در همین راستا، بانک مرکزی ضرب سکه های بدون تاریخ با طرح جدید را به عنوان راه حلی مناسب برای جلوگیری از افزایش قیمت سکه و کاهش حباب آن، مد نظر قرار دارد. زمان عرضه سکه بدون تاریخ بانک مرکزی تا کنون اطلاع رسانی نشده است. اما به محض تعیین تاریخ عرضه، این موضوع از طریق سایت مرکز مبادله ارز و طلای ایران منتشر خواهد شد.
ضرب و عرضه سکه های جدید و بدون تاریخ بانک مرکزی، بدون شک تاثیر زیادی در کاهش قیمت سکه و حباب آن خواهد داشت. از این رو افرادی که قصد سرمایه گذاری در سکه را دارند، باید این موضوع را مد نظر قرار دهند. بر اساس اظهارات رئیس بانک مرکزی در دی ماه ۱۴۰۲، عرضه سکه های بدون تاریخ در ابتدا به صورت سکه تمام خواهد بود. ضمن این که بانک مرکزی امکان ضرب ۲۰ هزار سکه در روز را خواهد داشت. در صورت ضرب این تعداد سکه به صورت روزانه، تاثیر آن در قیمت و بازار سکه قطعی است. هم چنین طبق اطلاع رسانی های انجام شده، عرضه این سکه ها از طریق سایت مرکز معاملات ارز و طلای ایران به نشانی www.market.ice.ir خواهد بود. از آن جایی که به احتمال زیاد تقاضای بالایی برای عرضه سکه بدون تاریخ بانک مرکزی ثبت می شود، در ادامه اطلاعات لازم در این زمینه را ارائه داده و زمان و نحوه عرضه را بررسی خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.
منظور از عرضه سکه بدون تاریخ چیست
اظهارات رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران درباره ضرب و عرضه سکه های جدید و بدون تاریخ، باعث شده تا سوالات زیادی در این رابطه برای مردم ایجاد شود. افراد می خواهند بدانند که منظور از این سکه های بدون تاریخ چیست و چه تفاوتی با سکه های قبلی دارند. هم چنین زمان عرضه سکه بدون تاریخ بانک مرکزی به چه صورت و چگونه می توان نسبت به خرید آن ها اقدام کرد. در این مورد باید بگوییم که سکه های بدون تاریخ، نوعی سکه جدید هستند که با طرحی جدید و در مرحله اول به صورت تمام سکه بهار آزاد ضرب خواهند شد. هدف اصلی از ضرب این سکه ها هم کنترل التهابات بازار سکه و کاهش حباب قیمتی آن می باشد. زیرا به دلیل افزایش تمایل به سرمایه گذاری در بازار سکه، نرخ فروش انواع سکه اعم از ربع، نیم و تمام سکه به شکل قابل توجهی افزایش یافته است. عرضه سکه های بدون تاریخ نقش مهمی در کنترل قیمت ها و کاهش حباب قیمتی خواهد داشت.
عرضه سکه از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران ، از ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۲ آغاز شد. اما در اولین مرحله، خبری از عرضه سکه های جدید و بدون تاریخ بانک مرکزی نبود. در همین راستا، سایت مرکز معاملات طلا و ارز طی اطلاعیه ای اعلام کرد، زمان عرضه این سکه ها متعاقبا اعلام خواهد شد. چیزی که برای خریداران سکه اهمیت دارد، تفاوت های سکه بدون تاریخ بانک مرکزی با سکه های قبلی است. از این رو متقاضیان شرکت در عرضه سکه بدون تاریخ و خرید این نوع سکه، باید به این تفاوت ها دقت داشته باشند. تا قبل از این، سکه بهار آزادی با دو شکل متفاوت یعنی سکه طرح قدیم و سکه طرح جدید یا امامی در بازار وجود داشت. اما با ضرب سکه های جدید و بدون تاریخ توسط بانک مرکزی، نوع دیگری از سکه های تمام بهار آزادی هم در بازار منتشر می شود. ضمن این که احتمالا پس از عرضه سکه های تمام، نوبت به ضرب ربع و نیم سکه هم خواهد رسید.
زمان عرضه سکه بدون تاریخ
افراد زیادی در پی اطلاع از زمان عرضه سکه بدون تاریخ هستند تا بتوانند در حراج این سکه ها شرکت کنند. اولین بار خبر ضرب سکه های با طرح جدید و بدون تاریخ، اواخر دی ماه ۱۴۰۲ توسط رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران منتشر شد. بر اساس اظهارات فرزین رئیس کل بانک مرکزی، قرار است به منظور جلوگیری از افزایش بی رویه قیمت سکه، کاهش حباب قیمتی آن و کنترل التهابات بازار طلا و ارز، سکه هایی بدون تاریخ و با طرح جدید ضرب شوند. در این زمان اطلاعات خاصی در مورد زمان عرضه سکه های بدون تاریخ توسط رئیس بانک مرکزی ارائه نشد. اما گمان می رفت که طی اولین مرحله عرضه سکه از طریق سایت مرکز مبادله ارز و طلای ایران، شاهد فروش این نوع سکه های جدید باشیم. با این حال، از زمان آغاز اولین مرحله عرضه سکه از طریق سامانه مرکز معاملات طلا و ارز ایران در ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۲ تا کنون، خبری از فروش سکه های جدید و بدون تاریخ نبوده است.
