به هر حال، چیزی که برای دارندگان تلفن های ثابت اهمیت دارد، اطلاع از بهترین روش های موجود برای پرداخت قبض شان است. در گذشته، نحوه دریافت قبض تلفن ثابت به این شکل بود که فیش های کاغذی حاوی اطلاعات مربوطه، درب منزل افراد ارسال می شد. اما اکنون شرایط دریافت قبض این تلفن ها هم مانند سایر قبوض تغییر کرده و دیگر قبض های کاغذی برای کاربران فرستاده نمی شود.
به همین خاطر، کسانی که هنوز هم از تلفن های ثابت استفاده می کنند، باید روش های جدید دریافت قبض را فرا گیرند. این گونه می توانند در موعد مقرر نسبت به دریافت و تسویه قبض شان اقدام کنند. با توجه به اهمیت موضوع، در این جا روش دریافت قبوض، واریز هزینه و پیگیری پرداخت قبض تلفن ثابت را برای تان توضیح خواهیم داد. دقت داشته باشید که دیگر مانند گذشته الزامی به مراجعات حضوری جهت پرداخت قبض های تلفن ثابت وجود ندارد.
بلکه می توانید با راه های اینترنتی و ساده تر این فرآیند را انجام دهید. به این ترتیب، در کم ترین زمان ممکن و بدون صرف هیچ گونه هزینه اضافی قبوض تلفن ثابت تان پرداخت می شود. پس اگر شما هم از این تلفن ها در خانه یا محل کارتان استفاده می کنید، در ادامه با ما همراه باشید تا نحوه دریافت قبض آن را فرا گرفته و با روش های مختلف واریز قبض تلفن ثابت آشنا شوید.
روش های پرداخت قبض تلفن ثابت
همان طور که گفتیم، روش ارائه قبض تلفن های ثابت نسبت به گذشته تغییر کرده و دیگر خبری از قبض های کاغذی نیست. در همین راستا، روش های جدیدی هم برای پرداخت قبوض این تلفن ها در نظر گرفته شده است که بیش تر آن ها اینترنتی بوده و نیاز به مراجعات حضوری وجود ندارد. از این رو، کاربران این تلفن ها باید با نحوه پرداخت قبض تلفن ثابت از طریق روش های جدید آشنا شوند تا بتوانند در اسرع وقت نسبت به واریز هزینه قبض شان اقدام نمایند.
با توجه به این که در حال حاضر هم بسیاری از مردم از تلفن های ثابت استفاده می کنند، در این جا تعدادی از مهم ترین روش های موجود برای پرداخت قبض این تلفن ها را برای تان آورده ایم. در ادامه هم نحوه دریافت قبض تلفن ثابت را بیان خواهیم کرد. این گونه با اطلاع از روش های مختلف انجام این فرآیند، می توانید بررسی های لازم را انجام داده و بهترین روش را انتخاب کنید.
پرداخت قبض تلفن از طریق سایت مخابرات
یکی از روش های ساده و غیر حضوری جهت پرداخت قبوض تلفن های ثابت، استفاده از سایت مخابرات است. برای انجام این کار می توانید با استفاده از گوشی موبایل یا سیستم های رایانه ای به این سامانه وارد شده و نسبت به واریز هزینه قبض تان اقدام نمایید. در ادامه هم کدی به شما داده می شود که بتوانید به کمک آن، پیگیری پرداخت قبض تلفن ثابت را انجام دهید.
دقت داشته باشید، جهت تسویه هزینه تلفن ثابت با این روش، تنها شماره تلفن را لازم داشته و اطلاعات اضافی دیگری مورد نیاز نیست. در ادامه، روش انجام این کار را به صورت کامل برای تان توضیح داده ایم. به این ترتیب، برای استفاده از سایت مخابرات جهت واریز قبض تلفن ثابت کافی است مراحل زیر را پشت سر بگذارید.
- ۱ابتدا نشانی اینترنتی سایت مخابرات یعنی www.tci.ir را در یکی از مرورگرهای خود قرار داده و جست و جو کنید. همان طور که گفتیم، امکان ورود به این سامانه و پرداخت قبض هم با گوشی موبایل و هم با سیستم های کامپیوتری وجود دارد.
- ۲بعد از این که آدرس فوق را سرچ کردید، اولین سامانه بالا آمده در لیست نتایج با همین نشانی و عنوان «مخابرات ایران» را انتخاب کرده و بر روی آن کلیک نمایید.
