اگر در خصوص خرید سفته الکترونیکی سوالی دارید
اگر در خصوص خرید سفته الکترونیکی سوالی دارید
خرید سفته الکترونیکی از جمله اتفاقات جدیدی است که می تواند کار فعالان حوزه تجارت را تا حد زیادی آسان سازد. سفته یک سند تجاری است که امکان دریافت آن توسط اشخاص حقیقی و حقوقی از بانک ها وجود دارد. زمانی که فردی مبلغ مشخصی سفته به شخص دیگری می دهد، متعهد می شود این مبلغ را در تاریخ تعیین شده به فرد دریافت کننده بدهد. در واقع، سفته به جای نقدینگی مورد استفاده قرار گرفته و توقف مبادلات تجاری به دلیل عدم وجود نقدینگی جلوگیری می کند. البته دقت داشته باشید که سفته همیشه در این نقش ظاهر نشده و گاهی اوقات هم برای ضمانت مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر، حتی می توان گفت نقش ضمانتی آن پررنگ تر از نقش مبادلاتی آن است. به هر حال، نکته حائز اهمیت در این رابطه امکان گرفتن سفته الکترونیکی از بانک مرکزی و سایر بانک های اعلام شده از طرف این بانک است که تا قبل از این در کشور مرسوم نبود.
اگر چه سفته در مبادلات کشور ما قدمت زیادی دارد، اما تا کنون به شیوه سنتی از بانک ها دریافت شده و به همین شیوه هم مورد معمامله یا سایر استفاده ها قرار می گرفت. با این حال، بانک مرکزی امکان ارائه سفته به صورت الکترونیکی را هم فراهم کرده تا گامی مناسب در این زمینه برداشته باشد. به این ترتیب، دیگر برای دریافت سفته الزامی به مراجعه حضوری نبوده و متقاضیان می توانند از طریق سامانه های اعلام شده، نسبت به دریافت سفته الکترونیکی اقدام کنند. این موضوع سبب می شود افراد بتوانند حتی در خارج از ساعات اداری هم فرایند خرید این اسناد تجاری را انجام دهند. از طرف دیگر، فعالان بازار یا کسانی که قصد استفاده از سفته را دارند، نیازی به صرف زمان زیاد در صف های بانکی را نداشته باشند. با توجه به اهمیت این موضوع برای بسیاری از مردم کشور، در این جا نحوه دریافت، ثبت و استعلام سفته الکترونیکی از طریق راه های اعلام شده را به صورت کامل توضیح می دهیم.
همان گونه که اشاره کردیم، سفته یک سند تجاری است که نشان از تعهد فرد صادرکننده به پرداخت مبلغی مشخص که روی سفته درج شده به شخص دریافت کننده در تاریخ معین دارد. در گذشته مردم برای خرید سفته باید به صورت حضوری به شعب بانک های مختلف یا دکه هایی که سفته داشتند، مراجعه می کردند؛ اما با فراهم شدن امکان خرید سفته الکترونیکی ، دیگر نیازی به هیچ گونه مراجعه حضوری وجود ندارد. اکنون متقاضیان به سادگی می توانند وارد سامانه های در نظر گرفته شده به این منظور شوند و نسبت به خرید مبلغ دلخواه سفته اقدام کنند. در حال حاضر، امکان خرید سفته از سامانه های معرفی شده در سه بانک آینده، ملی و قرض الحسنه رسالت وجود دارد؛ البته امکان ارائه سفته الکترونیکی در آینده توسط سایر بانک ها هم وجود دارد. به هر حال، در این بخش نحوه خرید سفته به صورت آنلاین از طریق این سه بانک را توضیح می دهیم تا در صورت نیاز، به سادگی بتوانید مبلغ لازم را تهیه کنید.
نحوه خرید سفته الکترونیکی بانک آینده
بانک آینده یکی از سه بانک اعلام شده توسط بانک مرکزی است که امکان ارائه سفته اینترنتی را دارد. آن دسته از متقاضیانی که قصد دریافت سفته به صورت آنلاین را دارند، می توانند به سامانه تعیین شده توسط بانک آینده مراجعه کرده و از این طریق اقدامات لازم را انجام دهند. از آن جایی که دریافت سفته الکترونیکی تا حد زیادی کار فعالان حوزه تجارت را ساده می کند، در این بخش نحوه خرید این اسناد از طریق بانک آینده را برای تان آورده ایم. دقت داشته باشید که جهت این امر ابتدا باید در سامانه کاربری بانک آینده ثبت نام کنید. به طور کلی، برای دریافت سفته اینترنتی بانک آینده لازم است مراحل زیر را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید.
