در حال حاضر امکان لغو سفارش فروش سهام عدالت برای سهامداران وجود دارد و کسانی که از تصمیم خود برای فروش پشیمان شده اند، به راحتی می توانند سفارش شان را لغو کنند. همان طور که می دانید، در سال های گذشته جهت حمایت از مردم سهامی با عنوان سهام عدالت به آن ها داده شد که شامل مجموعه ای از سهم شرکت های مختلف بود. با رونق گرفتن بورس در سال های 97 تا 99، فرآیندهای جدیدی بر روی این سهام انجام گرفت و امکان آزادسازی آن برای سهامداران فراهم شد. بنابراین، افراد می توانستند روش مستقیم سهامداری را انتخاب کرده و خود کنترل سهام شان را برعهده بگیرند یا این که هم چنان با روش غیر مستقیم ادامه داده و کنترل سهام شان را به دست دولت بسپارند. بسیاری از دارندگان سهام عدالت روش مستقیم را انتخاب کرده و درخواست فروش سهام خود را دادند. افرادی که هنوز سهام شان به فروش نرفته، می توانند از سامانه لغو فروش سهام عدالت جهت انصراف فروش اقدام نمایند.
با توجه به این که با آزادسازی سهام عدالت تقاضای زیادی برای فروش سهام به وجود آمد، بازار به خوبی کشش این همه عرضه را نداشته و قیمت ها دچار افت شد. از طرف دیگر، با توجه به اختلالی که در روند بورس ایجاد شد، امکان فروش سهام عدالت هم برای مدتی از بین رفت. در نتیجه، کسانی بودند که سفارش فروش سهام شان را گذاشته اما موفق به فروش نشده بودند. با توجه به این که این سفارشات هم چنان در سامانه سهام عدالت باقی مانده اند، در حال حاضر امکان انصراف از فروش سهام عدالت ایجاد شده است تا افراد با این وضعیت بتوانند سفارش خود را لغو کنند. زیرا از زمان ثبت سفارش تا کنون قیمت سهام تغییرات زیادی داشته و کاهش شدیدی را تجربه کرده است. به هر حال، اکنون روش های گوناگونی جهت انصراف فروش سهام عدالت وجود دارد که افراد با توجه به نوع سفارش دهی خود می توانند از آن ها استفاده کنند. در ادامه به طور کامل به این روش ها خواهیم پرداخت.
همان طور که گفتیم، اکنون امکان انصراف از فروش سهام عدالت به وجود آمده و آن دسته از سهامداران که در ماه های گذشته درخواست فروش همه یا بخشی از سهام آزاد شده خود را داده اند، می توانند نسبت به لغو فروش اقدام نمایند. برای این کار راه های گوناگونی وجود دارد و بسته به این که سهامداران درخواست خود را به چه صورتی ثبت کرده اند، باید از این روش متناسب برای لغو سفارش اقدام نمایند. سهامداران سهام عدالت ممکن است درخواست خود را از طریق کارگزاری، بانک یا خود سامانه سهام عدالت ثبت کرده باشند. به این ترتیب، جهت لغو سفارش فروش سهام عدالت هم بهترین راه همان روشی است که سفارش شان را از طریق آن ثبت نموده اند. در ادامه نحوه لغو سفارش در هر کدام از این روش ها را برای شما بیان می کنیم تا در هر صورت، به راحتی بتوانید از درخواست فروش تان انصراف دهید.
یکی از روش های اصلی ثبت سفارش فروش و هم چنین انصراف از درخواست های ارسال شده، مراجعه به سامانه لغو فروش سهام عدالت می باشد. پس از آزادسازی سهام عدالت جهت یکپارچه سازی انجام معاملات این سهام، سامانه ای با عنوان «سامانه سعدی» راه اندازی گردید. این سایت در واقع سامانه جامع سهام عدالت می باشد که هر کدام از دارندگان این سهام به راحتی می توانند به آن وارد شده و دارایی های خود را مدیریت نمایند. امکان ثبت درخواست فروش سهام عدالت هم به صورت کلی و به صورت جزئی برای سهامداران فراهم گردیده است. با توجه به این موضوع، خیلی از سهامداران درخواست فروش سهام خود را از طریق این سامانه ارسال کرده اند. در نتیجه، جهت انصراف فروش سهام عدالت هم باید به همین سامانه مراجعه نموده و نسبت به حذف درخواست اقدام نمایند. با توجه به تعدد افرادی که درخواست خود را در این سامانه ثبت کرده اند، در این بخش نحوه لغو سفارش از این طریق را بان می کنیم.