- ۳در ادامه، وارد صفحه اصلی سایت مخابرات ایران شده و امکان پرداخت قبض تلفن ثابت بدون شناسه و تنها با وارد کردن شماره تلفن، برای تان فراهم می شود. در بخش انتهایی این صفحه منویی را مشاهده می کنید که شامل گزینه های مختلفی است. جهت واریز هزینه قبض تلفن ثابت باید بر روی گزینه «پرداخت قبض» که در بخش سمت چپ این منو قرار گرفته است، کلیک کنید.
- ۴سپس به صفحه زیر منتقل می شوید و باید شماره تلفن ثابت مد نظرتان را که قصد واریز قبض آن را دارید، در جایگاه مشخص شده قرار دهید. نحوه دریافت قبض تلفن ثابت در این سامانه هم بسیار ساده بوده و با وارد کردن شماره، قبض نمایش داده می شود. به هر حال، تیک یکی از گزینه های «میان دوره» یا «پایان دوره» را بگذارید و سپس بر روی گزینه «استعلام» کلیک کنید.
- ۵در مرحله بعد، قبض تلفن شما نمایش داده خواهد شد. در این قبض می توانید مبلغ قابل پرداخت، شماره تلفن، شناسه قبض، شناسه پرداخت و شماره فاکتور را مشاهده کنید. این شناسه ها در ادامه جهت پیگیری پرداخت قبض تلفن ثابت نیاز خواهند بود. پس می توانید آن ها را جایی یادداشت کنید. به هر حال، از قسمت پایین این قبض بر روی درگاه مد نظر خود کلیک نموده و گزینه «پرداخت» را بزنید.
- ۶به این ترتیب، وارد صفحه پرداخت شده و باید اطلاعات یک کارت بانکی دارای رمز پویای خود را وارد کنید. پس از این که همه اطلاعات خواسته شده را وارد کردید، روی گزینه «پرداخت» کلیک کنید.
- ۷در صورتی که اطلاعات کارت بانکی تان به درستی وارد شده باشد، هزینه قبض تلفن ثابت با موفقیت پرداخت شده و رسیدی به شکل زیر برای تان نمایش داده می شود. این رسید شامل تاریخ پرداخت و شماره پیگیری پرداخت است که می توانید آن را یادداشت کنید.
با انجام این مراحل ساده، امکان پرداخت قبوض تلفن ثابت به راحتی برای تان فراهم است. این فرآیند به طور کامل نهایتا به ۱ تا ۲ دقیقه زمان نیاز دارد. پس این روش را می توان یکی از سریع ترین راه های موجود برای پرداخت قبض دانست.
پرداخت قبض از طریق اپلیکیشن های حوزه پرداخت
روش دیگری که می توانید برای واریز قبض به کار گیرید، استفاده از اپلیکیشن های حوزه پرداخت است. جهت این امر کافی است شماره پرداخت قبض تلفن ثابت را وارد کرده و آن را تسویه کنید. اپلیکیشن های متعددی در حوزه پرداخت وجود دارند که لازم است قبل از استفاده، از معتبر بودن شان مطمئن شوید. در این جا تعدادی از رایج ترین اپلیکیشن های این حوزه که امکان پرداخت قبوض تلفن های ثابت را فراهم می کنند، معرفی خواهیم کرد.
-
اپلیکیشن آسان پرداخت یا آپ
آپ یکی از اپلیکشن های معتبری است که امکان پرداخت قبوض تلفن ثابت با آن وجود دارد. در گذشته، کاربران برای استفاده از آن باید کد دستوری #733* را شماره گیری می کردند. اما اکنون استفاده از آن هم با نصب اپلیکیشن و هم شماره گیری این کد امکان پذیر است. به هر حال، اگر دنبال نحوه دریافت قبض تلفن ثابت و پرداخت آن هستید، آپ یک گزینه مناسب است.
-
اپلیکیشن ایوا
برنامه موبایلی دیگری که امکان پرداخت قبض های تلفن ثابت را برای کاربران فراهم می کند، نرم افزار ایوا است. این اپلیکیشن هم خدمات متعددی را به صورت آنلاین در اختیار کاربران قرار می دهد که یکی از رایج ترین آن ها، همین پرداخت قبوض از جمله قبض تلفن های ثابت است. شما می توانید این اپلیکیشن را از برنامه دیوار و سایر برنامه های مدیریت دانلود دریافت نمایید.