نحوه خرید سفته الکترونیکی بانک قرض الحسنه رسالت
در بخش قبل با نحوه خرید سفته اینترنتی از طریق سامانه کاربری بانک آینده آشنا شدید. بانک قرض الحسنه رسالت، بانک دیگری است که امکان دریافت سفته آنلاین را برای کاربران فراهم کرده است. البته روش انجام این کار در بانک رسالت تا حدودی با بانک آینده متفاوت است. به این شکل که کاربران به جای ثبت نام در سامانه، باید از طریق اپلیکیشن در نظر گرفته شده بدین منظور، اقدام نمایند. اپلیکیشن خرید سفته الکترونیکی بانک رسالت آی کاپ نام دارد و امکان دانلود و نصب آن هم از طریق سایت این بانک به نشانی اینترنتی icup.ir و هم از طریق برنامه مدیریت دانلود بازار وجود دارد. در این جا نحوه دانلود این نرم افزار و تهیه سفته اینترنتی از طریق آن را هم بیان خواهیم کرد. برای این کار لازم است اقداماتی را طی کنید که به شرح ذیل می باشند:
نحوه خرید سفته الکترونیکی بانک ملی ایران
تا این جای کار، روش هایی را که بانک آینده و قرض الحسنه رسالت برای دریافت سفته ارائه داده اند، بررسی کردیم. بانک دیگری که از طریق بانک مرکزی مامور ارائه سفته های دیجیتال به متقاضیان شده است، بانک ملی ایران می باشد. این بانک هم جهت دریافت و استعلام سفته الکترونیکی شرایط خاص خود را دارد که داوطلبان باید از آن ها مطلع بوده و آن ها را رعایت کنند. از جمله این شرایط می توان به دارا بودن حساب بانکی ملی و حساب فعال در سامانه بام این بانک اشاره نمود. به عبارت دیگر، کسانی که حساب ملی نداشته یا سامانه بام شان فعال نیست، امکان دریافت سفته آنلاین از این بانک را نخواهند داشت. به این ترتیب اگر مشتری بانک ملی هستید و در این بانک حساب دارید، با فعال کردن حساب خود در سامانه بام ملی می توانید نسبت به خرید سفته الکترونیکی از طریق آن اقدام کنید.
در بخش های قبل نحوه تهیه سفته اینترنتی از طریق بانک های ارائه دهنده یعنی آینده، رسالت و ملی را توضیح دادیم. نکته دیگری که در این رابطه وجود دارد، قیمت خرید سفته است. در این رابطه باید بگوییم که متقاضیان برای تهیه سفته الکترونیکی هم مانند خرید سفته به صورت حضوری باید مبلغی را پرداخت کنند. قیمت سفته آنلاین هم کاملا مطابق با مبلغ آن می باشد و هر چه مبلغ سفته بیش تر شود، قیمت آن هم بالاتر خواهد رفت. این قیمت در بانک های مختلف اعم از رسالت، ملی و آینده تفاوت چندانی باهم ندارد. منتهی برخی عملیات های ابتدایی جهت خرید ممکن است هزینه هایی در پی داشته باشد. برای مثال، جهت دریافت سفته الکترونیکی از طریق اپلیکیشن آی کاپ، ابتدای باید امضای دیجیتال خود را ثبت کنید که ۲۳ هزار تومان هزینه انجام این کار است. در ادامه، جدول قیمت خرید سفته بانک ملی ایران در سال جاری را برای تان قرار داده ایم تا اطلاعات مناسبی در این زمینه داشته باشید.
از جمله سوالات مهم متقاضیان دریافت سفته آنلاین، این است که کدام بانک ها شرایط لازم برای این کار را فراهم کرده اند. به عبارت دیگر، کدام بانک ها سفته اینترنتی دارند و مردم بدون نیاز به مراجعه حضوری، می توانند نسبت به خرید و استعلام سفته الکترونیکی از طریق آن ها اقدام کنند. همان گونه که در بخش های قبل هم اشاره کردیم، در حال حاضر بانک مرکزی امکان ارائه سفته آنلاین را برای سه بانک از جمله بانک آینده، رسالت و ملی ایران فراهم کرده است؛ از این رو، مردم می توانند با مراجعه به سامانه ها و اپلیکیشن های در نظر گرفته شده توسط این بانک ها، نسبت به دریافت سفته آنلاین اقدام نمایند. در بخش ابتدایی مطلب، نحوه خرید سفته الکترونیکی از طریق هر یک از بانک ها و روش های تعیین شده آن ها را به صورت کامل مورد بررسی قرار دادیم؛ بنابراین اکنون برای تهیه سفته آنلاین از طریق هر یک از بانک های رسالت، ملی و آینده با مشکلی مواجه نخواهید بود.
