اکر در خصوص ریست کردن مودم سوالی دارید
اکر در خصوص ریست کردن مودم سوالی دارید
ریست کردن مودم از جمله اقداماتی است که کاربران این دستگاه های مهم باید آشنایی لازم را با نحوه انجام آن داشته باشند. این روزها استفاده از مودم در بیش تر اداره ها و منازل کاملا رایج است. زیرا امکان متصل شدن تعداد زیادی کاربر به اینترنت بدون پایین آمدن سرعت را فراهم می کند. اما گاهی اوقات ممکن است مودم شما به مشکلاتی رو به رو شود. یکی از مهم ترین ایراداتی هم که کاربران مودم های مختلف با آن مواجه می شوند، عدم برقراری اتصال یا پایین آمدن سرعت آن است. در این گونه موارد راه های مختلفی برای رفع مشکل وجود دارد که یکی از آن ها ریست مودم است. البته توجه داشته باشید، ابتدا بررسی های لازم را انجام داده و بسته به نوع مشکل، راه حل را انتخاب نمایید. زیرا گاهی اوقات با یک خاموش و روشن کردن ساده هم ایراد مودم تان برطرف می شود. یا شاید لازم باشد مدتی آن را خاموش کرده تا کمی استراحت کند.
اما در صورتی که با انجام راه حل های ابتدایی مانند خاموش و روشن کردن یا استراحت دادن، هم چنان مشکل پابرجا بود، باید سراغ راه های بعدی بروید. ریست نمودن یکی از راهکارهایی است که در اکثر موارد مشکل عدم اتصال یا پایین بودن سرعت را برطرف می کند؛ چرا که پس از ریست شدن مودم، تنظیمات به حالت اولیه یا تنظیمات کارخانه برمی گردد. با انجام این کار، اگر مشکلی هم در تنظیمات به وجود آمده باشد، برطرف گردیده و مودم مجددا اتصال مناسب را برای تان ایجاد می کند. با توجه به اهمیت موضوع، در این مقاله قصد داریم روش ریست کردن انواع مختلف مودم ها از جمله دی لینک، تی پی لینک، زایکسل، ایرانسل و سایر موارد را به صورت کامل برای تان توضیح دهیم. هم چنین به دلایل ریست نشدن مودم می پردازم تا جهت این امر با مشکلی رو به رو نشوید.
یکی از پرکاربرد ترین انواع مودم ها، دی لینک است که توسط افراد زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. این مودم ها هم گاهی اوقات ممکن است با مشکل عدم ایجاد اتصال مناسب یا پایین آمدن سرعت مواجه شوند که در این گونه موارد، ریست کردن مودم یک گزینه مناسب است. اگر شما هم از این نوع مودم ها استفاده می کنید، باید نحوه ریست نمودن آن را بدانید تا در صورت نیاز، مشکلی جهت انجام این کار نداشته باشید. به طور کلی، جهت این امر دو راهکار متفاوت وجود دارد که شامل روش های سخت افزاری و نرم افزاری می شوند. در ادامه هر کدام از این راه ها را برای تان توضیح داده ایم تا به دلخواه بتوانید از روش مناسب استفاده کنید. توجه داشته باشید که اگر ریست مودم به درستی انجام گیرد، هیچ تفاوتی ندارد که از کدام روش استفاده می کنید. در واقع، انجام این کار با هر دو روش نرم افزاری و سخت افزاری نتیجه مشابهی در پی خواهد داشت.
ریست کردن مودم دی لینک با روش نرم افزاری
برای این که بتوانید مودم دی لینک خود را با روش نرم افزاری ریست کنید، ابتدا باید وارد پنل مدیریتی آن شوید. جهت این امر، یکی از مرورگرهای خود را باز کنید، آی پی http://192.168.1.1 را در آن قرار داده و جست و جو نمایید. به این ترتیب وارد صفحه تنظیمات مودم خواهید شد و پنجره ای را مشاهده می کنید که از شما نام کاربری و رمز عبور می خواهد. در این قسمت هم نام کاربری و هم رمز عبور به صورت پیش فرض کلمه admin مشخص شده است. پس برای ریست مودم خود، این کلمه را در هر دو بخش قرار داده و وارد پنل مدیریتی شوید.
در قسمت بالای صفحه گزینه های متعددی نمایش داده می شود که باید بر روی تب «MANAGEMENT» کلیک کنید و سپس در منوی نمایش داده شده در سمت چپ گزینه «System Manegement» را انتخاب و در نهایت «Reboot» را بزنید.