جهت انصراف از درخواست فروشی که برای همه یا بخشی از سهام عدالت آزاد شده خود در سامانه سهام عدالت ارسال کرده اید، باید یک سری مراحل را طی کنید. در این جا آموزش تصویری لغو فروش سهام عدالت را از طریق این سامانه برای شما قرار داده ایم تا جهت این امر با مشکلی مواجه نباشید. مراحل لازم برای این کار شامل موارد زیر می باشند.
با انجام این مراحل شما به راحتی موفق به لغو فروش سهام عدالت خود از طریق سامانه سعدی یا همان سامانه سهام عدالت خواهید شد. همان طور که گفتیم، علاوه بر این سامانه راه های دیگری هم جهت انصراف از درخواست فروش سهام عدالت وجود دارد که مهم ترین این روش ها استفاده از کارگزاری یا بانک ها می باشد. در ادامه نحوه انصراف فروش این سهام از طریق کارگزاری ها و بانک های مختلف راهم بیان خواهیم کرد.
اکنون که روش لغو سفارش فروش سهام عدالت از طریق سامانه مربوطه را توضیح داده ایم، در صورت تمایل به راحتی می توانید به سامانه سعدی مراجعه کرده و درخواست هایی که قبلا مبنی بر فروش همه یا بخشی از سهام خود گذاشته بودید را حذف نمایید. اما همان گونه که اشاره کردیم، ممکن است برخی افراد از طریق راه های دیگر جهت ثبت درخواست فروش سهام عدالت خود اقدام کرده باشند. یکی از مهم ترین این روش ها ثبت سفارش فروش از طریق کارگزاری ها بوده است. با توجه به تعدد کارگزاری های بورس و اوراق بهادار در کشور، ممکن است هر فرد دارنده سهام عدالت از یک کارگزاری خاص جهت فروش سهام خود استفاده کرده باشد. اما هیچ کدام از سهامداران و مشتریان این کارگزاری ها برای انصراف از فروش سهام عدالت با مشکلی رو به رو نخواهند بود. در واقع امکان لغو فروش این سهام برای تمام کارگزاری های بورس اوراق بهادار ایجاد گردیده است.
اگر چه بسیاری از افراد قبل از آزادسازی سهام عدالت هم دارای کد بورسی بوده و در این زمینه ها فعالیت داشتند، اما تعدادی زیادی از سهامداران سهام عدالت هم با آزاد شدن این سهام اقدام به دریافت کد بورسی نمودند. در نتیجه هر کدام از آن ها در یک کارگزاری هم ثبت نام کرده اند. این افراد می توانند بسته به نوع هر کارگزاری، با استفاده از اطلاعات لازم به حساب کاربری خود وارد شده و نسبت به لغو فروش سهام عدالت خود اقدام نمایند. همان طور که گفتیم، امکان حذف سفارشات از طریق شرکت سپرده گذاری مرکزی به همه کارگزاری ها اضافه شده و مشتریان کارگزاری های مختلف برای انجام این فرآیند با مشکلی مواجه نیستند. البته دقت داشته باشید که شما زمانی می توانید فرآیند انصراف فروش سهام عدالت را از طریق کارگزاری خود انجام دهید که سفارش فروش را هم از این طریق صادر کرده باشید. در غیر این صورت باید با همان روش ثبت سفارش فروش اقدام نمایید.
اگر چه تعدادی زیادی از دارندگان سهام عدالت برای فروش این سهام از طریق سامانه سعدی و هم چنین کارگزاری های مختلف اقدام کرده اند، اما بسیاری از این افراد هم روش سوم را برگزیده اند. در واقع این افراد برای فروش سهام عدالت خود به بانک ها مراجعه نموده اند. با توجه به توضیحاتی که تا این جا بیان کردیم، اکنون شما به راحتی می توانید فرآیند لغو فروش سهام عدالت از طریق سامانه و کارگزاری انجام دهید. در این قسمت هم نحوه لغو فروش این سهام از طریق بانک را بیان می کنیم تا آن دسته از سهامداران که درخواست فروش خود را از طریق بانک ها ارسال کرده اند هم در صورت تمایل بتوانند آن را لغو نمایند. روش انصراف از فروش سهام عدالت از طریق بانک ها هم زیاد دشوار نیست و تا حد زیادی شبیه به روش های قبلی است که در ادامه به آن می پردازیم.
