اگر در خصوص کد رهگیری مالیاتی سوالی دارید
اگر در خصوص کد رهگیری مالیاتی سوالی دارید
کد رهگیری مالیاتی یک شناسه منحصر به فرد ۱۰ رقمی است که تمامی دارندگان درگاه های پرداخت الکترونیک و دستگاه های کارت خوان باید نسبت به دریافت آن اقدام نمایند. این اشخاص جهت دریافت کد مذکور ابتدا باید یپش ثبت نام خود را در سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور انجام داده و پرونده مالیاتی شان را تشکیل دهند. با توجه به این موضوع، صاحبان درگاه های پرداخت آنلاین و دستگاه های پوز باید شناخت کاملی از این سامانه و نحوه تشکیل پرونده مالیاتی از طریق آن داشته باشند. این سامانه هم چنین امکان مشاهده کد رهگیری مالیاتی را هم برای مودیان فراهم می کند. از این رو کسانی که قبلا نام نویسی شان را انجام داده و با تشکیل پرونده مالیاتی به کد رهگیری هم دسترسی پیدا کرده اند، می توانند با ورود به این سامانه نسبت به استعلام و دریافت آن اقدام کنند. پس در صورت نیاز به کد رهگیری خود، با مشکلی مواجه نشده و به ساده ترین روش امکان دریافت آن را خواهند داشت.
اگر چه طی سال های گذشته هم استفاده از درگاه های پرداخت الکترونیک و دستگاه کارتخوان رایج بود، اما روش محاسبه مالیات برای این موارد تفاوت داشت. به این صورت که مودیان باید داده های مربوط به آن ها را به سازمان امور مالیاتی ارسال کرده و این سازمان بر اساس اطلاعات ارسالی مالیات شان را تعیین می کرد. یکی از دلایل اصلی الزامی شدن دریافت کد رهگیری مالیاتی با کد ملی همین موضوع می باشد. چرا که سازمان امور مالیاتی کشور اعتقاد داشت اطلاعات ارسال شده از بانک ها با داده های این سازمان مطابقت ندارند. در نتیجه، روش جدیدی برای ثبت مالیات این درگاه های پرداخت تعیین شد تا تطابق اطلاعاتی افزایش یافته و از فرارهای مالیاتی جلوگیری شود. پس تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که از درگاه های پرداخت آنلاین یا دستگاه های کارتخوان استفاده می کنند، موظف به دریافت کد رهگیری شدند. در ادامه، نحوه ثبت نام کد رهگیری مالیاتی برای کارتخوان و درگاه های پردخت را به صورت کامل بیان خواهیم کرد.
همان طور که گفتیم، دریافت کد رهگیری به یکی از شروط اصلی جهت استفاده از درگاه های پرداخت الکترونیک و دستگاه های کارتخوان تبدیل شده است. زیرا این گونه اطلاعات این درگاه ها به صورت خودکار برای سازمان امور مالیاتی ارسال شده و دیگری نیازی به تکمیل و ثبت اظهارنامه وجود ندارد. از طرف دیگر، تناقضات اطلاعاتی هم در این روش به پایین ترین میزان خود می رسد. به همین خاطر، مودیان جهت دریافت یا مشاهده کد رهگیری مالیاتی خود باید به سامانه در نظر گرفته شده جهت این امر که همان سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور است، مراجعه نمایند. با توجه به این که بر اساس بخش نامه سال ۱۳۹۹ بانک مرکزی تشکیل پرونده مالیاتی از این طریق و اخذ کد رهگیری الزامی گردیده، مودیان برای این که مشمول جریمه دیرکرد نشوند باید در اسرع اقدامات لازم را انجام دهند. در ادامه نحوه دریافت کد رهگیری مالیاتی با کد ملی را برای تان توضیح داده ایم تا جهت این امر با مشکلی رو به رو نشوید.
مودیان مالیاتی برای دریافت این کد به دو گروه مختلف تقسیم می شوند. یک گروه شامل افرادی است که قبل از سال ۱۳۹۹ و صدور بخشنامه بانک مرکزی از درگاه های پرداخت الکترونیک یا دستگاه های کارتخوان استفاده می کردند. گروه بعدی هم کسانی هستند که به تازگی قصد دریافت این موارد را دارند. تشکیل پرونده و دریافت کد رهگیری مالیاتی برای کارتخوان یا درگاه های پرداخت گروه اول به صورت خودکار انجام می گیرد. اما تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که بعد از این بخشنامه قصد دریافت دستگاه پوز یا درگاه پرداخت را دارند، حتما باید نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد رهگیری اقدام نمایند. متقاضیان جهت این امر مسیر پیچیده ای پیش رو نداشته و کافی است پیش ثبت نام شان را در سامانه جامع امور مالیاتی انجام دهند. برای این کار، برخی اطلاعات مودی نیاز می باشد که یکی از آن ها کد ملی . در ادامه نحوه ورود به سایت مربوطه، دریافت و مشاهده کد رهگیری مالیاتی را برای تان آورده ایم.