این گزینه ها ممکن است در مدل های مختلف مودم متفاوت باشد به طور مثال در برخی مودم ها باید بر روی گزینه « Tools» در این قسمت کلیک نمایید. سپس از منویی که در سمت چپ صفحه مشاهده می کنید، گزینه « System Commands» را بزنید. در نهایت بر روی گزینه Reset یا Restore کلیک کرده تا فرآیند ریست کردن مودم با موفقیت انجام گیرد.
ریست کردن مودم دی لینک با روش سخت افزاری
اکنون که روش نرم افزاری موجود برای ریست کردن مودم d-link را می دانید، به راحتی می توانید نسبت به انجام این کار اقدام نمایید. اما در صورت ریست نشدن مودم با روش نرم افزاری یا وجود مشکل در انجام این فرآیند، هیچ لزومی به نگرانی نیست. زیرا روش دیگری هم برای انجام این کار وجود دارد و آن هم روش سخت افزاری است. مودم های دی لینک در بخش پشتی خود دارای سوراخ ریزی هستند که با عنوان « Reset» مشخص شده است. برای این که بتوانید مودم را با روش سخت افزاری ریست کنید، باید یک سنجاق، سوزن یا هر شیء نوک تیز و نازک دیگر را وارد این سوراخ کرده و فشار دهید. این دکمه را در حدود 30 ثانیه نگه دارید تا چراغ وضعیت مودم که در قسمت جلوی آن قرار دارد، خاموش شود. اکنون دکمه را رها کرده تا مودم محددا راه اندازی شود. دقت کنید که ریست شدن مودم با این روش تنها در هنگام روشن بودن انجام می شود.
از جمله دیگر مودم هایی که توسط کاربران در منازل و اداره ها مورد استفاده قرار می گیرند، مودم های تی پی لینک هستند. این مودم ها هم برخی مواقع با مشکلاتی نظیر قطعی اتصال یا کاهش سرعت شبکه مواجه می شوند. در این گونه موارد، ریست مودم به احتمال زیاد می تواند مشکل را برطرف کند. البته همان طور که گفتیم، بهتر است قبل از ریست نمودن آن، راه های ابتدایی مانند خاموش و روشن کردن را انجام دهید. شاید مشکل به همین راحتی هم قابل برطرف شدن باشد. اما اگر مشاهده کردید که ایراد هم چنان وجود دارد، سراغ ریست کردن بروید. جهت این امر هم دو راه نرم افزاری و سخت افزاری وجود دارد که در ادامه هر دو را بیان کرده ایم. از این رو، در صورت ریست نشدن مودم با یک روش می توانید سراغ راه حل بعدی رفته و از آن استفاده کنید. روش انجام این کار با هر یک از راه های نرم افزاری و سخت افزاری به شرح زیر می باشند:
ریست مودم تی پی لینک به روش نرم افزاری
برای ریست مودم تی پی لینک با روش نرم هم ابتدا باید به صفحه تنظیمات آن وارد شوید. حهت این امر، یکی از مرورگرهای خود را باز کرده و آدرس اینترنتی http://192.168.1.1 را در آن سرچ کنید. بعد از این که وارد صفحه مربوطه شدید، از شما درخواست وارد کردن نام کاربری و پسورد خواهد شد. در این مورد هم رمز عبور و نام کاربری هر دو کلمه Admin هستند. پس این موارد را به درستی وارد کرده تا به پنل مدیریتی مودم تان برسید. در این بخش هم باید از منوی بالای صفحه گزینه «Maintenance» را بزنید. سپس مجددا از منوی دیگری که در بخش پایینی آن برای ریست شدن مودم نمایش داده می شود، گزینه «System Restart» را انتخاب نمایید.
با انجام این کار صفحه زیر برای تان نمایش داده می شود که در قسمت System Restart with دو گزینه مختلف را می بینید. تیک مربوط به گزینه «Factory Default Settings» را قرار داده و نهایتا دکمه «Restart» را بزنید تا ریست با موفقیت انجام شود.
ریست مودم تی پی لینک به روش سخت افزاری
اگر مراحل بالا را انجام دهید، فرآیند ریست مودم تی پی لینک شما به صورت نرم افزاری انجام می گیرد. اما اگر موفق به انجام این کار با روش نرم نشدید، می توانید از طریق راه سخت افزاری اقدام کنید. زیرا همان گونه که اشاره کردیم، برای این کار دو روش مختلف وجود دارد. دقت داشته باشید که روش سخت افزاری برای بیش تر مودم ها یکسان است. پس اگر تمایل به ریست نمودن مودم تان با این روش دارید، می توایند همان مراحلی که برای مودم دی لینک توضیح دادیم را انجام دهید. یعنی یک سنجاق یا هر شیء نوک تیز دیگر را وارد سوراخ مشخص شده با عنوان Reset در بخش پشتی مودم تان کنید. چند ثانیه ای آن را فشار داده و نگه دارید تا چراغ وضعیت یا Status مودم تان خاموش شود. اکنون دکمه را رها کنید تا مودم با موفقیت ریست شود. توجه داشته باشید، در صورت ریست نشدن مودم به روش نرم افزاری، استفاده از روش سخت باید در حالت روشنی انجام شود.
