♦ الزامی شدن کسب اجازه همسر برای اخذ پاسپورت زنان متاهل، مطابق بند ۳ ماده ۱۸ قانون گذرنامه است. بر اساس این ماده قانون، همه زنان شوهردار موظف به کسب رضایت همسر خود هستند.
♦ البته استثنائاتی هم وجود دارد. برای مثال، در موارد ضروری زن متاهل می تواند با اجازه دادستان شهرستان محل درخواست گذرنامه، پاسپورت دریافت کند. ضمن این که رضایت محضری همسر برای گذرنامه زنانی که شوهر آن ها اتباع خارجی است، لازم نخواهد بود. هم چنین، اگر زن به همراه شوهر در خارج از کشور زندگی کند، نیازی به دریافت رضایت نامه نیست.
♦ زنان متاهل داخل کشور عمدتا برای دریافت پاسپورت، ملزم به کسب رضایت شوهر هستند. از این رو اطلاع از جزئیات قانون مربوطه و نحوه اخذ رضایت، برای آن ها حائز اهمیت است.
در این مقاله، مراحل لازم برای تکمیل فرم رضایت نامه خروج همسر را بررسی خواهیم کرد. هم چنین به مدارک و هزینه مورد نیاز می پردازیم تا حین مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، با مشکلی مواجه نشوید. پس تا انتها با ما همراه باشید.
مراحل دریافت اجازه همسر برای خروج از کشور
اجازه شوهر برای خروج از کشور از طریق مراجعه به دفاتر اسناد رسمی و تکمیل فرم رضایت نامه صادر میشود. فرایند کلی دریافت رضایت از همسر، چندان پیچیده نیست. به گونه ای که زنان شوهردار می توانند در کم ترین زمان ممکن، رضایت همسر برای گذرنامه را دریافت کنند.
موضوعی که بیش تر اهمیت دارد، راضی بودن همسر و موافقت آن است. زیرا در صورتی که همسر زن متاهل رضایت نداشته باشد، زن به هیچ عنوان نمی تواند از کشور خارج شود.
♦ البته بند ۳ ماده ۱۸ قانون گذرنامه، استثنائاتی هم در نظر گرفته است. یعنی در برخی شرایط خاص، امکان اخذ پاسپورت توسط زنان متاهل بدون نیاز به اجازه همسر هم وجود دارد. تعدادی از مهم ترین موارد استثنای اجازه همسر برای خروج از کشور، شامل موارد زیر هستند:
- در موارد اضطراری که دادستان شهر محل درخواست گذرنامه، رای به خروج صادر کند. در موارد این چنینی، دادستان باید ظرف سه روز نظر خود را مبنی برای قبول یا رد درخواست، اعلام نماید.
- زنانی که دارای شوهر خارجی بوده و تابعیت ایرانی خود را حفظ کرده اند، نیازی به اجازه همسر نخواهند داشت.
- دریافت رضایت محضری همسر برای گذرنامه زنانی که به همراه شوهر در خارج از کشور زندگی می کنند، لازم نیست.
- زنانی که از سوی همسر خود وکالت اجازه خروج از کشور داشته باشند، نیازی به رضایت محضری همسر نخواهند داشت.
روند اخذ رضایت محضری همسر
به غیر از شرایط استثنای فوق، سایر زنان متاهل ساکن ایران برای خروج از کشور، نیاز به رضایت همسر دارند. در صورتی که شوهر راضی به خروج از کشور زن همسر باشد، اخذ رضایت نامه چندان دشوار نیست.
♦ به این صورت که زن و مرد باید با همراه داشتن مدارک لازم، به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه نمایند. در این مرحله، باید فرم رضایت نام خروج همسر توسط شوهر زن تکمیل گردد. هم چنین با ارائه مدارک لازم، درخواست به صورت رسمی ثبت شود. با انجام این مراحل، زن می تواند بدون هیچ مشکلی پاسپورت خود را دریافت نماید.
دانلود فرم رضایت نامه همسر برای گذرنامه
زمانی که جهت دریافت اجازه همسر به دفاتر اسناد رسمی مراجعه می کنید، فرم مربوطه در اختیارتان قرار می گیرد. با این حال، گاهی اوقات افراد تمایل به دانلود و بررسی این فرم دارند. با توجه به تعدد درخواست های اخذ رضایت همسر برای گذرنامه، در ادامه فرم مربوطه را ارائه داده ایم. بنابراین به راحتی می توانید این فرم را دانلود کرده و مفاد آن را بررسی کنید. بررسی و مطالعه فرم رضایت نامه هم برای مرد و هم برای زن، بسیار حائز اهمیت است. جهت دانلود فرم مذکور، کافی است بر روی لینک زیر کلیک نمایید.
دانلود فرم رضایت نامه همسر برای گذرنامه
مدارک لازم برای رضایت نامه محضری همسر برای گذرنامه
در بخش قبل، مراحل کسب اجازه همسر برای خروج از کشور زنان متاهل را توضیح دادیم. این فرایند در حال حاضر به صورت حضوری و از طریق مراجعه به دفاتر اسناد رسمی انجام می گیرد. همراه داشتن یک سری مدارک جهت صدور مجوز زن برای خروج از کشور توسط شوهر، الزامی است.