از آن جایی که اخذ کد رهگیری برای دارندگان دستگاه های کارتخوان و درگاه های پرداخت الکترونیک الزامی شده، کسانی که تا کنون این کد را دریافت نکرده اند باید در اسرع وقت اقدامات لازم را انجام دهند. دقت داشته باشید که تمامی مراحل لازم برای گرفتن کد رهگیری به صورت آنلاین انجام شده و هیچ نیازی به مراجعه حضوری وجود ندارد. سامانه تعیین شده برای دریافت کد رهگیری مالیاتی با کد ملی هم سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور است. بنابراین مودیان و دارندگان درگاه های پرداخت یا دستگاه های کارتخوان، باید در اسرع وقت به این سامانه مراجعه کرده و اقدامات لازم را جهت پیش ثبت نام و تشکیل پرونده مالیاتی انجام دهند. با توجه به این که ممکن است برخی کاربران شناخت زیادی از سایت امور مالیاتی نداشته باشند، در این قسمت نحوه ورود به آن را توضیح می دهیم. در ادامه هم به روش اخذ این کد از طریق سامانه دریافت کد رهگیری مالیاتی می پردازیم تا جهت این امر با چالشی مواجه نشوید.
جهت ورود به سایت امور مالیاتی کشور یا همان سامانه ثبت نام کد رهگیری، باید مراحلی را به صورت پیوسته طی کنید که در این بخش به آن ها پرداخته ایم. این مراحل مورد نیاز به شرح ذیل می باشند:
با انجام مراحل فوق، وارد فرایند پیش ثبت نام الکترونیک این سامانه شده و باید اطلاعات مورد نیاز را به صورت کامل تکمیل کنید. با ارائه اطلاعات خواسته شده در این مرحله، تشکیل پرونده مالیاتی برای تان انجام گرفته و یک کد رهگیری بر روی گوشی موبایل تان ارسال خواهد شد.
حال که نحوه ورود به سامانه تعیین شده برای اخذ کد رهگیری را فرا گرفته اید، به سادگی می توانید اولین مرحله لازم جهت دریافت کد رهگیری مالیاتی برای کارتخوان یا درگاه های پرداخت الکترونیک را پشت سر بگذارید. اما موضوع مهم دیگری که در این رابطه وجود دارد، روش استفاده از این سامانه برای دریافت کد رهگیری است. چرا که بسیاری از مودیان برای اولین بار جهت دریافت این کد اقدام کرده و اطلاعات زیادی درباره آن ندارند. با توجه به این که عدم تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد رهگیری برای دستگاه های کارتخوان و درگاه های پرداخت الکترونیک می تواند منجر به جریمه شود، در این بخش نحوه دریافت و مشاهده کد رهگیری مالیاتی از طریق سایت جامع این سازمان را هم برای تان توضیح داده ایم. به منظور انجام مراحل پیش ثبت نام، تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد رهگیری در این سامانه، باید اقداماتی را به صورت مرحله به مرحله انجام دهید که شامل موارد زیر می باشند:
در بخش های قبل، نحوه ورود به سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور و اخذ کد رهگیری را توضیح دادیم. اما سوال مهم دیگری که کاربران در این رابطه با آن مواجه هستند، نحوه دریافت مجدد کد رهگیری مالیاتی است. در این باره باید بگوییم که اخذ کد رهگیری تنها برای یک بار کفایت کرده و هیچ نیازی به دریافت مجدد آن وجود ندارد. با این حال، گاهی اوقات ممکن است مودیان پیامک ارسال شده بر روی گوشی موبایل خود حاوی این کد را حذف کرده و دیگر به آن دسترسی نداشته باشند. در این گونه موارد هم امکان دسترسی به کد رهگیری به سادگی برای آن ها فراهم خواهد بود. کافی است با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور به حساب خود در سایت امور مالیاتی مراجعه نمایند. در بخش مربوط به اطلاعات پایه ثبت نام، به سادگی امکان مشاهده کد رهگیری مالیاتی برای مودیان وجود خواهد داشت.
بر اساس بخشنامه بانک مرکزی در سال ۱۳۹۹، تمامی دارندگان درگاه های پرداخت الکترونیک و دستگاه های کارتخوان باید نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی و دریافت کد رهگیری اقدام نمایند. با دریافت این کد، اطلاعات مربوطه به صورت خودکار به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال شده و بر اساس آن مالیات تعیین خواهد شد. دریافت کد رهگیری مالیاتی با کد ملی امکان پذیر بوده و نقش مهمی در افزایش دقت اطلاعات و جلوگیری از فرارهای مالیاتی دارد. از این رو صاحبان دستگاه های پوز و درگاه های پرداخت الکترونیک باید در اسرع وقت نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی و دریافت این کد اقدام کنند. با توجه به اهمیت موضوع، نحوه ورود به سامانه مد نظر که همان سایت جامع سازمان امور مالیاتی است را به صورت کامل توضیح دادیم. هم چنین به روش ثبت نام کد رهگیری مالیاتی از طریق آن پرداختیم تا مودیان جهت این امر با مشکلی رو به رو نشوند.
اگر در خصوص کد رهگیری مالیاتی سوالی دارید
اگر در خصوص کد رهگیری مالیاتی سوالی دارید