مودم زایکسل هم از جمله دیگر دستگاه هایی است که توسط کاربران زیادی در کشور مورد استفاده قرار می گیرد. این مودم های تایوانی هم معمولا از کیفیت بالایی برخوردار بوده و خدماتی مناسبی به کاربران ارائه می دهند. اما مانند دی لینک و تی پی لینک، این مودم ها هم ممکن است گاهی اوقات با مشکلاتی رو به رو شوند که نیاز به ریست کردن مودم پیش آید. در این گونه موارد می توانید مودم تان را به دو صورت نرم افزاری یا سخت افزای ریست کنید. روش سخت افزاری انجام این کار کاملا مشابه با ریست نمودن مودم های دی لینک و تی پی لینک است که در بخش های قبل آن ها را توضیح دادیم. اما نحوه انجام این کار به صورت نرم افزاری کمی متفاوت است که در این قسمت به آن می پردازیم. به این ترتیب، امکان ریست شدن مودم زایکسل هم به شکل نرم افزاری و هم به صورت سخت افزاری برای تان فراهم خواهد بود.
اگر به دلایل مختلف هم چون عدم اتصال اینترنت یا پایین آمدن سرعت وای فای قصد دارید مودم زایکسل تان را ریست کنید، ابتدا باید به پنل مدیریتی آن وارد شوید. نحوه انجام این کار برای مودم های زایکسل هم در بخش ابتدایی مشابه سایر مودم ها است. به این شکل که باید آی پی http://192.168.1.1 را در یکی از مرورگرهای تان قرار داده و جست و جو کنید. در ادامه، برای ریست مودم نیاز به وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خواهید داشت. این اطلاعات برای ریست نمودن مودم زایکسل هم در هر دو مورد همان کلمه Admin است. بنابراین، با قرار دادن این کلمه در جایگاه های مربوط به نام کاربری و رمز عبور می توانید به صفحه تنظیمات مودم تان وارد شوید.
در ادامه از منو موجود بر روی گزینه «Maintenance» کلیک کرده و سپس عنوان «Tools» را انتخاب کنید. نهایتا از بالای صفحه گزینه «Restart» را بزنید و با کلیک بر روی دکمه «Restart» در میانه صفحه، عملیات را انجام دهید.
تا این جای کار نحوه ریست کردن چند مورد از مهم ترین مدل های مودم موجود در بازار کشور را به دو روش مختلف توضیح دادیم. بنابراین، در صورت ریست نشدن مودم از طریق یک روش، می توانید راه دیگر را امتحان کرده و مشکل را برطرف نمایید. از دیگر انواع مودم که این روزها توسط افراد زیادی مورد استفاده قرار می گیرد، می توان به مودم های ایرانسل اشاره نمود. افرادی که از مودم های ایرانسل در خانه یا محل کار خود استفاده می کنند هم ممکن است برخی مواقع نیاز به ریست کردن آن پیدا کنند. برای ریست کردن مودم ایرانسل هم مانند سایر مودم ها دو روش نرم و سخت وجود دارد. روش سخت افزاری کاملا مشابه با انجام این کار برای سایر مودم ها است که در بخش های قبل توضیح دادیم. اما راه حل نرم افزاری مودم ایرانسل کمی تفاوت دارد که در این قسمت آن را بیان کرده ایم.
ریست کردن نرم افزاری مودم ایرانسل
در صورتی که تصمیم گرفته اید با ریست نمودن مودم ایرانسل تان مشکل آن را برطرف کنید، راه نرم افزاری یک راه مناسب خواهد بود. برای این کار باید آدرس اینترنتی صفحه تنظیمات آن یعنی http://192.168.1.1 را در یکی از مرورگرهای خود سرچ کنید. در ادامه امکان ریست کردن مودم ایرانسل فراهم خواهد شد. منتهی در این روش هم باید ابتدا نام کاربری و پسوردتان را وارد کنید. در این مورد هم باید در کادر مربوط به نام کاربری و رمز عبور کلمه Admin را قرار دهید. بعد از این که وارد صفحه مربوطه شدید، با انتخاب گزینه «Reset»، «Restore» یا هر گزینه دیگری که به این منظور قرار داده شده باشد، فرآیند را با موفقیت انجام دهید. در صورت ریست نشدن مودم ایرانسل به روش نرم افزاری هم می توانید راهکار سخت افزاری را امتحان کنید. روش انجام این کار را در بخش های قبل به صورت کامل بیان کرده ایم و برای این نوع مودم هم صادق است.
