اگر در خصوص درگاه ذینفعان بازار سرمایه سوالی دارید
اگر در خصوص درگاه ذینفعان بازار سرمایه سوالی دارید
درگاه ذینفعان بازار سرمایه یکی از سامانه های زیر مجموعه شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) می باشد که خدمات گوناگونی را به صورت آنلاین ارائه می دهد. مخاطبان این سامانه تمامی ذی نفعان بازار سرمایه اعم از سهامداران، ناشران و نهادهای نظارتی هستند. به طور کلی، سامانه سمات جهت انجام عملیات های پس از معاملات بازار بورس یا خارج از بورس ایجاد شده است. برای مثال، زمانی که شما به عنوان سهامدار نسبت به معامله سهمی اقدام می کنید، امورات مربوطه مانند انتقال دارایی سهام به خریدار، حذف دارایی های عرضه شده توسط فروشنده و ثبت و نگهداری اطلاعات مربوط به معامله از طریق این سامانه انجام می گیرد. سایت ذینفعان بازار سرمایه هم که زیر مجموعه سامانه اصلی سمات محسوب می شود، تا حد زیادی به افزایش سرعت و بهره وری انجام معاملات در بازار سرمایه کمک می کند. در واقع، این درگاه آنلاین با ثبت دقیق اطلاعات و افزایش امنیت معاملات، شرایط را برای فعالیت در بازار سرمایه تسهیل خواهد کرد.
ورود به درگاه ذینفعان با روش های مختلفی امکان پذیر است که وارد شدن از طریق سامانه سمات، استفاده از نسخه تحت وب و ورود از طریق اپلیکیشن برخی از مهم ترین آن ها محسوب می شوند. از این رو امکان استفاده از درگاه ذینفعان بازار سرمایه ، هم با سیستم های رایانه ای و هم از طریق گوشی های موبایل اعم از اندروید و آی او اس وجود دارد. البته دقت داشته باشید که وارد شدن به این سایت و استفاده از خدمات آن مستلزم ثبت نام در سامانه سجام و ایجاد حساب کاربری در آن می باشد. بنابراین تنها آن دسته از ذی نفعان بازار سرمایه امکان بهره مندی از خدمات سایت مذکور را خواهند داشت، که قبلا در این سامانه نام نویسی کرده و اطلاعات کاربری داشته باشند. با توجه به خدمات متعددی که درگاه ذینفعان بازار سرمایه در اختیار کاربران قرار می دهد، در این مقاله اطلاعات لازم را در مورد آن ارائه داده به روش ورود و ثبت نام آن خواهیم پرداخت.
همان طور که گفتیم، سامانه ذینفعان بازار سرمایه یکی از زیر مجموعه های سایت سمات می باشد که امکان دسترسی به خدمات گوناگونی را برای سهامدارن، نهادهای نظارتی و ناشران فراهم می سازد. با توجه به مخاطبان اصلی این سامانه، خدمات آن هم از طریق ۳ سامانه مختلف در اختیار کاربران قرار می گیرند. هر یک از سامانه های درگاه ذینفعان بازار سرمایه برای یک گروه تعریف شده اند که به ترتیب درگاه الکترونیکی سهامداران (دارا)، درگاه الکترونیکی ناشران (دانا) و درگاه الکترونیکی ارکان بازار سرمایه و نهادهای نظارتی و حاکمیتی (ناظر) نام دارند. خدمات قابل ارائه از طریق هر یک از سامانه های مذکور، به شرح ذیل می باشد:
درگاه الکترونیکی سهامداران (دارا)
این بخش از سامانه ذی نفعان مربوط به سهامداران بوده و خدمات گوناگونی را با رویکرد اطلاع رسانی دقیق و به موقع در اختیار سهامداران حقیقی و حقوقی قرار می دهد. با توجه به افزایش سرعت انتقال اطلاعات و ایجاد شایعات، وجود رسانه هایی معتبر برای اطلاع رسانی از اهمیت زیادی برخوردار است. در همین راستا، سامانه دارای سایت ذینفعان بازار سرمایه منبع اطلاعاتی مناسب و معتبر برای سهامداران به شمار می آید. دامنه گسترده خدمات این سامانه باعث شده تا استفاده از اپلیکیشن یا سایت دارا در کنار پنل کارگزاری، تمامی اطلاعات مورد نیاز شما اعم از پرتفوی لحظه ای، سبد سهام و موارد این چنینی دیگر را پوشش دهد. هم چنین، میزان سود نقدی دریافتی و تاریخ دریافت سود هم از طریق این درگاه آنلاین قابل مشاهده است.