-
اپلیکیشن پرداخت آنلاین ۷۸۰
نرم افزار ۷۸۰ هم مانند دو مورد قبل، امکان پرداخت قبوض را تنها با همراه داشتن شماره تلفن ثابت فراهم می کند. این برنامه هم چنین یک شماره پیگیری در اخیارتان قرار می دهد تا بتوانید نسبت به پیگیری پرداخت قبض تلفن ثابت اقدام کنید. این درگاه پرداخت هم دارای کد دستوری و اپلکیشن موبایلی است. پس هم با ورود به اپلیکیشن و هم با شماره گیری کد #780*، امکان پرداخت قبوض فراهم می شود.
-
استفاده از همراه بانک، موبایل بانک یا اینترنت بانک
در کنار اپلیکیشن های مستقل حوزه پرداخت که سه مورد از آن ها را در بخش قبل توضیح دادیم، اکثر بانک ها هم امکان پرداخت قبوض را در برنامه های خود ایجاد کرده اند. بنابراین، کاربران می توانند همراه بانک، موبایل بانک یا اینترنت بانک خود را فعال کرده و با استفاده از آن ها، نسبت به واریز قبض تلفن ثابت اقدام نمایند. البته این قابلیت ممکن است برای نرم افزارهای برخی بانک های خاص فعال نباشد.
پرداخت قبض از طریق روش های حضوری
تا این جای کار تعدادی از مهم ترین روش های غیر حضوری پرداخت هزینه تلفن ثابت را بیان کردیم. اگر چه این روش های پرداخت قبض مزایای فراوانی دارند، اما تنها روش های موجود جهت این امر نمی باشند؛ بلکه هنوز هم راه های حضوری گوناگونی به منظور پرداخت قبض تلفن همراه وجود دارد. به این ترتیب، در صورتی که شرایط لازم جهت استفاده از روش های غیر حضوری برای کاربران فراهم نباشد، می توانند از روش های حضوری پرداخت قبض تلفن ثابت استفاده نمایند. برخی از مهم ترین روش های حضوری جهت این امر به شرح ذیل می باشند:
-
مراجعه به دستگاه های عابر بانک
اکثر دستگاه های عابر بانک امکان پرداخت قبوض مختلف از جمله قبض تلفن های ثابت را فراهم می کنند. پس در صورت تمایل به استفاده از روش های حضوری، می توایند به نزدیک ترین عابر بانک مراجعه کرده و از این طریق قبض تلفن تان را بپردازید. در این روش هم کافی است یک کارت بانکی دارای اعتبار و شماره تلفن خط ثابت مد نظر را به همراه داشته باشید.
-
مراجعه به شعب بانک های مختلف
اکثر بانک ها امکان استعلام و پرداخت قبض های گوناگون را فراهم می کنند. از این رو، کاربرانی که در پی اطلاع از نحوه دریافت قبض تلفن ثابت هستند، در صورت تمایل می توانند به شعب بانک های مختلف مراجعه نمایند. به این ترتیب با ارائه شماره تلفن خود، استعلام مبلغ قبض برای آن ها دریافت شده و این مبلغ پرداخت خواهد شد.
-
مراجعه به دفاتر پیشخوان یا پست بانک ها
این دفاتر هم امکان پرداخت قبوض را برای مردم فراهم می کنند. پس یکی از روش های حضوری دیگر که کاربران می توانند جهت واریز هزینه تلفن ثابت شان به کار گیرند، همین مراجعه به دفاتر پیشخوان یا پست بانک ها است. این مراکز هم چنین امکان پیگیری پرداخت قبض تلفن ثابت را هم دارند. پس در صورتی که قبلا قبض تان را پرداخت کرده و در ادامه با مشکل مواجه شده اید، برای برطرف کردن این مشکل می توانید به پست بانک ها یا دفاتر پیشخوان مراجعه نمایید.
مواردی که در این قسمت بیان کردیم، تعدادی از مهم ترین راه های پرداخت هزینه قبض تلفن ثابت محسوب می شوند. اما راه های دیگری هم جهت این امر وجود دارد که در ادامه برخی از آن ها را توضیح می دهیم.