ریست کردن سایر مودم ها
با توجه به توضیحاتی که در بخش های قبل ارائه دادیم، اکنون روش ریست نمودن برخی از پرکاربردترین مودم ها مانند دی لینک، تی پی لینک، زایکسل و ایرانسل را می دانید. اما ممکن است مودم شما از نمونه دیگری باشد و بخواهید این فرآیند را برای آن انجام دهید. در این گونه موارد هم جهت ریست مودم دو روش پیش رو دارید که شامل روش نرم افزاری و روش سخت افزاری می شوند. در واقع، این راهکارها برای ریست نمودن هر نوع مودمی کاربرد دارند. بنابراین، اگر قصد انجام این کار با روش نرم افزاری را داشته باشید، کافی است لینک http://192.168.1.1 را جست و جو کرده و پس از وارد نمودن نام کاربری و رمز عبور که هر دو همان کلمه Admin هستند، اقدامات لازم را انجام دهید. در غیر این صورت می توانید از روش سخت افزاری استفاده کنید. یعنی یک سنجاق یا شیء نوک تیز را در سوراخ مربوط به Reset مودم فرو کرده و فرآیند ریست کردن مودم را با موفقیت طی کنید.
همان گونه که از ابتدای مطلب هم اشاره کردیم، بسیاری از مشکلات مودم با ریست کردن آن برطرف می شود. برای مثال، در صورتی که اتصال مودم قطع شده یا سرعت اینترنت تا حد زیادی کاهش یابد، با ریست کردن آن به احتمال زیادی این مشکلات برطرف خواهند شد. زیرا ریست کردن مودم تنظیمات دستگاه شما را به همان تنظیمات کارخانه برمی گرداند. در نتیجه اگر ایراداتی در این تنظیمات به وجود آمده باشد، به صورت کامل رفع خواهند شد. البته دقت داشته باشید که انجام این کار تنها در مواردی که ایراد نرم افزاری یا از تنظیمات مودم باشد، کارساز است. در صورتی که مشکل سخت افزاری بوده و برخی قطعات دستگاه آسیب دیده باشد، ریست مودم هم برای شما کاری انجام نمی دهد. در این گونه موارد باید دستگاه مودم خود را به فردی متخصص نشان دهید تا بررسی های لازم را انجام داده و در صورت امکان، ایراد را برطرف نماید.
یکی از مهم ترین چالش هایی که برخی کاربران بعد از ریست کردن مودم با آن مواجه می شوند، قطع شدن اینترنت پس از انجام این کار است. در این موارد چند دلیل مختلف می تواند برای قطع شدن اینترنت وجود داشته باشد. اولین دلیل این است که شما بعد از ریست کردن، کانفیگ را انجام نداده اید. در بیش تر اوقات به خصوص زمانی که ریست را با استفاده از روش سخت افزاری انجام می دهید، تنظیمات پاک شده و نیاز است مجددا کانفیگ کنید. بنابراین، نام کابری و رمز عبور را از شرکت ارائه دهنده اینترنت دریافت کرده و این عملیات را انجام دهید. گاهی اوقات هم مشکل به دلیل ریست شدن مودم نیست، بلکه اتصال اینترنت توسط همان شرکت ارائه دهنده قطع شده است. بنابراین باید با مرکز پشتیبانی تماس گرفته و در این رابطه با آن ها گفت و گو کنید. اگر مشکل از شرکت باشد، به سرعت آن را رفع خواهند کرد.
امروزه بسیاری از کاربران در خانه ها و ادارات مختلف از مودم استفاده می کنند. گاهی اوقات ممکن است مودم ها با مشکلات نظیر قطعی یا اتصال ضعیف اینترنت مواجه شوند. در این گونه موارد، ریست مودم می تواند یک راه حل سریع و مناسب برای رفع مشکل باشد. البته قبل از آن می توانید سایر روش های ساده تر هم چون روش و خاموش کردن دستگاه را هم امتحان کنید. اما در صورتی که مشکل هم چنان ادامه داشته باشد، باید سراغ ریست کردن مودم بروید. برای این کار هم به طور کلی دو روش نرم افزاری و سخت افزاری وجود دارد. روش سخت در بیش تر انواع مودم ها کاملا مشابه است. ولی راهکار نرم افزاری در مودم های مختلف اندکی تفاوت دارد. در این جا هر کدام از این روش ها را برای مدل های گوناگون مودم نظیر دی لینک، تی پی لینک، زایکسل و ایرانسل توضیح دادیم. هم چنین به دلایل ریست نشدن مودم ها پرداختیم تا جهت این امر با مشکی مواجه نشوید.
اکر در خصوص ریست کردن مودم سوالی دارید
اکر در خصوص ریست کردن مودم سوالی دارید