اگر در مورد سامانه سرشماری نفوس و مسکن سوالی دارید
اگر در مورد سامانه سرشماری نفوس و مسکن سوالی دارید
سامانه سرشماری نفوس و مسکن از جمله سایت های جدیدی می باشد که تحت پایگاه سازمان ثبت احوال کشور ایجاد شده و امکان دریافت آمار و اطلاعات جمعیتی کشور را به صورت اینترنتی فراهم ساخته است. طرح سرشماری یکی از مهم ترین اقداماتی است که در جهت تنظیم آمار و اطلاعات کشور انجام می گیرد. فرایند سرشماری قبل از انقلاب اسلامی با دوره های تناوب ده سال انجام می گرفت تا اطلاعات دقیقی از جمعیت کشور فراهم شود. این شرایط بعد از انقلاب هم تا سال ۱۳۸۰ هر ده سال یک بار انجام می گرفت. اما از این بازه زمانی روند تغییر کرده و دوره تناوب سرشماری به ۵ سال رسید. به این ترتیب، سرشماری جمعیت کشور در سال های ۱۳۸۵، ۱۳۹۰ و ۱۳۹۵ انجام گرفت. ولی به دلیل هزینه های اقتصادی بالا امکان انجام این کار در سال ۱۴۰۰ فراهم نشده و سرشماری به سال ۱۴۰۵ موکول گردید. سامانه سرشماری راه حلی مناسب می باشد که جهت رفع مشکلات اقتصادی این طرح ارائه شده است.
با توجه به این که در روش سابق سرشماری مامورین مربوطه باید به منازل مردم مراجعه و فرم های مربوطه را تکمیل می کردند، نیاز به هزینه های زیادی وجود داشت. علاوه بر آن، فرایند سرشماری بسیار زمان بر بوده و تا چند ماه هم به طول می انجامید. در همین راستا، یک سایت اینترنتی مناسب ذیل پایگاه سازمان ثبت احوال کشور ایجاد شده تا مردم با مراجعه به آن، نسبت به تکمیل فرم سرشماری نفوس و مسکن اقدام کنند. استفاده از این سامانه برای سرشماری برای مردم رایگان بوده و هزینه های دولت را هم به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. علاوه بر آن، بازه زمانی انجام این فرایند هم تا حد زیادی کاهش پیدا می کند. از این رو، مردم باید شناخت مناسبی از این سامانه داشته و در زمان اعلام شده توسط دولت، با مراجعه به آن اطلاعات آماری خود و خانواده را وارد نمایند. در این مقاله به معرفی سامانه اینترنتی سرشماری پرداخته و روش تکمیل فرم از طریق آن را توضیح می دهیم.
لینک ورود به سامانه سرشماری نفوس و مسکن
همان طور که گفتیم، طرح سرشماری از جمله طرح های مهم و زیر ساختی است که به منظور دریافت آمار و اطلاعات جمعیتی کشور اجرا می شود. در گذشته این طرح هر ۱۰ سال یک بار انجام می گرفت. اما از سال ۱۳۸۵ دوره تناوب سرشماری در کشور به ۵ سال کاهش پیدا کرد. با این حال، هزینه های سنگین آن موجب شد تا سرشماری در سال ۱۴۰۰ انجام نشود. در همین راستا، سامانه سرشماری نفوس و مسکن راه اندازی شده تا مردم به سادگی بتوانند اطلاعات خود را ثبت نمایند. از طرف دیگر، دولت هم با صرف زمان و البته هزینه های کم تر، بتواند اطلاعات آماری روز جامعه را به دست آورد. البته این سایت هنوز به صورت رسمی مورد استفاده قرار نگرفته و از دی ماه ۱۴۰۱ به صورت آزمایشی کار خود را آغاز کرده است. مردمی که ساکن مناطق اعلام شده طرح آزمایشی هستند، باید در بازه زمانی مربوطه به سامانه سرشماری مراجعه کرده و اطلاعات شان را ثبت کنند.