اطلاعیه های منتشر شده در سایت مرکز مبادله ارز و طلای ایران، مبتنی بر این است که زمان دقیق عرضه سکه بدون تاریخ بانک مرکزی، متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد. بنابراین افرادی که قصد سرمایه گذاری در بازار سکه را دارند، می توانند فعلا از عرضه انواع سکه اعم از سکه تمامی بهار آزاد، ربع سکه و نیم سکه در سایت معاملات مرکز طلا و ارز، استفاده کنند. بر اساس اظهارات رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سکه های جدید و بدون تاریخ با سکه های تمام بهار آزادی قبلی تفاوت هایی دارند. عدم درج تاریخ و طرح جدید، مهم ترین تفاوت هایی هستند که تا کنون اعلام شده اند. بنابراین برای مشاهده میزان استقبال از سکه های جدید، باید تا زمان عرضه سکه بدون تاریخ منتظر بمانیم. زیرا بازار می تواند واکنش های مختلفی نسبت به عرضه این سکه های جدید داشته باشد. اما در هر صورت، کاهش قیمت انواع سکه تمام بهار آزادی، ربع و نیم در زمان عرضه سکه های جدید، قابل پیش بینی است.
نحوه عرضه سکه های بدون تاریخ
موضوع مهم دیگر برای متقاضیان خرید سکه های جدید و بدون تاریخ بانک مرکزی، اطلاع از نحوه عرضه آن ها است. زیرا این گونه افراد می توانند در بازه زمانی اعلام شده، بدون مشکل به مبادی فروش حضوری یا آنلاین مراجعه و سکه مورد نیاز خود را خریداری کنند. بر اساس اطلاع رسانی های انجام شده، به احتمال زیاد نحوه عرضه سکه های بدون تاریخ به صورت آنلاین و از طریق سایت مرکز مبادله ارز و طلای ایران خواهد بود. بنابراین افرادی که قصد خریداری سکه های طرح جدید و بدون تاریخ بانک مرکزی را دارند، باید در این سامانه ثبت نام کرده و حساب کاربری خود را ایجاد کنند. به این ترتیب می توانند در زمان حراج سکه های جدید بانک مرکزی، وارد حساب کاربری خود شده و سفارش خریدشان را ثبت کنند. البته جزئیات دقیق مربوط به نحوه عرضه سکه بدون تاریخ، در ادامه اطلاع رسانی خواهد شد.
نتیجه گیری: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به منظور جلوگیری از افزایش هیجانی قیمت سکه و کنترل التهابات بازار طلا و ارز، قرار است نوع جدیدی از سکه های بهار آزادی را ضرب و عرضه کند. بر اساس اطلاع رسانی های انجام شده از سوی مسئولین مربوطه، این سکه ها دارای طرح جدیدی بوده و تاریخی بر روی آن ها درج نمی شود. زمان عرضه سکه بدون تاریخ بانک مرکزی تا کنون مشخص نشده و در صورت تعیین دقیق فرایند حراج این سکه های جدید، اطلاع رسانی های لازم از طریق سایت مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام خواهد شد. طبق اظهارات رئیس کل بانک مرکزی، امکان ضرب ۲۰ هزار سکه جدید به صورت روزانه وجود دارد که در این صورت، افت قابل توجه قیمت سکه قابل پیش بیبنی است. عرضه سکه های بدون تاریخ به احتمال زیاد از طریق سایت مرکز معاملات طلا و ارز ایران انجام خواهد شد.
عرضه سکه بدون تاریخ از جمله سیاست های بانک مرکزی به منظور کنترل التهابات بازار سکه و جلوگیری از افزایش هیجانی قیمت ها است.
. با توجه به درصد بالا تورم، بسیاری از مردم نقدینگی خود را به سکه، طلا و ارز تبدیل می کنند تا بتوانند ارزش دارایی خود را در دراز مدت حفظ کنند. در میان این موارد، سکه به دلیل مزایای گوناگون از جمله عدم پرداخت مالیات، اجرت و نقدشوندگی مناسب، از محبوبیت بیش تری برخوردار است.
اولین بار خبر ضرب سکه های با طرح جدید و بدون تاریخ، اواخر دی ماه ۱۴۰۲ توسط رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران منتشر شد.