برگ سبز المثنی به سندی گفته می شود که در صورت مفقودی یا سرقت شناسنامه مالکیت وسیله نقلیه یا همان برگ سبز اصلی، صادر خواهد شد. زمانی که نسبت به خریداری خودرو اقدام می کنید، دو نوع سند در اختیارتان قرار می گیرد که اولین مورد برگ سبز و دیگری سند کمپانی خودرو است. برگه سبز توسط نیروی انتظامی به عنوان سند قطعی خودرو به رسمیت شناخته می شود.
در صورتی که برگ سبز خودروتان را گم کرده یا از شما سرقت شده است، برای درخواست برگ سبز جدید و المثنی، باید چند مرحله را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید. این مراحل مورد نیاز جهت اخذ برگ سبز جدید، به شرح ذیل می باشند:
- ۱ اعلام مفقودی از طریق مراکز پلیس
- ۲ بررسی سامانه پست یافته
- ۳ ثبت آگهی مفقودی در روزنامه های کثیرالانتشار
- ۴مراجعه به مراکز تعویض پلاک و ثبت درخواست سند المثنی
با توجه به این که بسیاری از مالکان وسایل نقلیه ممکن است با مشکل مفقودی یا سرقت برگ سبز خودروشان مواجه شوند، در این مقاله نحوه ثبت درخواست برای گرفتن المثنی این سند را برای تان توضیح می دهیم. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی در این رابطه به دست آورده و جهت صدور برگ سبز المثنی خودرو با مشکلی رو به رو نشوید.
نحوه گرفتن برگ سبز المثنی خودرو
در صورت مفقودی یا سرقت برگ سبز، باید نسبت به درخواست برگ سبز المثنی اقدام شود. در حال حاضر، ثبت درخواست و اخذ سند المثنی به صورت حضوری و از طریق مراجعه به یکی از مراکز تعویض پلاک راهنمایی و رانندگی امکان پذیر است. منتهی قبل از ثبت درخواست رسمی برای دریافت المثنی برگ سبز، باید یک سری اقدامات را انجام دهید که برخی اجباری و برخی دیگر اختیاری هستند. از آن جایی که افراد زیادی با این چالش مواجه هستند، در این قسمت مراحل گرفتن برگ سبز المثنی خودرو را برای تان توضیح می دهیم:
اعلام مفقودی از طریق مراکز پلیس
اولین اقدام بعد از مفقودی سند مالکیت قطعی یا برگ سبز خودروتان، مراجعه به یکی از مراکز پلیس +۱۰ و اعلام مفقودی سند است. این گونه مسئولیت انجام هر گونه تخلف با استفاده از سند را از خود سلب می کنید. با توجه به این که در برخی موارد سارقین با استفاده از این اسناد نسبت به اخذ وجه و تسهیلات با روش های مختلف اقدام می کنند، قبل از مراجعه به سامانه نوبت دهی برگ سبز المثنی، حتما مفقودی یا سرقت این سند را گزارش دهید.
پس از اعلام مفقودی برگ سبز، می توانید به سامانه پست یافته شرکت پست جمهوری اسلامی ایران مراجعه کرده و وضعیت پیدا شدن سند خود را بررسی کنید. زیرا مدارکی که توسط افراد مختلف پیدا شده و در صندوق های پستی انداخته می شوند، در این سامانه قابل مشاهده هستند. پس اگر سند خودرو شما هم توسط فردی یافته و به پست تحویل شده باشد، امکان مشاهده آن را در این سامانه خواهید داشت.
بررسی سامانه پست یافته تا قبل از صدور برگ سبز المثنی خودرو، کاربردی است. زیرا اگر برگ سبزتان را پیدا کنید، دیگر نیازی به انجام مراحل بعدی وجود ندارد. جهت بررسی مدارک موجود در سایت پست یافته، باید نشانی اینترنتی postyafteh.post.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ کنید. سپس از بخش میانی صفحه، نوع مدرک را «سند خودرو» انتخاب کرده و کد ملی تان را تایید کنید. با انتخاب گزینه «جستجو»، سند یا مدرک پیدا شده با کد ملی شما نمایش داده می شود.
ثبت آگهی مفقودی در روزنامه های کثیرالانتشار
گام بعدی دریافت برگ سبز المثنی، ثبت آگهی مفقودی در روزنامه کثیرالانتشار است. این مرحله جزو اقدامات اجباری بوده و تا زمانی که آگاهی مفقودی را در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار ثبت نکنید، امکان دریافت برگ سبز جدید را نخواهید داشت. به عبارت دیگر، شما تنها زمانی می توانید نسبت به ثبت درخواست سند المثنی برای خودروتان اقدام کنید که حداقل ۱۰ روز از زمان ثبت آگهی تان گذشته باشد.
