طلبه ها حین تحصیل در حوزه های علمیه، باید دوره های اعزام کوتاهی را بگذارنند. نام نویسی دوره های اعزام و ثبت گزارش کار بعد از طی کردن دوره در سایت سماوات انجام می گیرد. علاوه بر این، امکان برگزاری آزمون و رتبه بندی تبلیغی طلبه ها هم در این سامانه وجود دارد. بنابراین تمامی طلاب باید شناخت کاملی از درگاه اینترنتی مذکور، ثبت نام سماوات و نحوه استفاده از خدمات آن داشته باشند. زیرا جهت شرکت در دوره های تبلیغی، حتما به این سایت نیاز پیدا خواهند کرد.
طلبه ها برای وارد شدن به سایت سماوات، باید اطلاعات کاربری داشته باشند. به عبارت دیگر، جهت استفاده از خدمات این سامانه لازم است هر طلبه ثبت نام خود را انجام دهد. تشکیل پرونده و نام نویسی درگاه سماوات، به صورت اینترنتی انجام می گیرد. پس نیاز به هیچ گونه مراجعه حضوری وجود نخواهد داشت. در این مقاله، نحوه ورود به سامانه سماوات حوزه علمیه قم و ثبت نام آن را برای تان توضیح می دهیم. هم چنین، شیوه ثبت گزارش کار دوره های اعزام تبلیغی از طریق آن را بررسی خواهیم کرد. پس تا انتها با ما همراه باشید.
نحوه ورود به سامانه سماوات
حوزه علمیه هم مانند سایر دستگاه ها و نهادهای مختلف، طی سال های اخیر سامانه های متعددی راه اندازی کرده است. از جمله مهم ترین آن ها، می توان به سایت سماوات اشاره کرد. این سامانه، آموزش های مرتبط با امور فرهنگی و تبلیغی را در اختیار طلاب قرار می دهد. هم چنین، طلبه ها از طریق سامانه سماوات امکان ثبت نام در دوره های اعزام کوتاه مدت را خواهند داشت. برخی از دیگر خدمات مهم این درگاه اینترنتی، عبارتند از:
- ثبت گزارش کار دوره
- تایید صلاحیت علمی و تبلیغی طلاب
- انجام و پیگیری امورات مرتبط با تاسیس حوزه های علمیه
- آماده کردن طلاب برای پذیرش نقش امام جماعت و امام جمعه
- کمک به پاسخ دهی سوالات، ابهامات، شک و شبهات مراجعان
طلاب برای استفاده از تمامی خدمات فوق در سایت سماوات، ابتدا باید به این درگاه آنلاین وارد شوند. برای انجام این کار هم لازم است ابتدا ثبت نام سماوات را انجام داده و اطلاعات کاربری داشته باشید. در این صورت، با طی کردن چند مرحله ساده امکان ورود به سایت سماوات را خواهید داشت. این مراحل مورد نیاز، به شرح ذیل است:
- ۱ابتدا باید آدرس اینرنتی درگاه سماوات یعنی samavat.ismc.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ نمایید. برای وارد شدن به این سامانه، می توانید از گوشی موبایل یا سیستم های رایانه ای استفاده کنید. زیرا محدودیتی از این نظر وجود ندارد.
- ۲پس از این که نشانی فوق را سرچ کردید، صبر کنید تا گوگل نتیجه جست و جویتان را نمایش دهد. اولین سایت بالا آمده در لیست نتایج با همین آدرس و عنوان، مربوط به سامانه سماوات حوزه علمیه است. پس بر روی آن کلیک نموده و وارد شوید.
- ۳در گام بعد، به صفحه اصلی سایت سماوات منتقل شده و پنجره ورودی آن را مشاهده خواهید کرد. در این قسمت از شما درخواست می شود اطلاعات کاربری خود را وارد کنید. اگر قبلا ثبت نام تان را انجام داده اید، نام کاربری و رمز عبور خود را در کادرهای مربوطه قرار دهید. سپس کد امنیتی را تایید کرده و گزینه «ورود به سامانه» را بزنید.
با تایید اطلاعات کاربری، به سامانه سماوات حوزه های علمیه منتقل شده و امکان استفاده از خدمات آن را خواهید داشت. در ادامه شیوه نام نویسی و ایجاد حساب کاربری در این سایت را هم توضیح می دهیم. به این ترتیب، طلاب جدید هم به راحتی امکان اخذ اطلاعات کاربری را خواهند داشت.
ثبت نام سامانه سماوات حوزه علمیه
اکنون که نحوه ورود به سایت سماوات را فرا گرفته اید، جهت این امر با مشکلی مواجه نخواهید شد. موضوع مهم دیگر برای طلابی که قصد استفاده از سامانه samavat.ismc.ir را دارند، ثبت نام آن است. زیرا همان طور که مشاهده کردید، برای ورود به این سایت باید اطلاعات کاربری را تایید کنید. قبلا نام نویسی درگاه اینترنتی سماوات هم از طریق صفحه اصلی آن انجام می گرفت. اما در به روز رسانی جدید، در این بخش فقط پنجره ورودی نمایش داده می شود. بنابراین طلاب برای ثبت نام و اخذ اطلاعات کاربری، باید از طریق سایت hejrat.ismc.ir اقدام کنند.