همان طور که می دانید، با توجه به آزادسازی ناگهانی سهام طیف وسیعی از سهامداران عدالت و از طرف دیگر عدم دریافت کد بورسی توسط بسیاری از آن ها، امکان فروش سهام از طریق بانک ها هم فراهم شد. به این صورت که هر کدام از دارندگان سهام عدالت می توانستند به بانکی که کارت دریافت سود سهام عدالت شان مربوط به آن بوده است، مراجعه نمایند. با توجه به این که هر کدام از افراد در هنگام ثبت کارت بانکی، کارت های مربوط به بانک های مختلفی را ثبت کرده بودند، در این هنگام هم امکان فروش سهام از طریق بانک های مختلفی فراهم بود. به هر حال، سهامداران می توانستند با همراه داشتن کارت ملی به بانک مربوطه مراجعه نموده و درخواست فروش بخش آزاد شده سهام خود را داشته باشند. کسانی که با این روش جهت فروش سهام خود اقدام نموده اند، جهت لغو سفارش فروش سهام عدالت هم باید از همین روش استفاده نمایند.
با توجه به موضوعاتی که بیان کردیم، افرادی که سفارش فروش سهام شان را با مراجعه به بانک ها ارسال کرده اند، اکنون هم باید از همین طریق برای انصراف فروش سهام عدالت اقدام کنند. در حال حاضر، دو راه برای این افراد وجود دارد. راه اول این است که به بانک مربوطه مراجعه نموده و درخواست لغو فروش سهام خود را داشته باشند.. اما راه دیگر و البته ساده تر، مراجعه به کارگزاری بانک مورد نظر می باشد. زیرا بسیاری از بانک ها به خصوص بانک های مجاز برای پرداخت سود سهام عدالت دارای کارگزاری هم می باشند. شما می توانید با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز به کارگزاری بانک مورد نظرتان وارد شوید. در نتیجه، از این طریق فرآیند لغو فروش سهام عدالت خود را انجام دهید. زیرا بعد از ورود به کارگزاری بانک ها می توانید سفارشات فعال را مشاهده نموده و از طریق گزینه های مربوط لغو، انصراف از فروش سهام را بزنید.
اگر چه تا این جا راه های مختلف انصراف از فروش سهام عدالت را برای شما بیان کرده ایم و به راحتی می توانید این کار را با هر کدام از این روش ها انجام دهید، اما توجه به یک سری نکات در این باره الزامی است. چرا که در بسیاری از موارد دارندگان سهام عدالت با این که از روش های لغو سفارش فروش این سهام خود اطلاع دارند، باز هم دچار خطا و اشتباه می شوند. در نتیجه ممکن است موفق به لغو سفارش فروش سهام عدالت خود نشده و سهام شان در همین قیمت های پایین به فروش برسد. بنابراین، در این بخش نکات لازم در این مورد را برای شما بیان می کنیم تا به راحتی بتوانید درخواستی که برای فروش سهام عدالت تان گذاشته اید را لغو نمایید. مهم ترین این نکات شامل موارد زیر هستند.
با توجه به این که امکان آزادسازی سهام عدالت در سال های گذشته فراهم شد، بسیاری از دارندگان این سهام اقدام به فروش آن کردند. با توجه به حجم سنگین درخواست های فروش، این فرآیند متوقف شده و برخی از درخوایت های فروش هم چنان فعال مانده اند. در حال حاضر، امکان لغو فروش سهام عدالت فراهم شده است و کسانی که هنوز سهام شان فروش نرفته اما درخواست شان فعال است، می توانند نسبت به انصراف از فروش سهام عدالت اقدام نمایند. راه های زیادی برای فروش سهام عدالت وجود دارد که از جمله مهم ترین آن ها سامانه سعدی، کارگزاری ها و بانک ها می باشند. نکته مهم در مورد لغو سفارش فروش سهام عدالت هم این است که سهامداران جهت این کار باید از همان روشی که برای فروش استفاده کرده اند، اقدام کنند. در این جا نحوه انصراف فروش سهام عدالت با هر کدام از این روش ها را برای شما بیان کردیم تا جهت انجام این فرآیند با مشکلی مواجه نباشید.