زنانی که قصد دریافت رضایت محضری همسر خود را دارند، باید از این مدارک مطلع باشند. زیرا در صورت عدم ارائه مدارک مورد نیاز، امکان صدور رضایت محضری همسر برای گذرنامه وجود ندارد. برخی از مهم ترین مدارک لازم، عبارتند از:
- اصل کارت ملی زن و مرد و کپی آن ها
- اصل شناسنامه زن و مرد و فتوکپی تمام صفحات آن ها
- تکمیل فرم رضایت نامه خروج همسر
اجازه خروج همسر سامانه میخک
یکی از سوالات رایج درباره صدور آنلاین مجوز خروج همسر، مربوط به نحوه انجام آن از طریق سامانه میخک است. در این رابطه باید بگوییم که در حال حاضر، امکان ثبت درخواست آنلاین از طریق این سامانه وجود ندارد. بنابراین افراد ساکن داخل ایران، باید به همراه همسر به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه نمایند.
زنان متاهل با اخذ رضایت همسر برای گذرنامه، مشکلی جهت دریافت پاسپورت و سفرهای خارجی نخواهند داشت. پس باید اقدامات لازم را به صورت حضوری انجام دهند. اگر چه ممکن است در آینده، این خدمت از طریق سامانه میخک هم ارائه شود.
هزینه اجازه محضری همسر برای پاسپورت
صدور رضایت نامه محضری برای اخذ پاسپورت، یکی از خدمات رایج دفاتر اسناد رسمی است. بنابراین تعرفه انجام آن از سوی دستگاه های قضایی مربوطه، به صورت سالانه تعریف می شود.
♦ در مدت زمان اخیر، این فرایند با هزینه ای نزدیک به ۱۰۰ هزار تومان انجام می گرفت. برای سال جاری هم احتمالا هزینه اجازه همسر برای خروج از کشور، در همین حدود باشد.
♦ البته برای اطلاع از هزینه دقیق صدور اجازه محضری، لازم است به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید. ضمن این که امکان پرداخت هزینه مربوطه، به صورت نقدی یا با دستگاه های کارتخوان وجود دارد.
آیا برای تمدید پاسپورت اجازه همسر لازم است
زمانی که زوجین جهت صدور مجوز به محضر مراجعه می کنند، چند گزینه مختلف پیش روی آن ها قرار دارد. مرد می تواند برای یک بار، دو بار یا خروج از مکرر، به همسر خود اجازه دهد. اگر رضایت محضری همسر برای گذرنامه فقط یک بار باشد، جهت تمدید هم مجددا به اجازه لازم است. برای دو بار سفر هم اگر هر دو سفر انجام شده باشد، باز زن به رضایت نیاز دارد.
اما گاهی اوقات مرد با مراجعه به محضر، مجوز خروج مکرر را برای همسر خود صادر می کند. در چنین مواردی، دیگر برای تمدید پاسپورت، نیاز به اجازه شوهر وجود ندارد. بنابراین زنان متاهلی که به دلایل گوناگون سفرهای خارجی متعددی دارند، بهتر است مجوز خروج مکرر را دریافت نمایند. زیرا این گونه دیگر نیاز به تکمیل مجدد فرم رضایت نامه خروج همسر توسط شوهر نیست. هم چنین، از پرداخته هزینه های اضافی هم جلوگیری خواهد شد.
رضایت نامه همسر برای گذرنامه اربعین
زنان متاهل برای شرکت در مراسم پیاده روی اربعین هم مانند دیگر سفرهای خارجی، نیاز به اجازه همسر خود دارند. بنابراین حتی اگر قصد استفاده از گذرنامه زیارتی اربعین را دارید، باز هم باید رضایت محضری شوهرتان را دریافت کنید. نحوه اخذ اجازه همسر برای این نوع پاسپورت هم مشابه گذرنامه های دائمی است. یعنی جهت دریافت رضایت همسر برای گذرنامه، زوجین باید به همراه هم به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه نمایند. البته ممکن است قبلا اجازه خروج مکرر توسط شوهر صادر شده باشد. در این صورت، برای دریافت گذرنامه زیارتی نیازی به رضایت مجدد شوهر نیست.
نتیجه گیری: مطابق قانون گذرنامه، زنان متاهل برای خروج از کشور نیاز به اجازه همسر خود دارند. این اجازه نامه هم از طریق مراجعه حضوری به دفاتر اسناد رسمی، قابل صدور است. پس جهت دریافت اجازه همسر برای خروج از کشور، زوجین باید با همراه داشتن مدارک لازم به محضر مراجعه کنند. در این جا نحوه اخذ رضایت محضری شوهر برای زنان متاهل را به صورت کامل توضیح دادیم. هم چنین به مدارک لازم پرداختیم تا حین مراجعه حضوری، با مشکلی مواجه نشوید.
1- آیا زنانی که شوهر خارجی دارند و تابعیت ایرانی خود را حفظ کرده اند، برای خروج از کشور نیازی به اجازه همسردارند ؟
اصل کارت ملی زن و مرد و کپی آن ها، اصل شناسنامه زن و مرد و فتوکپی تمام صفحات آن ها، تکمیل فرم رضایت نامه خروج همسر