این آگهی علاوه بر این که جزو روال قانون گرفتن برگ سبز المثنی محسوب می شود، به اطلاع رسانی بیش تر هم کمک می کند. بدین منظور، کافی است یک نوبت آگهی مبنی بر مفقودی یا سرقت سند مالکیت خودرو از یک روزنامه کثیرالانتشار دریافت نمایید. در ادامه، یک نمونه متن ساده و چند نمونه تصویر آگهی مفقودی در روزنامه کثیرالانتشار را برای تان قرار داده ایم.
«اصل برگ سبز خودرو ...... مدل ….. به رنگ …… به شماره انتظامی ….. شماره موتور ….. و شماره شاسی ….. به نام ….. مفقود شده و از درجه اعتبار ساقط می باشد.»
مراجعه به مراکز تعویض پلاک و ثبت درخواست سند المثنی
با گذشت ۱۰ روز از آگهی مفقودی یا سرقت در روزنامه های کثیرالانتشار، امکان مراجعه به مراکز تعویض پلاک راهنمایی و رانندگی و دریافت سند المثنی را خواهید داشت. منتهی قبل از آن، باید به سامانه نوبت دهی برگ سبز المثنی وارد شده و برای روز مد نظر نوبت بگیرید.
با توجه به این که نوبت دهی مراکز تعویض پلاک سراسر کشور به صورت آنلاین انجام می گیرد، بدون دریافت نوبت امکان ارائه خدمات وجود نخواهد داشت. به هر حال، پس از اخذ نوبت و مراجعه در زمان اعلام شده، می توانید درخواست خود را مبنی بر دریافت المثنی برگ سبز ارائه دهید. به این ترتیب، شرایط و مدارک تان مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تایید نهایی، صدور برگ سبز المثنی خودرو با موفقیت انجام می گیرد.
نوبت دهی برگ سبز المثنی
همان طور که گفتیم، قبل از مراجعه به مراکز تعویض پلاک راهنمایی و رانندگی، باید نسبت به دریافت نوبت غیر حضوری اقدام نمایید. چرا که مراکز تعویض پلاک برای مدتی است تنها در صورت اخذ نوبت آنلاین، امکان ارائه خدمات را فراهم می کنند.
از آن جایی که اخذ نوبت برای متقاضیان دریافت سند المثنی ضروری است، در این قسمت نحوه انجام آن را بیان کرده ایم. جهت دریافت نوبت آنلاین برای گرفتن برگ سبز المثنی، کافی است اقدامات زیر را انجام دهید:
- ۱ ابتدا باید نشانی اینترنتی سامانه مربوطه یعنی nobatdehi.epolice.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ کنید. بدین منظور می توانید از گوشی موبایل یا سیستم های رایانه ای استفاده کرده و محدودیتی نخواهید داشت.
- ۲ پس از این که آدرس فوق را سرچ کردید، کمی صبر کنید تا گوگل نتیجه جست و جویتان را نمایش دهد. اولین سایت بالا آمده در لیست نتایج با همین نشانی و عنوان مربوط به نوبت دهی برگ سبز المثنی است. پس بر روی آن کلیک نموده و وارد شوید. اولین سایت بالا آمده در لیست نتایج با همین نشانی و عنوان مربوط به نوبت دهی برگ سبز المثنی است. پس بر روی آن کلیک نموده و وارد شوید.
- ۳ در گام بعد، پنجره زیر نمایش داده شده و از شما درخواست می شود یک سری اطلاعات را تایید کنید. این موارد شامل شماره تلفن همراه و رمز عبور هستند. اگر قبلا در سایت نوبت دهی ثبت نام کرده و اطلاعات کاربری دارید، این موارد را در جایگاه مربوط به خود قرار داده و پس از تایید کد امنیتی، گزینه «ورود» را بزنید. در غیر این صورت، ابتدا با انتخاب گزینه «ثبت نام» در گوشه بالا و سمت چپ صفحه، حساب خود را ایجاد کرده و اطلاعات کاربری دریافت کنید.
- ۴ با تایید اطلاعات کاربری، به حساب خود منتقل شده و امکان اخذ نوبت جهت صدور برگ سبز المثنی خودرو را خواهید داشت. جهت این امر، باید از قسمت بالای صفحه بر روی گزینه «خانه» کلیک کرده و اطلاعات نوبت خود را وارد کنید. بدین منظور، ابتدا نام استان و شهر مد نظر خود را انتخاب کنید. سپس از میان خدمات موجود، گزینه «سند مالکیت المثنی» را تعیین نمایید. در آخرین کادر هم نوع خودرو خود را مشخص کرده و گزینه «جستجو» را بزنید.
- ۵ به این ترتیب، مراکز تعویض پلاک استان و شهر انتخابی نمایش داده می شوند. برای مراجعه به هر یک از مراکز تعویض پلاک، از قسمت رو به روی آن بر روی گزینه «دریافت نوبت» کلیک کنید.
- ۶ در مرحله بعدی اخذ نوبت جهت دریافت برگ سبز المثنی، مجددا باید نوع خدمت را از میان گزینه های موجود، سند مالکیت المثنی انتخاب کرده و یکی از روزهای سبز رنگ در تقویم را جهت مراجعه به مراکز تعویض پلاک، تعیین نمایید.