در حال حاضر، چندین مورد از شهرهای استان تهران و گیلان به عنوان منطقه مورد نظر برای آزمایش سایت مذکور انتخاب شده اند. شهرهای پیشوا، پردیس و پرند از جمله مهم ترین شهرهای استان تهران به شمار می آیند. با وجود این که طرح سرشماری که از دی ماه ۱۴۰۱ آغاز شده آزمایشی است، اما تمامی ساکنین مناطق اعلام شده موظف هستند با مراجعه به سایت مذکور نسبت به تکمیل فرم سرشماری نفوس و مسکن اقدام نمایند. در صورتی که نتایج استفاده آزمایشی از سامانه مثبت باشد، در سال ۱۴۰۵ به صورت رسمی برای انجام سرشماری کشوری مورد استفاده قرار خواهد گرفت. به این ترتیب، تمامی مردم کشور باید به این سایت مراجعه کرده و اطلاعات خود را وارد نمایند. به همین خاطر، در این بخش نحوه ورود به سایت مذکور را برای تان آورده ایم. در ادامه هم به روش تکمیل فرم از طریق آن می پردازیم تا جهت استفاده از سامانه اینترنتی سرشماری نفوس و مسکن با مشکلی رو به رو نشوید.
جهت ورود به سایت در نظر گرفته شده برای اجرای آنلاین طرح سرشماری، نیازی به طی کردن مراحل پیچیده و دشوار وجود ندارد. بلکه کافی است که یک سری اقدامات ساده را به صورت گام به گام انجام دهید که در این جا به آن ها پرداخته ایم. این اقدامات لازم برای ورود به سایت سرشماری به شرح ذیل می باشند:
در این بخش نحوه ورود به سایت تعیین شده جهت ثبت آنلاین اطلاعات آماری کشور را بیان کردیم. بنابراین مردم به راحتی می توانند وارد سامانه شده و جهت این امر با مشکلی مواجه نخواهند شد. در ادامه شیوه تکمیل فرم از طریق سامانه اینترنتی سرشماری را هم بیان می کنیم تا جهت تکمیل اطلاعات مورد نیاز هم با چالشی رو به رو نشوید.
اکنون که نحوه ورود به سایت سرشماری را فرا گرفته اید، به سادگی می توانید در بازه اعلام شده توسط دولت چه در مرحله آزمایشی و چه در مرحله رسمی به این سامانه وارد شده و اطلاعات آماری خود و خانواده تان را وارد نمایید. روش انجام این کار هم بسیار ساده بوده و زمان زیادی از شما نخواهد گرفت. با این حال، از آن جایی که سامانه سرشماری نفوس و مسکن به تازگی راه اندازی شده، بسیاری از مردم کشور شناخت زیادی از سایت مذکور و نحوه استفاده از آن ندارند. به همین خاطر، در این قسمت هم روش تکمیل فرم مربوط به سرشماری در این سامانه را بیان کرده ایم تا در موعد مقرر، به راحتی بتوانید اطلاعات مورد نیاز را از این طریق ثبت کنید. دقت داشته باشید که جهت این امر به یک سری اطلاعات مانند سریال کارت ملی نیاز خواهید داشت. پس حین ورود به سامانه سرشماری و تکمیل اطلاعات در آن، حتما کارت ملی خود و سایر اعضای خانواده را آماده داشته باشید.
برای تکمیل فرم سرشماری در این سامانه هم مانند ورود به آن نیاز به طی کردن یک سری مراحل نسبتا ساده وجود دارد. این مراحل مورد نیاز جهت تکمیل اطلاعات خواسته شده در سایت مذکور، شامل موارد زیر می باشند:
همان طور که مشاهده کردید، با انجام مراحل فوق اطلاعات آماری شما در سامانه سرشماری نفوس و مسکن ذخیره خواهند شد. پس در صورتی که نام منطقه شما هم در لیست آزمایشی این سامانه قرار داشته یا در بازه زمانی اعلام شده برای انجام رسمی سرشماری قصد ورود اطلاعات خود و خانواده تان را داشته باشید، کافی است مراحل فوق را طی کنید.
