتی به نشانی اینترنتی mob.gov.ir است. پس از مراجعه به این قسمت، باید از بخش وزارت خانه ها «وزات نفت» و سپس سازمان «پخش و پالایش فرآورده های نفتی» را انتخاب کنید. به این ترتیب، می توانید گزینه مربوطه را مشاهده کرده و نسبت به ثبت نام کارت سوخت با موبایل اقدام نمایید. البته در حال حاضر این بخش فعال نیست. اما به احتمال زیاد، به زودی امکان ثبت درخواست از این طریق فراهم خواهد شد.
ثبت درخواست کارت سوخت با کد دستوری
روش بعدی که جهت نام نویسی کارت سوخت با موبایل معرفی شده، استفاده از کد دستوری است. در این شیوه هم متقاضی می تواند با شماره گیری کد #۴*، درخواست خود را جهت دریافت کارت سوخت ارائه دهد. البته این گزینه آنلاین معرفی شده توسط نهادهای ذی ربط هم در حال حاضر خدمات مربوط به کارت سوخت را ارائه نمی دهد. به این ترتیب، عملا هیچ یک از روش غیر حضوری یعنی سامانه ثبت نام کارت سوخت و کد دستوری، فعلا کاربرد ندارند.
ثبت نام کارت سوخت با روش حضوری
از آن جایی که روش های آنلاین اعلام شده برای دریافت کارت سوخت در حال حاضر فعال نیستند، متقاضیان باید ثبت نام شان را با روش حضوری انجام دهند. پس در صورت تمایل به اخذ کارت سوخت، باید حضوری به یکی از شعب پلیس +۱۰ مراجعه کرده و درخواست تان را ارائه دهید. در این روش همراه داشتن مدارک هویتی، کارت وسیله نقلیه و برگ سبز خودرو الزامی است. پس اگر نتوانستید ثبت نام کارت سوخت با موبایل را انجام دهید، این مدارک را جمع آوری کرده و با مراجعه به نزدیک ترین شعبه پلیس +10، درخواست اخذ کارت سوخت جدید خود را ارائه دهید.
اهمیت بالای کارت سوخت به ویژه پس از سهمیه بندی شدن بنزین آزاد، باعث شده تا افراد زیادی به دنبال ثبت نام جدید برای دریافت این کارت باشند. در همین راستا، می خواهند بدانند که آیا نام نویسی و ثبت درخواست کارت سوخت به صورت اینترنتی امکان پذیر است یا خیر. در این رابطه باید بگوییم که برای اساس اعلام سازمان های ذی ربط، امکان ثبت نام کارت سوخت به صورت اینترنتی وجود دارد. همان طور که در بخش قبل توضیح دادیم، سامانه ملی خدمات دولت هوشمند جهت این امر در نظر گرفته شده است. با این حال، زمانی که به این سامانه مراجعه می کنید، گزینه مربوط به ثبت نام و درخواست آنلاین کارت سوخت را مشاهده نخواهید کرد. پس در حال حاضر، نام نویسی کارت سوخت به صورت اینترنتی امکان پذیر نیست. البته این احتمال وجود دارد که به زودی بخش مربوطه در سامانه خدمات دولت هوشمند فعال شده و شرایط لازم برای ثبت نام کارت سوخت با موبایل هم فراهم شود.
از دیگر سوالات رایج متقاضیان ثبت نام و دریافت کارت های سوخت، می توان به اپلیکیشن تعیین شده جهت این امر اشاره کرد. در واقع، متقاضیان می خواهند بدانند که چه برنامه موبایلی بدین منظور ارائه شده است. بر اساس اطلاعیه های منشر شده از سوی سازمان های ذی ربط، نرم افزار دولت همراه جهت ثبت نام آنلاین کارت سوخت معرفی شده است. اما با توجه به این که سایت ثبت نام کارت سوخت یا همان پنجره ملی خدمات دولت هوشمند امکان انجام این کار را فراهم نکرده، نام نویسی کارت سوخت از طریق اپلکیشن مربوطه هم امکان پذیر نیست. در صورتی که بخش مربوط به نام نویسی کارت سوخت در سامانه خدمات دولت هوشمند فعال شود، می توان انتظار داشت که این خدمت در اپلیکیشن مرتبط با سامانه یعنی دولت همراه هم ارائه گردد. در نتیجه، متقاضیان می توانند نسبت به ثبت نام کارت سوخت با موبایل اقدام نمایند.
با اجرای طرح سهمیه بندی بنزین، به هر وسیله نقلیه یک کارت سوخت تعلق گرفته و سهمیه آن به صورت ماهانه شارژ می شود. این سهمیه هم شامل بنزین دولتی و هم بنزین آزاد می باشد. چرا که از خرداد ماه ۱۴۰۳، کارت های آزاد پمپ بنزین ها هم جمع آوری شده است. از این رو بسیاری از افراد در پی ثبت نام کارت سوخت هستند. برای این کار روش های گوناگونی معرفی شده که شامل نام نویسی حضوری و آنلاین می باشند. با این حال، روش های غیر حضوری ثبت نام در حال حاضر غیر فعال بوده و متقاضیان تنها امکان ثبت درخواست با مراجعه به شعب پلیس +۱۰ را دارند. با توجه به اهمیت موضوع، در این جا نحوه ثبت نام کارت سوخت با موبایل و روش حضوری را توضیح دادیم. اگر چه در حال حاضر، روش های آنلاین عملا کاربردی نیستند.
اگر در خصوص ثبت نام کارت سوخت سوالی دارید
اگر در خصوص ثبت نام کارت سوخت سوالی دارید