- ۷ در ادامه، باید ساعت مراجعه خود به مرکز انتخاب را هم مشخص کنید. جهت این امر، بر روی هر یک از ساعات خالی موجود، کلیک نمایید.
- ۸ در آخرین مرحله اخذ نوبت برای گرفتن برگ سبز المثنی، باید نوع وسیله نقلیه را مشخص کرده و شماره پلاک آن را وارد کنید. هم چنین، کد ملی صاحب پلاک را تایید نموده و تیک مربوط به پذیرش شرایط و همراه داشتن مدارک لازم را قرار دهید. سپس کد امنیتی را تایید کرده و گزینه «ثبت نوبت» را بزنید. به این ترتیب می توانید در ساعت تعیین شده جهت انجام امورات لازم و دریافت برگ سبز جدید، به مرکز تعویض پلاک انتخابی مراجعه کنید.
مدارک لازم برای درخواست برگ سبز المثنی
افراد بعد از مراجعه به سامانه نوبت دهی برگ سبز المثنی و اخذ نوبت، باید مدارک مورد نیاز جهت دریافت برگ سبز جدید را آماده کنند. زیرا در صورت عدم ارائه مدارک، این سند برای شما صادر نخواهد شد. بنابراین باید از مدارک مورد نیاز اطلاع داشته و قبل از مراجعه به مراکز تعویض پلاک، آن ها را آماده داشته باشید. با توجه به اهمیت موضوع، در این جا مهم ترین مدارک لازم برای دریافت برگ سبز را برای تان آورده ایم. این موارد، به شرح ذیل می باشند:
- آگهی مفقودی یا سرقت برگ سبز که حداقل ۱۰ روز از ثبت آن گذشته است.
- برگ عدم خلافی خودرو با تاریخ جدید
- بیمه نامه شخص ثالث اتومبیل
- اصل و کپی کارت ملی مالک
- حضوری مالک یا وکیل قانونی او
- همراه داشتن اتومبیل جهت صدور برگ سبز المثنی خودرو
دریافت برگ سبز المثنی چقدر طول میکشد
یکی از سوالات رایج متقاضیان دریافت سند مالکیت المثنی، مربوط به زمان است. به عبارت دیگر، می خواهند بدانند که دریافت برگ سبز جدید یا المثنی، چقدر طول میکشد. در این رابطه باید بگوییم که پس از ثبت آگهی در روزنامه کثیرالانتشار، حداقل باید ۱۰ روز منتظر بمانید.
بعد از آن هم باید نسبت به اخذ نوبت آنلاین اقدام کنید. در صورتی که این مراحل را به درستی طی کرده و با همراه داشتن مدارک لازم به مراکز تعویض پلاک مراجعه کنید، دریافت برگ سبز المثنی به زمان زیادی نیاز نداشته و همان روز در اختیارتان قرار می گیرد.
هزینه صدور برگ سبز المثنی خودرو
هزینه گرفتن برگ سبز المثنی شامل هزینه آگهی در روزنامه کثیرالانتشار و هزینه های مرکز تعویض پلاک می باشد. شما می توانید آگهی را در هر روزنامه کثیرالانتشاری ثبت کرده و هر کدام هزینه متفاوتی جهت این امر دریافت می کنند. اما مجموع هزینه های لازم برای دریافت برگ سبز جدید در مراکز تعویض پلاک، برای سال ۱۴۰۲ چیزی حدود ۲۰۰ هزار تومان می باشد. پس در کل هزینه گرفتن برگ سبز المثنی چندان زیاد نیست.
نتیجه گیری: برگ سبز از جمله اسنادی است که هنگام خرید خودرو در اختیار مالک آن قرار گرفته و توسط نیروی انتظامی به رسمیت شناخته می شود. این سند برای انتقال خودرو الزامی بوده و در صورت مفقودی یا سرقت آن، باید نسبت به دریافت سند المثنی اقدام شود. اخذ المثنی برگ سبز هم مراحل خاص خود را دارد که باید از آن ها اطلاع داشته و این مراحل را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید. در این جا نحوه نحوه اخذ نوبت از طریق سامانه نوبت دهی برگ سبز المثنی و مراحل دریافت این سند را به صورت کامل برای تان توضیح دادیم.
برگ سبز المثنی به سندی گفته می شود که در صورت مفقودی یا سرقت شناسنامه مالکیت وسیله نقلیه یا همان برگ سبز اصلی، صادر خواهد شد.
اعلام مفقودی از طریق مراکز پلیس، بررسی سامانه پست یافته، ثبت آگهی مفقودی در روزنامه های کثیرالانتشار ، مراجعه به مراکز تعویض پلاک و ثبت درخواست سند المثنی
فرآیند ثبت آگهی در روزنامه کثیرالانتشار، حداقل باید ۱۰ روز طول میکشد سپس باید سایر فرآیندهای مربوطه را انجام دهید.