تا این جای کار، اطلاعات لازم در رابطه با نحوه ورود به سایت سرشماری و تکمیل فرم مربوطه از طریق آن را برای تان توضیح دادیم. بنابراین اکنون به راحتی می توانید به این سامانه وارد شده و نسبت به تکمیل اطلاعات آماری خود و خانواده تان اقدام نمایید. اما موضوع مهم دیگر در این رابطه، آگاهی از زمان فعال شدن سامانه سرشماری است. به عبارت دیگر، مردم می خواهند بدانند که در چه بازه زمانی جهت ثبت اطلاعات آماری خود باید به سایت مذکور مراجعه نمایند. در این رابطه باید بگوییم که سرشماری از طریق این سامانه طی دو مرحله انجام می گیرد که یک مرحله آزمایشی بوده و ساکنین تعداد محدودی از شهرهای کشور در آن شرکت می کنند. مرحله دیگر هم رسمی بوده که تمام شهروندان در سراسر کشور موظف به شرکت در آن می باشند. در همین راستا، زمان و مهلت تکمیل فرم سرشماری نفوس و مسکن برای هر یک از این مراحل متفاوت بوده و از طریق سازمان ثبت احوال اطلاع رسانی می شود.
اولین مرحله سرشماری که به صورت آزمایشی برگزار می شود، از دی ماه ۱۴۰۱ آغاز شده و مربوط به تعداد محدودی از شهرها می باشد. برای این مرحله و آزمایش سامانه اینترنتی سرشماری ، تعدادی از شهرهای استان تهران و گیلان انتخاب شده اند که شهرهای پیشوا، پردیس و پرند مهم ترین شهرهای استان تهران به شمار می آیند. مردم ساکن این مناطق باید در اسرع وقت به سایت مذکور مراجعه کرده و نسبت به تکمیل فرم سرشماری اقدام نمایند. البته زمان پایان بازه زمانی این طرح به صورت آزمایشی هنوز اعلام نشده است. از طرف دیگر، مرحله بعدی که بسیار حائز اهمیت بوده و در صورت موفقیت آمیز بودن این طرح آزمایش اجرا خواهد شد، مربوطه به سرشماری رسمی سال ۱۴۰۵ می باشد. زمان اجرای این مرحله از طریق سامانه سرشماری نفوس و مسکن هم تا کنون اطلاع رسانی نشده است. بازه زمانی تعیین شده برای تکمیل فرم سرشماری در این مرحله، به احتمال زیاد در حدود اوایل سال ۱۴۰۵ مشخص خواهد شد.
سرشماری یکی از طرح های مهم و زیر ساختی کشور در جهت دسترسی به آمار جمعیتی است که از قبل انقلاب در بازه های زمانی ۱۰ ساله انجام می گیرد. این شرایط سرشماری پس از انقلاب هم ادامه پیدا کرده و تا سال ۱۳۸۰ با دوره تناوب ده ساله اجرا می شد. اما از سال ۱۳۸۵ دوره تناوب آن به ۵ سال کاهش پیدا کرده و بعد از سه دور اجرا، به دلیل بالا بودن هزینه ها مجددا در سال ۱۴۰۰ سرشماری انجام نگرفت. سامانه سرشماری روشی است که به منظور کاهش هزینه های سرشماری و جلوگیری از اتلاف زمان ایجاد شده است. به این ترتیب، مردم می توانند به صورت آنلاین اطلاعات آماری خود و خانواده شان را وارد کرده و نیازی به پرداخت هزینه های اضافی توسط دولت نباشد. با توجه به اهمیت سایت مذکور، در این جا نحوه ورود به آن را برای تان توضیح دادیم. هم چنین به روش تکمیل فرم سرشماری نفوس و مسکن پرداختیم تا جهت ثبت اطلاعات آماری تان مشکلی نداشته باشید.
اگر در مورد سامانه سرشماری نفوس و مسکن سوالی دارید
اگر در مورد سامانه سرشماری نفوس و مسکن سوالی دارید