سفته از جمله اسناد تجاری است که از حساسیت بالایی برخوردار بوده و ثبت آن باید با دقت کامل انجام گیرد. در گذشته که کاربران از سفته های کاغذی استفاده می کردند، گاهی اوقات قسمت تاریخ را تکمیل نکرده و برخی مواقع هم سفته های سفید امضاء به دیگران تحویل می دادند. همین موضوعات به صورت پیوسته منجر به بحث و شکایت در این زمینه می شد؛ اما سفته الکترونیکی به صورت کامل این مشکلات را برطرف کرده است. زیرا برای ثبت آن، باید تمام اطلاعات به صورت کامل و دقیق تکمیل شوند. یعنی تا زمانی که مشخصات فرد دریافت کنند، مبلغ و تاریخ آن را درج نکنید، امکان دریافت سفته آنلاین برای تان فراهم نخواهد بود. فرایند ثبت هم به صورت هم زمان با دریافت سفته الکترونیکی از طریق سامانه های مختلف انجام می شود. به عبارت دیگر، زمانی که جهت دریافت سفته به سامانه یا اپلیکیشن بانک های عامل مراجعه می کنید، هم زمان باید اطلاعات مورد نیاز را هم به صورت دقیق وارد کنید.
با توجه به امکاناتی که بانک های قرض الحسنه رسالت، ملی و آینده فراهم کرده اند، افراد متقاضی استفاده از سفته به سادگی می توانند به سامانه ها و اپلیکیشن های در نظر گرفته شده مراجعه کرده و در مبالغ دلخواه، سفته دریافت کنند. یکی دیگر از خدمات مهم مرتبط با این اسناد تجاری از طریق درگاه های آنلاین، استعلام سفته الکترونیکی است. یعنی متقاضیان می توانند با مراجعه به سامانه کاربری بانک آینده، سامانه بام بانک ملی ایران یا اپلیکیشن آی کاپ بانک رسالت، در کنار دریافت سفته نسبت به استعلام آن هم اقدام نمایند. در نتیجه، برای انجام این کار هم نیازی به مراجعه حضوری به شعب بانک ها یا ارگان دیگری وجود نخواهد داشت. البته ذکر این نکته الزامی است که برای دریافت استعلام هم مانند خرید سفته الکترونیکی از درگاه های مذکور، نیاز به وجود برخی شرایط است. برای مثال، اگر قصد استعلام سفته از طریق بانک ملی را دارید، باید در این بانک حساب داشته و در سامانه بام آن هم ثبت نام کنید.
با توجه به توضیحاتی که تا این جای کار ارائه دادیم، اکنون به راحتی می توانید نسبت به خرید سفته به صورت آنلاین اقدام کرده و از آن جهت مبادلات تجاری خود استفاده کنید. با این حال، از آن جایی که امکان تهیه سفته الکترونیکی به تازگی ایجاد شده، جهت این امر باید به یک سری نکات توجه داشته باشید. در این قسمت برخی از مهم ترین نکات دریافت سفته اینترنتی را برای تان آورده ایم تا در صورت نیاز، جهت دریافت سفته از بانک های مختلف با مشکل رو به رو نشوید. این نکات به شرح ذیل می باشند:
ارائه سفته الکترونیکی از جمله جدیدترین خدماتی است که بانک مرکزی دستور آن را به برخی از بانک های دیگر ابلاغ کرده است. مهم ترین بانک هایی که در حال حاضر امکان صدور سفته اینترنتی را دارند، بانک های آینده، ملی و قرض الحسنه رسالت هستند. هر کدام از این بانک ها سامانه یا اپلیکیشن مناسبی را به صورت اختصاصی جهت این امر ایجاد کرده اند تا متقاضیان برای دریافت سفته الکترونیکی با مشکل مواجه نشوند. اپلیکیشن آی کاپ مربوط به بانک رسالت و سامانه های کاربری آینده و بام ملی مربوط به بانک های آینده و ملی هستند. افرادی که قصد استفاده از این سامانه ها و نرم افزارها جهت دریافت سفته آنلاین را داشته باشند، باید به شرایط تعیین شده توسط بانک ها هم توجه کنند که یکی از اصلی ترین آن ها، داشتن حساب در بانک مورد نظر است. به در این جا نحوه دریافت و استعلام سفته الکترونیکی از طریق هر یک از بانک های آینده، رسالت و ملی را برای تان توضیح داده ایم.
اگر در خصوص خرید سفته الکترونیکی سوالی دارید
اگر در خصوص خرید سفته الکترونیکی سوالی دارید