نحوه دریافت قبض تلفن ثابت
در بخش قبل، مهم ترین روش های موجود برای واریز هزینه تلفن ثابت با استفاده از روش های حضوری و غیر حضوری را توضیح دادیم. اکثر این روش ها تنها با داشتن شماره پرداخت قبض تلفن ثابت ، امکان تسویه آن را فراهم می کنند. اما با توجه به این که صدور قبض های کاغذی متوقف شده و در برخی مناطق هم در شرف متوقف شدن است، سوال مهمی که کارابران با آن مواجه هستند، در مورد روش دریافت قبض تلفن شان است. در واقع، آن ها می خواهند بدانند به چه صورت می توانند این قبض ها را دریافت کنند. در این رابطه باید بگوییم که نحوه دریافت قبض تلفن ثابت هم تا حد زیادی مشابه نحوه پرداخت این قبوض است. به عبارت دیگر، کاربران در هنگام استفاده از روش های حضوری یا غیر حضوری که بیان کردیم، ابتدا قبض شان را استعلام گرفته و سپس پرداخت می کنند. پس می توان گفت، روش های دریافت قبض همان روش هایی است که جهت پرداخت مورد استفاده قرار می گیرند.
پرداخت قبض تلفن ثابت بدون شناسه
معمولا برای پرداخت اکثر قبض ها از جمله قبض های آب، قبض برق، قبض گاز و سایر موارد، نیاز به شناسه هایی وجود دارد. این شناسه ها شامل شناسه قبض و شناسه پرداخت می شوند. به همین خاطر، برخی از کاربران فکر می کنند برای پرداخت یا پیگیری پرداخت قبض تلفن ثابت هم نیاز به شناسه های این چنینی وجود دارد. در نتیجه، دنبال راه های پرداخت قبض تلفن بدون شناسه هستند. اما باید توجه داشته باشید که این موضوع اصلا درست نیست و اکثر روش های پرداخت قبض امکان واریز هزینه آن را تنها با وارد کردن شماره تلفن ثابت فراهم می کنند. از این رو، بیش تر روش های موجود از جمله تمام روش هایی که در بخش اول مقاله توضیح دادیم، امکان واریز هزینه قبض تلفن ثابت را بدون شناسه فراهم می کنند. پس اگر چیزی به عنوان شناسه قبض یا شناسه پرداخت در اختیار ندارید، هیچ لزومی به نگرانی در این باره نیست.
پرداخت قبض تلفن ثابت از طریق 2020
یکی دیگر از روش هایی که برای تسویه هزینه تلفن ثابت وجود دارد، استفاده از سامانه 2020 می باشد. استفاده از این سامانه هم مانند سایر درگاه ها و سامانه هایی که توضیح دادیم، بسیار ساده است. برای پرداخت قبض تلفن ثابت از طریق 2020، کافی است کد دستوری #۲۰۲۰* را شماره گیری نمایید. البته جهت این امر، ابتدا باید شماره تلفن همراه خود را ثبت کنید.
بعد از این که اقدامات لازم جهت ثبت تلفن همراه تان را انجام دادید، می توانید نسبت به استعلام قبض تلفن ثابت و پرداخت آن از این طریق اقدام کنید. نحوه دریافت قبض تلفن ثابت در این سامانه هم مانند روش پرداخت قبوض است و کافی است کد مربوطه را شماره گیری نمایید. دقت داشته باشید، استفاده از سامانه 2020 جهت پرداخت قبوض تلفن ثابت هم نیاز به یک کارت بانکی دارای رمز پویا دارد. در غیر این صورت، امکان تسویه هزینه تلفن را نخواهید داشت.
پرداخت قبض تلفن ثابت تهران 1818
این سامانه 1818 هم مانند سایر درگاه هایی که تا این جا معرفی کردیم، امکان واریز هزینه تلفن ثابت را فراهم می کند. اما یک سری تفاوت هایی با سایر سامانه ها دارد. از جمله مهم ترین تفاوت ها می توان به اطلاع از وضعیت ریز مکالمات و صورتحساب به صورت شنیداری اشاره نمود. به عبارت دیگر، کاربران با استفاده از روش پرداخت قبض تلفن ثابت تهران 1818، علاوه بر این که می توانند هزینه تلفن شان را بپردازند، امکان اطلاع از صورتحساب و ریز مکالماتشان را هم خواهند داشت.
بیش تر مراحل هم به صورت شنیداری و همراه با راهنما انجام می شود. به این ترتیب، می توانید با همان شماره تلفنی که قصد پرداخت قبض آن را دارید، با این سامانه تماس گرفته و مراحل را یکی پس از دیگری طی کنید. نهایتا هزینه تلفن شما در این سامانه مخابرات تهران قبض تلفن ثابت ، با موفقیت تسویه می گردد.