درگاه الکترونیکی ناشران (دانا)
این درگاه سامانه دیگر سایت ذی نفعان محسوب می شود که جهت ارائه خدمات آنلاین به ناشران اوراق بهادار کاربرد دارد. ناشران عمدتا شرکت های پذیرفته شده در بازارهای بورس و فرابورس هستند. این گروه ها با استفاده از درگاه ذینفعان بازار سرمایه می توانند فرایندهای مربوط به عملیات زیر ساختی ثبت و سپرده گذاری، برگزاری مجمع، توزیع سود، افزایش سرمایه و گزارش گیری را با سرعت بیش تری انجام دهند. برای نمونه، پرداخت سود نقدی که در مجمع سالیانه شرکت ها تصویب شده و از طریق سامانه سجام به حساب افراد واریز می شود، نمونه ای از خدمات الکترونیک درگاه دانا است.
درگاه الکترونیکی ارکان بازار سرمایه و نهادهای نظارتی و حاکمیتی (ناظر)
ناظر مربوط به نهادهای نظارتی بازار و نهادهای حاکمیتی مانند بانک مرکزی، دفتر ریاست جمهوری، سازمان امور مالیاتی، بیمه مرکزی و قوه قضائیه است. کاربردی ترین خدمات این بخش از سایت ذینفعان بازار سرمایه ، امکان اخذ گزارش های متنوع می باشد. برای مثال، بانک مرکزی بر اساس این گزارشات می تواند سیاست های انقباضی و انبساطی را در دستور کار قرار دهد. دولت هم بر این مبنا می تواند جهت واگذاری بخشی از سهام شرکت های دولتی به بخش خصوص و موارد این چنینی دیگر، تصمیم گیری کند.
حال که اطلاعات لازم را در رابطه با سامانه درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به دست آورده اید، باید با روش ورود و استفاده از خدمات آن هم آشنا شوید. ورود به درگاه ذینفعان بازار سرمایه ساده بوده و امکان انجام آن با دستگاه های مختلف اعم از گوشی موبایل یا سیستم های کامپیوتری وجود دارد. علاوه بر این، امکان استفاده از سایت، نسخه تحت وب و اپلیکشن آن فراهم شده تا کاربران بسته به شرایط خود، بتوانند روش مناسب را انتخاب کنند. در این بخش نحوه ورود از طریق سایت ذینفعات را برای تان توضیح خواهیم داد. شیوه ورود به سایر روش ها هم تقریبا مشابه است. البته قبل از هر چیز، باید دقت داشته باشید که ورود به سایت ذینفعان بازار سرمایه مستلزم ثبت نام در سجام و ایجاد حساب کاربری در این سامانه است. پس اگر تا کنون در سجام ثبت نام نکرده اید، ابتدا این فرایند را انجام دهید. به هر حال، جهت وارد شدن به درگاه ذینفعان باید اقدامات زیر را پشت سر بگذارید:
موضوع مهم دیگر در این رابطه، نام نویسی درگاه ذینفعان بازار سرمایه است. چرا که برای وارد شدن به آن، باید در این سامانه ثبت نام کرده و اطلاعات کاربری داشته باشید. با توجه به خدمات متعددی که این سایت در اختیار ذی نفعان بازار سرمایه اعم از سهامداران، ناشران و نهادهای نظارتی می دهد، در ادامه روش ثبت نام آن را هم بیان کرده ایم. جهت نام نویسی در این سایت باید اقدامات زیر را به صورت مرحله به مرحله انجام دهید:
تمامی ذی نفعان برای وارد شدن به درگاه ذینفعان بازار سرمایه نیاز به اطلاعات کاربری دارند که این موارد شامل کد ملی و رمز عبور می باشند. همان طور که در بخش قبل مشاهده کردید، رمز عبور در آخرین مرحله ثبت نام سامانه تعیین می شود. با توجه به این که برای هر بار ورود به سایت این رمز را نیاز دارید، باید آن را جایی یادداشت کنید. البته در صورت فراموشی رمز عبور درگاه یکپارچه ذینفعان، امکان بازیابی آن از طریق همین سامانه فراهم است.
سایت ذینفعان بازار سرمایه از جمله سامانه های زیر مجموعه سمات می باشد که به منظور ارائه خدمات به ذی نغعان بازار سرمایه اعم از سهامداران، ناشران و نهادهای نظارتی ایجاد شده است. خدمات این درگاه آنلاین از طریق سه سامانه دارا، دانا و ناظر به ترتیب در اختیار هر یک از این گروه ها قرار می گیرد. متقاضیان جهت استفاده از این خدمات، ابتدا باید در سامانه سجام نام نویسی کنند. در ادامه هم باید نسبت به ثبت نام درگاه ذینفعان بازار سرمایه اقدام کرده و اطلاعات کاربری دریافت کنید. به این ترتیب، امکان استفاده از خدمات آن را خواهید داشت.
اگر در خصوص درگاه ذینفعان بازار سرمایه سوالی دارید
اگر در خصوص درگاه ذینفعان بازار سرمایه سوالی دارید