طلبه ها برای ثبت نام سماوات و ایجاد حساب کاربری در سایت مذکور هم باید یک سری اقدامات را انجام دهند. این اقدامات مورد نیاز جهت نام نویسی در سایت سماوات، شامل موارد زیر هستند:
- ۱ابتدا باید آدرس اینترنتی hejrat.ismc.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ کنید. سپس اولین سایت لیست نتایج با همین نشانی و عنوان «سامانه سماوات - مرکز مدیریت حوزه های علمیه» را انتخاب نمایید.
- ۲در گام بعد، به صفحه اصلی سایت وارد شده و تصویر زیر برای تان نمایش داده می شود. اکنون جهت ثبت نام و اخذ اطلاعات کاربری، بسته به ملیت خود باید گزینه مناسب را انتخاب کنید. طلاب ایرانی جهت این امر، باید از قسمت انتهایی صفحه بر روی گزینه «ثبت نام ایرانی ها» کلیک نمایند. طلاب اتباع هم باید گزینه «ثبت نام اتباع» را بزنند.
- ۳در ادامه، وارد صفحه زیر شده و اصول ثبت نام سامانه سماوات حوزه علمیه خواهران و برادران را مشاهده می کنید. این موارد را بررسی کرده و گزینه «ادامه ثبت نام» را بزنید.
- ۴به این ترتیب، فرم ثبت نام برای تان نمایش داده شده و باید همه اطلاعات آن را تکمیل کنید. این اطلاعات شامل کد ملی، شماره همراه، جنسیت و تاریخ تولد هستند. آن را در جایگاه خود وارد کرده و پس از تایید کد امنیتی، گزینه «ارسال» را بزنید.
با انجام مراحل فوق، ثبت نام طلبه در سایت samavat.ismc.ir با موفقیت انجام می گیرد. به این ترتیب، نام کاربری و رمز عبور بر روی گوشی موبایل تان ارسال خواهد شد.
سامانه سماوات ثبت گزارش کار
یکی از خدمات مهم سایت سماوات، ثبت گزارش کار طلاب است. طلبه ها پس از شرکت در دوره های اعزام کوتاه، باید گزارش عملکرد تبلغی خود را در این سامانه ثبت نمایند. این گونه بررسی های لازم انجام گرفته و رتبه بندی تبلیغی شان انجام می گیرد. جهت ثبت گزارش، ابتدا ثبت نام سماوات را انجام دهید. سپس به سایت سماوات ثبت گزارش ماهانه مراجعه نموده و اطلاعات لازم را بارگذاری نمایید. جهت ثبت گزارش فعالیت های تبلغی خود، باید از طریق گزینه مربتط با ثبت گزارش در سامانه اقدام کنید.
تشکیل پرونده سماوات
در نسخه قدیمی درگاه اینترنتی سماوات، بخشی به عنوان «تشکیل پرونده» وجود داشت. به این ترتیب، کاربران جهت ثبت نام و ایجاد حساب کاربری، از این طریق اقدام می کردند. اما در نسخه به روز سامانه سماوات حوزه علمیه قم و دیگر شهرستان ها، دیگر خبری از این بخش نیست. بلکه در صفحه اصلی فقط پنجره ورودی قرار گرفته که طلاب با تایید اطلاعات کاربری، می توانند وارد شوند. نام نویسی و تشکیل پرونده هم از طریق سایت hejrat.ismc.ir انجام می گیرد. پس دیگر بخش «تشکیل پرونده» در این سامانه وجود ندارد.
مبلغان سماوات
یکی از مهم ترین وظایف طلبه های حوزه علمیه، انجام امورات فرهنگی و تبلیغی است. طلاب برای تبلیغ موثر دین، باید در طول تحصیل دوره های مرتبط را بگذرانند. به همین خاطر، یک سری دوره های اعزام کوتاه برای آن ها در نظر گرفته می شود. ثبت نام این دوره های تبلیغی از طریق سایت samavat.ismc.ir انجام می گیرد. بنابراین طلاب ابتدا باید به این سامانه مراجعه و برای شرکت در دوره مد نظر، نام نویسی کنند. بعد از طی کردن دوره هم لازم است مجددا به این سامانه وارد شده و گزارش کار خود را ثبت نمایند.
نتیجه گیری: یکی از سایت های جدید حوزه علمیه در زمینه امور فرهنگی و تبلیغی، سامانه سماوات است. این سایت آموزش های لازم را در اختیار طلاب سراسر کشور قرار می دهد. علاوه بر این، امکان ثبت نام دوره های تبلیغی و ثبت گزارش کار دوره را هم فراهم می سازد. بنابراین طلبه ها باید شناخت مناسبی از این سامانه و نحوه کار آن داشته باشند. در این جا نحوه ثبت نام سماوات و ورود به این سامانه را به صورت کامل توضیح دادیم. پس اکنون جهت استفاده از آن، مشکلی نخواهید داشت.
سامانه سماوات حوزه علمیه به نشانی اینترنتی samavat.ismc.ir، با هدف ساماندهی امور تبلیغی و فرهنگی طلاب راه اندازی شده است. طلبه های سراسر کشور با ورود به این سامانه، امکان دسترسی به دوره های آموزشی مختلف را خواهند داشت
بله. هم طلاب ایرانی و هم طلاب اتباع امکان ثبت نام در سامانه سماوات را دارند.
خیر. ثبت نام در سامانه سماوات حوزه علمیه کاملا رایگان است.