پیگیری پرداخت قبض تلفن ثابت
در بسیاری از موارد ممکن است کاربر قبض تلفن خود را با یکی از روش های ذکر شده پرداخت کند، اما هم چنان تلفن وی قطع شده باقی بماند. یا این که پرداخت قبض برای او لحاظ نشود. در موارد این چنین، باید نسبت به پیگیری پرداخت قبض تلفن ثابت اقدام کرده و از مشکل مطلع شوید. روش های گوناگونی برای پیگیری پرداخت قبض وجود دارد، اما اگر بخواهیم صادقانه بگوییم، هنوز بهترین روش جهت این امر مراجعه حضوری به شعب مخابرات یا دفاتر خدمات دولت است. البته دقت داشته باشید که به ندرت پیش می آید قبضی را پرداخت کنید، اما لحاظ نشود. گاهی اوقات هم باید کمی صبر کنید؛ چرا که وصل شدن تلفن پس از پرداخت قبض کمی زمان بر است. اما اگر از وجود مشکل مطمئن شدید، مراجعه حضوری به شعب مختلف مخابرات یا دفاتر خدمات دولت بهترین گزینه موجود برای تان محسوب می شوند.
ریز قبض تلفن ثابت
اگر چه تا این جا برخی از مهم ترین روش های پرداخت قبض تلفن ثابت را بیان کردیم، اما گاهی اوقات کاربران دنبال ریز مکالمات و جزئیات قبض شان هستند. برای دریافت ریز مکالمات هم روش های متعددی وجود دارد. برای مثال، یکی از روش های پرداخت قبوض که اشاره کردیم، استفاده از سامانه 1818 است. همان طور که گفتیم، این سامانه در کنار پرداخت قبض، امکان اطلاع از جزئیات قبض را هم برای کاربران فراهم می کند.
از طرف دیگر، سایت مخابرات به نشانی اینترنتی www.tci.ir هم به شما امکان می دهد ریز قبض تلفن ثابت تان را دریافت نمایید. کافی است پس از ورود به این سامانه، بر روی گزینه «تلفن ثابت» و سپس «خلاصه کارکرد یا ریز مکالمات» کلیک کنید. مراجعه حضوری به شعب مختلف مخابرات هم روشی دیگر برای دریافت ریز مکالمات است. پس جهت این امر می توانید از هر یک از این روش ها استفاده کنید.
نتیجه گیری: تلفن های ثابت به دلیل مزایای گوناگونی که دارند، هنوز هم در بسیاری از خانه ها و محل های کار مورد استفاده قرار می گیرند. در گذشته هزینه این تلفن ها از طریق ارائه قبض های کاغذی به کاربران ابلاغ می شد. اما اکنون نحوه ارائه و پرداخت قبض تلفن ثابت نسبت به قبل تغییر کرده است. به این ترتیب که دیگر خبری از قبض های کاغذی نبوده و کاربران باید با استفاده از روش های جدید، جهت دریافت و پرداخت هزینه این تلفن ها اقدام کنند.
در این مقاله، تعدادی از مهم ترین روش های دریافت قبض تلفن ثابت و پرداخت آن را توضیح دادیم. از این رو، در صورت نیاز به سادگی می توانید استعلام هزینه تلفن خود را گرفته و آن را بپردازید. این روش ها هم شامل راه های حضوری و هم غیر حضوری هستند تا کسانی که به هر دلیل امکان استفاده از روش های غیر حضوری را ندارند، جهت پرداخت یا پیگیری پراخت قبض تلفن ثابت خود از روش های حضوری استفاده کنند.
خیر. شما هنگام پرداخت قبوض خود از هرکدام از روش های غیر حضوری که استفاده کنید ، به غیر از مبلغ قبض تلفن مبلغ اضافه تری پرداخت نمی کنید.
شما برای پرداخت قبوض خود می توانید از اپلیکیشن های آسان پرداخت یا آپ ،ایوا ، 780 ، همراه بانک، موبایل بانک یا اینترنت بانک استفاده کنید.
همانطور که در مقاله اشاره شد برای دریافت ریز قبض تلفن ثابت خود می توانید از طریق سامانه 1818 و سایت مخابرات ایران اقدام نمایید.